Βοήθεια για επιλογή ηχείων

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!

Θα χρειαστώ τα φώτα σας όσον αφορά επιλογή ηχείων.
Καταρχάς να αναφέρω πως το μπάτζετ μου για αγορά ηχείων δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ.
Το πικαπ μου είναι ένα MKII με κεφαλή Shure M97xE με ενισχυτή Denon PMA 520. O χώρος που θα τοποθετηθούν είναι < 20 τ.μ., σε ξύλινο δάπεδο με απόσταση ακρόαση ~2m.

Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη!

υγ: η μουσική που κατά βάση ακούω είναι metal

nima

Banned
Reaction score
618
Τώρα έχεις ηχεία;
έχεις κάποια προτίμηση ή περιορισμό και πρέπει να αγοράσεις αναγκαστικά βάσης ή δαπέδου;;

Reaction score
0
Έχω κάτι παλιά JVC από προηγούμενο ηχοσύστημα, τα οποία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Δεν θέλω να είναι αναγκαστικά ηχεία βάσης, απλά τέτοια χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα!

Δύο επιλογές που μου έχουν προταθεί είναι τα Tannoy Mercury V1 όσον αφορά ηχεία βάσης και τα Q2020Ι όσον αφορά bookself ηχεία.

Last edited:

nima

Banned
Reaction score
618
Τα δαπέδου ίσως να μπουμάρουν λόγω ξύλου εκτός κι αν δεν είναι bass reflex δηλαδή χωρίς οπή, έχεις ακούσει τον ενισχυτή σου με κάποια έστω και ακριβότερα από 250 και σου άρεσε; θες καινούργια ή δεν έχεις πρόβλημα αν είναι μεταχειρισμένα;

Reaction score
0
Τα δαπέδου ίσως να μπουμάρουν λόγω ξύλου εκτός κι αν δεν είναι bass reflex δηλαδή χωρίς οπή, έχεις ακούσει τον ενισχυτή σου με κάποια έστω και ακριβότερα από 250 και σου άρεσε; θες καινούργια ή δεν έχεις πρόβλημα αν είναι μεταχειρισμένα;
Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον/βοήθεια!
Δεν έχω ακούσει τον ενισχυτή με αλλά ηχεία, όχι.
Δεν έχω πρόβλημα αν είναι μεταχειρισμένα!

Reaction score
2
Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να μην ακούσεις καμία συγκεκριμένη πρόταση.
Ο ενισχυτής σου μετακινείται εύκολα και η πηγή σου είναι καλύτερη από σχεδόν όλα τα μέσης κατηγορίας cd player. Οπότε κάνε μια έρευνα, πάρε τον ενισχυτή σου παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις τα ηχεία που θα έχεις σταμπάρει με τον ενισχυτή σου και τα δισκάκια με τη μουσική σου, με πηγή ένα cd player της τάξης των 500-800€.

Ως heavy-μεταλάς ο ίδιος αυτό που προτείνω είναι ηχείο βάσης με γρήγορο χαμηλό και λίγο "τσιμπημένα" υψηλά..... ώστε να μπορείς στο μέλλον (σε καλύτερες συνθήκες) να το συνδυάσεις με ένα καλό sub για να έχεις και έκταση χαμηλά.

Επίσης θα πρότεινα μετά τις ακροάσεις και αφού καταλήξεις σε 4-5 ηχεία να ψάξεις και στο forum..

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να κοιτάξεις (σε καινούριο) μέχρι και για ηχεία της τάξης των 400-500€.

Δεν θα έλεγα για ηχεία δαπέδου καθώς στην τιμή που ψάχνεις δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένα άξιο λόγου.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του bparaschou.
Μία γρήγορη έρευνα αγοράς με τον ενισχυτή παραμάσχαλα :)

Reaction score
2
Δυστυχώς φίλε alejandro μετά από χρόνια αλλαγών επί αλλαγών σε συστήματα δεν υπάρχει καλύτερο κριτήριο από το δικό σου αυτί, στο δικό σου σύστημα και....... μιας και το είδα δημοσιευμένο ο φίλος nima έχει απόλυτο δίκιο, οπότε καλό θα ήταν εάν μπορούσες να τα πάρεις και σπίτι....

Reaction score
2.566
Τα δαπέδου ίσως να μπουμάρουν λόγω ξύλου εκτός κι αν δεν είναι bass reflex δηλαδή χωρίς οπή...
Eπειδή είναι προφανές ότι οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες, μην παραπληροφορείς τον κόσμο.
Πληροφοριακά, αν το ξύλο είναι κολλημένο και δεν έχει κενό από κάτω, δεν δημιουργείται συντηχητής και δεν ενισχύονται οι όποιες συχνότητες. Κάτι που επίσης δεν έχει καμία σχέση με το bass reflex.

nima

Banned
Reaction score
618
Αυτά που γράφω είναι αποδεδειγμένα στην πράξη σε ένα ποσοστό πάνω από 80%, αν εσύ θεωρητικά υποστηρίζεις κάτι διαφορετικό είναι δικαίωμα σου αλλά η προσπάθεια να βγάλεις λάθος κάποιον μόνο με τα νούμερα και τις μετρήσεις είναι κάτι που κοιτάζοντας τα διάφορα μεγάλα συστήματα σε όλο τον κόσμο τελικά βγάζει εσένα λάθος που αρέσκεσαι να ακούς ένα αποστειρωμένο σύστημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με μουσική, κοινώς ακούς ήχους! καλό θα ήταν επίσης να έκανες κάποια πρόταση στον φίλο μας και να τον βοήθαγες, παρά να σχολιάζεις τα (κατά τη γνώμη σου) κακώς κείμενα.

Reaction score
666
Μικρά δαπέδου σχετικά ευαίσθητα μπορούν να φιλοξενηθούν στο χώρο. Ελπίζω το πάτωμα να είναι κολλητό κι όχι καρφωτό.
Επικροτώ την άποψη του parasxoy για ακροάσεις των υποψήφιων ηχείων με τον ενισχυτή σου.

Reaction score
2.566
Αυτά που γράφω είναι αποδεδειγμένα στην πράξη σε ένα ποσοστό πάνω από 80%, αν εσύ θεωρητικά υποστηρίζεις κάτι διαφορετικό είναι δικαίωμα σου αλλά η προσπάθεια να βγάλεις λάθος κάποιον μόνο με τα νούμερα και τις μετρήσεις είναι κάτι που κοιτάζοντας τα διάφορα μεγάλα συστήματα σε όλο τον κόσμο τελικά βγάζει εσένα λάθος που αρέσκεσαι να ακούς ένα αποστειρωμένο σύστημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με μουσική, κοινώς ακούς ήχους! καλό θα ήταν επίσης να έκανες κάποια πρόταση στον φίλο μας και να τον βοήθαγες, παρά να σχολιάζεις τα (κατά τη γνώμη σου) κακώς κείμενα.
... τι να σου απαντήσω ρε νιμα, σε λυπάμαι, η σκέψη σου είναι όσο λάθος πάει...μου βαλες τάχα και ποσοστά και μεγάλα συστήματα...δηλαδή πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα ούτε εμπειρία...μετά μιλάς για το σύστημά μου που επίσης δεν έχεις ακούσει ποτέ και ούτε θα ακούσεις...για την ουσία όμως 0 όπως πάντα, πάντα στα απέξω απέξω, στις απλουστεύσεις και στις παιδιάστικες γενικεύσεις... όσο μπορείς δηλαδή. Λοιπόν, αν θες τη συμβουλή μου μη πολυμιλάς γιατί εκτίθεσαι. Και μη νομίζεις ότι έχω καμιά καούρα να ασχολούμαι μαζί σου, τις ασυναρτησίες σου προσπαθώ να διορθώσω που παραπλανούν τον κόσμο.

nima

Banned
Reaction score
618
Θα ήθελα να μας πληροφορήσεις με πιο τρόπο μέσα σε 5 χρόνια απέκτησες όλη την εμπειρία και τη γνώση που έχεις και άλλοι δεν μπορούν να το κάνουν ούτε σε 30 χρόνια, μην πεις είναι θέμα εξυπνάδας ή διαβάσματος, είναι η εύκολη απάντηση αλλά δεν αποδεικνύει τίποτα.

Reaction score
2.566
Χαχα, χαίρομαι που βλέπω κάποια ποστ μου όταν ξεκίναγα να ασχολούμαι και δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Πλάκα έχει. Βέβαια, έτσι συμβαίνει συνήθως ξέρεις. Η διαφορά είναι ότι μετά από 5-6 χρόνια ξέρω πολύ περισσότερα, ενώ εσύ δυστυχώς όχι. Ξέρεις, 5 χρόνια είναι πολλά...άλλοι κάνουν διδακτορικό σε 4 ! Οπότε δεν είναι καθόλου δύσκολο να μάθεις κάποια πράγματα για ένα οποιοδήποτε χόμπυ που αγαπά. Που ξέρεις, ίσως να μπορείς μέχρι κι εσύ!

Reaction score
666
Νομίζω ότι παρόλες τις αντεγκλήσεις ο φίλος που ζητά βοήθεια να βρει λύση. :(

Στο θέμα τώρα. τα 2x45 watts του ενισχυτή περιορίζουν τις επιλογές των ηχείων.
Dali zensor 3 ή Monitor audio RX 2 από μένα. Τα ακούς κι αποφασίζεις.

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος