Γνωμη για τον Plinius 9200

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.184
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Για μένα είναι αυτό που στο χωριό μου λένε "no-brainer".
και στο δικό μου! Ρε μπας κι είμαστε συγχωριανοί?

Φυσικά δεν περιμένω να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου,
Τουλάχιστον συμφωνούν κάποιοι μαζί σου, συμπεριλαμβανομένης της αφεντομουτσουνάρας μου. Πάλι καλά να λες.... Ξέρεις τι γινόταν μόλις 5-6 χρόνια πριν... Άσε τι γινόταν 8 χρόνια πριν... στην πυρά!!!!!!!!

απλά ειλικρινά χαίρομαι που τα θέματα ποιοτικός τελικός και σωστή οδήγηση έχουν βρει, για εμένα προσωπικά, την οριστική τους λύση στους Class-D.
Για να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο, θα έλεγα να χρησιμοποιείς τον όρο των "διακοπτικών ενισχυτικών", κι όχι τον όρο των "Class-D", γιατί με τις τάξεις λειτουργίας υπάρχει ένα σχετικό μπάχαλο :138: αλλά και με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, που καταντάν τουλάχιστον "άδικο" το να τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι.....:126:

Reaction score
140
Δεν είναι μόνο η ισχύς το θέμα Αντώνη (γιατί τότε θα προτείναμε και τάξης B ενισχυτές) αλλά έχει κι αυτή τη σημασία της (που δεν πρέπει να την υποτιμάς μέχρι να ακούσεις τα ηχεία σου με ΠΟΛΛΑ ποιοτικά watt).

250 στα 8 & 460 στα 4 ειναι καλα για τα 805s?:123:

Κατανοώ πλήρως το θέμα ισχύ , ηχείο βάσης ταΐζω εγώ με 250 στα 8
Αλλά θέματα με απασχολούν – μουσικότητα κτλ

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
250 στα 8 & 460 στα 4 ειναι καλα για τα 805s?:123:
Καλά είναι αλλά με 500 στα 8 και 1000 στα 4 θα είσαι ακόμα καλύτερα ενώ θα είσαι έτοιμος και για τα μεγαλύτερα B&W που θα πάρεις αργότερα.. :126:

Reaction score
281
Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Το θεμα τελικα ειναι ποσο ευκολο ομως να ερθει απο την Αμερικη εδω. (και ποσο τελικα θα κοστισει)
Γιατι αν δεν ειναι, μηπως ειναι μονο ακαδημαικουενδιαφεροντος αυτος καθολα πολυ ενδιαφερον ενισχυτης ?

Υγ. Ξερουμε καταναλωση ?

Reaction score
140
Με μάγεψε ο πο@στης
Να χάνεσαι μέσα στην μεσαία του
Εντάξει μεγάλα συμφωνικά έργα δεν μπορεί να παίξει ( μπορεί και κανένας ? ) αλλά όλα τα αλλά τα …………

Α 2χ20 είναι

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Το θεμα τελικα ειναι ποσο ευκολο ομως να ερθει απο την Αμερικη εδω. (και ποσο τελικα θα κοστισει)
Γιατι αν δεν ειναι, μηπως ειναι μονο ακαδημαικουενδιαφεροντος αυτος καθολα πολυ ενδιαφερον ενισχυτης ?
Το ότι έρχεται, έρχεται και μάλιστα πολύ εύκολα..
Το πόσο θα κοστίσει είναι το ερώτημα και δεν υπάρχει θετική απάντηση γιατί έχει να κάνει και με το πως θα επιλέξεις να τον φέρεις..

Aκόμα και στη χειρότερη περίπτωση που βάζεις εκτελωνιστή να σου κάνει τη δουλειά μπορείτε να συμφωνήσετε προκαταβολικά σε ένα λογικό ποσό.
Και στα 2000 να σου βγει ο ενισχυτής, εξακολουθεί να είναι ευκαιρία..

Πάντως όλοι λίγο-πολύ, αν το ψάξουμε λίγο, θα βρούμε κάποιον γνωστό στο τελωνείο ή εκεί γύρω... :126:

Υγ. Ξερουμε καταναλωση ?
Eίναι στο site της εταιρείας. 35W Idle γράφουν ο ολοκληρωμένος... Προσωπικά το εκτιμώ λίγο παραπάνω - αλλά πάντα πολύ χαμηλά για τελικό και ειδικά αυτής της ισχύος. :126:
Και δεν είναι μόνο το idle αλλά ότι γενικότερα έχεις ένα πολύ καλό efficiency (83% νομίζω)... Για να πάρεις 500W θα καταναλώνεις 585W και όχι 900....

Με μάγεψε ο πο@στης
Να χάνεσαι μέσα στην μεσαία του
Εντάξει μεγάλα συμφωνικά έργα δεν μπορεί να παίξει ( μπορεί και κανένας ? ) αλλά όλα τα αλλά τα …………

Α 2χ20 είναι
Να πω καλορίζικος;
Πάντως το σκέφτηκες καλά;
Άμα σου φέρει ο Άη Βασίλης τα 800άρια (ή άντε τα 802 - γιατί ακούω ότι η Κρίση άγγιξε και τους Αγίους) τι θα κάνεις, με λες;! :116:

Reaction score
140

Να πω καλορίζικος;
Πάντως το σκέφτηκες καλά;
Άμα σου φέρει ο Άη Βασίλης τα 800άρια (ή άντε τα 802 - γιατί ακούω ότι η Κρίση άγγιξε και τους Αγίους) τι θα κάνεις, με λες;! :116:[/quote]

Bre Κώστα εννοείται ότι δεν κάνει για τέτοια ηχεία
Για kανά duevel , tannoy prestige για τέτοια μιλάμε
Άλλο setup εντελώς , με έμφαση σε άλλα πράματα if you know what I mean

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Bre Κώστα εννοείται ότι δεν κάνει για τέτοια ηχεία
Για kανά duevel , tannoy prestige για τέτοια μιλάμε
Άλλο setup εντελώς , με έμφαση σε άλλα πράματα if you know what I mean
Ά, τότε αλλάζει. :126:

Reaction score
140
και να ακούω ξέρω και να κρίνω
πήρε φίλος πρόσφατα nuforce , το άκουσα και στον δικό του χώρο και στον δικό μου χώρο
φοβερό μηχανάκι φοβερό και στα λεφτά που κάνει και υποψιάζομαι ότι τέτοια είναι και τα άλλα που συζητάμε
αν θα το έπαιρνα εγώ ? όχι
ανέφερα παραπάνω κάποιους από τους λόγους

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εντάξει, εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας.
Εγώ από τους τελικούς μου ψάχνω άφθονη ισχύ και μηδέν χρωματισμούς... Ό,τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι τελικοί δηλαδή αν πάμε "by the book".
Αν κάποια στιγμή θελήσω να βάλω "καρυκεύματα" στον ήχο μπορώ να το κάνω στην προενίσχυση, στην πηγή ή και ψηφιακά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.184
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Αν κάποια στιγμή θελήσω να βάλω "καρυκεύματα" στον ήχο μπορώ να το κάνω στην προενίσχυση, στην πηγή ή και ψηφιακά.
Ναι, σαφώς "μπορείς" να το κάνεις με διάφορους τρόπους, αλλά τελικά θα το κάνεις "by the book", δηλαδή ...ψηφιακά! :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504

Λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο θέμα, Άκη, αν δεν σου γεμίζει το μάτι ένα πράγμα που δουλεύει σαν ενισχυτής, έχοντας εξαιρετική γραμμικότητα και τεράστια ισχύ, ενώ επιπλέον δεν ζεσταίνεται όταν λειτουργεί, δεν σε αδικώ. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, και η κεκτημένη ταχύτητα που έχουμε από το παρελθόν είναι σημαντική και δύσκολα αλλάζει κανείς μια καθεστηκυία αντίληψη δεκαετιών.

Αν επιμένεις σε κλασικό ολοκληρωμένο ενισχυτή, όποιον και να επιλέξεις από τους Plinius, Audia και ATC, θα μείνει ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Εξέτασε αν έχουν phono - σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, και πάρε μια απόφαση. Αν θέλεις, βάλε στη λίστα και τον Yamaha S2000 (φθηνότερος), όπως επίσης και τον Karan Integrated (ακριβότερος, στα διπλά λεφτά του Yamaha). Οποιονδήποτε από αυτούς κι αν επιλέξεις, θα μείνεις κατευχαριστημένος. Τα modules που φοράει ο Wyred 4 Sound είναι ανώτερα από όλες τις πλευρές, αλλά μην τον πάρεις, είναι κρίμα να σε τρώει το σαράκι. Πάρε αυτό που τραβάει η ψυχή σου, κι αφού σου έκανε κλικ εξ αρχής ο Plinius, πάρτον. Οι Νεοζηλανδοί ξέρουν να φτιάχουν ενισχυτές, και το έχουν αποδείξει επανειλημμένως.

Reaction score
170

Λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο θέμα, Άκη, αν δεν σου γεμίζει το μάτι ένα πράγμα που δουλεύει σαν ενισχυτής, έχοντας εξαιρετική γραμμικότητα και τεράστια ισχύ, ενώ επιπλέον δεν ζεσταίνεται όταν λειτουργεί, δεν σε αδικώ. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, και η κεκτημένη ταχύτητα που έχουμε από το παρελθόν είναι σημαντική και δύσκολα αλλάζει κανείς μια καθεστηκυία αντίληψη δεκαετιών.

Αν επιμένεις σε κλασικό ολοκληρωμένο ενισχυτή, όποιον και να επιλέξεις από τους Plinius, Audia και ATC, θα μείνει ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Εξέτασε αν έχουν phono - σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, και πάρε μια απόφαση. Αν θέλεις, βάλε στη λίστα και τον Yamaha S2000 (φθηνότερος), όπως επίσης και τον Karan Integrated (ακριβότερος, στα διπλά λεφτά του Yamaha). Οποιονδήποτε από αυτούς κι αν επιλέξεις, θα μείνεις κατευχαριστημένος. Τα modules που φοράει ο Wyred 4 Sound είναι ανώτερα από όλες τις πλευρές, αλλά μην τον πάρεις, είναι κρίμα να σε τρώει το σαράκι. Πάρε αυτό που τραβάει η ψυχή σου, κι αφού σου έκανε κλικ εξ αρχής ο Plinius, πάρτον. Οι Νεοζηλανδοί ξέρουν να φτιάχουν ενισχυτές, και το έχουν αποδείξει επανειλημμένως.
Εχω ηδη τον audia flight two, αλλα νομιζω οτι ζηταω περισσοτερα πραγματα απο θεμα ισχυος ,συνεπως αν εβρισκα κατι δυνατοτερο δεν θα ελεγα οχι !! :126: Οταν λες οτι θα με τρωει το σαρακι αν παρω τον wyred4sound ,γιατι το πιστευεις αυτο ? Και αν διαλεξω τον STI -1000 εκ νεου ποσα θα πληρωσω συνολο με μεταφορικα και τελωνεια ? (δεν εχω γνωστους σε κανενα τελωνειο δυστυχως )

Reaction score
281

Aκη, και εγω πολυ συντομα θα βρεθω στην ιδια φαση με εσενα.
Μηπως να κανονιζαμε "πακετο" να παρουμε απο εναν ????
(wyred εννοω)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504

Οταν λες οτι θα με τρωει το σαρακι αν παρω τον wyred4sound ,γιατι το πιστευεις αυτο ?
...αν δεν σου γεμίζει το μάτι ένα πράγμα που δουλεύει σαν ενισχυτής, έχοντας εξαιρετική γραμμικότητα και τεράστια ισχύ, ενώ επιπλέον δεν ζεσταίνεται όταν λειτουργεί, ...
...

Reaction score
170

Aκη, και εγω πολυ συντομα θα βρεθω στην ιδια φαση με εσενα.
Μηπως να κανονιζαμε "πακετο" να παρουμε απο εναν ????
(wyred εννοω)
Γιατι οχι κανενα προβλημα ..το συζηταμε !

Reaction score
281

Γιατι οχι κανενα προβλημα ..το συζηταμε !
Αποφασισε τοτε πρωτα εσυ, μιας και εγω θα κοιταξω το θεμα ενισχυτη σε κανα μηνα περιπου

Reaction score
170

Αποφασισε τοτε πρωτα εσυ, μιας και εγω θα κοιταξω το θεμα ενισχυτη σε κανα μηνα περιπου

ok και εγω πρεπει να πουλησω αυτον που ηδη εχω !!

Reaction score
0

akis56 πιστεύω πως μπορώ να σε βοηθήσω λίγο. Έψαχνα αρκετό καιρό για κάνω αγορά ενισχυτή και cd player. Μέσα σε 3 μήνες είχα διαβάσει όλα τα forum , reviews κτλ, σε ότι αφορά ενισχυτές και cd player ανεξαρτήτου τιμής. Πίστευα κι’γω όπως και άλλοι που γράφουν πιο πάνω πως από τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής θα μπορούσα να επιλέξω το καλύτερο μηχάνημα και με λίγα χρήματα. Έψαχνα έναν βαρύ ενισχυτή να είναι καμιά 30Kg , κλάσεις Α και με αδιάφορη προέλευση και καταγωγή. . Στην συνέχεια άρχισα τις ακροάσεις , όπου εκεί τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Σαν πρώτο άκουσμα ήταν ο Harman HK990 με το cd player 990, όπου τα 25Kg μου έκαναν εντύπωση αλλά δεν μου έκανε εντύπωση η μουσικότητα του. Σίγουρα δεν ήταν για πέταμα αλλά όχι για την βαθμολογία που του έδωσε Ελληνικό περιοδικό (4,5+). Στην πορεία τον ακροάσεων πέρασαν διάφοροι ενισχυτές και cd player, λαμπατοι και τραντσιστορατοι που ο καθένας είχε τα καλά του και τα άσχημα του. Επίσης άκουσα και τα AUDIA FLIGHT TWO όπου ήταν καταπληκτικά και πίστευα πως η αγορά μου θα ολοκληρώνονταν με αυτό το σετ. Η ώρα της αλήθειας ήρθε μόλις ο ενισχυτής της plinius με την minimal όψη , 9100 και το cd-101 άρχισαν να παίζουν . Τα λόγια ήταν περιττά !! Το μόνο που μπορούσα να πω ήταν ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :140: Αχόρταστη απόλαυση με τρομερή μουσικότητα. Η αναλυτικότητα cd και ενισχυτή ,φοβερή. Βέβαια δεν σταμάτησα εκεί και δοκίμασα και τον 9200. Η κατάσταση ξέφυγε!!!!!!:114::140::139: Έχοντας τα διπλά watt από τον 9100 δεν έχανε καθόλου από μουσικότητα αλλά συν της άλλης έγινε πιο αέρινος και με πιο φυσικό ήχο. Τα ηχεία της focal 1037be είχαν βρει πραγματικά το συνδυασμό τους. Τελικά έγινα κάτοχος του PLINIUS 9200 & του PLINIUS CD-101 εδώ και λίγες ημέρες . Μόλις τα στρώσω θα επανέλθω με πιο πολλές λεπτομέρειες . Δεν ξέρω κατά πόσο μπόρεσα να σε βοηθήσω αλλά καλό θα ήταν να τα ακούσεις γιατί δεν περιγράφονται όλα γράφοντας λίγα λόγια μιλώντας για μουσική . Ένα αξιόλογο τεστ θα το βρεις στο περιοδικό whathifi.

http://whathifi.com/Review/Plinius-CD-101/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