Αυτό,το...κάτι άλλο...

Reaction score
19.586
Ελπίζω κανένας Χαϊεντάς, να μην πα να πάρει 15 ζευγάρια καλά ακουστικά ώστε να ακούει με άλλο ζευγάρι κάθε μουσικό είδος, αναλόγως εποχής ηχογράφησης. 🤣😜😂

Σκέψου λίγο το σενάριο, να έχεις 15, 25, 165 ζευγάρια ακουστικά, και για κάθε μουσική που βάζεις, να τα περνάς όλα μια φορά, να δεις με ποιο θα ακούσεις το κάθε κομμάτι.

Ω ρε μάγκα ίωση...

Κι ακούγοντας κάθε κομμάτι των πχ Μπιτλς, να μη χοροπηδάς, να μη χορεύεις στο καλαματιανό, αλλά να βγάζεις άκρη στο τι έκανε ο τάδε στο μαστερινγκ κι ο δείνα στο Έκο.

Ω ρε παίχτη.. Θες 4 δόσεις εμβολίου απανωτές.
Και μια μες στον εγκέφαλο.
Καλά τέτοια ώρα μπαίνετε όλοι , νηστικοι θα μείνουμε χα χα.

Μη το γελάς, όσους έχω δει, έχουν πολλά ακουστικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.659
Μη το γελάς, όσους έχω δει, έχουν πολλά ακουστικά.
Απλή απόδειξη της ίωσης.

Αντί να έχουν ένα κορυφαίο, έχουν μια αρμαθια φουτσες μπλε.

Άλλοι έχουν πολλαπλά σεταπ, κάθε σεταπ με άλλα ηχεία, για άλλο είδος μουσικής, για άλλο ψυχολογικό μουντ, κλπ κλπ κλπ.

Ιωσαρα. Η ανωφελής.

Μετα αναρωτιέσαι γιατί τους βαράνε οι γυναίκες τους...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
μισο... αυτο με το κυκλοθυμικο μουντ ... πρεπει να το εχω συναντησει σε θυληκχια .... 🐒
ή αυτο με το κερατο?! με μπερδεψατε...
βαλτοι ειστε?!
-
επι της ιωσης και σχετικης επιδημιας και πανδημιας του χαλι εντ και χαλι λαιφ.. (carefully and) wisely choose one drug one remedy.. :)

Δεν με ενδιαφέρει τ’ ακριβό σου το σεταπ
δεν με ενδιαφέρει αν έχεις ηχεια διαφορα πολλά
όταν τα πικαπ τα κάνεις κομπολόι
κι έχεις και δύοακουστικα

Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι άσος στα καλωδγια
δεν με ενδιαφέρει αν ακους στο καμπινε
δεν με ενδιαφέρει αν έχεις τινταλ συνδεση χλιδάτη
Ή στο σποτιφαι τη βγαζεις τζαμπα ή φτηνα..

(to be continued...ή το αφηνω κλοπιραιτ free)

Last edited:

Reaction score
19.586
μισο... αυτο με το κυκλοθυμικο μουντ ... πρεπει να το εχω συναντησει σε θυληκχια .... 🐒
βαλτοι ειστε?!
-
επι της ιωσης και σχετικης επιδημιας και πανδημιας του χαλι εντ και χαλι λαιφ.. (carefully and) wisely choose one drug one remedy.. :)

Να και άλλος ποιητής -στιχουργός :)

Πολυ καλό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.649
Ας πούμε, να πάρουμε πικάπ και να έχουμε καλύτερο δυναμικό εύρος από ότι με το flac (ναι, κι όμως).
Εδώ το τερμάτισες λέμε.
Και μην μου βάλεις τα DR του κάθε πικραμένου, δεν ισχύουν αυτά.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Ο περιοριστικός παράγων στην απόλαυση μουσικής είναι το υλικό, δεν είναι το σπινόραμα, ούτε το ένα και ιερό target curve, ούτε καν το τέλειο δωμάτιο, ούτε τίποτε άλλο από αυτά που συζητούμε εμείς οι καμμένοι εδώ και αλλού. Θα το λέω σαν τον κακοφωνίξ, μέχρι να με δέσετε στο δένδρο.

Πάμε στα φακτς (όπου quality = sound quality):

1.png

Το ίδιο άρθρο εξηγεί γιατί είμαι θυμωμένος ;-) (υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο "θυμό" και σε features που χαρακτηρίζουν τη χαμηλή ηχητική ποιότητα της ηχογράφησης όπως CF, Gauss)

3.png

Επίσης το παρακάτω διάγραμμα ίσως εξηγεί γιατί σε εσάς αρέσει και σε μένα δεν αρέσει (οι naive ακροατές αξιολόγησαν υψηλότερα την ηχητική ποιότητα των ίδιων κομματιών από τους experts:fuckyou: )

2.png

Τί κάνει καθείς με τη μέτρια ποιότητα της ηχογραφημένης μουσικής είναι στο χέρι του. O μέσος άνθρωπος ακούει στο αυτοκίνητο ή με τα ακουστικά του και δεν ασχολείται. Οι audiophiles ξοδεύουν υπερβολικά πολλά λ7 και μετρούν συχνά το π()υλί τους για να δουν αν μεγάλωσε. Και συνήθως μεγαλώνει, με κάποιο μαγικό τρόπο το τέλειο γίνεται ακόμη πιο τέλειο με κάθε νέο και καλύτερο μηχάνημα ή tweak. Επίσης τόσο μεγαλώνει η απαξίωση όσων δε συμφωνούν μαζί τους. 🙁

Υ.Γ. Όλο το άρθρο εδω:
Οι αξιολογήσεις έγιναν μέσω ακουστικών HD800. Ξέρω, δεν είναι αρκετά καλά, αυτά φταίνε για τις μέτριες αξιολογήσεις. 😁

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Τί κάνει καθείς με τη μέτρια ποιότητα της ηχογραφημένης μουσικής είναι στο χέρι του. O μέσος άνθρωπος ακούει στο αυτοκίνητο ή με τα ακουστικά του και δεν ασχολείται.
:drinks:

μετρούν συχνά το π()υλί τους να δουν αν μεγάλωσε. Και συνήθως μεγαλώνει
:roflmao::roflmao::roflmao:

Θα το λέω σαν τον κακοφωνίξ, μέχρι να με δέσετε στο δένδρο.
:lol::lol:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
κριπτίκ μεσετζιζζζζ... 🐒
View attachment 240064
Wilson, A. D., & Fazenda, B. M. (2013). Perception & evaluation of audio quality in music production. In Proc. of the 16th Int. Conference on Digital Audio Effects (DAFx-13).

Έβαλα το submission γιατί μάλλον δεν έχετε πρόσβαση σε ακαδημαικές βιβλιοθήκες.
Η διάθεση και ο ελεύθερος χρόνος.

Τα υπόλοιπα που λες, είναι προϊόντα ίωσης.
Ναι, και αν έκανες σεξ την προηγούμενη.

Για τεχνικούς παράγοντες μιλάμε, τεχνικό φόρουμ είμαστε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.659
Για τεχνικούς παράγοντες μιλάμε, τεχνικό φόρουμ είμαστε.
Ναι, αλλά δεν είμαστε φόρουμ μαστερινγκ.

Με εξαίρεση κάνα χατζησταμου, μαστεραδες δεν συζητάνε δω, κι αυτός ο ένας τη μία ακούει κιι, την άλλη από σοπρα, αλλά αμφότερα όσα ακούει, μετράνε χαρακτηριστικά άριστα, τόσο άριστα, που δε χρειάζεται.

Λιγότερο άριστα χρειάζεται.

