Απάτες

TGD

Reaction score
9.145
Όχι απάτη, αλλά:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.030

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.151
Είναι τόσο καλά που σκέφτομαι να πατήσω. :party::party:

Απαιτείται επαλήθευση λογαριασμού – Ενεργήστε εντός λίγων ωρών

εθνική τράπεζα <[email protected]>
12:47 PM (1 hour ago)
to me

Χαιρετίσματα,
Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι η κάρτα που χρησιμοποιείται στη συσκευή σας είναι συνδεδεμένη με πολλές συσκευές.
Για λόγους ασφάλειας, περιορίσαμε προσωρινά την πρόσβαση στις υπηρεσίες i-bank της Εθνικής Τράπεζας μέχρι να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ιδιοκτησία της κάρτας σας.

Ολοκληρώστε την επαλήθευση εντός των επόμενων 12 ωρών. Διαφορετικά, η καταλληλότητα πληρωμής σας θα απενεργοποιηθεί οριστικά.
Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα.

aμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή επιλέξατε να συμμετέχετε στον ιστότοπό μας.
θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
You can unsubscribe from this list.
η ομάδα της Εθνικής Τράπεζας
Η καλύτερη λύπη
Athens, 105-51

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.709
Μέσα σε 1,5 ώρα δύο κλήσεις από (και καλά) ελληνικά νούμερα ( phone number spoofing).
Ηχογραφημένη ειδοποίηση στα αγγλικά ότι έχει γίνει χρέωση σε κάποια κάρτα κι αν θέλω να την αμφισβητήσω να πατήσω 1. Με πολλά παράσιτα μάλλον λόγω IP calling κακής ποιότητας.

IMG_1602.jpg

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.030
Για παράδειγμα, θα έδινε εντολή για 5ψήφια εισερχόμενα SMS, που χρεώνουν καμιά 10€ την εβδομάδα.

Reaction score
24.192
το πρόβλημα είναι οτι ανάμεσα στα άλλα κάνουν και συλλογή δείγματος φωνής.
την προηγούμενη βδομάδα, παίρνουν τους γονείς μιας φίλης μου τηλέφωνο, με φωνή ολόιδια της αδερφής της, οτι δήθεν τράκαρε με το αυτοκίνητο και πάτησε ένα παιδάκι που είναι στην εντατική κλπ να φέρετε λεφτά κλάμα και τέτοια.

ναι οκ έχει ξαναγίνει , ωστόσο υπάρχει μια σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά:
α) φωνή ολόιδια.
β) χτύπησαν 2 κινητά (μάνα, πατέρας) ΚΑΙ το σταθερό
γ) περιγραφές πειστικότατες , λογικό δρομολόγιο που κάνει κάθε μέρα, αυτοκίνητο χρώμα κλπ
δ) επιπλέον αδυναμία κλήσης οποιουδήποτε αριθμού, το κλείνανε και δεν μπορούσαν να καλέσουν κανέναν άλλο ούτε απο σταθερό ούτε απο κινητό, παρα μόνο (και εκεί κάηκε η ιστορία) άκουγαν την συγκεκριμένη φωνή να λέει τα ίδια πράμματα και στα 3 τηλέφωνα ταυτόχρονα.

εντωμεταξύ το ένα απο τα δύο κινητά είναι clamshell του ποτέ (πάνω απο 10 χρόνια πίσω τεχνολογία).
φαντάζομαι η ιστορία έχει να κάνει με χακάρισμα της συσκευής της αδερφής , συλλογή αρχείου κλίσεων, συσχετισμός , δείγματα φωνής κλπ πολύ δυνατή απάτη, ωστόσο η απορία μου είναι άλλη, πως μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τρίτες συσκευές απαγορεύοντας τον τερματισμό κλίσης; θα υπάρχουν κάποιες εντολές dtmf που θα δίνουν πρόσβαση στην τρίτη συσκευή αλλά πως γίνεται να τα επιτρέπουν οι πάροχοι από αριθμούς που δεν έπρεπε να έχουν τέτοια δικαιώματα;

Reaction score
24.192
το πιο γαμάτο βέβαια είναι οτι πήγαν στο ΑΤ για να το καταγγείλουν και ο μπετόβλακαςο μπάτσος που να μη σώσει να δει 13ο και 14ο μισθό τους είπε δεν αξίζει τον κόπο κλπ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.461
Μέσα σε 1,5 ώρα δύο κλήσεις από (και καλά) ελληνικά νούμερα ( phone number spoofing).
Ηχογραφημένη ειδοποίηση στα αγγλικά ότι έχει γίνει χρέωση σε κάποια κάρτα κι αν θέλω να την αμφισβητήσω να πατήσω 1. Με πολλά παράσιτα μάλλον λόγω IP calling κακής ποιότητας.

View attachment 358446

κι εμένα το ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα κάτι για paypal, τερματισμό κλήσης χωρίς πολλά-πολλά, μετά κοίταξα και τον αραχνιασμένο λογαριασμό, τπτ

Α έχω και 2-3 επιστροφές φόρου, τι να τις κάνω

Reaction score
1.953
+306936455876
+306936451601

Δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα απο Paypal.....τους είχα λείψει μαλλον.....

Reaction score
3.171
+306936455876
+306936451601

Δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα απο Paypal.....τους είχα λείψει μαλλον.....
Και σε μένα, 2 κλήσεις από 6938…μάλιστα, το πρώτο νούμερο που κάλεσε, διέφερε από το δικό μου σε 2 ψηφία!

Reaction score
24.192
Α ναι αυτό ήρθε και στα εταιρικά και κάναμε πλάκα μεταξύ μας "καλά ρε τσουτσεκια πληρώσατε τσατγτπ και δεν είπατε κουβέντα; "

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.350
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent