Αυτοκίνητο μιας άλλης εποχής.

Μηνύματα
135
Reaction score
145
Εδω λεει οτι ειχαν ανακοινωσει κινητηρα HD αλλα στην εκθεση και στη κυκλοφορια βγηκε με κινητηρα S&S :)
 

Μηνύματα
31.601
Reaction score
26.441
Εδω λεει οτι ειχαν ανακοινωσει κινητηρα HD αλλα στην εκθεση και στη κυκλοφορια βγηκε με κινητηρα S&S :)
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΛΕΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ.
 



TGD

Μηνύματα
9.679
Reaction score
9.651








Μηνύματα
21.088
Reaction score
16.830
Αυτό το μοντέλο,περίπου,πρέπει να είναι :

1743858303661.jpeg



Ακριβώς λιγες ώρες πριν,μια μοντέρνα corvette Cabrio διθεσια είχε πέρασει ακριβώς δίπλα μου μπροστά από την μπυραρία -Brauerei im Füchschen Ratingerstrasse Düsseldorf. Το ύψος της πρεπει να ήταν μόνο 1,20! Μ έπιασε εξ απεινης,δεν πρόλαβα να την φωτογραφίσω.

IMG_5173.jpeg


IMG_5186.jpeg
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.420
Reaction score
44.152
Πάλα καλά που δεν περπάταγε και η μπυραρία και πρόλαβες να κάνεις δυο κλικ.

:roflmao:
 



Μηνύματα
7.651
Reaction score
2.041
Δεν είναι ακριβώς για πανηγύρια βέβαια.

Σήμερα είναι πια σπάνιες οι 33 και οι Afletta, οι τιμές των Spider έχουν πάρει την ανηφόρα εδώ και λίγα χρόνια (ακόμη και οι εικονιζόμενες "rubber bumper" S3, η λιγότερο επιθυμητή σειρά του μοντέλου χτυπάνε πια 25άρια), οι 90 ήταν εξαρχής σπάνιες αφού δεν τις αγόρασε κανείς, οι GTV επίσης χτυπάνε εύκολα 15-20Κ ακόμη και οι τετρακύλινδρες, και εδώ και λίγα χρόνια οι ταπεινές 75 των 1600 κυβικών αφού πωλούνταν στα όρια της απόσυρσης για 600-800€ εύκολα πλέον χτυπάνει 3-4Κ ακόμη και χρέπια.

Αλλά για το 1985 που είναι η γκάμα της εταιρείας στην εικόνα, βλέπουμε 2 μοντέλα σε πλατφόρμα του 1972 (33, Sprint είναι απλό reskin των Alfasud, μάλιστα με υποδεέστερα τεχνικά στοιχεία, π.χ. τα δισκόφρενα εμπρός είναι στις πλήμνες των τροχών αντί του κιβωτίου στις Sud και τα πίσω φρένα είναι με ταμπούρα αντί για δίσκους όπως στις Sud), 3 μοντέλα σε άλλη πλατφόρμα του 1972 (75,90 και GTV είναι απλό reskin της Alfetta του 1972, με την 75 να έχει επιπλέον και μειωμένου μήκους πίσω πρόβολο για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της ως μικρότερο μοντέλο της 90) και ένα μοντέλο σε πλατφόρμα του 1963 (η Spider είναι κοντή έκδοση της Giulia του 1963). Το χειρότερο, ότι όλα τα εικονιζόμενα είναι σχετικά πρόσφατα μοντέλα, οι 33 βγήκαν το 83, οι 75 το 85, οι 90 το 84, η Spider το 83 και μόνο η GTV ανανεώθηκε το 80 και θα σταματούσε η παραγωγή της τον επόμενο χρόνο.

Η Alfa δηλαδή τη δεκαετία του 80 πήγαινε ξυπόλητη στα αγγούρια, με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετικά avant guarde τεχνολογικά γκάμα της των αρχών του 70, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, διατηρώντας ταυτόχρονα σε παραγωγή 3 εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους πλατφόρμες, με 3 εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους σειρές κινητήρων (κάποιοι εκ των οποίων μεταξύ τους ανταγωνιστικοί, π.χ. ο boxer 1.5 και 1.7 με τον Nord 1.6, και ο Nord 2.0 με τον V6 Busso), 3 εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους κιβώτια ταχυτήτων, κλπ.

Και το πιο τρελό, εκείνη την εποχή η Alfa συμμετείχε ήδη στην εξέλιξη τέταρτης πλατφόρμας, η οποία θα παρουσιαζόταν 3-4 χρόνια μετά, της 164, σε σύμπραξη με τη Fiat και τη Saab, ώστε στα τέλη της δεκαετίας η γκάμα της να περιλαμβάνει ισάριθμα μοντέλα από περισσότερες πλατφόρμες, δηλαδή να επιτείνεται το πρόβλημα.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
22.472
Reaction score
38.183
Στη διαδρομή προς τον σταθμό Βούλγαρη του μετρό, περνώ από μια λευκή 33ρα, με πωλητήριο. Σχετικά καλή όχι απαστράπτουσα, πάντως ούτε και πριν 35 χρόνια μου άρεσε.

Η οικογένεια δίπλα στο εξοχικό, ορκισμένοι αλφίστι, είχαν (ο πατέρας) ένα αλφασουντ από τότε που τους θυμάμαι, κάπου στο 91-92 δόθηκε για μια 155 την οποία κάποια στιγμή η κόρη πλέον αντικατέστησε μια μια τζουλιέτα.
 

gonis

Luger
Μηνύματα
4.483
Reaction score
12.279
Η 90,μάλλον η πιο ασχημη Alfa ever:)
Τη φωτό την έβαλα για να δουμε την γκάμα τότε σε σχέση με το σήμερα και να θυμηθούμε πόσο πιο όμορφη ήταν η αυτοκίνηση χωρις τα SUV.
 
Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
22.472
Reaction score
38.183
Μάλλον ατυχές, τα τρία πρώτα από αισθητικά αδιάφορα έως και άσχημα, τουλάχιστον για τους μη οπαδούς της φίρμας.

για την κλασική spider δεν το συζητώ ότι ήταν στα ομορφότερα έβερ, ακόμη και με την ασχημόκωλη, σε σχέση πάντα με την αρχική, φαστμπακ, επίσης gtv άντε πες και το sprint, αλλά πόσα τέτοια βλέπαμε να κυκλοφορούν ακόμη και τη δεκαετία του 80;
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.986
Μηνύματα
2.996.972
Members
38.391
Νεότερο μέλος
costisc
Top