Απορία ... μάλλον κουφη :)

Reaction score
50
Θα μπορούσε κάποιος αντί "κλασσικής" πηγής αυτοκινήτου να χρησιμοποιήσει έναν ενισχυτή και ενα mp3 player ή ipod/iphone ?

ιδιαίτερα αν έχεις smartphone, τότε έχεις
α) τηλεφωνο, β) player, γ) gps κλπ σε ένα!

η ερώτηση δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, απλά από περιέργεια ρωτώ :107:

Δεν έχω γνώσεις στο αντικείμενο του car audio αλλά μου φαίνεται πολύ απλό, είναι?

Reaction score
41
Απάντηση: Απορία ... μάλλον κουφη :)

Πολύ δύσκολο και τελικά δεν θα είναι και οικονομικό....

Τα mp3p, i-Pod & smartphones έχουν χαμηλές στάθμες εξόδου στα minijack και ούτε εντάσεις θα έχεις ούτε καθαρότητα εξαιτίας των μετριότατων dac που υπάρχουν στο εσωτερικό τους.

Και οι ενισχυτές που θα δεχθούν τέτοιο σήμα υπάρχουν αλλά δεν είναι οικονομικοί και με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Από την άλλη, οι πηγές αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένες (με κατάλληλα υλικά και σχεδίαση) ώστε να αντέχουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες ενός αυτοκινήτου (μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές, έντονη υγρασία, σκόνη κλπ).
Εκεί που ένα οικονομικό rcd αυτοκινήτου (πχ ένα Pioneer των 120€) θα παίζει κάθε μέρα επί 4-5 χρόνια και ράδιο και cd και εξωτερικούς σκληρούς και δεν θα καταλάβει τίποτα, το smartphone θα έχει πάει στον κάδο ανακύκλωσης πολύ γρηγορότερα.

Σκέψου και μερικά ακόμα....
Ένα smartphone για να το χρησιμοποιήσεις ως πλοηγό θα πρέπει:
  • να το βάλεις κάτω από το παρμπρίζ και να τρώει τον ήλιο κατακούτελα (και δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια χρήση)
  • να το χρησιμοποιείς και ως κινητό. Χμμμμ...Την ώρα που θα είσαι σε τίποτα περίεργα στενάκια και ψάχνεις τον προορισμό σου, αν χτυπήσει το κινητό γιατί σε καλούν, τι κάνεις? Χάνεις το δρόμο ή την κλήση?

Γενικά Κώστα είμαι της λογικής πως κάθε δουλειά θέλει τον εξειδικευμένο συνεργάτη ή αντίστροφα κάθε μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένο εύρος εργασιών.

Ένα απλό RCd, με ένα οικονομικό σετ 2δρομων ηχείων split εμπρός, έναν μικρό ενισχυτή και ένα sub σε κλειστή καμπίνα θα σου δώσει άριστο ηχητικό αποτέλεσμα με λογικότατο κόστος (<1000€).
Ένας φορητός πλοηγός με 4" οθόνη και κόστος λίγο πάνω από 100€ θα σε οδηγήσει παντού με αξιοπιστία.
Μια απλή ψηφιακή φωτογραφική των 100€ θα βγάλει απείρως καλύτερες φωτογραφίες από το ακριβότερο φωτο-κινητό.
Κοκ...... :126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τα μονα που αξιζουν να προσθεσεις (και να ξεχασεις την πηγη σου - πλην ραδιοφωνου), εφ΄οσον υπαρχει εισοδος usb, ειναι...
α) ενα ipod με σκληρο (εχω το κλασικ με 80αρη)
β) εναν εξωτερικο 2,5" σκληρο (με τροφοδοσια μεσω usb)
και τα δυο εχουν την καταλληλη ενταση (και δε νομιζω οτι το dac του ipod ειναι για πεταμα. ε Γιαννη;) - και ...ολοκληρωσες!

Reaction score
24.781

ενα iphone (εκτος απο τα πρακτικα προβληματα της τοποθετησης) δεν μπορει να οδηγησει σωστα εναν τελικο

Reaction score
50

Από ότι φαίνεται το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό της οδήγησης του τελικού γιατί τα άλλα λύνονται, ιδιαίτερα αν αφαιρέσεις την πηγή αποκτάς και τον απαιτουμενο χώρο ενω και το οικονομικό δεν πρέπει να είναι μεγάλο για κάποιον που έχει ήδη iphone και απλά θα έπρεπε να πάρει ένα τελικό.

Δεν έχω smartphone, προτιμώ τα απλά κινητά και όχι αυτά που θέλουν 3 χέρια και 18 δάχτυλα :107: απλά μου φάνηκε εύκολη λύση.

Απορία λύθηκε, ευχαριστώ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.110
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion