Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Εαν γνωρίζετε τελικά τα χαρακτηριστικά ενός καλού ηχείου πείτε μας και εμάς να τα μάθουμε.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Μανο πολυ jitter εχεις ο λογος σου
Βρε άντε ξεσκόνισε καμμιά λάμπα:113:...να φύγει λίγη ατμόσφαιρα :127::127:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Εαν γνωρίζετε τελικά τα χαρακτηριστικά ενός καλού ηχείου πείτε μας και εμάς να τα μάθουμε.
Απουσια του

Να κλείνεις τα μάτια και να νομίζεις οτι εισαι παρων

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

σσ: Η πρώτη των deep purple sto child in time είναι η άποψη του Jon Lord.... η επανέκδοση ή άποψη του παραγωγού. Προτιμώ τον Lord :116:
Παρόλο που ηχητικά είναι υπο
Έχω μια έντονη αίσθηση ότι οι επανεκδόσεις δίσκων των Purple τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια είναι προϊόν του Richie Blackmore, ο οποίος έχει τα δικαιώματα, και αποτέλεσε αφορμή για επικούς καβγάδες και αντεγκλήσεις στα διάφορα μέσα. Άλλαξε τα σόλο του ο κύριος και μαζί και όλα τα υπόλοιπα. Δε νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία του remaster το οποίο αφορά καθάρισμα του ήχου και βελτίωση της ποιότητάς του, αλλά μια νέα δουλειά, σαν να αποτελεί νέα ερμηνεία.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Έχω μια έντονη αίσθηση ότι οι επανεκδόσεις δίσκων των Purple τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια είναι προϊόν του Richie Blackmore, ο οποίος έχει τα δικαιώματα, και αποτέλεσε αφορμή για επικούς καβγάδες και αντεγκλήσεις στα διάφορα μέσα. Άλλαξε τα σόλο του ο κύριος και μαζί και όλα τα υπόλοιπα. Δε νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία του remaster το οποίο αφορά καθάρισμα του ήχου και βελτίωση της ποιότητάς του, αλλά μια νέα δουλειά, σαν να αποτελεί νέα ερμηνεία.
Ετσι ακριβώς. Μιλάμε για νέα ερμηνεία.:446:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Τα B&W 802 τι είναι για σένα ; Μονιτορ η οικιακά......για να αναφέρω 1 μόνο παράδειγμα.

Μόνιτορ ηχείο κατα σύμβαση είναι κάποιο που έχει τους ελάχιστους δυνατούς χρωματισμούς -αποψη.
Επειδή όμως η μουσική είναι έργο ανθρώπινο έχει αναπόσπαστα την υποκειμενικότητα σαν βασικό συστατικό της.
Και ναι η πρώτη κοπή των Deep Purple που τόσο σου αρέσει δεν ακούγεται για τα δικά μου γούστα.:114:
Το 802 ειναι καυσο ξύλα και τίποτα παραπανω...
Να μετράει καλα...

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ετσι ακριβώς. Μιλάμε για νέα ερμηνεία.:446:
Ναι αλλά αυτό δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα παρέμβασης του ηχολήπτη, ούτε επίδρασης του ηχείου που χρησιμοποιούσε. Ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης, από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Για αυτό λέω ότι δε νομίζω να εμπίπτει στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Και εγώ πάντως δεν είμαι ικανοποιημένος από την πλειοψηφία των remaster. Εντονότερη η απογοήτευσή μου από των Purple και των Maiden. Και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση δε νομίζω ότι στέκει η δικαιολογία του εγωπαθούς κιθαρίστα που φρόντισε να έχει τα δικαιώματα... Και πάλι όμως δε νομίζω ότι έχει σχέση με την παρούσα συζήτηση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.173

Αυτό το "στυλ" δηλαδή τι περιλαμβάνει?
Πχ το μπάσο μπρος δεξιά, το ντραμς πίσω κέντρο, η leader κιθάρα μπρος αριστερά, τα vocals κέντρο?
Η και κάτι ακόμα? Εως που μπορεί να επέμβει το εκάστοτε στυλ και με βάση πιό "ακριβές σύστημα" ?
Το σύστημα του εκάστοτε στούντιο δλδ θεωρείται αυτόματα και ακριβές ?

Εαν είναι έτσι Κώστα ΟΛΑ τα studios θα ήχαν επακριβώς τον ίδιο χώρο, τα ίδια ηχεία και τα ίδια ζευγάρια αυτιά !!!!

Μιλάμε για voicing και προσωπικό στυλ λες και δεν γίνεται διά μέσου αναπαραγωγής.
Κάτι σαν φωνή από το υπερπέραν.....
Δεν θες να καταλάβεις, κανένα πρόβλημα...

Reaction score
2.248

Κώστα τι να καταλάβω...

Πρωτίστος μιλάμε για μία σταθερά για αρχή.....
Μετά για "καλά" ηχεία έτσι αόριστα....
Που και "καλά" μπορεί να είναι αλλά και να παίζουν διαφορετικά.....
Κάποιο στυλ παραγωγού σε υποκειμενικά κριτήρια....
Ενα "ακριβές" σύστημα που και διαφέρει από studio se studio και συνάμα δεν ορίζεται....
Σε έναν χώρο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα....
Που απευθύνεται σε διαφορετικούς τρόπους ακρόασης....

Και μέσα από όλα αυτά ορίζεται η πανάκεια του ηχείου και ονομάζεται "ΚΑΛΟ"

Εεεε δεν καταλαβαίνω, συγγνώμη..... :113:

Οχι τίποτε άλλο... μου αρέσει που μιλάμε και για το αντικειμενικά "ορθόν" της αναπαραγωγής χωρίς ύπαρξη αντικειμένου!!!! :105:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Να πάρουμε ένα παράδειγμα που καταλαβαίνουμε όλοι.
Την 9η ο Λουντβιχ την έγραψε μια φορά.
Αλλοιώς ακούγεται απο Καραγιαν,αλλοιώς απο Μπερνσταϊν αλλοιώς απο Μάαζελ κλπ κλπ κλπ.
Θες να μάθεις ποιά είναι η σωστή..........η καλύτερη.......η πιστότερη........;

Ολες....αμα σου αρέσει ο Λουντβιχ.Λεω εγώ.Κάποιος μπορει να ανατριχιάζει και που το ακούει.
Λες αυτοί οι μαέστροι οταν διεύθυναν την ορχήστρα να σκέφτονταν αν θα ακουστεί απο Β&W ,Focal.ATC .....

Τι ρωτάς που δεν το ρωτάς ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.173

To χαρακτηριστικό του καλού ηχείου είναι η μάρκα και το μοντέλο.

Τα Κλάιν - Μάιν είναι καλά επειδή τα αγόρασε η Νώυμαν. Κλάιν ουντ Χούμελ τέλος. Από 'δώ και πέρα Νώυμαν.

Τα 802Ν/D/Di είναι καλά επειδή το λέω εγώ.

Τα Magnepan είναι καλά επειδή το λέει ο Ear.

Τα JBL είναι για προσάναμμα.

Και τα ηχεία του Καφάτου είναι μουσειακά.

Άντε!! :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.140

Μα τι λέμε πάλι συνέχεια , ανακυκλώνουμε την ουρά μας ?
γουέλκαμ.

Reaction score
3
στο 90% της rock οι εγγραφες οι ηχοληψιες οπως θετε πειτε το ειναι για τα μπαζα γιατι πολυ απλα δεν απευθυνεται σε hiendades αυτη η μουσικη,αυτο ειναι το προβλημα σε οσους ακουν τετοιες μουσικες και συναμα εχουν και το σαρακι των καλων μηχανηματων,δυστηχως δεν.... αμα θες καλα ηχεια και ολα τα παρελκομενα ακους καμια τζαζια η κλασικη,περι τα 2000 χιλιαδες σιντι απο την δισκοθηκη μου απλα δεν ακουγονται αμα θελω ρεαλιστικες σταθμες ενω αλλες μουσικες κελαιδανε,και μην μου πει κανενας το ταδε η το δεινα σιντι γιατι ειναι σταγονες στον ωκεανο και ουτε ειναι κακα τα ηχεια μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.140
Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

στο 90% της rock οι εγγραφες οι ηχοληψιες οπως θετε πειτε το ειναι για τα μπαζα...

...και ουτε ειναι κακα τα ηχεια μου.
ποια είναι τα ηχεία σου?

Reaction score
1.685

To χαρακτηριστικό του καλού ηχείου είναι η μάρκα και το μοντέλο.

Τα Κλάιν - Μάιν είναι καλά επειδή τα αγόρασε η Νώυμαν. Κλάιν ουντ Χούμελ τέλος. Από 'δώ και πέρα Νώυμαν.

Τα 802Ν/D/Di είναι καλά επειδή το λέω εγώ.

Τα Magnepan είναι καλά επειδή το λέει ο Ear.

Τα JBL είναι για προσάναμμα.

Και τα ηχεία του Καφάτου είναι μουσειακά.

Άντε!! :114:
Τωρα μαλιστα εγινες κατανοητος..
Γιατι δεν το ελεγες τοση ωρα? :116:

Reaction score
3.972

Δεν τάξερε, γιαυτό!!

Του τα υπαγόρευσα τηλεφωνικώς, τι να κάνω?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.173

:114:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

εχει σημασια? σε τι διαφωνεις πες μου καλυτερα αν διαφωνεις

Reaction score
15.548

.....τι ωραια πραματα διαβαζω....:626:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Να πάρουμε ένα παράδειγμα που καταλαβαίνουμε όλοι.
Την 9η ο Λουντβιχ την έγραψε μια φορά.
Αλλοιώς ακούγεται απο Καραγιαν,αλλοιώς απο Μπερνσταϊν αλλοιώς απο Μάαζελ κλπ κλπ κλπ.
Θες να μάθεις ποιά είναι η σωστή..........η καλύτερη.......η πιστότερη........;

Ολες....αμα σου αρέσει ο Λουντβιχ.Λεω εγώ.
Kι από την άλλη η αντίστοιχη εκτέλεση (κυριολεκτικά) του έργου με εμένα σαν... μαέστρο θα ήταν - απλά - λάθος.

Μπορείς να διακρίνεις σωστές και λάθος απαντήσεις ακόμα και σε ερωτήσεις των οποίων η απάντηση υπάρχει μόνο "στα χαρτιά" ή έστω ξέρουμε στο περίπου που πέφτει. Εκεί μπορεί να τείνουν ασυμπτωτικά πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις που να είναι αρκετά καλές ώστε να θεωρηθούν "σωστές". Αντίστοιχα υπάρχουν και οι προσεγγίσεις που είναι just plain wrong (που λένε και στο χωριό μου) είτε γιατί οι λύσεις που μας δίνουν πέφτουν στον "γάμο του καραγκιόζη" είτε γιατί έτυχε να πέσουν σχετικά "μέσα" αλλά δεν στηρίζονται σε ορθή μεθοδολογία οπότε μας είναι άχρηστες (αφού δεν μας κάνουν σοφότερους σχετικά με το πρόβλημά μας και, σε περίπτωση που αλλάξουν έστω και λίγο τα δεδομένα του προβλήματος, δεν θα μπορούν να τροποποιηθούν κατάλληλα και θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν).

Αυτό είτε το χωράει κάποιου το μυαλό είτε δεν το χωράει. Δεν μπορείς να του το βάλεις με το ζόρι.
[Kαι το "χωράει" δεν αναφέρεται κατ'ανάγκη στο IQ του, αλλά και στο πώς έχει μάθει να δουλεύει και να σκέφτεται, π.χ. λόγω σπουδών.]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos