Βοήθεια για επιλογή hifi

Reaction score
15.469
Ναι.Υπολογισμός RT ανά ζώνη τριτοκτάβας.
Να 'σαι καλα.Το 'ψαξα κιολας να μη με λετε τεμπελη.
Θελει ομως πανεπιστημιο κι εμενα η μονη μου επαφη με το πανεπιστημιο ητανε απου πηγαινα στη λεσχη κι ετρωγα τσαμπα.

:drinks:

Reaction score
98
Είναι ν'απορεί κανείς,προτεραιότητα του περίφημου ΄΄χόμπι΄΄ αποτελεί η απρόσκοπτη ακρόαση μουσικών έργων,ή...συσκευών;:sneaky:
Η μουσική είναι το ζητούμενο κ η σωστή αναπαραγωγή.
Οι συσκευές βοηθούν.Ένας καθαρός χώρος επίσης.
Δε ξέρω αν το εξής παράδειγμα θα βοηθήσει.
Αγαπώ στους πίνακες ζωγραφικής την πιο "μπερδεμένη τεχνική" ,από την" φωτογραφική" απόδοση σε θεματολογία.
Δεν μπορώ όμως σαν αγοραστής να μπω σε γκαλερί,να απαιτήσω να υπάρχει μόνο ότι μ' αρέσει κ να φύγουν τα άλλα ως άσχημα κ κακά.
Ότι σηκώνει όρεξη κ τσέπη του καθενός.
Κ δεν έγινα κ ποτέ θύμα εμπόρων .

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.582
Η μουσική είναι το ζητούμενο κ η σωστή αναπαραγωγή.
Οι συσκευές βοηθούν.Ένας καθαρός χώρος επίσης.
Δε ξέρω αν το εξής παράδειγμα θα βοηθήσει.
Αγαπώ στους πίνακες ζωγραφικής την πιο "μπερδεμένη τεχνική" ,από την" φωτογραφική" απόδοση σε θεματολογία.
Δεν μπορώ όμως σαν αγοραστής να μπω σε γκαλερί,να απαιτήσω να υπάρχει μόνο ότι μ' αρέσει κ να φύγουν τα άλλα ως άσχημα κ κακά.
Ότι σηκώνει όρεξη κ τσέπη του καθενός.
Κ δεν έγινα κ ποτέ θύμα εμπόρων .
Τους πίνακες ζωγραφικής (αυτούς τους αφηρημένους) θα ήθελες να τους βλεπεις μεσα απο θολά, ή απο χρωματισμένα γυαλιά;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.923
Τους πίνακες ζωγραφικής (αυτούς τους αφηρημένους) θα ήθελες να τους βλεπεις μεσα απο θολά, ή απο χρωματισμένα γυαλιά;
- μέσα από θολή και χρωματισμένη συνείδηση :confused:

Reaction score
98
Καταλαβαίνω απόλυτα τις θέσεις-απόψεις.
Ποιο όμως θα θεωρηθεί θαμπό κ χρωματιστό ;
Το θέμα είναι ατελείωτο κατεβατό.
Ένας δε πάει bass reflex ,άλλος τα πάνελ...και και .
Άλλος επειδή το κατέχει από σπουδές.
Υπάρχουν όμως κ τα ψιλά γράμματα (βλέπε γούστο).
Δεν ανοίγουμε ανθρώπους σα γιατροί ή βάζουμε κόσμο φυλακή με κάθε λάθος απόφαση.Εν κατακλείδι,ας φτιαχτούν δύο υποκατηγορίες σχολίων.Μια των εμπειρικών κ μία της επιστημονικής κοινότητας κ ο έχοντας απορία να κοιτάζει ανάλογα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Έγραψα: "Βάσει διαστάσεων ξέρεις που θα βαράει ο χώρος σου;"
Και ρώτησες:

Αυτο μπορουμε να το βρουμε για δεδομενο χωρο και
Και πολύ σωστά σου απάντησε:
Ναι.Υπολογισμός RT ανά ζώνη τριτοκτάβας.
Κι απογοητεύτηκες στα γρήγορα:
Να 'σαι καλα.Το 'ψαξα κιολας να μη με λετε τεμπελη.
Θελει ομως πανεπιστημιο κι εμενα η μονη μου επαφη με το πανεπιστημιο ητανε απου πηγαινα στη λεσχη κι ετρωγα τσαμπ
Εντάξει, καταλαβαίνουμε όλοι πως πρόκειται για ένα τεχνικό αντικείμενο, και η κατανόηση ακόμα και βασικών εννοιών, απαιτεί κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο και αναμφισβήτητα αρκετή μελέτη του θέματος, δηλαδή διάβασμα. Ξέρω, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά το ίδιο συμβαίνει με κάθε επιστήμη, και γιατρός για να γίνεις, θέλει διάβασμα, δεν έρχεται με απλοϊκές συζητήσεις μεταξύ ανίδεων.

Ωστόσο, όπως έχει πει αυτός ο τσαρλατάνος που έχω φωτο στο αβαταρ μου, και το έχω στην υπογραφή μου (If you can't explain it simply, you don't understand it well enough - Albert Einstein) θα επιχειρήσω ως σοφός (τρομάρα μου) να σου λύσω το ερώτημα, με 2 απλοϊκές σκέψεις.

1) σου λέει υπλογισμό RT ο μπουτχιας. Δε χρειάζεται να το κάνεις με χαρτί και με μολύβι.

Καταρχήν τα βασικά: RT (όπως μπορείς να δεις εδώ) σημαίνει reverberation time, δηλαδή χρόνος αντήχησης, και έχει στανταριστεί να το μετράμε σε πτώση στάθμης 60 ντεσιμπέλ. Δηλαδή, αφού παραχθεί ένας ήχος μέσα σε ένα δωμάτιο, οπότε ξεκινάν και οι αντανακλάσεις στους τοίχους του δωματίου (δηλαδή οι αντηχήσεις), μετράμε πόσο χρόνο κάνει αυτός ο ήχος μέσα σε αυτό το δωμάτιο να πέσει κατά 60 ντεσιμπέλ σε στάθμη, το οποίο γίνεται από σταδιακή απορρόφηση στα υλικά του δωματίου. Αυτός ο ήχος μπορεί να είναι οποιαδήποτε συχνότητα, γι'αυτό τις μετράμε όλες (όλο το ακουστο φάσμα) και βγάζουμε χρόνους αντήχησης (RT 60) ξεχωριστά ανά συχνότητα. Πόσο ξεχωριστά; Βγάζουμε μία τιμή ανά συχνότητα; Όχι, δε χρειάζεται. Βγάζουμε 3 τιμές ανά οκτάβα *. Οπότε τώρα αν ξαναδείς την απάντηση του μπουτχια, τουλάχιστον καταλαβαίνεις τι έγραψε. Η αρχή έγινε, κι είναι το ήμισυ του παντός. ;)

* Αυτό χονδρικά. Αν θες να δεις τι είναι οκτάβα και τι τριτοκταβα, πάνε στη σελίδα 12 εδώ, αν και όλο να το διαβάσεις, δε θα σου κάνει κακό. ;)

Όπως έγραψα πριν, δε χρειάζεται χαρτί και μολύβι. Χρειάζεται ένα σοφτγουερ, που μπορεί να το βρεις και τζάμπα, κι ένα μετρητικό μικρόφωνο. Αυτό θα σου δώσει έτοιμο στο πιάτο ένα σχεδιάγραμμα RT 60. Το όμοιο μπορείς να κάνεις με διάφορες συσκευές που πωλούνται και σε λογικό κόστος, από 100€ βρίσκονται, με δικό τους μικρόφωνο, που επίσης σου βγάζουν χρόνους αντήχησης. Τέλος, υπαρχει κι άλλη λύση, φωνάζεις έναν ειδικό στο χώρο σου, που φέρνει τον αναγκαίο εξοπλισμό και σου μετράει χρόνους αντήχησης. Χωρίς να ξέρεις τίποτα εσύ, κανένα πανεπιστήμιο, ανοιχτό μυαλό θέλει, και κατανόηση του χόμπι.

Οι χρόνοι αντήχησης θα είναι πολύ αυξημένοι στις συχνότητες που έχει προβλήματα βασικά ο χώρος σου. Κι έτσι βρίσκεις τις προβληματικές συχνότητες. Η αρχή έγινε. Είπαμε τι είναι η αρχή, ε; ;)

2) με χαρτί και μολύβι, σε ντετε βρίσκεις που βαράει ο χώρος σου, με τις διαστάσεις του χώρου, όλες τις διαστάσεις που βλέπεις τοίχο από τοίχο, και φυσικά δάπεδο και ταβάνι. Ο ήχος, πάει βρίσκει τον τοίχο, ανακλάται, γυρνάει πίσω, κι όταν γυρίζει αθροίζεται με αυτόν που παράγει η πηγή. Άρα διαστάσεις χ2 και ταχύτητα του ήχου είναι τα μόνα που μας χρειάζονται.

Ταχύτητα του ήχου λέμε 340 μέτρα το δευτερόλεπτο (χονδρικά, για ακριβή τιμή, δες εδώ).

Διαστάσεις (παράδειγμα) έχουμε 3 βασικές: ύψος 2,5μ, πλάτος 3μ, μήκος 6μ.
Το διπλάσιό τους είναι 5, 6 και 12.

Πάμε στην αριθμητική, 3 απλές πράξεις:
340/5=68
340/6=56.6
340/12=28,3

Άρα θα έχεις βασικό πρόβλημα σε αυτές τις 3 συχνότητες. Είναι οι ιδιορρυθμοί του δωματίου, εκεί δηλαδή το δωμάτιο θα τα κάνει σαλάτα.

Δυστυχώς δε σταματά εκεί το πρόβλημα, μόνο στις βασικές αυτές συχνότητες, αλλά υφίσταται έντονο και στις διπλάσιες, διότι ο ήχος πάει κι έρχεται ξανά. (Και στις τριπλάσιες, αλλά έχει πέσει πλέον η ενέργεια του ανακλώμενου κύματος, ας το ξεχάσουμε για λίγο).

Επειδή οι δύο διαστάσεις του δωματίου είναι η μία διπλάσια της άλλης, το ίδιο γίνεται και στις συχνότητες. Κι έτσι, η μία διάσταση επιδεινώνει το πρόβλημα της άλλης. Γι'αυτό δε θέλουμε δωμάτια με λόγο πλευρών 1:2, είναι ότι χειρότερο. Κι έτσι εξηγούνται οι ιδανικές διαστάσεις ενός δωματίου για ακρόαση μουσικής, θα πρέπει να μη συμπίπτουν τα πολλαπλάσια της συχνότητας ιδιοσυντονισμου της μιας διάστασης, με τις συχνότητες ιδιοσυντονισμου των άλλων διαστάσεων. Κι έτσι έμαθες, η αρχή έγινε. Τα'παμε τι είναι η αρχή ,(το ήμισυ του παντός).

Είναι ν'απορεί κανείς,προτεραιότητα του περίφημου ΄΄χόμπι΄΄ αποτελεί η απρόσκοπτη ακρόαση μουσικών έργων,ή...συσκευών;:sneaky:
Αυτό πρέπει να γίνει κορνίζα.:hi::hi::hi::hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Αν είναι πιο πριμαριστά από τα cm6 που άκουσα νομίζω δε θα μου αρέσουν. Περιμένω απάντηση από αντιπροσωπεία να μου πει αν τα έχει και αν μπορώ να τα ακούσω.
Αν το μπιενταμπλεγιου "ξυρίζει" με σκορ 3/10, όπου 10/10 το ανυπόφορο ξύρισμα και 0/10 το καθόλου ξύρισμα, τότε το focus 200xd είναι με λόγκο κολλημένο στο 0/10, πράγμα που είναι εμφανές από τα σχεδιαγράμματα μετρήσεων των δύο αυτών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, το μπιενταμπλεγιου δε διαθέτει ρυθμιστικά τονικότητας, ώστε να φέρεις πχ τα πρίμα εκεί που αρέσουν στο χώρο σου (αυτό θα αρέσει και σε σένα), ενώ αντιθέτως το focus 200xd διαθέτει ρυθμιστικά τονικότητας πλέον εξελιγμένα, τα οποία αποτελούν ένα τεράστιο ατού ώστε να προσαρμοστεί όσο γίνεται το ηχείο στις επιταγές του χώρου σου, το οποίο βεβαίως είναι απαραίτητο. ;)

Αυτό σημαίνει ότι το μπιενταμπλεγιου θα προσθέτει ξύρισμα 3/10 σε κάθε ηχογράφηση, ανεξαιρέτως. Αυτή η ηχογράφηση που δεν έχει καθόλου, θα ακούγεται 3/10.
Επίσης σημαίνει ότι το focus 200xd θα ξυρίζει μόνο στις ηχογραφήσεις που έχουν ενσωματώσει στην εγγραφή τους ξύρισμα, και θα ξυρίζει τόσο όσο ακριβώς έχει η κάθε ηχογράφηση, λίγο ή πολύ, όσο έχει.

Υπάρχουν επιλογές που κατασκευαστικά κόβουν ξύρισμα, στρογγυλεύουν κάθε ηχογράφηση. Αυτές θα βγάζουν πχ μία ηχογράφηση 4/10 να ακούγεται 0/10. Δυστυχώς, τις ηχογραφήσεις από 0/10 έως 4/10 θα τις κάνουν βούτυρο, χωρίς τσαγανό, ολίγον τι νιανιά. Δε τις προτείνω, εισάγουν επιτηδευμένες τονικές αλλοιώσεις. ;)

Last edited:

Reaction score
14
Αν το μπιενταμπλεγιου "ξυρίζει" με σκορ 3/10, όπου 10/10 το ανυπόφορο ξύρισμα και 0/10 το καθόλου ξύρισμα, τότε το focus 200xd είναι με λόγκο κολλημένο στο 0/10, πράγμα που είναι εμφανές από τα σχεδιαγράμματα μετρήσεων των δύο αυτών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, το μπιενταμπλεγιου δε διαθέτει ρυθμιστικά τονικότητας, ώστε να φέρεις πχ τα πρίμα εκεί που αρέσουν στο χώρο σου (αυτό θα αρέσει και σε σένα), ενώ αντιθέτως το focus 200xd διαθέτει ρυθμιστικά τονικότητας πλέον εξελιγμένα, τα οποία αποτελούν ένα τεράστιο ατού ώστε να προσαρμοστεί όσο γίνεται το ηχείο στις επιταγές του χώρου σου, το οποίο βεβαίως είναι απαραίτητο. ;)

Αυτό σημαίνει ότι το μπιενταμπλεγιου θα προσθέτει ξύρισμα 3/10 σε κάθε ηχογράφηση, ανεξαιρέτως. Αυτή η ηχογράφηση που δεν έχει καθόλου, θα ακούγεται 3/10.
Επίσης σημαίνει ότι το focus 200xd θα ξυρίζει μόνο στις ηχογραφήσεις που έχουν ενσωματώσει στην εγγραφή τους ξύρισμα, και θα ξυρίζει τόσο όσο ακριβώς έχει η κάθε ηχογράφηση, λίγο ή πολύ, όσο έχει.

Υπάρχουν επιλογές που κατασκευαστικά κόβουν ξύρισμα, στρογγυλεύουν κάθε ηχογράφηση. Αυτές θα βγάζουν πχ μία ηχογράφηση 4/10 να ακούγεται 0/10. Δυστυχώς, τις ηχογραφήσεις από 0/10 έως 4/10 θα τις κάνουν βούτυρο, χωρίς τσαγανό, ολίγον τι νιανιά. Δε τις προτείνω, εισάγουν επιτηδευμένες τονικές αλλοιώσεις. ;)
Τα ρυθμιστικά τονικότητας είναι οι επιλογές που έχει στην πίσω μεριά του ηχείου αν θα είναι corner κτλ?

Και επειδή έχω ψηθεί για τα focus το ερώτημα είναι τα σκας όλα τα λεφτά σου για κάτι που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανα;

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
το ερώτημα είναι τα σκας όλα τα λεφτά σου για κάτι που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανα;
Προσωπικά μιλώντας, ότι μηχάνημα αγοράζω, το κάνω χωρίς δοκιμή.
Πχ
Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Μίξερ
Αντλία νερού για το φίλτρο του ενυδρείου
Ψυγείο και καταψύκτη
Ερκοντίσιον
Ενεργειακό τζάκι
DAC
Ενισχυτές
Ηχεία
Λάμπες λεντ για τον απορροφητήρα
Media player
Κινητό τηλέφωνο
Φούρνο μικροκυμάτων
Καφετέρια εσπρέσσο
Τάμπλετ για τα παιδιά
Λαμπάκια στολισμού μπαλκονιών
Στεγνωτηριου ρούχων
Υπερηχοτομογράφου για το ιατρείο
Οστεοπυκνόμετρου ομοίως
UPS
Καλωδίων ρεύματος, πολυμπριζων και ταφ Σούκο
Μηχανισμού ανύψωσης παραθύρου σοφίτας
Σκληρού δίσκου για το πισί
Φακού φωτογραφικής μηχανής
Μπαταρίας για το ατμιστήρι
Κλπ

Reaction score
2.566
Προσωπικά μιλώντας, ότι μηχάνημα αγοράζω, το κάνω χωρίς δοκιμή.
Πχ
Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Μίξερ
Αντλία νερού για το φίλτρο του ενυδρείου
Ψυγείο και καταψύκτη
Ερκοντίσιον
Ενεργειακό τζάκι
DAC
Ενισχυτές
Ηχεία
Λάμπες λεντ για τον απορροφητήρα
Media player
Κινητό τηλέφωνο
Φούρνο μικροκυμάτων
Καφετέρια εσπρέσσο
Τάμπλετ για τα παιδιά
Λαμπάκια στολισμού μπαλκονιών
Στεγνωτηριου ρούχων
Υπερηχοτομογράφου για το ιατρείο
Οστεοπυκνόμετρου ομοίως
UPS
Καλωδίων ρεύματος, πολυμπριζων και ταφ Σούκο
Μηχανισμού ανύψωσης παραθύρου σοφίτας
Σκληρού δίσκου για το πισί
Φακού φωτογραφικής μηχανής
Μπαταρίας για το ατμιστήρι
Κλπ
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚ. ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ????????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Άσε, κι έδωσα για οδοντόβουρτσα 150€ ρε (ευτυχώς ήταν προσφορά), γουρούνι στο σακί πήρα σε λέω, καμία δοκιμή, τίποτα, ούτε καν πήγα στον Κωτσόβολο να τη γλύψω λίγο!

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.975
...
Και επειδή έχω ψηθεί για τα focus το ερώτημα είναι τα σκας όλα τα λεφτά σου για κάτι που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανα;
Απαράβατος κανόνας είναι να μην τα καταθέτεις ποτέ ΄΄όλα΄΄ χωρίς ν'αφήνεις καβάντζες....
Εφαρμόζοντας μάλιστα αντίστροφη Μηχανική στην ανωτέρω απορία,προκύπτει ένα ισοδύναμον ερώτημα:
Πόσες φορές έσκασαν κάποιοι λεφτά που είχαν βγάλει μετά κόπου και βασάνων για κάτι που τους άρεσε σίγουρα...σε χώρους και υπό συνθήκες αλλότρια προς τα δικά τους;:sneaky:

Last edited:

Reaction score
98
τα focus το ερώτημα είναι τα σκας όλα τα λεφτά σου για κάτι που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανα
Good luck κ καλές εορτές!
ΥΓ 1 Αν δεν έχει πέσει σε αντίληψη σου ,στο site hiendnews.gr υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κατασκευαστή των T.L.A .
Βρίσκεις" ζουμί" σε πολλά που λέει...Νομίζω...
ΥΓ 2 Κ ο Josef mengele επιστημονική κατάρτιση είχε ,γιατρός γαρ...Δεν ήταν να τον εμπιστεύεσαι...

Reaction score
2.566
Αν έκανα αγορές αλλά κ φτιάξιμο χώρου έτοιμα, θα είχα μικρότερη χαρά για αποτέλεσμα.
Πληροφοριακά και επειδή το έχω βιώσει προσωπικά, δεν υπάρxει ωραιότερο συναίσθημα για κάποιον που του αρέσει το "χόμπυ" μας, να μπορεί να βελτιώνει σταδιακά και σημαντικά την απόδοση του χώρου του, χωρίς να δαπανά ούτε 1€ σε μηχανήματα, αλλά μόνος του, με το διάβασμά του και τις κατασκευές του και με λίγα χρήματα για υλικά.....καμία σχέση με τις αλλαγές μηχανημάτων, που όσο και να γουστάρεις, ο ενθουσιασμός εξανεμίζεται σε λίγες ώρες, καθώς δεν έχεις καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια...
Κοίτα τι χρήσιμα πράγματα φτιάχνεις με λίγο διάβασμα και λίγη δουλίτσα...και με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τώρα, αν δεν μπορείς να τα εντάξεις στον χώρο σου, δεκτό και απόλυτα κατανοητό, ούτε εγώ μπορώ πλέον... άλλα άλλο αυτό, όπου αν ξέρεις, το αποδέχεσαι και δεν ψάχνεσαι να διορθώσεις τα του χώρου με αλλαγές μηχανημάτων, και άλλο να αλλάζεις συνεχώς μηχανήματα για προβλήματα που δημιουργεί κυρίως ο χώρος, επειδή δεν ξέρεις και επειδή νομίζεις ότι αυτό σημαίνει το χόμπυ μας.

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Αυτές οι κατασκευές σου ep4nder, είναι υποδειγματικά άψογες.
Ιδίως το 1d qrd, πολύ πολύ σπανίως το βλέπω τόσο σωστά υλοποιημένο!

Το 2d qrd θα το ήθελα αν είναι δυνατόν σε όλο μου το ταβάνι, μου αρέσει πάρα πολύ αισθητικά, που και μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα θα το έβαζα αν μπορούσα και στην τελευταία σπιθαμή του ταβανιού σε όλο το σπίτι, και στον καμπινέ! :)

Reaction score
98
Πληροφοριακά και επειδή το έχω βιώσει προσωπικά, δεν υπάρxει ωραιότερο συναίσθημα για κάποιον που του αρέσει το "χόμπυ" μας, να μπορεί να βελτιώνει σταδιακά και σημαντικά την απόδοση του χώρου του, χωρίς να δαπανά ούτε 1€ σε μηχανήματα, αλλά μόνος του, με το διάβασμά του και τις κατασκευές του και με λίγα χρήματα για υλικά.....καμία σχέση με τις αλλαγές μηχανημάτων, που όσο και να γουστάρεις, ο ενθουσιασμός εξανεμίζεται σε λίγες ώρες, καθώς δεν έχεις καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια...
Κοίτα τι χρήσιμα πράγματα φτιάχνεις με λίγο διάβασμα και λίγη δουλίτσα...και με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τώρα, αν δεν μπορείς να τα εντάξεις στον χώρο σου, δεκτό και απόλυτα κατανοητό, ούτε εγώ μπορώ πλέον... άλλα άλλο αυτό, όπου αν ξέρεις, το αποδέχεσαι και δεν ψάχνεσαι να διορθώσεις τα του χώρου με αλλαγές μηχανημάτων, και άλλο να αλλάζεις συνεχώς μηχανήματα για προβλήματα που δημιουργεί κυρίως ο χώρος, επειδή δεν ξέρεις και επειδή νομίζεις ότι αυτό σημαίνει το χόμπυ μας.
Αξιέπαινο αυτό που είδα σε photos.
Κ όλα μα ΟΛΑ επαρκώς κατανοώ το νόημα τους ,χρηστικότητα κλπ.
Στο θέμα μας μέσω Θήβας τώρα...
Κ η γιαγιά μου δεν είχε αστέρι Michelin,ούτε ιδέα σε μοριακή κουζίνα...
Αλλά έγλυφες κ τις πατούσες που λέει ο λόγος.
Νόημα νομίζω ( αν έχει καλές προθέσεις) βγαίνει από λεγόμενα μου .
Δε διεκδικώ τίποτα από την εμπλοκή σε σχόλια.
Διαβάζω χρόνια το site κ για δικούς μου λόγους τώρα μπήκα σε φάση να θελω ναπω κάποια άποψη .Τις ευχές μου again to everyone!

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.582
Αυτο το τελευταίο επιχείρημα φίλε paraflou θα πείσει την σύντροφο σου για την ανάγκη χρήσης διάχυτων στο σαλόνι. :party:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos