Βοήθεια για επιλογή hifi

Reaction score
2.566
E, OK, δεν είναι "Γιάννης" είναι "Γιαννάκης". Δεν νομίζω ότι τα UCD υπολοίπονται σε ικανότητα οδήγησης από τα nCore, τουλάχιστον όσον αφορά τα ηχεία του set.
Η διαρρύθμιση αλλάζει (στο μέτρο του δυνατού), τέτοιο σύστημα (σε τέτοια τιμή!!!) που θα βρει ξανά;
Βρε σταμάτα θα νομίζουν ότι σε έχω βάλει εγώ...:bigboss:
[DOUBLEPOST=1482477368][/DOUBLEPOST]
Κοιτα εδω τι κανει ο τυπος,αν βαριεστε πεταχτητε στο 3.40 και μετα...
Νομίζω η εταιρεία που είχα πάρει τηλ για κόψιμο παρόμοια συστήματα 2 αξόνων πρέπει να είχε.

Last edited:

Reaction score
6.558

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.581
Αυτο χρησιμοποίησα στα δικά μου
[DOUBLEPOST=1482481528][/DOUBLEPOST]
Κανονίστε κολόπαιδα να μου ξανανάψετε το ενδιαφέρον για όλα αυτά και να τρέχω να αδειάζω υπόγεια...
Αναγκαστικά. Δεν γίνεται να μην παίζουν τα Orion, θα πέσει φωτιά να σε κάψει.

Reaction score
6.558
Παρα το ευρος λειτουργειας τους που εχω βαλει στις διαστασεις που τα εχω φτιαξει και δεινουν 800-4000 βοηθουν και περαν αυτων σχετικα εχω ανεβασει στο diy .
Να το βρηκα ...
http://www.avsite.gr/forum/threads/skyline-diffuser.145648/
για μενα γενικως μιλαω, κοιταχτε να λυσετε πρωτα τα θεματα του χαμηλου και αυτα ειναι κερασακια ...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Για ταβάνι, αν το ύψος είναι 2,80μ σε παίρνει άνετα να δώσεις μέγιστο ύψος στήλης 50cm, θα μείνει 2,3μ κι είναι σούπερ. Με στήλες 3cm πάχους πιάνει ωραίο φάσμα, αλλά ποιός ισοβίτης κάθεται να το φτιάξει, αυτό μόνο με καλούπι μπορεί να βγάλεις το μίνιμουμ των 9τμ (3*3) για το κέντρο του ταβανιού πάνω από το τρίγωνο ακρόασης, πόσο μάλλον για τα 30-φευγα μέτρα όλου του ταβανιού, θέλει πολύ οικονομική λύση να βρεθεί, και εύκολη και γρήγορη, αλλιώς το κόστος τσούζει άσχημα.

Reaction score
2.566
Δε χρειαζεται τετοιο βαθος Κωστα γιατι λειρουργουν και κατω απο το τυπικο οριο τους. Εμενα περιπου 30 εκ. με κατω οριο τα 450 κ διορθωναν πραγματα απο τα 150-200hz.

Reaction score
6.558
Αν παντως φτιαχτει με τη μεθοδο κοπης με συρμα και χρειαζονται τοσα πολλα μετρα απλα η κατασκευη του ''κοφτη'' να μπορει να δεχτει μαζι 3-4 φυλλα eps και να κοβει ετσι τις λουριδες ταυτοχρονα.
Η παραλληλα περισσοτερα του ενος συρματα , θελει δοκιμες βεβαια για να βγουν σωστα γωνιασμενα.
Ετσι οπως τα εχει φτιαξει ο ep4 και σε ολο το ταβανι θα κανει δουλεια σε πολυ μεγαλυτερο ευρος απο των προδιαγραφων που ουτως η αλλως ετσι δουλευουν , θεωρωντας οτι αυτο συμβαινει και λογω θεσης σε σχεση με λοβους ακτινοβολιας κλπ δηλαδη εχει μεγιστο q στις εντος προδιαγραφων και εκτος φθινει ομως εκει που φθινει εχεις τη μεγιστη προσκρουση στις κατωτερες συχνοτητες.... και ετσι βγαινει το αποτελεσμα που εχει μετρηθει λεω εγω τωρα...:)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.116
Βρε σταμάτα θα νομίζουν ότι σε έχω βάλει εγώ...:bigboss:
Δεν με έχει βάλει ούτε εσύ ούτε κανένας. Το είχα πει (γράψει) και στην αγγελία σου, από την πρώτη στιγμή, βρες το post περί λαμπάδων κτλ. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι - εφόσον έχεις πρόθεση πώλησης - αυτό το σύστημα να μην έχει βρει αγοράστή ακόμα, μετά από τόσο καιρό, αλλά κάθε τρεις και λίγο να ανοίγονται θέματα για αγορά συστημάτων και κανείς - κανείς! - να μην έχει υπόψη του το συγκεκριμένο.

Δηλαδή, OMG, εάν έμενα Αθήνα, θα το αγόραζα και θα έστηνα δεύτερο σύστημα, έτσι, για το γαμώτο. Άμα δεν χωρούσε κάπου, θα έχτιζα δωμάτιο για να το βάλω μέσα, τα κέρατά μου!:headbang::headbang:

Αναγκαστικά. Δεν γίνεται να μην παίζουν τα Orion, θα πέσει φωτιά να σε κάψει.
Αυτό, τίποτα άλλο.

Reaction score
15.469
το σύστημα να μην έχει βρει αγοράστή ακόμα
αφου δε βαζει φωτο :mad: :D:)

χρειαζονται τοσα πολλα μετρα απλα η κατασκευη του ''κοφτη'' να μπορει να δεχτει μαζι 3-4 φυλλα eps και να κοβει ετσι τις λουριδες ταυτοχρονα.
οι χανιωτες μου φαινεται πως εσωθηκανε ....
αμα συνφωνα με το προτυπο που δημοσιευτηκε σου κοβει ο μαστορης μια φετα κατα μηκος ας πουμε ,το ολον μπορει ν' αναπαραχθει "απειρες" φορες ...

Reaction score
2.566
Δεν με έχει βάλει ούτε εσύ ούτε κανένας. Το είχα πει (γράψει) και στην αγγελία σου, από την πρώτη στιγμή, βρες το post περί λαμπάδων κτλ. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι - εφόσον έχεις πρόθεση πώλησης - αυτό το σύστημα να μην έχει βρει αγοράστή ακόμα, μετά από τόσο καιρό, αλλά κάθε τρεις και λίγο να ανοίγονται θέματα για αγορά συστημάτων και κανείς - κανείς! - να μην έχει υπόψη του το συγκεκριμένο.

Δηλαδή, OMG, εάν έμενα Αθήνα, θα το αγόραζα και θα έστηνα δεύτερο σύστημα, έτσι, για το γαμώτο. Άμα δεν χωρούσε κάπου, θα έχτιζα δωμάτιο για να το βάλω μέσα, τα κέρατά μου!:headbang::headbang:

Αυτό, τίποτα άλλο.
Το συστημα εχει βρει πανω απο εναν αγοραστη, στον τροπο πληρωμης δεν τα βρηκαμε...
Εκτος αυτου, σκεψου το μεσο προφιλ του κλασικου "χομπιστα" και θα καταλαβεις πολλα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Δε χρειαζεται τετοιο βαθος Κωστα γιατι λειρουργουν και κατω απο το τυπικο οριο τους. Εμενα περιπου 30 εκ. με κατω οριο τα 450 κ διορθωναν πραγματα απο τα 150-200hz.
Ναι, έτσι πάει.
Προφανώς συμμετάσχουν και οι επιφάνειες της βάσης του διαχυτή, αναλόγως απόστασης από το ταβάνι, και ενδιάμεσου υλικού απόσβεσης, κάτι που μπορεί να μην αφεθεί εντελώς στην τύχη. ;)
Δε θα με χαλούσε καθόλου η διάχυση να κατέβει κάτω από τα 100 χερτζ πάντως. Όσο πιο κάτω πάει, τόσο πιο πολύ γουστάρω.
Στα δικά μου σχέδια θα ήθελα να παλέψω στο μέγιστο δυνατό βάθος, αλλά το κόστος αποτελεί ουσιαστικό φρένο. Αν δε βρω τρόπο να ρίξω το κατασκευαστικό κόστος στα 20€ το τετραγωνικό, δε θα το επιχειρήσω, γιατί θέλω πολλά τετραγωνικά (30). Επειδή ακριβώς δεν βρήκα πριν κάνα χρόνο, ακολούθησα άλλη κατεύθυνση στο ταβάνι, αλλά συμμαζεμένα, μπας και βρω αργότερα, οπότε αυτό που έχω στο ταβάνι θα μετακομίσει σε άλλη επιφάνεια που εναγωνίως περιμένει το μάστορά της. ;)

Reaction score
2.566
Αν κατι λεει αυτο κ επειδη εθιξες το ζητημα, οσοι ενδιαφερθηκαν σοβαρα για αγορα ηταν επαγγελματιες μουσικοι. Οσοι δεν ενδιαφερθηκαν ηταν μεσοι χομπιστες...τυχαιο δε νομιζω...βγαλε τα συμπερασματα σου...

Reaction score
6.558
Για να μειωθει το κοστος πρεπει να αυξηθει η προσωπικη εργασια και τα δυο ταυτοχρονα ξεχαστε και τον χουντινι :o

Reaction score
2.566
Αν παντως φτιαχτει με τη μεθοδο κοπης με συρμα και χρειαζονται τοσα πολλα μετρα απλα η κατασκευη του ''κοφτη'' να μπορει να δεχτει μαζι 3-4 φυλλα eps και να κοβει ετσι τις λουριδες ταυτοχρονα. Η παραλληλα περισσοτερα του ενος συρματα
Το κοψιμο με το εργαλειο ειναι μπαμ μπαμ, συνολικα κατι ωριτσες μονο, αντε μια εργασιμη, γιατι χρησιμοποιεις οδηγους και κοβεις τα μπλοκ καθε διαστασης μαζι. Η προετοιμασια (μετρηση διαστασεων, ρυθμιση μηχανης και οδηγων ανα διασταση κλπ) και τελος το κολλημα ειναι τα πιο χρονοβορα αν θες να γινουν καλα και με ακριβεια.

Reaction score
14
Λοιπόν παίδες το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω τα dynaudio focus αλλά μόνο μεταχειρισμένα.
4700 που θέλει η αντιπροσωπεία δεν τα δίνω.

Πείτε πως σας φαίνονται αυτά τα μεταχειρισμένα; Είναι τα μόνα που βρίσκω.

Επίσης το άλλο που μου κέρδισε το ενδιαφέρον είναι τα spendor αλλά δεν άκουσα άλλη γνώμη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια μέχρι τώρα πολύ!

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.407
Νεότερο μέλος
Nontas Lazaris