- Reaction score
- 9.688
Γενικά η αισθητική των 80s στα αυτοκίνητα ήταν χάλια. Μόνο σπορ σκιά άντεχαν τόσο σφηνοειδέεοε γραμμές.
κι όμως σε σύγκριση με τους "κομψούς", υποτίθεται, Ιταλούς, αρκετά γερμανικά έχουν μείνει κλασικά από το '80Γενικά η αισθητική των 80s στα αυτοκίνητα ήταν χάλια. Μόνο σπορ σκιά άντεχαν τόσο σφηνοειδέεοε γραμμές.
Ενώ τα σημερινά όμορφα …..και πανάλαφραΓενικά η αισθητική των 80s στα αυτοκίνητα ήταν χάλια. Μόνο σπορ σκιά άντεχαν τόσο σφηνοειδέεοε γραμμές.
Η 90 προσωπικά μια χαρά μου φαίνεται, μόνη παραφωνία το ότι είναι στενή σε σχέση με το μήκος της (κουσούρια της πλατφόρμας). Η 6 π.χ. ήταν απείρως χειρότερη αισθητικά.Η 90,μάλλον η πιο ασχημη Alfa ever
Τη φωτό την έβαλα για να δουμε την γκάμα τότε σε σχέση με το σήμερα και να θυμηθούμε πόσο πιο όμορφη ήταν η αυτοκίνηση χωρις τα SUV.
Προσωπικά την 75 δεν τη βρίσκω άσχημη, την 33 πρώτης γενιάς όμως ναι (η δεύτερης όμως μου αρέσει).Μάλλον ατυχές, τα τρία πρώτα από αισθητικά αδιάφορα έως και άσχημα, τουλάχιστον για τους μη οπαδούς της φίρμας.
για την κλασική spider δεν το συζητώ ότι ήταν στα ομορφότερα έβερ, ακόμη και με την ασχημόκωλη, σε σχέση πάντα με την αρχική, φαστμπακ, επίσης gtv άντε πες και το sprint, αλλά πόσα τέτοια βλέπαμε να κυκλοφορούν ακόμη και τη δεκαετία του 80;
Μάλλον είναι πρακτική των Γερμανών να μπολιάζουν τις γοτθικές καταβολές τους με την πνοή εκπροσώπων προερχομένων από κομψότερες κουλτούρες. Να θυμίσω και τον Paul Bracq με μεγάλη θητεία και στη Mercedes και στην BMW, ή ακόμη και τον Ιάπωνα, Ναγκασίμα (ας ευλογήσουμε λιγάκι τα γένια μας) με την Ε39 του.Η 190/W201 και η E/W124 είναι βέβαια προϊόν ιταλικού design, δια χειρός του σπουδαίου Bruno Sako, που μας άφησε πριν λίγους μήνες.
Η Ε12, η πρώτη πεντάρα, είναι παιδί του Marcelo Gandini (και προσωπικά πάντα η Ε28 μου φαινόταν ως εκτεταμένο facelift της Ε12). Επισήμως η Ε28 είναι παιδί του Klaus Luthe, ο ίδιος σχεδίασε και την Ε30.
Ο Paul Bracq πράγματι είχε συμμετοχή και στην Ε12.Μάλλον είναι πρακτική των Γερμανών να μπολιάζουν τις γοτθικές καταβολές τους με την πνοή εκπροσώπων προερχομένων από κομψότερες κουλτούρες. Να θυμίσω και τον Paul Bracq με μεγάλη θητεία και στη Mercedes και στην BMW, ή ακόμη και τον Ιάπωνα, Ναγκασίμα (ας ευλογήσουμε λιγάκι τα γένια μας) με την Ε39 του.
Πάντως τα παραπάνω κατεξοχήν μοντέλα της δεκαετίας του '80, φαίνεται να έχουν γεράσει μάλλον καλά.
Πχ η W201 μου φαίνεται κομψότερη από ό,τι τότε. Άνετα θα οδηγούσα μια τέτοια τώρα. Αντίθετα, με άλφα 75, ούτε και να μη πλήρωναν. Χώρια που πιθανότατα θα μιλούσαμε για εντελώς σάπιο πράμα πλέον.
Και ήπια και μια από τις μπυρες τους ( 0,3)!Πάλα καλά που δεν περπάταγε και η μπυραρία και πρόλαβες να κάνεις δυο κλικ.
![]()