ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ TWEETER

Reaction score
0
ΕΧΩ 4 ΗΧΕΙΑ KODA PA 9010. ΣΤΑ 2 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΗ ΤΑ TWEETER .TA ΑΛΛΑΞΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΗΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ. Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 2X 400 WATT.AYTA KAHKANE KAI ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ TWEETER ΚΟΣΤΙΖΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 14 EURO. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΛΙ Η ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Reaction score
1.772
Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΝΤΑΙ ΤΑ TWEETER

εαν εχεις συνδεση και τα 4 ηχεια στον ενισχυτη και αυτος δεν ειναι βαρβατος.

προφανως παραμορφωνη και σου καιη τα τουιτερ.

πες μας ποιος ενισχυτης ειναι να σου πουμε με σιγουρια.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ TWEETER

Επίσης , χρειάζεται έλεγχο το crossover, γιατί αν έπαθε κάτι με το 1ο κάψιμο , οτι και να βάλεις θα ξανακαεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

παραδύνομαι....

(μπράβο Νικ...)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παραδύνομαι....

(μπράβο Νικ...)
νο ριτριτ νο σαρεντερ, κρατησου καπχια μερα το ΔΝΤ θα φυει...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ TWEETER

το βγαζεις και κοιτας πυκνωτες και τιποτα αλλο .........

Reaction score
0
Exω βγάλη τό crossover. Με τό πολύμετρο πού έχω τσέκαρα τούς 2 πυκνωτές πού είναι παραλληλόγραμοι και μου έδειξε ο κάθε πυκνωτής η μια άκρη του μέ τήν άλλη έχει επαφή. Ο τρίτος πυκνωτής πού είναι βαρελάκι οι άκρες δεν έχουν επαφή μεταξύ τους. Μήπως αυτός είναι καμμένος!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Exω βγάλη τό crossover. Με τό πολύμετρο πού έχω τσέκαρα τούς 2 πυκνωτές πού είναι παραλληλόγραμοι και μου έδειξε ο κάθε πυκνωτής η μια άκρη του μέ τήν άλλη έχει επαφή.
Αν είναι πυκνωτές, είναι καμμένοι. Μήπως είναι αντιστάσεις;

Reaction score
0
Δέν ξέρω να ξεχωρίσω ποιός είναι ο πυκνωτής και ποιά είναι η αντίσταση. Τά δύο παραλληλόγραμα γράφουν 25W3.9ΩJ. To βαρελάκι γράφει --yontex MKT 250V --. Eπίσης τα δύο λαμπακια πού εχει είναι καμμένα.

Reaction score
1.772

δεν βρηκα κατι στο διαδικτυο.

ο μικροτερος που βρηκα ειναι 2χ700.

αν εχεις καποιο manual δες αν ειναι rated για 2 ohm.

τα κροσοβερ καλα πρεπη να ειναι.

μηπως εχει τσιτωση πολυ τα πριμα απο κανενα eq?

Reaction score
7

Το παραλληλογραμμο που γραφει 25W3.9ΩJ ειναι αντισταση και πρεπει να υπαρχει επαφη αναμεσα στους ακροδεκτες.
Τσεκαρε με το πολυμετρο αν η τιμη της ειναι στα 3.9 Ω . Επισης τσεκαρε/αλλαξε τους πυκνωτες (τα ''βαρελακια'' ).

Παντως μου κανει εντυπωση το οτι τα λαμπακια ειναι καμμενα (δουλευουν σαν προστασια σε σειρα με τα tweeter) και τα tweeter δουλευουν (ποσο μαλλον οτι καιγονται).

Ή τα εχουν κανει θαλασσα με το σχεδιασμο του crossover ή κανεις καποιο λαθος στις συνδεσεις.(Ή το ανταλλακτικο που σου δινουν ειναι υποδεεστερο)

Reaction score
29.535

Παλιά κάποιοι έβαζαν τα λαμπάκια παράλληλα, με τα τουίτερς, μόνο για οπτική ένδειξη.
Αναβαν μεν αλλά δεν προστάτευαν δε.

Reaction score
864

Πως μετράς τους πυκνωτές φίλε μου?

Μετράει χωρητικότητα το πολύμετρό σου?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Επειδή μάλλον δεν θα βγάλεις άκρη, αν θες και είσαι κοντά, φέρε μου τα x-over, η και το-τα ηχεία να σε εξυπηρετήσω.

Reaction score
0
ή Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ TWEETER

Ανέβασα την φωτογραφία με το crossover.Επειδη η γνώση μου γύρω από αυτά είναι ελάχιστη κατάλαβα ότι τά παραλληλόγραμμα έιναι οι 2 αντιστάσεις η μία είναι 25W3.9ΩJ καί η άλλη 25W8ΩJ. Tό βαρελάκι είναι ο πυκνωτής MKT250V. Oi ακίδες από τον πυκνωτή δείχνη τό πολύμετρο ότι δέν έχουν επαφή μεταξύ τους, ενώ στίς αντιστάσεις οί ακίδες έχουν επαφή. Αυτήν την εποχή είμαι σε νησί.

Attachments

Reaction score
0
ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!!!!! Άλλαξα τά tweeter πού νόμιζα ότι ήταν καμμένα και τά έβαλα σέ άλλα ηχεία καί δέν είναι καμένα.Επίσης οι αντιστάσεις καί ο πυκνωτής δέν είναι καμένoι.Τά λαμπάκια είχανε καή από τό crossover καί δέν παίζανε τα tweeter. Σάς ευχαριστώ όλους γιά τήν υπομονή σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef