- Reaction score
- 7
Για οποιεσδοίποτε απορείες,να ρωτήσετε κάποιον ........... που να ξέρει να σας τις λύσει.............:142::142::142:
Στην επιστήμη της "Θεωρίας" :102: το δεξί κομμάτι είναι το "δεκτικό".Βάση της ψυχοακουστικής, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την ακοή από τα δεξιά προς τα αριστερά. Το γεγονός αυτό πρέπει ναι ήταν γνωστό από πολύ παλιά με ατράνταχτο παράδειγμα το στήσιμο της συμφωνικής ορχήστρας.
---------->τι εννοείς ακριβώς με αυτό;δεν έχω καταλάβει
http://e-psychology.gr/psychotherapy/177---Σήμερα, από σύγχρονες έρευνες νευροεπιστημόνων γνωρίζουμε ότι: 1) υπάρχει ένας ξεχωριστός μηχανισμός στον εκγέφαλο ο οποίος διαχωρίζει τη μουσική από άλλους ήχους συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας (Πέρετζ, 1999), ότι παρόλο που το δεξί είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο της μουσικής (Πάμφιλντ, 1954) η επεξεργασία των διαφόρων μουσικών στοιχείων πραγματοποιούνται ξεχωριστά στον εγκέφαλο (Σοβέλ-Πέρετζ, 1999),
thanks.αν και παλι κουλο μου ακουγεταιΣτην επιστήμη της "Θεωρίας" :102: το δεξί κομμάτι είναι το "δεκτικό".
Ψάχνοντας να βρω κάτι βρήκα....http://e-psychology.gr/psychotherapy/177---
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά κολλάει....:137:
Έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο να μας διορθώσει....:611:
makaros, φιλε μου.thanks.αν και παλι κουλο μου ακουγεται
εχω τελειωσει ηχοληψια και αυτο δε το ειχε παρει το αυτι μου...
:121:Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου θεωρείται αυτό που αντιλαμβάνεται καλύτερα τα μουσικά ερεθίσματα. Κατ' επέκατσην και κατά την ψυχοακουστική, όσα όργανα είναι βαθύφωνα και φυσικά έχουν ασθενέστερη ηχητική ένταση, τα τοποθετούμε δεξιά, ενώ τα υψίσυχνα όργανα τα οποία έχουν δυνατότερη ένταση αριστερά. Γιαυτό και η διάταξη μιας πλήρους συμφωνικής ορχήστρας έχει τα βιολιά αριστερά και τα μπάσα δεξιά.
Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και υπάρχουν πολλές θεωρίες για το θέμα αυτό. Πάντως ένα πολύ καλό (δωρεάν) βιβλίο σχετικά με τα παραπάνω είναι το "Acoustics and psychoacoustics" (David Martin Howard, Jamie Angus).Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου θεωρείται αυτό που αντιλαμβάνεται καλύτερα τα μουσικά ερεθίσματα. Κατ' επέκατσην και κατά την ψυχοακουστική, όσα όργανα είναι βαθύφωνα και φυσικά έχουν ασθενέστερη ηχητική ένταση, τα τοποθετούμε δεξιά, ενώ τα υψίσυχνα όργανα τα οποία έχουν δυνατότερη ένταση αριστερά. Γιαυτό και η διάταξη μιας πλήρους συμφωνικής ορχήστρας έχει τα βιολιά αριστερά και τα μπάσα δεξιά.
Η μουσική είναι συνοθύλευμα ήχων. Δεν υπαρχει καμια διαφορα.Καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη μουσική ο εγκέφαλος με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τους ήχους, δηλαδή τον μηχανισμό της ακοής.
...
Φυσικα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Αν εχεις την καλοσυνη μπορεις να μου αναφερεις και καποια αλλη θεωρια, ή αν οχι, εξηγησε μου την διαταξη της συμφωνικης.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και υπάρχουν πολλές θεωρίες για το θέμα αυτό. Πάντως ένα πολύ καλό (δωρεάν) βιβλίο σχετικά με τα παραπάνω είναι το "Acoustics and psychoacoustics" (David Martin Howard, Jamie Angus).
Βασίλη μην επιμένεις να προσπαθείς να απλοποιήσεις πράγματα που δεν γνωρίζεις γιατί απλά παραθέτεις μια σειρά παράλογων ακροβατισμών... Δεν θα ξεχάσουμε την βιολογία που γνωρίζουμε. Υπεύθυνοι για την ακοή είναι οι κροταφικοί λοβοί. Έχουμε δύο, έναν σε κάθε πλευρά του εγκεφάλου. Ακόμη κι αν ήταν όπως τα λες τα πράγματα, καθώς η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την αριστερή μεριά του σώματος κ.ο.κ. με βάση τη λογική σου (που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει) θα έπρεπε να ακούμε καλύτερα από την αριστερή μεριά και όχι από την δεξιά. Το ότι η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την καλύτερη αντίληψη της μουσικής δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η ψυχοακουστική δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και η ορχήστρα είναι έτσι από τον 18ο αιώνα χάρη στον Ράιχαρντ.Η μουσική είναι συνοθύλευμα ήχων. Δεν υπαρχει καμια διαφορα.
:121:Καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη μουσική ο εγκέφαλος με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τους ήχους, δηλαδή τον μηχανισμό της ακοής.
...
Ναι Νικο μου. Οτι πεις εσυ. Αφου εισαι και βιολογος...........εκτος ολων των αλλων.Βασίλη μην επιμένεις να προσπαθείς να απλοποιήσεις πράγματα που δεν γνωρίζεις γιατί απλά παραθέτεις μια σειρά παράλογων ακροβατισμών... Δεν θα ξεχάσουμε την βιολογία που γνωρίζουμε. Υπεύθυνοι για την ακοή είναι οι κροταφικοί λοβοί. Έχουμε δύο, έναν σε κάθε πλευρά του εγκεφάλου. Ακόμη κι αν ήταν όπως τα λες τα πράγματα, καθώς η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την αριστερή μεριά του σώματος κ.ο.κ. με βάση τη λογική σου (που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει) θα έπρεπε να ακούμε καλύτερα από την αριστερή μεριά και όχι από την δεξιά. Το ότι η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την καλύτερη αντίληψη της μουσικής δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η ψυχοακουστική δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και η ορχήστρα είναι έτσι από τον 18ο αιώνα χάρη στον Ράιχαρντ.
...
Βασίλη, μπήκες "αγριεμένος" μετά από πολύ καιρό, απαντώντας σε ένα post περσινό. Αφού λοιπόν διαφωνείς με κάποια πράγματα, μπορείς να γράψεις τα δικά σου επιχειρήματα και να συζητήσεις (αν έχεις τέτοιο σκοπό). Αλλιώς δεν βρίσκω το λόγο για αντιπαραθέσεις.Ναι Νικο μου. Οτι πεις εσυ. Αφου εισαι και βιολογος...........εκτος ολων των αλλων.
Του Ραιχαρντ. του κατεβηκε και τοποθετησε την ορχηστρα, οπως ειναι τοποθετημενη μεχρι σημερα, ουρανοκετεβατα. Ισως θα επραπε να διαβασεις κατι τις παραπανω Νικο μου. Δοξα τω Θεω ο Θειος Googλης κανει θαυματα.
Εννοείς προφανώς κάποιον...Σουλέειman μεγαλοπρεπή.:142:...Έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο να μας διορθώσει...:611: