Αντικατάσταση Καλωδίου XLR

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.502
Αλλάζει αν έχεις να συνδέσεις ευρωπαϊκή συσκευή με Ιαπωνέζικη όπως έχω εγώ.
Behringer electronic cross , με τελικούς sansui .
Ανάποδο pin out .

Reaction score
2.763
Ανάποδο pin out .
Αν δεν παίζουν με κοινό XLR pin-to- pin καλώδιο, τότε δεν είναι true balanced τα μηχανήματα.
Το pin-to-pin XLR καλώδιο έχει την παρακάτω συνδεσμολογία (pinout):
Το pin 1 στο pin 1
Tο pin 2 στο pin 2
Το pin 3 στο pin 3.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.502
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.
Βεβαίως και είναι true balanced μηχανήματα , τα δικά μου εννοώ.
Απλώς στην περίπτωση μου έπρεπε να αντιστραφεί το pin 2 to pin2 , και να γίνει pin 2 to pin 3 .
Ξαναλέω στο ιαπωνικό std είναι 1gnd, 2cold,3hot.
Στο ευρωπαικό είναι 2hot,3cold.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.502
Αν έχει κάποιος να συνδέσει δύο ιαπωνικά ή αμερικάνικα μηχανήματα , βεβαίως και ισχύει το pin to pin config. Η αν έχει ευρωπαικά μόνο .
Αν μπλέξουμε με ευρώπη- αμερική,ιαπωνία αλλάζει το έργο , και πάμε χιαστί .

Reaction score
2.763
Ανάποδο pin out .
Αν δεν παίζουν με κοινό XLR pin-to- pin καλώδιο, τοτε δεν είναι true balanced τα μηχανήματα
Επίσης πως έπαιζε σωστά το προηγούμενο καλώδιο XLR του νηματοθέτη;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.190
Tα παλαιότερα τουλάχιστον ηλ. κροςς της Behringer (πχ CX-3400) είχαν τελεστικούς για μετατροπή και μετά επεξεργασία, και όχι διπλά ανεξάρτητα κυκλώματα για Hot , Cold

Reaction score
29
Δείξε μας σε φωτογραφία τις ενώσεις που έκανες στα δύο βύσματα.
Φωτό από το καλώδιο με τις χειρότερες συνδέσεις. Βραχυκύκλωμα δεν υπάρχει και η αντίσταση είναι 0.1Ω.
Όχι,βέβαια.Τα τέσσερα Neotech που έχω αγοράσει τον τελευταίο χρόνο είναι αντιπροσωπείας.
Ποιός είναι ο αντιπρόσωπος ?

Last edited:

Reaction score
29
Δείξε μας σε φωτογραφία τις ενώσεις που έκανες στα δύο βύσματα.
Φωτό από το χειρότερο από τα 2 καλώδια. Τα καλώδια ελέγθηκαν ως προς συνέχεια και βραχυκύκλωμα. Επίσης η αντίσταση για κάθε αγωγό είναι < 0.1Ω.
Όχι,βέβαια.Τα τέσσερα Neotech που έχω αγοράσει τον τελευταίο χρόνο είναι αντιπροσωπείας.
Εγώ αυτό είδα.

Attachments

Last edited:

Reaction score
2.763
Tα παλαιότερα τουλάχιστον ηλ. κροςς της Behringer (πχ CX-3400) είχαν τελεστικούς για μετατροπή και μετά επεξεργασία, και όχι διπλά ανεξάρτητα κυκλώματα για Hot , Cold

Ο Sansui τελικός μπορεί να μην έχει καν τελεστικούς στις εισόδους του και να είναι ουσιαστικά single ended. Ούτε καν pseudo balanced.
Μπορεί λ.χ. να χρησιμοποιεί μόνο το ένα εκ των δυο σημάτων και να γειώνει με strap το δεύτερο σημα. Τα δύο σήματα διαφέρουν μεταξύ τους κατα 180 μοίρες.
Φωτό από το χειρότερο από τα 2 καλώδια. Τα καλώδια ελέγθηκαν ως προς συνέχεια και βραχυκύκλωμα. Επίσης η αντίσταση για κάθε αγωγό είναι < 0.1Ω.

Εγώ αυτό είδα.

Το pinout να μας πεις πως είναι.
Pin to pin ή διαφορετικό;

Στα βύσματα αναγράφονται τα νούμερα των pins.
Κάποιο λάθος έχει γίνει σίγουρα
Παίζει να βραχυκυκλώνεις κάποια pins μεταξύ τους στο ιδιο βύσμα.
Τσέκαρε με πολυμετρο όλα τα pins με τα διπλανά τους στο ιδιο πάντα βύσμα/connector

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.193
αν βραχυκυκλώνει ένα από τα hot ή cold με τη γη, ρίχνεις την ένταση στο μισό (εκτός του ότι παύει να είναι balanced)

Reaction score
2.763
αν βραχυκυκλώνει ένα από τα hot ή cold με τη γη, ρίχνεις την ένταση στο μισό (εκτός του ότι παύει να είναι balanced)
Αυτό το πρόβλημα έχει αν διαβάσεις το πρώτο μήνυμα

Reaction score
29
Ο Sansui τελικός μπορεί να μην έχει καν τελεστικούς στις εισόδους του και να είναι ουσιαστικά single ended. Ούτε καν pseudo balanced.
Μπορεί λ.χ. να χρησιμοποιεί μόνο το ένα εκ των δυο σημάτων και να γειώνει με strap το δεύτερο σημα. Τα δύο σήματα διαφέρουν μεταξύ τους κατα 180 μοίρες.

Το pinout να μας πεις πως είναι.
Pin to pin ή διαφορετικό;

Στα βύσματα αναγράφονται τα νούμερα των pins.
Κάποιο λάθος έχει γίνει σίγουρα
Παίζει να βραχυκυκλώνεις κάποια pins μεταξύ τους στο ιδιο βύσμα.
Τσέκαρε με πολυμετρο όλα τα pins με τα διπλανά τους στο ιδιο πάντα βύσμα/connector
Αφού είπα ότι τα καλώδια ελέγθηκαν για συνέχεια και βραχυκύκλωμα. To pinout είναι σωστό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.502
Ψάξε να δείς τι είναι , Β 2301L, Β 2302 έχω και τους δύο .

Reaction score
29
Το video που είδες δεν δείχνει τερματισμό σε XLR αλλα σε RCA ακροδέκτες.
Πλάκα μας κάνεις ;
Προφανώς. Το βίντεο αφορά το σχόλιο του Π.Α.Η που είπε ότι η Neotech έχει κάποιο ειδικό σχέδιο συνδεσμολογίας. Εγώ δεν βλέπω κάτι ιδαίτερο σε αυτό το βίντεο που είναι για RCA.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.190
Για τον νηματοθέτη:

Σίγουρα δεν υπάρχει βραχυκύκλωμα μεταξύ Hot-shield, ή Cold-Shield ;
H aριστερή σου φωτό μου φαίνεται λίγο ύποπτη

Reaction score
2.763
Προφανώς. Το βίντεο αφορά το σχόλιο του Π.Α.Η που είπε ότι η Neotech έχει κάποιο ειδικό σχέδιο συνδεσμολογίας. Εγώ δεν βλέπω κάτι ιδαίτερο σε αυτό το βίντεο που είναι για RCA.
Ο ΠΑΗ είπε για XLR balanced σύνδεσμολογία

Reaction score
2.227
Η οποία περιλαμβάνει τα πάντα.Αν δεις ένα καλώδιο της εταιρίας σε τομή θα καταλάβεις τι εννοώ.Γι αυτό το ένα μέλος τα παράτησε και το άλλο μέλος το συνειδητοποιησε όταν του την έστειλε ο Έλληνας αντιπρόσωπος.Κατι που δεν μπόρεσε να κάνει η Audiophonics.
Άσε μας ρε παη.....σιγά τον πολυέλαιο.
Απλά είναι χοντρό, όλα τα άλλα είναι ίδια με όλα τα υπόλοιπα καλώδια.

Δεν μπορεσε η audiophonics.......εδώ μπόρεσα εγω στην κουζίνα μου.
Και όχι ένα, αλλά 6 ζευγάρια.
Σε ένα μάλιστα έβαλα και απλό xlr της νιουτρικ both ways

Reaction score
4.215
Επιβεβαιώνω την ιδιαιτερότητα στον τερματισμό των καλωδίων Neotech. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα εργοστασιακά τερματισμένα από τα ατερμάτιστα για αυτόν τον λόγο. Ο εδώ αντιπρόσωπος έχει το σχετικό know how από τον κατασκευαστή και μάλιστα στέλνει και στο εξωτερικό φτιαγμένα από αυτόν.

Reaction score
2.227
Ποσοοοοοο σανό ακομααααααα ρεεεεεη!

Ναι φωνάζει τον Τσακ Νόρις, μόνο αυτός μπορεί να τα τερματίσει
Εκφέρω γνώμη γιατί έχω φτιάξει μόνος μου αλλά έχω πεταοκοψει και 4 μέτρα xlr από τον αντιπρόσωπο.

Απλος τερματισμός xlr είναι. Τεχνογνωσία να τραβάς τα βυζιά σου δλδ.

Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν είναι ότι είναι γαϊδούρια και δεν χωράνε στους τυπικούς ακροδέκτες xlr (αλλά τρόπος υπάρχει). Στα ομώνυμα xlr μπαίνουν νεράκι.
Με κάλτσα ζοριζει και εκεί λίγο γιατί εξωτερικά δεν έχει πολλά περιθώρια.

Απορίες;

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.431
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot