Αξιόλογο Ραδιοφωνάκι

Reaction score
1.187
Το Sangean ATX-909 είναι καλό αλλά έχει τα θέματά του...ιδίως στην κατανάλωση μπαταρίας και στο Keypad.
Εγώ έχω το eton G3 Globe Traveler (δεν ήταν φθηνό) άριστη λήψη, συνεχόμενες μπάντες χωρίς διακοπή από τα μακρά - μεσαία και βραχέα έως τα CB στους 30 MHz, καλή ποιότητα ήχου, είσοδος line-in, κανένα θέμα με την κατανάλωση, οι μπαταρίες του κρατάνε μήνες, όμως...
...έχει το ίδιο θέμα με το keypad. Ώρες ώρες πατάς κουμπιά και βγαίνουν κουκουρούκου, πατάς 7 βγαίνει 9, πατάς power on ή off και βγαίνει lock κλπ. Στα καλά καθούμενα. Και την επόμενη στιγμή λειτουργούν όλα πάλι κανονικά.

Reaction score
15
http://www.ebay.com/itm/SONY-ICF-20...463141?hash=item58e9501ae5:g:2ZoAAOSw5cNYQZIl

Ο καλύτερος φορητός δέκτης ever δεν φτιάχνουν ποια τέτοιους, πέρα από την βαθμίδα εισόδου πρέπει ο δέκτης να είναι εφοδιασμένος και με σωστό μεγάφωνο ώστε να απολαμβάνουμε και να κατανοούμε την λήψη. Είμαι ραδιοερασιτέχνης και μπορώ να σου εγγυηθώ την ποιότητα λήψης του δέκτη αυτού.

Reaction score
330
Αν σε ενδιαφέρει σε μεταχειρισμένο με μικρό μέγεθος έχε υπ όψι σου και το sony ICF-7600D ( παλιό αλλά ... παίζει καλά και όχι μόνο ) . Αν σε ενδιαφέρει μόνο ΑΜ και FM πάρε ένα κενούργιο αφού το ακούσεις αν σε ικανοποιεί . Για βραχέα και ραδιοερασιτέχνες με SSB μην περιμένεις τίποτα άξιολογο από αυτες τις κατηγορίες ( ακούς μεν αλλά με αρκετή σαβούρα δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους ούτε φίλτρα στενής ζώνης δεν έχουν - για SSB ψάχνεις άλλα πράγματα ......) Άν όμως σε ενδιαφέρει πλέον βρές με DSP που έχουν αυξημένες δυνατότητες ( και βαλάντια ) . Το κρίσιμο είναι η επιλεκτικότητα στη λήψη και το άν σαβουριάζει η όχι οπότε καλά θα κάνεις ότι πάρεις να το ακούσεις ( στις προδιαγραφές όλα υπόσχονται τα καλύτερα ....... αν το ακούσεις όμως έχεις άποψη ) . Καλή επιλογή !!!!!

Reaction score
777
Καλησπέρα,

επαναφέρω αυτό το θέμα για δικιά μου αυτή τη φορά ερώτηση.

Ο πατέρας μου που είναι λάτρης του ραδιοφώνου (FM) ψάχνει να αγοράσει φορητό ράδιο για FM. Η χρήση αναλώνεται σε περπάτημα αλλα και απομακρυσμένα σημεία όπως βουνά και παραλίες.

Έριξα μία ματιά στα site που προτείνετε.
Είδα και το SANGEAN 909 X που μου φάινεται καλό. Είδα και τα Tecsun.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής.
α) Ποιό να πάρει? To sangean έχει DSP? Αξίζει η αγορά του ή καλύτερα ένα Tecsun.

β) Αξίζει να δώσει κανείς μεγάλο ποσό ή μπορεί να τη βγάλει και με 50-60 ευρώ δεδομένου οτι η χρήση είναι τα FM?

Σε όλα τα παραπάνω να αναλογιστούμε οτι ψάχνω κάτι καλό και όχι μία Κινεζίλα που θα βγάλει 1-2-3 χρόνια.

Περιμένω απαντήσεις @costas EAR @vet @radiofonias και λοιποι που ασχολείστε ή διαβάζετε ή έχετε αγοράσει.

Ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.965
Είναι τα καλύτερα, αλλά δε θα έδινα ποτέ αυτά τα λεφτά για εφ εμ...

Αυτό που λέει ο Κόγιας, πιο λογικό μου φαίνεται.

Γενικά νομίζω πως μεγαλύτερη σημασία έχει να πάρει ένα ζευγάρι καλά ακουστικά, ώστε να ακούει της προκοπής ήχο, κι όχι από το ενσωματωμένο ηχειακι του φορητού..

Αλλιώς, αν θέλει να μη φοράει ακουστικά, και πάλι ένα (ή δύο) ασύρματο (-α) ηχείο της τζιμπιελ θα το εκτιμούσα περισσότερο..

Reaction score
7.004
Ο πατέρας μου που είναι λάτρης του ραδιοφώνου (FM) ψάχνει να αγοράσει φορητό ράδιο για FM. Η χρήση αναλώνεται σε περπάτημα αλλα και απομακρυσμένα σημεία όπως βουνά και παραλίες.
τι ακουει αληθεια? να υποθεσω πρωτο προγραμμα και εκπομπες λογου απο τα ειδησεογραφικα ραδιοφωνα? δεν πιστευω να ακουει καθαρα μουσικους σταθμους,εστω και αυτους που λεμε "ποιοτικους".

για fm εγω θα εψαχνα κατι σε μεταχειρισμενο,τα σκοτωνουν πλεον τωρα με το ιντερνετικο ραδιοφωνο. Αν θελει οπωσδηποτε καινουργιο,τοτε καλο θα ηταν να διαθετει και δυνατοτητα ληψης dab+ σταθμων,που καποια στιγμη θα ειναι και η μονη επιλογη (με την καταργηση των fm).Τα sony και sangean ειναι οι πιο λογικες επιλογες και στις δυο περιπτωσεις . Bεβαια αυτο το τελευταιο (η καταργηση των fm) εχει ηδη αρχισει να δημιουργει πολλα προβληματα.Η πρωτη χωρα που νομοθετησε την καταργηση των fm μεχρι τελος του ετους ειναι η Νορβηγια και εκει οι αντιδρασεις ειναι τεραστιες. Ειχα διαβασει πριν 1-2 μηνες στο hi-fi choice ενα σχετικο αρθρο.Δεν ξερω αν επιτρεπεται να το ανεβασω εδω για να το δειτε. Αν ναι,δωστε μου το οκ να το κανω.

Reaction score
777
Ενδιαφέρουσα επιλογή.

Είναι καλύτερο απο sangean και tecsun?
[DOUBLEPOST=1493071791][/DOUBLEPOST]
τι ακουει αληθεια? να υποθεσω πρωτο προγραμμα και εκπομπες λογου απο τα ειδησεογραφικα ραδιοφωνα? δεν πιστευω να ακουει καθαρα μουσικους σταθμους,εστω και αυτους που λεμε "ποιοτικους".

για fm εγω θα εψαχνα κατι σε μεταχειρισμενο,τα σκοτωνουν πλεον τωρα με το ιντερνετικο ραδιοφωνο. Αν θελει οπωσδηποτε καινουργιο,τοτε καλο θα ηταν να διαθετει και δυνατοτητα ληψης dab+ σταθμων,που καποια στιγμη θα ειναι και η μονη επιλογη (με την καταργηση των fm).Τα sony και sangean ειναι οι πιο λογικες επιλογες και στις δυο περιπτωσεις . Bεβαια αυτο το τελευταιο (η καταργηση των fm) εχει ηδη αρχισει να δημιουργει πολλα προβληματα.Η πρωτη χωρα που νομοθετησε την καταργηση των fm μεχρι τελος του ετους ειναι η Νορβηγια και εκει οι αντιδρασεις ειναι τεραστιες. Ειχα διαβασει πριν 1-2 μηνες στο hi-fi choice ενα σχετικο αρθρο.Δεν ξερω αν επιτρεπεται να το ανεβασω εδω για να το δειτε. Αν ναι,δωστε μου το οκ να το κανω.
Ακούει 80% αν όχι 99% τρίτο πρόγραμμα.

Μεταχειρισμένα δέν βλέπω να προωθούν στις αγγελίες. Ίσως ΧΑ ή ebay?

Reaction score
777
Νομίζω σημαντικός παράγοντας είναι η καλή λήψη σε ασθενή σήματα. Αυτό που είπε ο vet για dsp και ψηφιακά έχει ενδιαφέρον. Ποιά το δουλεύουν?
Το sony έχει kai to sangean?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.453
Ενδιαφέρουσα επιλογή.

Είναι καλύτερο απο sangean και tecsun?
Δεν το ξέρω, αλλ' εικάζω πως ναι, καθώς από τα ραδιοφωνάκια της Sony διατηρώ άριστες εντυπώσεις. Κάποτε είχα πάρει το ICF-350W, αυτό εδώ...

4091119308_cc05022892.jpg

...γλυκύτατο πραγματάκι, ανθεκτικό και ταξιδιάρικο. Είχα πάρει ένα και της αδελφής μου, εκείνη μάλλον το έχει ακόμα, εγώ το έλιωσα, σαν πιο περιηγητικό παιδί. Κάποιο αντίστοιχο και λιγάκι μεταγενέστερο το έκανα και δώρο σε γάμο, και υπάρχει ακόμη.

Όλως τυχαίως, σήμερα βρήκα αυτό εδώ. Νομίζω πως είναι προτιμώτερη λύση, καθώς είναι απέριττο και απλούστερο, χωρίς οθόνη LCD, οπότε δεν σε νιάζει κι αν το χτυπήσει ο ήλιος στην αμμουδιά. Και βεβαίως, χωρίς ακουστικά! Ένα τέτοιο φορητό ραδιοφωνάκι είναι κατ' εξοχήν αντικείμενο συλλογικής διασκέδασης. Και στην πρέπουσα τιμή...

Reaction score
1.258
Έχω πολλά ραδιόφωνα, δεν θυμάμαι πόσα !
Αυτό που είναι φτηνό, ελαφρύ, δεν παίζει δυνατά αλλά για ένα άτομο είναι μια χαρά, έχει τεράστια αυτονομία με 2 επαναφορτιζόμενες ΑΑ, έχει πολύ γλυκό ήχο, δεν έχει πολλά μίτζιλα τζίτζιλα, πιάνει αν όχι τα πάντα πάρα πολλά ( δεν έχει Stereo στα FM) έχει όμορφη θήκη, είναι το Philips AE3350.
Το είχα πολλά χρόνια σαν πρώτο ραδιόφωνο, μέχρι που πείραξα τον μεταβλητό πυκνωτή και όλα έγιναν μπάχαλο.
Εγώ αν το έβρισκα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ στα 20 € θα το αγόραζα με κλειστά μάτια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.411
Νεότερο μέλος
G1fotis