Εμείς εδώ, συζητάμε αυτό, το πόσο άριστα χρειάζεται να μετράνε τα μηχανήματα.

Τα υπόλοιπα που γκρινιάζεις, είναι γιατί δεν έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γιατί δεν πήρες ακόμα τρινοβ, και δε ξέρω το σεξ αν εμπλέκεται, δες τον μαϊμού, τι καλο μαϊμού που είναι, έχει μαζέψει όλες τις βαμπίρ, του ρουφάνε την κακιά ενέργεια οι άρρωστες.

FB_IMG_1631625805310.jpg

ΥΓ. Δε σου συνιστώ να αντιμιλας στον μπούτχια, δεν τίθεται θέμα διαφωνίας. Μόνον αυτό μου έρχεται στο μυαλό:

FB_IMG_1631606269838.jpg

Με άλλα λόγια στα κυκλάκια.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Θα είμαι ευχαριστημένος αν και ένας στους εκατό που μπαίνει στο φόρουμ συνειδητοποιήσει ότι η ηχητική ποιότητα της ηχογραφημένης μουσικής είναι προβληματική και καθοριστική του τελικού ηχητικού αποτελέσματος που λαμβάνουμε.

Με βάση επιστημονικές έρευνες όπως αυτή που πόσταρα πιο πάνω.

Αλλά και common hearing, κατά το common sense.

Είμαστε στο 2022, και το καλι 8 με σαμπ είναι απολύτως ικανό να αναδείξει την ηχητική ποιότητα αυτή.

Επίσης, δε θεωρώ καθόλου μεμπτό να επιχειρεί κάποιος να βελτιώσει την προσλαμβάνουσα ηχητική ποιότητα με όποιο τρόπο νομίζει και μπορεί. Ακόμη και αν τελικά κάνει το μέτριο χειρότερο. Σιγά το ωά, σιγά μην προσβάλουμε το μουσικό παραγωγό, σιγά μην χαλάσουμε τη Μόνα Λίζα ή τον Παρθενώνα.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.445
Ο περιοριστικός παράγων στην απόλαυση μουσικής είναι το υλικό, δεν είναι το σπινόραμα, ούτε το ένα και ιερό target curve, ούτε καν το τέλειο δωμάτιο, ούτε τίποτε άλλο από αυτά που συζητούμε εμείς οι καμμένοι εδώ και αλλού. Θα το λέω σαν τον κακοφωνίξ, μέχρι να με δέσετε στο δένδρο.

Πάμε στα φακτς (όπου quality = sound quality):

View attachment 240059

Το ίδιο άρθρο εξηγεί γιατί είμαι θυμωμένος ;-) (υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο "θυμό" και σε features που χαρακτηρίζουν τη χαμηλή ηχητική ποιότητα της ηχογράφησης όπως CF, Gauss)

View attachment 240060

Επίσης το παρακάτω διάγραμμα ίσως εξηγεί γιατί σε εσάς αρέσει και σε μένα δεν αρέσει (οι naive ακροατές αξιολόγησαν υψηλότερα την ηχητική ποιότητα των ίδιων κομματιών από τους experts:fuckyou: )

View attachment 240061

Τί κάνει καθείς με τη μέτρια ποιότητα της ηχογραφημένης μουσικής είναι στο χέρι του. O μέσος άνθρωπος ακούει στο αυτοκίνητο ή με τα ακουστικά του και δεν ασχολείται. Οι audiophiles ξοδεύουν υπερβολικά πολλά λ7 και μετρούν συχνά το π()υλί τους για να δουν αν μεγάλωσε. Και συνήθως μεγαλώνει, με κάποιο μαγικό τρόπο το τέλειο γίνεται ακόμη πιο τέλειο με κάθε νέο και καλύτερο μηχάνημα ή tweak. Επίσης τόσο μεγαλώνει η απαξίωση όσων δε συμφωνούν μαζί τους. 🙁

Υ.Γ. Όλο το άρθρο εδω:
Οι αξιολογήσεις έγιναν μέσω ακουστικών HD800. Ξέρω, δεν είναι αρκετά καλά, αυτά φταίνε για τις μέτριες αξιολογήσεις. 😁
Κεφαλαιάκι με σημασία από τα συμπεράσματα στη μελέτη:
"...Quality ratings were higher in cases of high rolloff and high LF energy, relating to wider bandwidth. LF energy also relates to production trends and advancements in technology as the ability to capture and reproduce these low frequencies has improved over time due to a number of factors, including the use of synthesisers and developments in loudspeaker technology, such as the use of stronger magnet materials allowing smaller cabinet volumes, which are more easily installed in the home. That high harsh energy is related to low quality shows the sensitivity of the ear at these frequencies, and this measure displays one of the highest correlations..."
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μια μελέτη μπορεί να ερμηνεύει ΄΄δημιουργικά΄΄ διάφορα ευρήματα...

Δεν γίνεται να επιστρέφουμε σε θεμελιώδη ζητήματα που θα έπρεπε να είναι ήδη αποκρυσταλλωμένα στη συνείδηση τουλάχιστον έμπειρων και...΄΄πολύπαθων΄΄ ακροατών...Είναι άτοπον προς κάθε έννοια υψηλής πιστότητας να χρησιμοποιούνταν τα ηχοσυστήματα ως βελτιωτικά για την αντιλαμβανόμενη από τον εκάστοτε χρήστη ποιότητα σε διάφορες παραγωγές.
βαλτοι ειστε?!
-

Δεν μ'ενδιαφέρει αν έχουν κεφαλή Goldfinger
ούτε ο βραχίονας πόσα κάνει καφετιά
και αν το πλατώ στριφογυρνά με τροχαλία
ή direct drive θα μας έκανε δουλειά

Ψάρι δεν μένω στην παρθενιά των βινυλίων
main ηχεία με θωριά σαν Γολγοθάς
δε πα να είσαι και ο ίδιος ο Bob Ludwig
δε πα να είσαι και ο Αυτιάς

Αν το spinorama δεν έχει όραμα
Off-axis ομαλό θέλωωω
να μη βάζει στα RT μου φουρνέλοοο

Δεν συγκινούμαι από το πλήθος στα κανάλια
το 3D Trinnov που κουνάς επιδεικτικά
δεν χαλβαδιάζω των κομματιών σου το upmixing
και του immersive λάφυρα

Δεν λογαριάζω καλωδίων ανελκυστήρες
και υποσταθμού την κατευθείαν παροχή
ούτε στανιάρω με αρμονικές λυχνίας
ασήμι στο μετασχηματιστή

Άμα στις πρώτες
οκτάβες κότες
όσα setup και να μοστράρουν
την ευκρίνεια δεν ρεφάρουν
όλα τα sub μες τα mancave
να τάζουν χαμηλές για rave

Άμα κανείς δεν πάει να δείξει
υπομονή μου έχει λήξει

Καθαρό spectro θέλωωω
να μη βγαίνουν οι μποτιές σα μαστέλοοο
Θα είμαι ευχαριστημένος αν και ένας στους εκατό που μπαίνει στο φόρουμ συνειδητοποιήσει ότι η ηχητική ποιότητα της ηχογραφημένης μουσικής είναι προβληματική και καθοριστική του τελικού ηχητικού αποτελέσματος που λαμβάνουμε.

Με βάση επιστημονικές έρευνες όπως αυτή που πόσταρα πιο πάνω.

Αλλά και common hearing, κατά το common sense.

Είμαστε στο 2022, και το καλι 8 με σαμπ είναι απολύτως ικανό να αναδείξει την ηχητική ποιότητα αυτή.

Επίσης, δε θεωρώ καθόλου μεμπτό να επιχειρεί κάποιος να βελτιώσει την προσλαμβάνουσα ηχητική ποιότητα με όποιο τρόπο νομίζει και μπορεί. Ακόμη και αν τελικά κάνει το μέτριο χειρότερο. Σιγά το ωά, σιγά μην προσβάλουμε το μουσικό παραγωγό, σιγά μην χαλάσουμε τη Μόνα Λίζα ή τον Παρθενώνα.
Με την ευκαιρία που τ'αναφέρεις,αυτές οι Καρυάτιδες πολύ...ξενέρωτες φαίνονται,θα έπρεπε να τις ανακαινίζαμε να γίνονταν πιο...trendy. :sneaky:

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Η διάθεση και ο ελεύθερος χρόνος.
Τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ίωσης.
Σωστά αλλά η ίωση ίσως έχει και στάδια..
Π.χ. εύκολα μπορεί κάποιος (και έχει γίνει) να κάνει κριτική ή να αμφισβητήσει τον κόπο-χρόνο-χρήμα που επιβάλλεται να ''κάψεις'' για να μετρήσεις, ξαναμαναμετρήσεις :p (γιατί αλλαγές γίνονται, δεν ζούμε σε γυάλα), να ξοδέψεις για τρίνοβ, ρουν, φροντίδα, να κάνεις το σπίτ' π@υτ'ν' κλπ κλπ..
Οπότε..
Βέβαια συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως αν είναι να δώσεις 200.000 για ηχεία, να ψάχνεσαι με καλώδια και να μην ασχοληθείς με τα άλλα είναι σφάλμα και κρίμα..

Ναι, αλλά δεν είμαστε φόρουμ μαστερινγκ
No, but..
Αν ξεκινά από εκεί το κακό (και είναι εκτεταμένη η ζημιά) δεν ''ακυρώνει'' σε κάποιο βαθμό τον κόπο-κυνήγι-κόστος? (Too much for too little)

είναι γιατί δεν έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο
:p

γιατί δεν πήρες ακόμα τρινοβ
:lol:

Δε σου συνιστώ να αντιμιλας στον μπούτχια
Νομίζω η διαφωνία δεν είχε ακριβώς τεχνική βάση..
'Η μάλλον είχε, αλλά το ειδικό βάρος της διαφωνίας δεν ήταν ακριβώς αυτό..
Είναι πιο πολύ διαφωνία του στυλ (όπως το είδα εγώ) μισοάδειο, μισογεμάτο ποτήρ' :biggrin:

Reaction score
8.899
οπως αναφερει και ενας πολυ γνωστος παραγωγος πολυκαναλης μουσικης , 3 παραγοντες παιζουν πολυ σημαντικο ρολο.
πρωτον και πολυ σημαντικο η ιδια η δημιουργια η συνθεση. αμα ειναι σαβουρα, σαβουρα θα ακουσεις απο 2 ή περισσοτερα καναλια.
Δευτερον η ηχογραφηση και
τριτον η μιξη στο στουντιο.

ενας ακομη πολυ γνωστος παραγωγος πολυκαναλης μουσικης αναφερει οτι ερχονται καλλιτεχνες στο στουντιο και μολις ακουνε την πολυκαναλη εκδοση ειτε αρχιζουν να κλαινε απο χαρα ειτε εγκαταλειπουν τον χωρο γιατι θελουν λιγο χρονο να το διαχειριστουνε. Ο ιδιος βεβαια βαζει και αυτος τα κλαματα οταν ακουει στο στουντιο ατμος απο tidal αλλα για διαφορετικους λογους.

Reaction score
4.713
Αυτονοητο δεν ειναι αυτο;
Ακομα δεν ειναι αναμενομενο οτι αν στο στησιμο ακολουθησω επιμελως
την monitor κατευθυνση θα διαπιστωνω προβληματα στην πλειοψηφια των ηχογραφησεων;
Δικαιολογει αυτο ειτε θυμο ειτε επεμβασεις διορθωσης κατα το δοκουν;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300