Ας πσωνίσουμε, επιτέλους, ενεργά ηχεία ή ο αγώνας (του Κωσταφτχιά) τώρα δικαιώνεται!

A

AKARL

Guest
Ναι.
Έχει ένα ζευγάρι ice όπως τα φρέσκα Άνταμ, και όπως λέει κι ο μπούτχιας, είναι σα τα Άνταμ, από τον πρώην σχεδιαστή των Άνταμ.
Δε ξέρω τι επιπέδου φίρμα είναι, τι υποστήριξη έχει.
Ψάξε να δεις τι γράφουν γι'αυτό στο γκίαρσλατζ.
Ιδίως αν τυχόν κυνηγάς μεταχειρισμένα, τώρα ή στο μέλλον, η υποστήριξη μετράει.
Πολύ σωστός προβληματισμός.

Κριτικές, δοκιμές, τεστ κλπ. είναι εξαιρετικές.

Γνώμες χρηστών στο γκίαρσλατζ από θετικές και πάνω.

Made in Germany.

Νέα φίρμα, του 2016.

Χωρίς αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Ιδού η Ρόδος για κάπχοιον.

Καλή τιμή (τα βρίσκω με λιγότερα από δγυό αβουγουδού).

Δεν είναι εύκολη απόφαση.

Τα Κλάϊν Μάϊν είναι τερατάκια κατασκευής και αξιοπιστίας και ηχητικά υπεράνω κριτικής.

Ίδωμεν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.078
Γνώμες χρηστών στο γκίαρσλατζ από θετικές και πάνω
Αυτό είναι γνωστό.

Σχόλια για υποστήριξη, σε βλάβες. Αυτό εννοούσα να ψάξεις.

Τα Κλάιν Μάιν λόγου χάριν, τα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή μεταχειρισμένα, σε προσιτές τιμές, και ο,τι και να πάθουν, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επισκευαστούν άμεσα, με εγγύηση αποτελέσματος, και στην Ελλάδα από Νάκα. Σε ντε τε.

Σημαντική παράμετρος. Όλα χαλάνε. Μόνο ο Οβελίξ έπεσε στο βαρέλι με το μαγικό ζωμό μικρός...

Έχω χρόνια στο κουρμπέτι των "μηχανών ήχου", και μου έχουν τύχει βλάβες σε όλα τα μηχανήματα, ανεξαρτήτως κόστους. Τα "πανάκριβα" που ήταν "μη επισκευάσιμα" και επισκευάστηκαν "στο πόδι", πολλά.

Οπότε, αν δε το βλέπεις σαν "έρωτα", αλλά σαν "εργαλείο" να κάνεις τη δουλειά σου, κοιτάς κι άλλα πράγματα εκτός από εμφάνιση ή ακόμα και μετρήσεις.

Δεν είναι χαζός ο κόζμος που παίρνει τογιότα.. ;)

A

AKARL

Guest
Σχόλια για υποστήριξη, σε βλάβες. Αυτό εννοούσα να ψάξεις.
Χωρίς να το έχω ψάξει εξαντλητικά δεν έχω εντοπίσει κάτι. Αφενός είναι πολύ καινούρια ηχεία στην αγορά και αφετέρου, υποθέτω λόγω κατασκευής in house, θα πρέπει να έχουν πολύ καλό ποιοτικό έλεγχο. Ο συνδυαζμός αυτών των δγυό παραγόντων ίσως να ερμηνεύει το γεγονός ότι δεν βρίσκεις εύκολα (ή και καθόλου) κραυγές από δυσαρεστημένους πελάτες.

Οπότε, αν δε το βλέπεις σαν "έρωτα", αλλά σαν "εργαλείο" να κάνεις τη δουλειά σου, κοιτάς κι άλλα πράγματα εκτός από εμφάνιση ή ακόμα και μετρήσεις.
Ακριβώς έτσι. Στη "δουλειά", βλέπε σωστός ήχος, δε χωρούν "έρωτες", φρου-φρου κι αρώματα. Αξιόπιστα και καλοκατασκευαζμένα "εργαλεία" (θα πρέπει να) ψάχνουμε.

Δεν είναι χαζός ο κόζμος που παίρνει τογιότα.. ;)
Α, να γειά σου!

Last edited by a moderator:

A

AKARL

Guest
Α, να προσθέσω και κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα.

Έρωτα έχουμε με τη μουσική και τα συναισθήματα/σκέψεις/παραστάσεις/μνήμες/βιώματα κ.ο.κ. που συνδέονται με και απορρέουν από αυτή. Δεν παίζει "έρωτας" με μηχανάκια βρε παιδγιά, πάρα φύσιν είναι... πάρτε το επιτέλους χαμπάρι.

Reaction score
4.327
To αδαμ το οχταμισάρι πάρε. Αν βρεις κάποιον να στο ψωνίσει από θωμά με επαγγελματικό αφμ, βγαίνει στα 562€ το τεμάχιο. Βουρ στον πατσά. Κι άμα ξυρίζει μετά ζέψου το ΑΚ47 και ανέβα κατά σαλονίκη μεριά. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε Κωσταφτιά και Ντιμιπόδη.... :smg::gotcha::roflmao:

Reaction score
3.486
Το adam a7 μάλλον παίζει καλύτερα στην μεσαία και άνω περιοχή και δεν ζηλεύει κάτι από εντάσεις από το a8.
Το 8αρι βουτάει χαμηλότερα αλλά έχει σαμπ για εκεί κατω.

Reaction score
9
To αδαμ το οχταμισάρι πάρε. Αν βρεις κάποιον να στο ψωνίσει από θωμά με επαγγελματικό αφμ, βγαίνει στα 562€ το τεμάχιο. Βουρ στον πατσά. Κι άμα ξυρίζει μετά ζέψου το ΑΚ47 και ανέβα κατά σαλονίκη μεριά. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε Κωσταφτιά και Ντιμιπόδη.... :smg::gotcha::roflmao:
Στου Θωμά το μαγαζί , θα την βρούμ' όλοι μαζί ... μου φαίνεται :)

Αν και κάτοχος DIY Dynaudio Aries (δίδρομα με 1ης τάξης κροσσόβερ , τουτέστιν 6db/οκτάβα) με 2 χ AVM M4 (class A) κι Electrocompaniet EC3 pre , είχα πάρει "για πλάκα" από αγγελία στα €250 ένα ζευγάρι Behringer Truth A20 , που παίζουν διαολεμένα καλά για φτηνότατα near field active monitors, που για να φτιάξεις στα ίδια λεφτά ήχο με παθητικά bookshelf και ενισχυτές , θα πρέπει να πας σε πολλά περισσότερα Λ7 ...
Εννοείται πως δεν συγκρίνονται με τα ADAM , Focal ,Dynaudio
, Genelec κλπ ... αλλά είναι αξιοπρεπέστατα

Και από πολλά πολλά σετάκια παθητικών/ ενισχυτών , καλύτερα.

Κι ακόμη και με ένα iPod τα οδηγείς χαλαρά , σε ικανότατες στάθμες για να κάνεις ..παρτάκι :)

Reaction score
1.830
Στου Θωμά το μαγαζί , θα την βρούμ' όλοι μαζί ... μου φαίνεται :)

Αν και κάτοχος DIY Dynaudio Aries (δίδρομα με 1ης τάξης κροσσόβερ , τουτέστιν 6db/οκτάβα) με 2 χ AVM M4 (class A) κι Electrocompaniet EC3 pre , είχα πάρει "για πλάκα" από αγγελία στα €250 ένα ζευγάρι Behringer Truth A20 , που παίζουν διαολεμένα καλά για φτηνότατα near field active monitors, που για να φτιάξεις στα ίδια λεφτά ήχο με παθητικά bookshelf και ενισχυτές , θα πρέπει να πας σε πολλά περισσότερα Λ7 ...
Εννοείται πως δεν συγκρίνονται με τα ADAM , Focal ,Dynaudio
, Genelec κλπ ... αλλά είναι αξιοπρεπέστατα

Και από πολλά πολλά σετάκια παθητικών/ ενισχυτών , καλύτερα.

Κι ακόμη και με ένα iPod τα οδηγείς χαλαρά , σε ικανότατες στάθμες για να κάνεις ..παρτάκι :)
Έχω τα 3030Α της Behringer και καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς!
Μεγάλος προβληματισμός...

Reaction score
9
Τα Β2030 Α truth έχω , λάθος έγραψα πιο πάνω ...
Όντως είναι , πλέον , πολύ ανταγωνιστικά και καλόηχα (εντάξει , είπαμε , για τα Λ7 τους :) )

A

AKARL

Guest
Αν δε με αρέζουν από την αρχή θα τα βάνω να στρώσουν ... τ' αφτχιά μου. ;)

Αν αφού στρώσουν τ' αφτχιά μου πάλι δε με αρέζουν θ' ανέβω Σαλόνικα Μπητς να γενεί το μακελειό... :smg: :vinsent:

Το adam a7 μάλλον παίζει καλύτερα στην μεσαία και άνω περιοχή και δεν ζηλεύει κάτι από εντάσεις από το a8.
Το 8αρι βουτάει χαμηλότερα αλλά έχει σαμπ για εκεί κατω.
A7X:
Max. SPL per pair at 1 m ≥114 dB
Crossover Frequencies 2500 Hz

A8X:
Max. SPL per pair at 1 m ≥120 dB
Crossover Frequencies 2300 Hz

6 dB dB δεν τη λες και μικρή διαφορά (θέλει τετραπλάσιας ισχύος ενισχυτή για να επιτευχθεί υπό ΚΣ σε παθητικό σετάπ).

Τα Β2030 Α truth έχω , λάθος έγραψα πιο πάνω ...
Όντως είναι , πλέον , πολύ ανταγωνιστικά και καλόηχα (εντάξει , είπαμε , για τα Λ7 τους :) )
Παιδγιά ιδιαιτέρως στις χαμηλές κατηγορίες τιμής δεν υπάρχει, και δεν είναι δυνατό να υπάρξει, στο γνωστό σύμπαν, και με τους υφιστάμενους φυσικούς νόμους, συνδυαζμός παθητικού ηχείου με ενισχυτή που να αποδίδει σωστότερα το μουσικό πρόγραμμα από ένα ίδιας τιμής ζεύγος ενεργών ηχείων. Ε φάκινγκ φακτ οφ λάϊφ γουίτς, ινσιντένταλλυ, σάκζ!

Last edited by a moderator:

A

AKARL

Guest
Αν έχεις σκοπό να καβαλήσεις σε ακροάσεις τα 110 δεν το συζηταμε.....
Δεν είναι μόνο αυτό. Σε κορυφώσεις ίσως τα ντιμπγιά να χρειάζεται να φτάσουν και πχιό πσηλά για να 'χω μνιά ικανοποιητική ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι λ.χ. σε συναυλία των Φλόϋντ ή του Γουώτερζ.

Το πχιό ουσιαστικό, όμως, φαίνεται να είναι η δυνατότητα των οχταργιών να παίζουν πχιό γραμμικά και ασυμπίεστα σε στάθμες που τα εφτάργια μπορεί να παρουσιάζουν φαινόμενα συμπίεσης και παραμορφώσεων. Με άλλα λόγια αναφέρομαι στο βίτσγιο του Ντιμιφούτη, δηλαδή το χέντρουμ.

Κάπχοιος αρχιερέας του ορθολογιζμού δεν λέει να πάπσει να μου τονίζει τη σημασία που έχουν οι δυνατότητες των ηχείων για να επιτυγχάνουν γραμμικά και ασυμπίεστα ανώτατες συνεχείς - στιγμιαίες στάθμες. Τώρα νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι ήντα και γιάντα το λέει.

Σε κάποιο παράλληλο όμως;
Εκειά όλα παίζνε... Μ' αρέζει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Θκόζμας είσαι. ;) :drinks:

Reaction score
11.719
Μη ξεχνάτε ότι οι μέγιστες στάθμες αναφέρονται σε σήμα 0 dBFS. Και τί εννοώ:
Χτες άκουγα μουσική δυνατά. Τα ηχεία μου προδιαγράφονται ως μέγιστης στάθμης 108 dB στο 1 μέτρο, το ένα. Αυτή η στάθμη είναι πολύ υψηλή, όταν το σήμα φτάνει τα 0 dBFS με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να το βάλω τέρμα.
Όμως άκουσα από το Youtube το νέο δημιούργημα του Jean Michel Jarre, Equinoxe Infinity. Αυτό είναι γραμμένο χαμηλά. Το έβαλα τέρμα και πάλι έπαιζε μέτρια ένταση.
Συμπέρασμα: Θα ήθελα ηχεία μέγιστης στάθμης 118 dB, όχι για να ακούω πάντα, αλλά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Reaction score
30.455
Κάπχοιος αρχιερέας του ορθολογιζμού δεν λέει να πάπσει να μου τονίζει τη σημασία που έχουν οι δυνατότητες των ηχείων για να επιτυγχάνουν γραμμικά και ασυμπίεστα ανώτατες συνεχείς - στιγμιαίες στάθμες. Τώρα νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι ήντα και γιάντα το λέει.
Ναι ,είχες και στο χωργιό σου headroom...:p

A

AKARL

Guest
Ναι ,είχες και στο χωργιό σου headroom...:p
Με τσι οκάδες μαρή ζαβή Τούρτα, απ' τα πηγάδγια το βγάναμε. :fuckyou:

'Οταν εσείς, στην ορειgνή Γορτυgνία, ήσαντε απgλοί γιδοβοσκοί και βοσκάγατε τα γιδοπρόβατα εκεία παραπέρα εμείς, εδώ στη Μεγαλόgνησο, προβgληματιζόσαντε περί της συνδυαζμέgνης επιδράσεως του ζμπιρ, του εgλλιπή χέντρουμ και τση ύπαρκσης κρυσταgλιέρας στην επίτεφξη αληφοφαgνής ακουστικής απόλαφσης εντός τυπικών σαλοτραπεζαριών. :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.638
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds