Απάντηση ζητώ

Reaction score
3
Με λίγα λόγια και σταράτα,γιατί γράφαμε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Σπύρο και τον Νίκο.
Φτιάξε καλά τον χώρο σου,στήσε και σωστά τα μηχανήματα και θα πλησιάσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων των συγκεκριμένων μηχανημάτων.
Απο κει και πέρα,είναι απλά θέματα προσωπικού γούστου.
Ελα όμως που δεν έχουμε την "πολυτέλεια" του προσωπικού χώρου? :(

Reaction score
14
Συγγνώμη για το θάρρος.... :oops:

Είστε για δέσιμο! :twisted:

Συνεχίστε παρακαλώ.
Και πάλι συγγνώμη για την αγένεια. 8)

Reaction score
2
Quote from: Τσαντουλής Βασίλης on Today at 12:10:00 amΙδού ο λόγος για τον οποίο ΠΟΤΕ δεν μπορείς να βγάλεις τον χώρο απ’ έξω.
Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να δεχτώ συμπέρασμα για την ηχητική συμπεριφορά μιας μηχανής ή ενός καλωδίου σε σχέση με μια άλλη μηχανή (matching), απλά επειδή την έβαλε στο σπίτι του ο οποιοσδήποτε, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Ακριβως αυτο!!!!Ειναι γεγονος πως σχεδον το 70% που ακουμε ειναι ο χωρος!!!!καταρχην ακομα και στον ιδιο χωρο εαν αλλαξης ηχεια και τσεκαρεις καποιο μηχανημα, τοτε στο αποτελεσμα μπαινει η συμπεριφορα του ηχειου στον χωρο.καθε φορα πρεπει να ελεγχεται η συμπεριφορα μιας συσκευης στον ιδιο ακριβως χωρο.χωρις ομως αυτο να σου εξασφαλιζει το πως θα παιξει σε εναν αλλο χωρο.το matching φυσικα και υφιστατε,απλα για μενα εχει διαφορετικη βαρυτητα σε καθε συσκευη.εαν ακουσεις τα ηχεια που εχεις σε δυο ιδια δωματια σε εκθεση,(ιδια,λαθος δωματια δηλαδη )με διαφορετικα ενισχυτικα,(που υποτιθεται ταιριαζουν γαντι) και εσυ αυτο που ακους απλα δεν το αναγνωριζεις?????τι ειναι????βεβαια εγω το ματσαρισμα το εννοω σε πιο ρεαλιστικη βαση.π.χ.δεν βαζεις καλωδιο ηχειων 4 καρε σε ενα ηχειο 100 db ευαισθησιας,οταν δεν υπαρχει απαιτησει για ρευμα.το αντιθετο για ρευματοφορο ηχειο.απο κει και περα παιζουν ρολο και τα ηλεκτρικα χαρ/κα ,π.χ του καλωδιου για την συνεργεια με τα ηχεια.αλλιως θα ακουστει ενα ηχειο με ενα καλωδιο με υψηλη αυτ/γωγη,αλλιως με μεγαλη χωριτικοτητα.ηλεκτρικα χαρακτηριστικα ειναι κυριως υπευθηνα για αυτο που λεμε matching. το δυσκολοτερα παντως matching παραμενει του ηχειου με τον χωρο.ας λυσουμε αυτο το προβλημα και μετα ασχολιομαστε και με τα υπολοιπα. :o

Reaction score
250
preve said:
Συγγνώμη για το θάρρος.... :oops:

Είστε για δέσιμο! :twisted:

Συνεχίστε παρακαλώ.
Και πάλι συγγνώμη για την αγένεια. 8)
Συμπαθέστατε Φίλε

Για δέσιμο είναι όλοι αυτοί που αγαπούν με πάθος ένα αντικείμενο-ΗΟΒΒΥ.

π.Χ. για δέσιμο είναι αυτός που ενώ μπορεί να κάνει την δουλειά του με μια

καλή compact ψηφιακή ψάχνεται με τελειομανή διάθεση σe μειονεκτήματα

των dslr που για τους πολλούς είναι ασήμαντα.

Για δέσιμο είναι αυτός που ψάχνεται με μικρολεπτομέρειες που αφορούν

hi end σανίδες του surf ...

Για δέσιμο είναι αυτός που δοκιμάζει "σινεμπλόκς" στις αναρτήσεις του

αυτοκινήτου του για να νοιώσει την χαρά της "ακρίβειας" και του απόλυτου

ελέγχου στις στροφές όταν μπορεί να πάει στην δουλειά του με ένα daewoo matiz !

Για δέσιμο είναι ο Καφάτος που ετοιμάζει συγκριτικό στους κορυφαίους 1080p

όταν κάλλιστα μπορείς να απολαύσεις το καλογραμμένο hd video στους

lcd 720p των 1200eu με ελάχιστους-ασήμαντους συμβιβασμούς.................

p.s.Σε μια από τις συμπαθέστερες και ευγενικές φυσιογνωμίες του forum μπορούμε

να συγχωρήσουμε το οτιδήποτε !

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Για δέσιμο είναι ο Καφάτος που ετοιμάζει συγκριτικό στους κορυφαίους 1080p

όταν κάλλιστα μπορείς να απολαύσεις το καλογραμμένο hd video στους

lcd 720p των 1200eu με ελάχιστους-ασήμαντους συμβιβασμούς.................
Εμενα γιατι με ανακατεβετε στην μουρλοκατηγορια σας? :lol:

Reaction score
3
Γιατί κάθε "Κλουβί με τις Τρελλές" που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει και μια μαϊμού μέσα...//;-)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.029
Ωραία, πέρα από την κολοκυθόπιττα, (μου κάνει - δε μου κάνει, μου ξινίζει, μου βρωμάει, το ερωτεύθηκα, και τα ρέστα), το ματσάρισμα μπορεί να είναι και κάτι άλλο; Εάν ναι, τί;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρος Κωστόπουλος said:
Γιατί κάθε "Κλουβί με τις Τρελλές" που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει και μια μαϊμού μέσα...//;-)
Και τι μαϊμού... γριά. :)

Reaction score
0
Να μην αποπροσανατολιζομαστε παιδια.
Ειναι -κατα την γνωμη μου -απ τα πιο ενδιαφεροντα θεματα στην Κατηγορια.
Με τοποθετησεις και επιχειρηματολογια με με λογο απλο και κατανοητο .
Μη χαλασουμε το θεμα.
Επισης για καποιους ασχετους με το hobby (σαν εμενα)
ειναι "οαση" να υπαρχει τετοιου ειδους γραπτος λογος για τετοιου ειδους θεματα.
Και απο ανθρωπους που γνωριζουν το αντικειμενο
Ευχαριστω...συνεχιστε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Σωστός ο Andrew, άντε να επανέλθουμε στην τάξη.

Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
Ωραία, πέρα από την κολοκυθόπιττα, (μου κάνει - δε μου κάνει, μου ξινίζει, μου βρωμάει, το ερωτεύθηκα, και τα ρέστα), το ματσάρισμα μπορεί να είναι και κάτι άλλο; Εάν ναι, τί;
Το μου κάνει δεν μου κάνει ηχητικά, είναι όλη η πεμπτουσία του χόμπι. Η αντικειμενική αλήθεια για τον σωστό ήχο έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πολλά πρόσωπα, οπότε… πάσο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.029
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
Quote from: Τσαντουλής Βασίλης on Today at 12:10:00 amΙδού ο λόγος για τον οποίο ΠΟΤΕ δεν μπορείς να βγάλεις τον χώρο απ’ έξω.
Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να δεχτώ συμπέρασμα για την ηχητική συμπεριφορά μιας μηχανής ή ενός καλωδίου σε σχέση με μια άλλη μηχανή (matching), απλά επειδή την έβαλε στο σπίτι του ο οποιοσδήποτε, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Ακριβως αυτο!!!!Ειναι γεγονος πως σχεδον το 70% που ακουμε ειναι ο χωρος!!!!
Ωραία! Ας πούμε ότι ξέρουμε το χώρο που παίζει ένα σύστημα. Ας πούμε ότι και ο ευτυχής ιδιοκτήτης ΞΕΡΕΙ το χώρο του, και διασταυρώνουμε τις απόψεις μας, και ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ότι δεν ματσάρει ο προενισχυτής. Τί πάμε να ψάξουμε ρε παιδιά. Ο προενισχυτής που ΘΑ ΜΑΤΣΑΡΕΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ; Πώς θα τον ζητήσουμε στο μαγαζί; Τί θα πούμε στον δύστυχο καταστηματάρχη; Μήπως να του πούμε, "παρακαλώ, θα ήθελα έναν προενισχυτή που να ματσάρει με τον τάδε τελικό και την τάδα πηγή, και με ένα δωμάτιο τόσο επί τόσο επί τόσο, με τζάκι στη βορεινή πλευρά και μπαλκονόπορτα στα ανατολικά"; Αν όχι κάτι τέτοιο, τότε τί;

Reaction score
298
Θα προσπαθήσω να διαυγάσω κάπως τα θολά νερά αργότερα, γιατί τώρα είμαι στον πρώτο καφέ και μου έφεραν και τα χαλιά και είναι μεσ' στη μέση :lol:

Reaction score
14
RDoherty said:
Θα προσπαθήσω να διαυγάσω κάπως τα θολά νερά αργότερα, γιατί τώρα είμαι στον πρώτο καφέ και μου έφεραν και τα χαλιά και είναι μεσ' στη μέση :lol:
περίμενες να περάσει η επέτειος του Πολυχανείου και μετά να στρώσεις χαλί? :p

Reaction score
298
Στο σπίτι μας πάντα στρώναμε τα χαλιά τέλη Νοεμβρίου, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών :p

Reaction score
250
Βασίλη, δεν φρικάρω με τα καλώδια. Αυτό που με φρικάρει είναι η τιμή τους
Τόνισα ότι οι δοκιμές ενδέχεται να σε οδηγήσουν στο να προτιμήσεις ένα καλώδιο των 10Eu/1m από ένα των 1000Eu/1m ....

Reaction score
250
Ας αφήσουμε επίσης στην άκρη τη ρύθμιση της γεωμετρίας του πικάπ. Ένα αρρύθμιστο πικάπ αποκλείεται να παίξει σωστά, με οποιοδήποτε συνδυασμό.
Οχι ! Σε διαφορετικά συστήματα μπορεί για το ίδιο σύνολο πλατώ-βραχίονα-κεφαλής να ταιριάζει ηχητικά

διαφορετικό vta κ.λ.π

Reaction score
250
Πες για το γαμημένο το ματσάρισμα! Πώς το κάνεις; Μετράς κάτι; Ακούς κάτι; Τί ακούς; Χρειάζονται κάποιες ειδικές γνώσεις, και αν ναι, σε ποιόν να πάω να μου τις δώσει; Χρειάζονται κάποια ειδικά χαρίσματα, και ποιός τα έχει αυτά;
Οχι δεν μετράς και δεν χρειάζονται σπουδαίες ειδικές γνώσεις !

Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες γνώσεις είναι χρήσιμες !Π.χ. το που τοποθετείται ένα δίπολο ή το ότι συνήθως

σε ηχεία χοάνης με "αντίσταση" πάνω από 8 Ω καλώδια λεπτά και μικρής διατομής προτιμώνται...

(Toν χώρο φυσικά και μπορείς να τον μετρήσεις .Επεμβαίνεις ακολούθως με υπολογισμένους ηχοαπορροφητές,ηχοδιαχυτές,resonators

κ.λ.π.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv