Γιατί τελικά σταματάμε να ακούμε νέα μουσική

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.295
Λέω κιόλας να πάρω τη βινυλιακή επανέκδοση της ''Πομπηίας'' των Pink Floyd , έτσι για την ΄΄αλητεία΄΄ ενάντια στο immersive.:sneaky:
Μόλις το παραλάβω (στην immersive έκδοσή του βεβαίως) μπορώ να στριμάρω σε hi-res το δικαναλο στριμ (που δε θα το ακούσω ποτέ) για να κάνετε σύγκριση με την παλιά ηχογράφηση, που θα έχει πολύ πλάκα.

Βέβαια χάνετε την εικόνα έτσι, που για μένα είναι εξίσου σημαντική.

Έτσι κι αλλιώς θα στριμάρω όλο το blue ray δίσκο (υπό μορφή iso αρχείου) ώστε να το φορτώσω στο server και να παίζω από κει, διότι δισκάκια δε θέλω να βαζοβγάζω στο oppo, διότι αφενός είναι βαρετή διαδικασία, και αφετέρου για λόγους ασφαλείας (κρατώ back up τους δίσκους στο server, χωρίς ενδεχόμενο τυχαίας φθοράς τους).

Χαίρομαι να αγοράζω immersive υλικό κατευθείαν σε μορφή αρχείων, ώστε να μη μπαίνω και στον κόπο του ripping. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα, θα καταργηθούν όλοι οι οπτικοί δίσκοι, τα φυσικά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, και θα διατίθενται όλα απλώς με download ή με τις υπηρεσίες streaming, που σιγά σιγά ξεκινάνε και ασυμπιεστο immersive.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.143
Μόλις το παραλάβω (στην immersive έκδοσή του βεβαίως) μπορώ να στριμάρω σε hi-res το δικαναλο στριμ (που δε θα το ακούσω ποτέ) για να κάνετε σύγκριση με την παλιά ηχογράφηση, που θα έχει πολύ πλάκα.

Βέβαια χάνετε την εικόνα έτσι, που για μένα είναι εξίσου σημαντική.

Έτσι κι αλλιώς θα στριμάρω όλο το blue ray δίσκο (υπό μορφή iso αρχείου) ώστε να το φορτώσω στο server και να παίζω από κει, διότι δισκάκια δε θέλω να βαζοβγάζω στο oppo, διότι αφενός είναι βαρετή διαδικασία, και αφετέρου για λόγους ασφαλείας (κρατώ back up τους δίσκους στο server, χωρίς ενδεχόμενο τυχαίας φθοράς τους).

Χαίρομαι να αγοράζω immersive υλικό κατευθείαν σε μορφή αρχείων, ώστε να μη μπαίνω και στον κόπο του ripping. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα, θα καταργηθούν όλοι οι οπτικοί δίσκοι, τα φυσικά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, και θα διατίθενται όλα απλώς με download ή με τις υπηρεσίες streaming, που σιγά σιγά ξεκινάνε και ασυμπιεστο immersive.
Πρόσεχε κι εσύ καθότι τα πρόστιμα για όσα λες να κάνεις είναι πλέον ανώτερα και σε αυθεντικό χρήμα σε σχέση με όσα θα ΄΄επιβάλλονταν΄΄ σε άλλα μέλη για τις συνήθεις παραβάσεις... :sneaky:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.295
Ένα ακόμα backup σε σέρβερ από εκλεκτούς φίλους, για λόγους ασφαλείας του αγορασμενου υλικού, πάντα επιβάλλεται. 😎

Δε τα βγάλαμε και στη φόρα για οποιονδήποτε σε τορεντάδικα!

Reaction score
21.856
Καλώς ή κακώς συμφωνώ με τα μουσικά κριτήρια του Waters - του... Roger εννοείται.:wink:
Λέω κιόλας να πάρω τη βινυλιακή επανέκδοση της ''Πομπηίας'' των Pink Floyd , έτσι για την ΄΄αλητεία΄΄ ενάντια στο immersive.:sneaky:

Πρόσεχε μόνο τον αυθάδη πάνκη N.K. καθότι υποψιάζομαι ότι σου έχει φυλαγμένη μετά απ'όσα έβαλες παραπομπή στην παρακάτω ταινία του John Waters :

Εγώ ο Waters
τον Johny Depp τον ήθελα
τα νεανικά ποπ είδωλα στυλ Έλβις να αποδομήσω
ο κόσμος δεν το κατάλαβε
και ήρθε την ταινία μου να δει
και να τον λατρέψει.

Η ταινία πούλησε
και όλοι άλλο περιμένανε να δούνε
κατακέφαλα τους ήρθε
και κατέληξαν βρίζοντας
της αιθούσης να εξελθούνε.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.025
- εγώ προσωπικά . . . διότι μετά το punk + post punk , δεν υπάρχει κανένα μαζικό μουσικό κίνημα ( μεμονωμένα ναι , αλλά σε μικρή έκταση )

Reaction score
21.856
Εγώ ο Waters
τον Johny Depp τον ήθελα
τα νεανικά ποπ είδωλα στυλ Έλβις να αποδομήσω
ο κόσμος δεν το κατάλαβε
και ήρθε την ταινία μου να δει
και να τον λατρέψει.

Η ταινία πούλησε
και όλοι άλλο περιμένανε να δούνε
κατακέφαλα τους ήρθε
και κατέληξαν βρίζοντας
της αιθούσης να εξελθούνε.
Το τελευταίο (δεύτερο)
είναι Λίμερικ
σκωπτικό ποιηματάκι
με το ανέκδοτο
στο τελευταίο το στιχάκι

... να τιμήσουμε και την γενέτειρα της Dolores.

Μεγάλη ποιήτρια καλή
με ελεύθερο τον στίχο
με καλό ρυθμό
ποιήμα να καθίσταται
όχι σαν του thva τα θλιβερά
το ομοιοτέλευτον εορτάζοντα στιχάκια.

Last edited:

Reaction score
2.462
Για κάθε άνθρωπο η καλύτερη εποχή του πλανήτη ήταν αυτή που ..ήταν εκείνος νέος.

(Μόδα – μουσική – σινεμά-κοινωνική συμπεριφορά – επίπλωση – αυτοκίνητα-στέκια κλπ)

Για τους σημερινούς 80άρηδες τα 60ς

Για τους σημερινούς 70άρηδες τα 70ς

Για τους σημερινούς 60ρηδες τα 80ς κλπ.

Ουσιαστικά σου αρέσει αυτό που σε φέρνει στα νιάτα σου. Ιδίως όταν αυτά φέυγουν ...
Οταν τα έχεις -δεν το αντιλαμβάνεσαι και ψάχνεσαι .."στα πάντα" , όταν τα χάνεις αναζητείς ότι σε γυρίζει σε αυτά.

Παθών φυσικά . !

Reaction score
21.856
Καλώς ή κακώς συμφωνώ με τα μουσικά κριτήρια του Waters
Όπως λέω και εγώ όλα πάνκ τα ονομάζουμε σήμερα. :D Γιούριααααα στην πάνκ, και εγώ φυσικά συμφωνώ, ποιός ξέρει τι γνώμη θα είχε για αυτούς : :D

Εγώ πάντως καλή είχα. Σου πόσταρω το νέο άλμπουμ αλλά δεν το άκουσα ακόμη.

Το άλλο είναι καλή "άσκηση" και για το χαμηλό σου.

Τι ακούγαμε εμείς όταν οι άλλοι άκουγαν τότε U2. :D

Last edited:

Reaction score
9.413
Αν θέλεις αλητεία, πάρε το βινύλιο των Punk Floyd :roflmao:
Που τις βρίσκετε αυτές τις masturbation bands ήθελα να ξέρω. :p
Βάλε κάτι διαφορετικό :)

Reaction score
21.856
λογω εμπειριας και οπτικης στα πιο σημαντικα θεματα του audio.
Εγω μετά απο λίγο ακόμη καιρό που θα συμμετέχω και διαβάζω στο avsite : :D

:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.143
Αν θέλεις αλητεία, πάρε το βινύλιο των Punk Floyd :roflmao:
Που τις βρίσκετε αυτές τις masturbation bands ήθελα να ξέρω. :p
Βάλε κάτι διαφορετικό :)
Πώς να εξηγούσε κάποιος ότι δεν είμαστε αντικομφορμιστές ακούγοντας κάτι διαφορετικό αλλά ζώντας διαφοροποιούμενοι από επιταγές εμφυσημένες συστηματικά από το κοινωνικό μας περιβάλλον και πληρώνοντας εννοείται όποιο τίμημα - ελαφρύτερο ή βαρύτερο - θ'αναλογούσε στις πράξεις μας...

Reaction score
21.856
Πώς να εξηγούσε κάποιος ότι δεν είμαστε αντικομφορμιστές ακούγοντας κάτι διαφορετικό αλλά ζώντας διαφοροποιούμενοι από επιταγές εμφυσημένες συστηματικά από το κοινωνικό μας περιβάλλον και πληρώνοντας εννοείται όποιο τίμημα - ελαφρύτερο ή βαρύτερο - θ'αναλογούσε στις πράξεις μας...
Μόνο προσέχετε μην γίνετε αντικομφορμιστές έτσι και μόνο για να μην είσαστε κομφορμιστές. Για μουσικούς και άλλους λόγους αποδεκτό. Επίσης εάν ο σκοπός είναι να αντισταθείς στο conditioning της μουσικής βιομηχανίας. Αυτά έχουν την ώρα τους πάντως , δεν χρειάζεται (ή μάλλον δεν εχει πολύ νόημα) και να τα ζορίζεις πολύ εάν δεν είσαι έτοιμος.

Είναι λίγο συχνά συναντούμενο φαινόμενο σε αυτούς που ψάχνουν πάντα το νέο, ιδίως όταν απορρίπτουν με έντονο τρόπο κάθε τι το παλαιό και που μάλιστα δεν το γνωρίζουν. Υπάρχει διασύνδεση και συνέχεια στην μουσική εξέλιξη ή/και στην οπισθοδρόμηση της ακόμη (σε όλα τα είδη), που πρέπει (καλά θα ήταν) να την γνωρίζεις .

Last edited:

Reaction score
9.413
Δύσκολα πάντως να βρεις αντικομφορμιστη που να ακούει pink Floyd :biggrin:

Ποιός ειναι ο ρόλος της μουσικής ως μέσο έκφρασης για τον αντικομφορμισμο?

Από ΑI:)

Η μουσική και ο αντικομφορμισμός συνδέονται στενά, καθώς η μουσική συχνά χρησιμεύει ως μέσο έκφρασης επαναστατικών και ανεξάρτητων σκέψεων και συναισθημάτων. Μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα έκφρασης αντίστασης σε κοινωνικούς κανόνες και συμβάσεις.

Last edited:

Reaction score
21.856
Μόνο προσέχετε μην γίνετε αντικομφορμιστές έτσι και μόνο για να μην είσαστε κομφορμιστές. Για μουσικούς και άλλους λόγους αποδεκτό. Επίσης εάν ο σκοπός είναι να αντισταθείς στο conditioning της μουσικής βιομηχανίας. Αυτά έχουν την ώρα τους πάντως , δεν χρειάζεται (ή μάλλον δεν εχει πολύ νόημα) και να τα ζορίζεις πολύ εάν δεν είσαι έτοιμος.

Είναι λίγο συχνά συναντούμενο φαινόμενο σε αυτούς που ψάχνουν πάντα το νέο, ιδίως όταν απορρίπτουν με έντονο τρόπο κάθε τι το παλαιό και που μάλιστα δεν το γνωρίζουν. Υπάρχει διασύνδεση και συνέχεια στην μουσική εξέλιξη ή/και στην οπισθοδρόμηση της ακόμη (σε όλα τα είδη), που πρέπει (καλά θα ήταν) να την γνωρίζεις .
Η απολυτότητα στις τοποθετήσεις για όλα τα παραπάνω δείχνει ότι κάποιος δεν έχει βαθιά και ιδιαίτερη σχέση με την μουσική.

Ξέρω ότι η απολυτότητα στους κύκλους των audio people και αυτών που ασχολούνται πολύ με το χόμπι ως αυτοσκοπό και όχι σαν ένα μέσο και εργαλείο για απώτερο σκοπό έρχεται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω. Εχω μια κακή εικόνα για τους audio people (πέραν όλων των άλλων) καθώς έχω παρατηρήσει ότι η υπερβολική ενασχόληση τους και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν ώστε (πιθανά) να είναι καλοί σε αυτό το χόμπι κάνουν leak σε πολλές απόψεις τους για διάφορα θέματα της ζωής αλλά και πως βλέπουν την μουσική. Ικανοποιούν δηλαδή άλλα , άσχετα με την μουσική ως επιδιωκόμενο θέματα του εαυτού τους επιχειρώντας (και δυστυχώς πιστεύοντας) ότι έχουν σχέση ή ακόμη χειρότερα ότι θα έπρεπε να έχουν ή είναι δικαιολογημένο να έχουν.

Αυτό δείχνει αμέσως αμέσως δύο πράγματα : α) ότι δεν είναι σε αυτό το χόμπι για την μουσική όπως ισχυρίζονται (θεωρούν για τον εαυτό τους) ή/και β) αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά και θέσεις τους εχουν βρεί προσφορο εδαφος έκφρασης σε αυτό που ονομάζουν audio. Και τα δύο προβληματικά και άκρως ανησυχητικά. Άλλοι δε, έχω παρατηρήσει ότι μπερδεύουν ή εξαρτούν αυτά τα δύο δηλαδή την μουσική έκφραση και ωριμότητα τους μέσα απο αυτήν με το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.143

Η μουσική και ο αντικομφορμισμός συνδέονται στενά, καθώς η μουσική συχνά χρησιμεύει ως μέσο έκφρασης επαναστατικών και ανεξάρτητων σκέψεων και συναισθημάτων. Μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα έκφρασης αντίστασης σε κοινωνικούς κανόνες και συμβάσεις.
Αρκεί να μην έμενε σε αυτήν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος... Αλλά γι αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από τεχνητή νοημοσύνη...

"Δύσκολα πάντως να βρεις αντικομφορμιστη που να ακούει Pink Floyd"...
Κοίτα τώρα πως τα φέρνει η συγκυρία... Δεχόμενοι την ανωτέρω φράση ως... επιταγή υπαγορευμένη από το περιβάλλον της πανκ η μη συμμόρφωση προς αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αντικομφορμιστική πράξη...

Reaction score
9.413
"Δύσκολα πάντως να βρεις αντικομφορμιστη που να ακούει Pink Floyd"...
Κοίτα τώρα πως τα φέρνει η συγκυρία... Δεχόμενοι την ανωτέρω φράση ως... επιταγή υπαγορευμένη από το περιβάλλον της πανκ η μη συμμόρφωση προς αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αντικομφορμιστική πράξη...
Κατι όμως ωθεί τους αντικομφορμιστές να ταυτιστούν με είδη μουσικής ή μουσικά κινήματα.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος αντικομφόρμιστης θα είχε σε περίοπτη θέση τους πινκ φλοιντ διότι για αυτόν θα ήταν άδειο πουκάμισο.

Reaction score
21.856
Δύσκολα πάντως να βρεις αντικομφορμιστη που να ακούει pink Floyd :biggrin:

Η μουσική μπορεί (και έχει) πολλούς ρόλους. Ο αντικομφορμισμός μπορεί να είναι ένας. Δεν είναι απαραίτητο ούτε τόσο σημαντικός o ρόλος του όσο του έχει δοθεί απο την μουσική βιομηχανία ή ώς τέτοιος έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση του κοινού. Κάλλιστα δηλαδή είναι δυνατόν και συνατιουνται συχνά πλέον φαινόμενα ότι κάτι αντικομφορμιστικό στην ουσία είναι κομφορμιστικό ή γίνεται γρήγορα στην πορεία. Άρα δεν αποτελεί σοβαρό μουσικά κριτήριο. Η παραδοσιακή μουσική είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα και καλό για να ξεφύγεις απο αυτή την νοοοτροπία που έχει εσεκμμένα καλλιεργηθεί κυρίως με την ρόκ και την βιομηχανοποίηση και κερδοφορία που έφερνε κάποτε.

Κάποιος θα περίμενε ότι τώρα που έχει εκλείψει αυτή θα γινόταν και θα προέκυπτε κάτι καλύτερο (και θεωρητικά έτσι είναι και όλοι περιμένανε) αλλά δεν εχει συμβεί αυτό. Αυτό δεν συνέβη για πολλούς λόγους που αφορούν πως λειτουργεί το σύστημα στην μουσική βιομηχανία που δεν είναι της παρούσης να αναπτυχθεί ή μάλλον δεν αναλαμβάνω τέτοιο έργο εξήγησης των παραγόντων, καθότι χρονοβόρο και μεγάλο. Αλλά αυτά θα έπρπεπε να είναι γνωστά σε κάποιον που ασχολείται με το audio.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.222
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος