Αντικατάσταση Καλωδίου XLR

Reaction score
4.215
Ποσοοοοοο σανό ακομααααααα ρεεεεεη!

Ναι φωνάζει τον Τσακ Νόρις, μόνο αυτός μπορεί να τα τερματίσει
Εκφέρω γνώμη γιατί έχω φτιάξει μόνος μου αλλά έχω πεταοκοψει και 4 μέτρα xlr από τον αντιπρόσωπο.

Απλος τερματισμός xlr είναι. Τεχνογνωσία να τραβάς τα βυζιά σου δλδ.

Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν είναι ότι είναι γαϊδούρια και δεν χωράνε στους τυπικούς ακροδέκτες xlr (αλλά τρόπος υπάρχει). Στα ομώνυμα xlr μπαίνουν νεράκι.
Με κάλτσα ζοριζει και εκεί λίγο γιατί εξωτερικά δεν έχει πολλά περιθώρια.

Απορίες;
Ναι, το σύγκρινες ηχητικά (αλλά τι σου λέω τώρα; δεν το κατέχεις) με εργοστασιακά τερματισμένο; δυστυχώς δεν γράφει εδώ ο αντιπρόσωπος για να σε.βγάλει από την άγνοια.

Reaction score
2.227
Επειδή το παλικάρι το γνωρίζω, δεν θα επεκταθω άλλο.
Εργοστάσικο τερματισμό θέτε , πάρτε να σας χαλάσω εγώ χατίρι;

Reaction score
2.763
Εαν το καλώδιο αποτελείται από πολλαπλούς επιμέρους αγωγούς, τότε παίζει ρόλο ποια ζευγάρια θα χρησιμοποιήσεις.
Μόνο τότε.
Με δυο αγωγούς και μια γείωση μπλενταζ δεν παίζει ρόλο η επιλογή των χρωμάτων των αγωγών.

XLR+Connector+Pinout+Diagram+Rear+Pin+2+Hot+v2+green.jpg

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.190
Με δυο αγωγούς και μια γείωση μπλενταζ δεν παίζει ρόλο . . .
Τι λε ρε φίλε, ξέρεις πόσους μαγικούς συνδυασμούς μπορείς να κάνεις με τρεις αγωγούς, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά στη γείωση;
Εδώ ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής το είχε συνειδητοποιήσει, αλλά ο Ελληνας αντιπρόσωπος που έφτιαχνε και του 'στελνε, του άνοιξε τα μάτια

Reaction score
152
Σιγα τα γραμματα ρε παιδια (2+ 3- 1 ground) εχω φτιαξει καπου 120 καλωδια μικρα μεγαλα neutrik belden supra proel filo κτλπ ψηφιακα και αναλογικα για δικη μου χρηση χωρια τα ξενα.Τι ειδικο τερματισμα ειναι αυτο ?Αν πας με τα χρωματα και εναν ελεγχο με το πολυμετρο για τυχων βραχυκυκλωμα και επαληθευση των χρωματων στο τελος ολα ειναι οκ.Εξαιρεση κατι αμερικανικα pro μηχανηματα που εχουν το + στο 3 και θελει στο ενα βυσμα να συνδεσεις αλλιως τα καλωδια.Στις κολλησεις κοιταμε να μην πετανε τριχες και να ειναι ομορφη γυαλιστερη η κολληση μας με το ελαχιστο δυνατο ξεγυμνωμα των καλωδιων.Κατι απατεωνες τεχνικοι ηχου τεμπεληδες που μετα φαληρισαν μου πουλαγαν σανο με υφος καρδιναλιων πριν χρονια οτι δεν σου λεμε πως συνδεονται τα XLR γιατι ειναι εξειδικευμενη δουλεια και οτι θα κινδυνευει το επαγγελμα τους αν ξερουν ολοι .Αντε μην χασουμε κι αυτα που ξερουμε.

Reaction score
4.215
Αν και δεν αναφέρομαι μόνο σε xlr αλλά βασικά στα άλλα..
σας διαφεύγει ότι υπάρχουν διαφορετικά υλικά, χαλκός, ασήμι κλπ και διαφορετικοί τρόποι τερματισμού. Δεν είναι μόνο το σφίξιμο ή η κόλληση. Ανάλογα με τι έχουμε να κάνουμε και ανάλογα με τον τρόπο που θέλουμε να το κάνουμε προχωράμε.

Reaction score
4.733
@scor
Ξανακανε ολες τις κολησεις απο την αρχη.
Κοψε τις ακρες των καλωδιων, καθαριζε τη μυτη στο κολητηρι, βαζε μικροτερη ποσοτητα κολησης.
Ακινητοποιησε καλα το καλωδιο.
Στο τελος η κοληση πρεπει να γιαλιζει, να μην ειναι θαμπη.

Reaction score
11.522
Από τη στιγμή που είδα τις φωτογραφίες που ανέβασες @scor , κατάλαβα ότι δεν τα έχεις κολλήσει σωστά.

To pinout είναι σωστό.
Αυτό δεν ισχύει.

Θα μιλήσω με σκληρά λόγια, γιατί έχουνε μπει στο θέμα και ο @Π.Α.Η. που το παίζει σχετικός, αλλά δεν είπε τίποτα για να βοηθήσει, και κανονικά σχετικοί και οι άσχετοι και κανένας δεν είδε το απλό λάθος της συνδεσμολογίας.

@JOHN MARKOU Γιάννη από σένα περίμενα να το δεις και να το γράψεις.
@toulou και από σένα περίμενα να το δεις.
@AndreasLav κι εσύ έχεις φτιάξει κάλωδια. Δεν το είδες;

Πάμε στο διά ταύτα.

Δεύτερη κίνηση μόλις είδα τις φωτογραφίας ήταν ένα πάω και να ξεβιδώσω τα βύσματα από το καλώδιο που έχω φτιάξει για τα δικά μου ηχεία. Πραγματικά συνδεσμολογία ειδική μου είναι διαφορετική από τη δική σου.
Η φωτογραφία που μας έβαλε ο @g.kar είναι η σωστή συνδεσμολογία. Περίμενα ότι μετά από αυτή κάποιος θα το έγραφε.

Με δυο αγωγούς και μια γείωση μπλενταζ δεν παίζει ρόλο η επιλογή των χρωμάτων των αγωγών.

View attachment 358999
Επίσης τα βύσματα XLR, θηλυκά και αρσενικά, γράφουν πάνω στο πλαστικό τους, δίπλα από τα ποδαράκια το νούμερο του αγωγού, ώστε να μη χρειάζεται να κοιτάς εικόνες όποτε θες να κολλήσεις.
Οπότε το λάθος που έχεις κάνει είναι ότι έχεις βάλει ανάποδα τους αγωγούς 1 και 2. Ακολούθα την παραπάνω εικόνα και θα το κάνεις σωστά.

Reaction score
2.763
Σιγα τα γραμματα ρε παιδια (2+ 3- 1 ground) εχω φτιαξει καπου 120 καλωδια μικρα μεγαλα neutrik belden supra proel filo κτλπ ψηφιακα και αναλογικα για δικη μου χρηση χωρια τα ξενα.Τι ειδικο τερματισμα ειναι αυτο ?Αν πας με τα χρωματα και εναν ελεγχο με το πολυμετρο για τυχων βραχυκυκλωμα και επαληθευση των χρωματων στο τελος ολα ειναι οκ.Εξαιρεση κατι αμερικανικα pro μηχανηματα που εχουν το + στο 3 και θελει στο ενα βυσμα να συνδεσεις αλλιως τα καλωδια.Στις κολλησεις κοιταμε να μην πετανε τριχες και να ειναι ομορφη γυαλιστερη η κολληση μας με το ελαχιστο δυνατο ξεγυμνωμα των καλωδιων.Κατι απατεωνες τεχνικοι ηχου τεμπεληδες που μετα φαληρισαν μου πουλαγαν σανο με υφος καρδιναλιων πριν χρονια οτι δεν σου λεμε πως συνδεονται τα XLR γιατι ειναι εξειδικευμενη δουλεια και οτι θα κινδυνευει το επαγγελμα τους αν ξερουν ολοι .Αντε μην χασουμε κι αυτα που ξερουμε.
Στα αμερικανικά pro μηχανήματα και ανάποδα να είναι τα pins 2 και pins 3 δεν παίζει ρόλο στον ηχο.
Απλώς αλλάζει η φάση του σήματος κατά 180 μοίρες. Κανείς δεν γνωρίζει πως έγινε η ηχογράφηση, με την absolute ή την inverted φάση
Καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Το ιδιο προσπαθούσα να εξηγήσω και στον Μάρκου.

,

Reaction score
11.522
@scor, αν δεν κατάλαβες τί έχω γράψει, πες μας στις φωτογραφίες που έβαλες ποιό είναι το αρσενικό και ποιό το θηλυκό, γιατί δεν φαίνονται, να σου πω ποιά καλώδια να κάνεις σκάντζα.
Πάρτε όλοι και 2 εικόνες που είναι και πιο σαφείς και αύριο έχουμε διαγώνισμα.

Last edited:

Reaction score
2.763
Αφού είπα ότι τα καλώδια ελέγθηκαν για συνέχεια και βραχυκύκλωμα. To pinout είναι σωστό.
Πειράζει που τα έχεις κολλήσει λάθος ;
Γιατί τελικά δεν είδες τα νούμερα των pins για το αρσενικό και το θηλυκό !

Το pin 1 στο pin 1
Tο pin 2 στο pin 2
Το pin 3 στο pin 3.

Γι αυτό ακούς με τη μισή ένταση

Από την αρχή σου το επεσήμανα

50 χαμένα posts, πάλι καλά που γελάσαμε με τον αντιπρόσωπο, που δεν φταίει ο άνθρωπος σε τίποτα.

Last edited:

Reaction score
3.259
Προφανώς. Το βίντεο αφορά το σχόλιο του Π.Α.Η που είπε ότι η Neotech έχει κάποιο ειδικό σχέδιο συνδεσμολογίας. Εγώ δεν βλέπω κάτι ιδαίτερο σε αυτό το βίντεο που είναι για RCA.
Δεν μίλησα για ειδική συνδεσμολογία αλλά για μεγάλο βαθμό δυσκολίας τερματισμού των Neotech γεγονός που οδηγεί στο σχεδιαγραμμα συνδεσμολογίας της εταιρίας.
Επειδή ο Πέτρος Νταλίπης με εχρισε ειδικό,λησμόνησε ότι ως πολύ πρόσφατα δεν είχα ποτέ xlr καλώδιο διότι δεν είχα ποτέ συσκευή με xlr συνδεση,κάτι που έχω γράψει επανειλημμένως σε άλλα νήματα στα οποία συμμετέχει.Κατα συνέπεια δεν έχω τερματίσει ποτέ xlr καλώδιο.
Επίσης όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες,κοιμόμουν και δεν τις είδα.

Reaction score
2.763
Ψάξε να δείς τι είναι , Β 2301L, Β 2302 έχω και τους δύο .
δεν τa βρισκω , είδα κάπου ένα σχέδιο αλλά δεν ήταν true balanced

Last edited:

Reaction score
3.259
Άσε μας ρε παη.....σιγά τον πολυέλαιο.
Απλά είναι χοντρό, όλα τα άλλα είναι ίδια με όλα τα υπόλοιπα καλώδια.

Δεν μπορεσε η audiophonics.......εδώ μπόρεσα εγω στην κουζίνα μου.
Και όχι ένα, αλλά 6 ζευγάρια.
Σε ένα μάλιστα έβαλα και απλό xlr της νιουτρικ both ways
Το δικό μου 1220 πήρε μισή μέρα για να ολοκληρωθεί.Αυτο διότι κάποια βύσματα είναι πολύ πιο βασανιαρικα από τ' αλλα.Ιδιως αυτά που ανήκουν στην καλύτερη σειρά της Neotech.
Το ρεύματος 3001g πήρε 45' μόνο για την σύνδεση ολόκληρης της γείωσης.Κατι που δεν κατάφερε το μέλος που ανέφερα.

Reaction score
11.522
Επειδή ο Πέτρος Νταλίπης με εχρισε ειδικό,λησμόνησε ότι ως πολύ πρόσφατα δεν είχα ποτέ xlr καλώδιο διότι δεν είχα ποτέ συσκευή με xlr συνδεση,κάτι που έχω γράψει επανειλημμένως σε άλλα νήματα στα οποία συμμετέχει.Κατα συνέπεια δεν έχω τερματίσει ποτέ xlr καλώδιο.
Επίσης όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες,κοιμόμουν και δεν τις είδα.
Εφόσον δεν έχεις κάνει τα παραπάνω, γιατί μπήκες και έγραψες κάτι άσχετο, σε αυτό το θέμα, που είναι σχετικό με κατασκευή και τερματισμό xlr;

Reaction score
3.259
Εφόσον δεν έχεις κάνει τα παραπάνω, γιατί μπήκες και έγραψες κάτι άσχετο, σε αυτό το θέμα, που είναι σχετικό με κατασκευή και τερματισμό xlr;
Γιατί είναι παραπλήσιο,έχοντας να κάνει με την συγκεκριμένη εταιρία.
Έχουν ασχοληθεί κι άλλα μέλη με τερματισμό καλωδίων Neotech(και του συγκεκριμένου) και έχουμε μιλήσει σχετικά.Αλλοι μου λένε ότι τα κατάφεραν κι άλλοι ότι τα παράτησαν.

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.190
σχετικοί και οι άσχετοι και κανένας δεν είδε το απλό λάθος της συνδεσμολογίας.
Η αλήθεια είναι οτι δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή, με το βύσμα μάλιστα φωτογραφημένο προφίλ, γιατί είχε προαναφερθεί πολλές φορές η αντιστοιχία των πινς και η διαβεβαίωση του scor οτι την είχε τηρήσει σωστά.

Τώρα βέβαια μου έχουν δημιουργηθεί νέες σπαζοκεφαλιές για το πως είναι το στάδιο εισόδου του τελικού που ακολουθεί :
Αν είναι ψευδοσυμμετρικό με τελεστικό, με ανεστραμμένα τα πιν 1&2 ο τελεστικός έχει στις εισόδους του σήματα αρνητικό-γείωση αντί αρνητικό-θετικό --> ΟΚ, μισή στάθμη. Συγχρόνως όμως η γείωση του κυκλώματος δεν είναι στο μηδέν, αλλά στο θετικό του προ !

Αν ο τελικός είναι τρου-συμμετρικός, τότε η μία πλευρά βλέπει αρνητικό του προ με θετικό (στις -180°) σαν γείωση , ενώ η άλλη: γείωση του προ στο + , και θετικό του προ στην επιστροφή !!!
ΑΝ βέβαια ο τελικός είναι φουλ-φουλ-φουλ μπάλανσντ και οι γειώσεις των δύο συμμετρικών πλευρών δεν έχουν κάπου κοινό σημείο !! (τότε κλαύτα Χαράλαμπε)

Πως διάολο συμπεριφέρονται τέτοιες συνδεσμολογίες και τι άκουσε ο scor ;;;
Βραχυκύκλωσα ! Δικαιολογημένος, έχω δηλώσει εξ αρχής ημιμαθής στα κυκλωματικά :dance:

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.431
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot