Ας πσωνίσουμε, επιτέλους, ενεργά ηχεία ή ο αγώνας (του Κωσταφτχιά) τώρα δικαιώνεται!

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.421
σ,ωραιος:)8-) βρε ακαρδε εχασα τον ολδυ μηπως ειναι σε κανα ρακοκαζανο αραχτος εμεις στο χωριο μου βγαλαμε τα τσιπουρα:drinks::drinks:

Reaction score
66
Καλησπέρα στην παρέα του φόρουμ, είμαι νέος στο άθλημα και παρακολουθώ τις συζητήσεις εδώ στο φόρουμ Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Θα ήθελα στα επόμενα χρόνια να αλλάξω το σύστημα το οποίο έχω στο σαλόνι. Και είμαι στην φάση όπου ψάχνω και ενημερώνομαι για καινούργια ηχεία μάρκες τύπους ηχείων κα. Οπότε θα πρέπει να προ αποφασίσω- γνωρίζω προς τα που ωδεύω. Αυτό που παρατηρώ γενικά είναι η πολύ καλή επίδοση των ενεργών όπως λέτε και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Σε όλα τα μοντέλα που έχω δει μέχρι τώρα τονίζεται η λέξη monitor speaker. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα καθημερινό σαλόνι και χρήση all around δεν κάνει; όταν εννοώ all around ενώ και ταινίες. Από ότι καταλαβαίνω η χρήση τους σε στούντιο, για μίξη μουσικής, ηχογραφήσεις κα. και όχι κάτι προς την πλευρά ταινιών. Σίγουρα υπάρχουν όμως ενεργά που εμπλέκονται σε στούντιο όπου γίνεται η μίξη ταινιών όπου είναι απαραίτητα Αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι αυτού του τύπου που αναφέρετε εδώ. Με βάση λοιπόν ότι τα μουσικά σαμπ δεν κατεβαίνουν το ίδιο χαμηλά με σαμπ ταινιών, σε ένα καθημερινό σαλόνι όπου 2 συστήματα δεν είναι εφικτά να συνυπάρχουν, όπου η χρήση θα περιλαμβάνει και παρακολούθηση ταινιών όχι μόνο άκουσμα μουσικής. Εγώ συγκεκριμένα κάνω και τα δύο, ακούω μουσική Αλλά βλέπω και ταινίες. Εάν έπρεπε να θυσιάσω σε απόδοση κάτι από τα δύο θα επέλεγα να είναι οι ταινίες. Θα προτιμούσα να ακούω τη μουσική μου σωστότερα από ότι να βλέπω ταινίες. Θα έχει όμως ένα έστω αξιοπρεπές αποτέλεσμα και στις ταινίες; χρήση των ενεργών δεν συστήνεται σε αυτήν την περίπτωση; Είμαι νέος στο χώρο μόλις έχω ξεκινήσει να διαβάζω και προσπαθώ να μάθω 5 πράγματα από όσους έχουν ασχοληθεί παραπάνω συγχωρέστε με εάν κάνω χαζή ερώτηση
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.649
Μρε απατεώνες χαgλιεντάδες αφτό το εργαgλείο δεν το κσέρει καgνείς σας ή το θεωρείτε τόταgλλυ ΓΤΠΚ; Πείτε μου σας παρακαλώωωωωω!?!?!?!?!?! :biggrin:
Δεν ειναι σαφές αν παίζει multichannel sacd/dsd.
Στείλε Mail και ρώτα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.066
Σε όλα τα μοντέλα που έχω δει μέχρι τώρα τονίζεται η λέξη monitor speaker. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα καθημερινό σαλόνι και χρήση all around δεν κάνει;
Δε σημαίνει αυτό.
Σημαίνει μόνο ότι παίζουν αξιοπρεπώς σωστά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εργαλεία δουλειάς.

Από ότι καταλαβαίνω η χρήση τους σε στούντιο, για μίξη μουσικής, ηχογραφήσεις κα. και όχι κάτι προς την πλευρά ταινιών
Λάθος κατάταβες.
Παίζουν ήχο, αρκετά έως πολύ σωστά, για οποιαδήποτε χρήση.

Σίγουρα υπάρχουν όμως ενεργά που εμπλέκονται σε στούντιο όπου γίνεται η μίξη ταινιών όπου είναι απαραίτητα
Στάνταρ.

Αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι αυτού του τύπου που αναφέρετε εδώ
Δεν υπάρχουν διαφορετικού τύπου.
Ή παίζει σωστά ή όχι.
Αυτά.

Με βάση λοιπόν ότι τα μουσικά σαμπ δεν κατεβαίνουν το ίδιο χαμηλά με σαμπ ταινιών
Λάθος βάση. Δεν υπάρχει τέτοια βάση.

Εάν έπρεπε να θυσιάσω σε απόδοση κάτι από τα δύο θα επέλεγα να είναι οι ταινίες.
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Δεν υφίσταται θυσία.
Ή παίζει καλά, και τα παίζει όλα καλά, ή όχι.

χρήση των ενεργών δεν συστήνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Η χρήση των ενεργών ηχείων συνιστάται σε κάθε χρήση, για εντελώς αντικειμενικούς λόγους (σαφή τεχνικά πλεονεκτήματα).

Reaction score
11.718
Καλησπέρα στην παρέα του φόρουμ, είμαι νέος στο άθλημα και παρακολουθώ τις συζητήσεις εδώ στο φόρουμ Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Θα ήθελα στα επόμενα χρόνια να αλλάξω το σύστημα το οποίο έχω στο σαλόνι. Και είμαι στην φάση όπου ψάχνω και ενημερώνομαι για καινούργια ηχεία μάρκες τύπους ηχείων κα. Οπότε θα πρέπει να προ αποφασίσω- γνωρίζω προς τα που ωδεύω. Αυτό που παρατηρώ γενικά είναι η πολύ καλή επίδοση των ενεργών όπως λέτε και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Σε όλα τα μοντέλα που έχω δει μέχρι τώρα τονίζεται η λέξη monitor speaker. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα καθημερινό σαλόνι και χρήση all around δεν κάνει; όταν εννοώ all around ενώ και ταινίες. Από ότι καταλαβαίνω η χρήση τους σε στούντιο, για μίξη μουσικής, ηχογραφήσεις κα. και όχι κάτι προς την πλευρά ταινιών. Σίγουρα υπάρχουν όμως ενεργά που εμπλέκονται σε στούντιο όπου γίνεται η μίξη ταινιών όπου είναι απαραίτητα Αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι αυτού του τύπου που αναφέρετε εδώ. Με βάση λοιπόν ότι τα μουσικά σαμπ δεν κατεβαίνουν το ίδιο χαμηλά με σαμπ ταινιών, σε ένα καθημερινό σαλόνι όπου 2 συστήματα δεν είναι εφικτά να συνυπάρχουν, όπου η χρήση θα περιλαμβάνει και παρακολούθηση ταινιών όχι μόνο άκουσμα μουσικής. Εγώ συγκεκριμένα κάνω και τα δύο, ακούω μουσική Αλλά βλέπω και ταινίες. Εάν έπρεπε να θυσιάσω σε απόδοση κάτι από τα δύο θα επέλεγα να είναι οι ταινίες. Θα προτιμούσα να ακούω τη μουσική μου σωστότερα από ότι να βλέπω ταινίες. Θα έχει όμως ένα έστω αξιοπρεπές αποτέλεσμα και στις ταινίες; χρήση των ενεργών δεν συστήνεται σε αυτήν την περίπτωση; Είμαι νέος στο χώρο μόλις έχω ξεκινήσει να διαβάζω και προσπαθώ να μάθω 5 πράγματα από όσους έχουν ασχοληθεί παραπάνω συγχωρέστε με εάν κάνω χαζή ερώτηση
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κάνε ένα νέο δικό σου θέμα και εξέφρασε εκεί τις απορίες σου και ευχαρίστως θα απαντήσουμε. Επίσης υπάρχουν κάποια θέματα που θα έπρεπε να τα διαβάσεις πρώτα απ' όλα. Δεν μπορώ τώρα να σου τα υποδείξω.
[DOUBLEPOST=1543323010][/DOUBLEPOST]Με πρόλαβε ο Κώστας! Μπράβο υπομονή!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Μρε απατεώνες χαgλιεντάδες αφτό το εργαgλείο δεν το κσέρει καgνείς σας ή το θεωρείτε τόταgλλυ ΓΤΠΚ; Πείτε μου σας παρακαλώωωωωω!?!?!?!?!?! :biggrin:
Είναι το δεύτερο δωρο που έκανα στον εαυτό μου κατά την διάρκεια του Black Friday έλα το Σάββατο να δούμε τι λεει. :D:D

Reaction score
15.469
σ,ωραιος:)8-) βρε ακαρδε εχασα τον ολδυ μηπως ειναι σε κανα ρακοκαζανο αραχτος εμεις στο χωριο μου βγαλαμε τα τσιπουρα
Ο ολδυς καταθετει επαε ενα γκομματι τσι ψυχης του και λεει

" απο τοτε σας που εμπαντονιαρα τα στερεα εγινηκα ενας πχιο πλουσιος αθρωπος - ρουχα επουσουνισα, αρβυλες για τη δουλεια ηπηρα, μεχρι και ρολοϊ ηπηρα ... μαλιστα σκεφτομαι να σαξω και το κασσετοφωνο στον αγροτη να γροικω τα δικα μου οντω θαν' ειμαι στα χωραφια "

τη ρακη την ηκοψα εδα και 24 ωρες ...

:drinks:(με καφε ...)

Reaction score
30.455
Δεν υπάρχει καλέ μου, έψαξα.
Ε και τι ζητάω ο καψερός?
Όπως εσείς οι μοντεράτορες έχετε τα κουμπάκια σας για ban και warn ,να βάλετε και για εμάς τα ταπεινά απλά μέλη ένα κουμπί cretan translate για να καταλαβαίνουμε ήντα λέει κάθε φορά αυτός ο έρμος ο όλντυς...:D
Αααα και ένα αβουγουδού to euro converter στις αγγελίες ,γιατί από τότε που ξεκίνησε να ξεπουλάει την πραμάτεια του ο ακαύλ ,έχουν πάρει φωτιά τα καλκιουλέιτορς...:p
Για πέψε μαντάτο σε αυτόν τον πωστονλέν τον Δευκαλίωνα να επιληφθεί του θέματος!

A

AKARL

Guest
Νάμαστε πάλι στο ντόπο του εγκλήματος. :gamer:

Δεδομένου ότι η προσέγγιση που λέω να ακολουθήσω είναι όχι το φθηνότερο δυνατό και όλα μαζί αλλά κάτι καλύτερο και πχιο σταδιακά ρίχνω τις εξής προτάσεις στο τραπέζι:

1) Neumann KH 120 A

2) Adam Audio A7X

3) Adam Audio A8X

4) HEDD Type 07

Τα παραπάνω μπορώ να τα βρω σε σχετικά κοντινές τιμές με το φθηνότερο να είναι το Α7Χ και ακριβότερο το Α8Χ ενδιάμεσα είναι τα άλλα δγυό.

Το σκεπτικό είναι να εμπιστευτώ την τευτονική τελειομανία και να αρχίσω με ένα σύστημα 2.2 το οποίο θα μεγαλώσει, εν καιρώ, σε 5.2 (τόσα χωράνε).

Γνώμες και προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.632
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds