Αντικατάσταση Καλωδίου XLR

Reaction score
29
Μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω ένα νέο XLR Interconnect μεταξύ προενισχυτή και τελικού. Αγόρασα καλώδιο και connectors (Neotech) και το έφτιαξα μόνος μου μιας και πιάνουν τα χέρια μου και για να γλυτώσω και κάποια χρήματα.

Με το που το δοκίμασα διαπίστωσα μείωση στην ηχητική στάθμη. Κάτεβασα μια εφαρμογή και μέτρησα γύρω στα -5db.

Εβγαλα το καλώδιο το έλεγξα, μέτρησα αντιστάσεις αλλά όλα μου φαίνονται εντάξει.

Σκέφτεται κανείς κάποιον άλλο λόγο ?

Reaction score
11.517
Δείξε μας σε φωτογραφία τις ενώσεις που έκανες στα δύο βύσματα.

Reaction score
600
Ta pin 1 & 2 δεν έχουν τις ίδιες θέσεις στο M/F connector
Τα έχεις αυνδέσει σίγουρα σωστά;

Reaction score
2.763
Υποθέτω ότι ο προενισχυτής σου διαθέτει true balanced έξοδο , το αυτό και για τον τελικό.
Διαφορετικά , ή διασύνδεση θα είναι χειρότερη από την αντίστοιχη σε single ended (RCA) end-to-end.
Kαι μην κανεις το λάθος να έχεις ταυτοχρόνως και το RCA καλωδιο παράλληλα συνδεδεμένο στον τελικό σου.

Με διαφορετικό καλώδιο XLR το XLR δοκίμασες και παίζει κανονικά, χωρίς μείωση της στάθμης ;

Επίσης δες αν ο τελικός σου διαθέτει κάποιο διακόπτη με τον οποίο επιλέγεις τον τύπο της εισόδου (RCA/XLR)

Last edited:

Reaction score
3.259
Το μόνο που μπορώ να πω ειναι ότι τα Neotech είναι πολύ δύσκολα καλώδια στον τερματισμό τους.Αν δεν διαθέτεις την εργοστασιακή συνδεσμολογια, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει αυτό που μπορεί.

Reaction score
2.763
Το μόνο που μπορώ να πω ειναι ότι τα Neotech είναι πολύ δύσκολα καλώδια στον τερματισμό τους.Αν δεν διαθέτεις την εργοστασιακή συνδεσμολογια, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει αυτό που μπορεί.
Η τοπολογία διασύνδεσης είναι standard , το pinout δηλαδή.
Μην παραπληροφορείς τον κόσμο, εκτός κι αν είσαι σίγουρος για αυτό που λες ,περί συνδεσμολογίας, με κάποιο διάγραμμα του pinout της Neotech

Reaction score
29
Υποθέτω ότι ο προενισχυτής σου διαθέτει true balanced έξοδο , το αυτό και για τον τελικό.
Διαφορετικά , ή διασύνδεση θα είναι χειρότερη από την αντίστοιχη σε single ended (RCA) end-to-end.
Kαι μην κανεις το λάθος να έχεις ταυτοχρόνως και το RCA καλωδιο παράλληλα συνδεδεμένο στον τελικό σου.

Με διαφορετικό καλώδιο XLR το XLR δοκίμασες και παίζει κανονικά, χωρίς μείωση της στάθμης ;

Επίσης δες αν ο τελικός σου διαθέτει κάποιο διακόπτη με τον οποίο επιλέγεις τον τύπο της εισόδου (RCA/XLR)
Αντικαθιστώ ένα XLR που ήδη λειτουργεί με ένα άλλο. Δεν υπάρχουν θέματα με τον εξοπλισμό παρά μόνον με το νέο XLR.
Ποιά είναι η εργοστασιακή συνδεσμολογία ? Εγώ ακολούθησα την συνδεσμολογία XLR η οποία είναι συγκεκριμμένη και ανεξάρτητη από τον τύπου του καλωδίου.

Reaction score
11.517
Μόλις τελείωσες την κατασκευή, μέτρησες με πολύμετρο τη συνέχεια του κάθε pin;

Reaction score
2.763
Αντικαθιστώ ένα XLR που ήδη λειτουργεί με ένα άλλο. Δεν υπάρχουν θέματα με τον εξοπλισμό παρά μόνον με το νέο XLR.
Με το πολύμετρο τσέκαρε το pinout σε σχέση με το XLR καλώδιο που λειτουργεί.
Φοβάμαι ότι έχεις κατά λάθος βραχυκυκλώσει κάποια pins μεταξύ τους, πχ το pin 1 με το pin 3

Last edited:

Reaction score
3.259
Η τοπολογία διασύνδεσης είναι standard , το pinout δηλαδή.
Μην παραπληροφορείς τον κόσμο, εκτός κι αν είσαι σίγουρος για αυτό που λες ,περί συνδεσμολογίας, με κάποιο διάγραμμα του pinout της Neotech
Μίλησα για τον τερματισμό και έχω γνώση από άλλους που την "πάτησαν".Ο ένας είναι και μέλος.

Reaction score
2.763
Μίλησα για τον τερματισμό και έχω γνώση από άλλους που την "πάτησαν".Ο ένας είναι και μέλος.
Εργοστασιακή συνδεσμολογία έγραψες

Reaction score
3.259
Εργοστασιακή συνδεσμολογία έγραψες
Η οποία περιλαμβάνει τα πάντα.Αν δεις ένα καλώδιο της εταιρίας σε τομή θα καταλάβεις τι εννοώ.Γι αυτό το ένα μέλος τα παράτησε και το άλλο μέλος το συνειδητοποιησε όταν του την έστειλε ο Έλληνας αντιπρόσωπος.Κατι που δεν μπόρεσε να κάνει η Audiophonics.

Reaction score
2.763
Η οποία περιλαμβάνει τα πάντα.Αν δεις ένα καλώδιο της εταιρίας σε τομή θα καταλάβεις τι εννοώ.Γι αυτό το ένα μέλος τα παράτησε και το άλλο μέλος το συνειδητοποιησε όταν του την έστειλε ο Έλληνας αντιπρόσωπος.Κατι που δεν μπόρεσε να κάνει η Audiophonics.
Ο Ελληνας αντιπρόσωπος έχει ένα μυστικό ... που όλα τα ομορφαίνει
Να πάμε κι εμείς !

Reaction score
3.259
Ο Ελληνας αντιπρόσωπος θα ξέρει το μυστικό

Δεν είναι μυστικό.Ειναι η συνδεσμολογία που στέλνει η Neotech στους αντιπροσώπους της ανά τον κόσμο.
Εγώ που έχω τερματίσει πολλές εκατοντάδες καλώδια δεν θα ακουμπούσα Neotech.

Reaction score
2.763
Δεν είναι μυστικό.Ειναι η συνδεσμολογία που στέλνει η Neotech στους αντιπροσώπους της ανά τον κόσμο.
την έχεις τη συνδεσμολογία ; :sneaky:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.502
Το pin out είναι διαφορετικό σε ευρωπαικές συσκευές , από τις αμερικάνικες-ιαπωνικές .
Είναι ανάποδα τα + - .
Στις αμερικάνικες είναι 1gnd , 2 cold, 3 hot , ενώ στις ευρωπαικές είναι 1gnd ,2hot , 3cold.

Reaction score
2.763
Το pin out είναι διαφορετικό σε ευρωπαικές συσκευές , από τις αμερικάνικες-ιαπωνικές .
Είναι ανάποδα τα + - .
Στις αμερικάνικες είναι 1gnd , 2 cold, 3 hot , ενώ στις ευρωπαικές είναι 1gnd ,2hot , 3cold.
Δεν αλλαζει κάτι, αν έχεις δύο ίδια XLR καλωδια , ένα για το Left και ένα για το Right.
Σε true balanced συνδεσμολογία πάντα

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.430
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot