Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.921
Και αυτό σηκώνει κουβέντα ως προς την "πονηρή" διατύπωση.
Γιατί αφήνεται να εννοηθεί πως τα 2,5 είναι η βέλτιστη προτεινόμενη, αλλά έχω την εντύπωση πως θα έπρεπε να αναφέρεται ως μέγιστη.
Αν κάνω λάθος, με διορθώνετε.
Δεν κάνεις λάθος. Καθόλου. Απλώς, στο αγγλόγωνο manual λένε ανοησίες.

C

chrispo

Guest
Ρε Αυτί, αν ένας μαστεράς δώσει + (5- 6db )π.χ. στο κάτω φάσμα, οι preset καμπύλες σου ξέρεις που θα πάνε?

Εκτός και αν κάνεις συνεχόμενο active correction , στη μονάδα του χρόνου. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, τότε πάσο έχεις δίκιο.

Είναι αρκετά studio που κάνουν ηχογραφήσεις , λαμβάνοντας υπόψη τις καμπύλες, ενώ άλλα όχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
Ρε Αυτί, αν ένας μαστεράς δώσει + (5- 6db )π.χ. στο κάτω φάσμα, οι preset καμπύλες σου ξέρεις που θα πάνε?
Ρε κρισπρο, αν μια ταινία είναι σκοτεινή ή πρασινωπή όπως το Μάτριξ, θα πειράζω τα χρώματα στον προβολέα για να μην είναι;

Μα τι λες τώρα;

Εφόσον είναι μπασαριστή η μία ηχογράφηση, έτσι θα ακούγεται. Άμπαση η άλλη; Άμπαση θα ακούγεται. Όπως είναι.
Έτσι ήθελε να την κάνει, έτσι κάτσε και άκουσέ τη.

Δηλαδή με τα καλώδια και χωρίς ισοστάθμιση τι κάνεις; Αλλάζεις καλώδια σε κάθε ηχογράφηση;

Να για όνομα τώρα, τι είναι αυτά που λες;

Ποιος λογικός άνθρωπος παίζει όλη μέρα με το εκουαλαιζερ, να το αλλάζει σε κάθε ηχογράφηση; Θα χαζεύουμε τώρα;

Είπαμε: το σετάπ οφείλει να είναι τονικά ουδέτερο. Έτσι ακούγονται απολύτως άριστα οι 9 στις 10 ηχογραφησεις, κι όσες είναι "πειραγμένες", έτσι θα ακούγονται.

Αμάν πια. Σταματήστε τη χαοτική σκέψη.

Reaction score
2.826
Στα δάνεισαν με την προοπτική αγοράς τους από τους ίδιους ως μεταχειρισμένα, ή για να τα αγοράσεις καινούρια από κατάστημα εφόσον σε ικανοποιησουν?
Αν θες μου απαντάς, όχι με το ζόρι.
Όχι χωρίς προοπτική αγοράς.

Αλλά πες μου εσύ έναν τρόπο να δοκιμάσεις καλώδια άμα δεν τα πάρεις στο χώρο σου ? επειδή δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί η ερώτηση και καλά αν οι συγκεκριμένοι λειτουργούν ως λαγοί και καλά

Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Δηλαδή με τα καλώδια και χωρίς ισοστάθμιση τι κάνεις; Αλλάζεις καλώδια σε κάθε ηχογράφηση;
:biggrin:
Ναι ρε ψηλέ !
Αυτό είναι , δγιαδώστε .
Ετοιμάζω εταιρεία με καλώδια , οι influencers θα πληρώνονται κανονικά (μαύρα), τα πελατάκια είναι έτοιμα και περιμένουν!

Reaction score
2.826
..μα αφου απαγορευεται η κυκλοφορια πως ειναι δυνατων να γινει κατι τετχοιο, πολυ υποπτο μου φενεται αυτο ?
@Alfee24 για πσακσε μαθε τι εγινε εδω... :bigboss:
Με κούριερ ήρθαν και τα έξοδα δικά μου όποτε εντάσσομαι στα πλαίσια του νόμου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.921
Εφόσον είναι μπασαριστή η μία ηχογράφηση, έτσι θα ακούγεται. Άμπαση η άλλη; Άμπαση θα ακούγεται. Όπως είναι.

.

Reaction score
12.260
Ρε κρισπρο, αν μια ταινία είναι σκοτεινή ή πρασινωπή όπως το Μάτριξ, θα πειράζω τα χρώματα στον προβολέα για να μην είναι;

Μα τι λες τώρα;

Ποιος λογικός άνθρωπος παίζει όλη μέρα με το εκουαλαιζερ, να το αλλάζει σε κάθε ηχογράφηση; Θα χαζεύουμε τώρα;

Είπαμε: το σετάπ οφείλει να είναι τονικά ουδέτερο. Έτσι ακούγονται απολύτως άριστα οι 9 στις 10 ηχογραφησεις, κι όσες είναι "πειραγμένες", έτσι θα ακούγονται.

Κάτσε δάσκαλε να δοκιμάσω: Δηλαδή, η target curve ανά περίπτωση δίνει στον ακροατή την αίσθηση της "φλατ" αναπαραγωγής. Άλλες οι ανάγκες ισοστάθμισης στη στάθμη αναφοράς, άλλες όσο μειώνεται η ένταση. Η target curve είναι για να λειτουργεί "ουδέτερα" το σύστημα στο χώρο και όχι για να ουδετεροποιήσει το μουσικό πρόγραμμα. Το'χω?

Reaction score
2.297
Γενικά δεν μπερδεύομαι σε τέτοια θέματα και αντιπαραθέσεις, αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας νιώθω ότι πρέπει να πω δυό πράγματα που έχω βιώσει από πρώτο χέρι.
Κι όμως, με ενεργά ηχειάκια των 198€/τεμάχιο (Adam T7V) μόλις σε δικάναλη ακρόαση, στον ίδιο ακριβώς χώρο (σε μικρότερη απόσταση ακρόασης βέβαια), είχα σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς (και φυσικά μια χαρά phantom κανάλι) τόσο από τα παθητικά Monitor Audio RX6 (τιμή 1,100€/ζευγάρι) - καλά η μεταξύ τους διαφορά ήταν χαοτική - όσο και από τα Martin Logan Electromotion ESL (τιμή 2,220€/ζευγάρι) οδηγούμενα με έναν τελικό Parasound A23 (τιμή 1,500€), όποιος θέλει το πιστεύει...
Και μιλάω για σκέτα τα δύο ηχεία, χωρίς τα σαμπ και τα υπόλοιπα surround (σε χώρο 31 τετραγωνικά, δεν τον λες και μικρό)...
Μετρήσεις έχουμε; Αν όχι δεν ΠΡΕΠΕΙ να λάβουμε υπόψιν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.Σκουπίδια.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.732
Τονικοτητα εχουν τα οργανα οχι τα σεταπια μονοφωνικα στερεοφωνικα πολυκαναλικα
Το πιανο τα ενχορδα τα πνευστα τα κρουστ
Το πιανο, τσεμπαλο, οργανο, ενχορδα βιολι, βιολα, τσελλο, κοντρα μπασσο ,ειναι ντο
Απο τα πνευστα το φλαουτο το ομποε ειναι ντο
Το κλαρινο εναι ΣΙ υφεση εναν τονο κατω απο το πιανο ενχορδα κλπ
Τα σεταπια ολα μα ολα δεν αλλαζουν τονους δεν μπορουν
Η Ισορροπια ειναι το θεμα στα σεταπια, ο ορος τονικοτητα δεν λεει τιπτα
το θεμα ειναι στο ηχοληπτη και στο μαστερα που λεει το μεγαλο αυτι
διαφορετικα γραφεται ενα οργανο, και συμφωνικη με χορωδια
Αρα ειναι θεμα ισορροπιας του ενος, η των 60 οργανων, βαλτε και τη χορωδια μεσα

Reaction score
30.454

Μα τι λες τώρα;

Εν τω μεταξύ, αυτό που γράφεις τώρα, το έχεις ξαναγράψει, με διαφορετικά κάθε φορά λόγια και διατύπωση, εκατοντάδες φορές. Δε λέει ρε φίλε να χωρέσει στο νιονιό τους με κανέναν τρόπο...

Reaction score
2.826
:biggrin:
Ναι ρε ψηλέ !
Αυτό είναι , δγιαδώστε .
Ετοιμάζω εταιρεία με καλώδια , οι influencers θα πληρώνονται κανονικά (μαύρα), τα πελατάκια είναι έτοιμα και περιμένουν!
Επειδή και εγώ είμαι ψηλός, θα σου πω κάτι για να μου απαντήσεις.
Η αγορά λειτουργεί φυσικά με συστάσεις και να πω ότι είσαι εκτός αγοράς πάει στο καλό, δηλαδή πάω εγώ στον Dimfoot και μου βρίσκει λύση στο πρόβλημα μου και αύριο ένας φίλος χρειάζεται ορθοπεδικό και του λέω ξέρω έναν πολύ καλό και τον στέλνω, πρέπει την επόμενη να πάω από το Ιατρείο και να ζητήσω την μίζα μου,
αν κάποιος μου συστήσει κάτι και δεν με ικανοποιεί φυσικά δεν θα το πάρω.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.988