Γνωμη για τον Plinius 9200

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.061
Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Σε επίπεδο εταιρίας, το κόστος που απαιτείται για εξέλιξη ενός module το οποίο αγοράζει έτοιμο από άλλο κατασκευαστή είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.

Και για την Jeff Rowland, και για την KingRex. Για όλες είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ, δε μπορείς να επιβιώσεις με τέτοιο σκεπτικό...

Γι'αυτό και δε κατασκευάζει κανείς από αυτούς πχ βύσματα βε-μπε-τε και τα αγοράζει έτοιμα από την κατασκευάστρια.

Απλά προσθέτει ένα πχ μετασχηματιστή στην είσοδο, για να "ταιριάζει", να "ματσάρει" εύκολα με τα υπόλοιπα μηχανάκια τους.

Ή προσθέτει ένα ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ στάδιο προενίσχυσης, από προηγούμενες υλοποιήσεις τους.

Ή προσθέτει ένα DAC που το πήρε έτοιμο από την AD.

Έτσι δουλεύει το πράμα.

Δεν είναι όλοι νέλσονες σε αυτό τον πλανήτη! (Nelson Pass)
Και ξέρετε κάτι? ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Εμένα δε μου προσφέρει ο πας κάτι περισσ΄τερο ή οικονομικότερο. (χωρίς αυτ΄να σημαίνει πως δεν εκτιμώ απεριόριστα τον άνθρωπο αυτό.)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Ποιές αλλαγές λες, Πέτρο;
Στο input stage το αν δεν θα βάλεις τίποτα (Bel Canto), αν θα βάλεις μετασχηματιστή (Jeff Rowland και Murano) ή αν θα βάλεις διακριτό (Wyred) ;;
Ακριβώς αυτό λέω. Είναι ένα διαφορετικό στάδιο προενίσχυσης οπότε και ο γενικότερος χαρακτήρας θα αλλάζει, έστω λίγο.

Reaction score
140
Ok αφού λοιπόν λύσαμε το τεχνικό καθώς και το κοστολογικό θέμα
Ας μας περιγράψει κάποιος με απλά λόγια πως παίζουν αυτά τα μηχανάκια μιας και στην τελική αυτό είναι το ζητούμενο

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Αυτά είναι έτοιμα - πλήρως λειτουργικά και δοκιμασμένα modules, των οποίων την τεχνολογία κατέχει ΜΟΝΟ η κατασκευάστρια εταιρία.

Σε αυτά τα modules βάζεις βύσματα εισόδου και βύσματα εξόδου, το βάζεις στην μπρίζα και δουλεύει!
Όλοι (Wyred, Bel Canto κλπ.) χρησιμοποιούν τα ίδια modules?
Εννοώ δηλ. την τελευταία version ας πούμε ή κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση π.χ. για να ρίξει το κόστος/τιμή?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Ok αφού λοιπόν λύσαμε το τεχνικό καθώς και το κοστολογικό θέμα
Ας μας περιγράψει κάποιος με απλά λόγια πως παίζουν αυτά τα μηχανάκια μιας και στην τελική αυτό είναι το ζητούμενο
Τα οδηγούσαμε με έναν DAC1 USB και τα συγκρίναμε με Hypex και Ampliwire 250. Και κοιτιόμασταν μεταξύ μας σα λαλάκες... :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
H Jeff Rowland κάνει και μια αλλαγή στη τροφοδοσία αν δεν κάνω λάθος.
Χρησιμοποιεί δικό της τροφοδοτικό ώστε να μην επηρεάζεται από το δίκτυο ο ενισχυτής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.061
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

H Jeff Rowland κάνει και μια αλλαγή στη τροφοδοσία αν δεν κάνω λάθος.
Χρησιμοποιεί δικό της τροφοδοτικό ώστε να μην επηρεάζεται από το δίκτυο ο ενισχυτής.
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ.

Όπως βλέπεις από τη φωτό, το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένο πάνω στην πλακέτα κ είναι υψηλής ακρίβειας παλμοτροφοδοτικό, κλάσεις ανώτερο από τα τροφοδοτικά των PC μας που έχουν έτσι κι αλλιώς απειροελάχιστο ripple, που υπεραρκούν για οδήγηση audio συσκευών.

Ταυτόχρονα, αυτά τα παλμοενισχυτικά έχουν ιδιαίτερα υψηλή τιμή απόρριψης θορύβου από την τροφοδοσία, οπότε σε αυτό το θέμα είναι ουσιαστικά ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ.

ΥΓ ακόμα και τα καλώδια εισόδου - εξόδου, αυτά με τα βύσματα που θηλυκώνουν πάνω στην πλακέτα, πωλούνται από την ίδια κατασκευάστρια εταιρία, με υποσημείωση να χρησιμοποιηθούν πυρήνες φερρίτη για τα RF. Το μόνο που αγόρασε από μόνη της η Bel Canto στο συγκεκριμένο μηχάνημα, είναι οι πυρήνες αυτοί. Πόσο δύσκολο λες να ήταν αυτό?

Βασικά μου αρέσει πολύ το κουτί τους...:145:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480

Αν θυμάμαι καλά από το ρηβιού που είχα ρίξει μια ματχιά στο High Fidelity, ο Rowland παρεμβάλλει μεταξύ της παλκέτας και της πρίζας ένα ογκώδες πηνίο και ίσως κάποιον πυκνωτή, για να διορθώσει -και καλά- το συντελεστή ισχύος του ενσωματωμένου τροφοδοτικού. Κατά τα άλλα, είναι αδύνατο να βάλει κανείς χέρι πάνω στην πλακέτα, και γι' αυτό αυτό δεν δικαιολογείται με τίποτε το χαώδες markup που χρεώνει. Βέβαια, φτιάχνει αξαίσιες αλουμινένιες προσόψεις - και δεν το λέω για πλάκα. Εξαίσιες, με όλη τη σημασία της λέξης, κάτι που προφανώς παίζει μεγάλο ψυχολογικό ρόλο, αλλά βέβαια δεν επηρεάζει την απόδοση του ενισχυτή.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ακριβώς αυτό λέω. Είναι ένα διαφορετικό στάδιο προενίσχυσης οπότε και ο γενικότερος χαρακτήρας θα αλλάζει, έστω λίγο.
Μα δεν λέω για ολοκληρωμένο ενισχυτή αλλά για τον τελικό, του οποίου την πλακέτα αγοράζουν όλοι (και η οποία περιλαμβάνει και την τροφοδοσία)..

Ακόμα και οι αλλαγές στο input stage δεν αλλάζουν το γεγονός ότι μιλάμε για τον ίδιο τελικό ενισχυτή..
Σε όλους τους τελικούς μπορείς να βάλεις έναν input transformer στην είσοδο. Αυτό μας επιτρέπει να μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό προϊόν;
Αν είναι έτσι να πάρω κι εγώ τον Krell Evo, να του κοτσάρω έναν Lundahl μπροστά, να τον βάλω και σε δικό μου κουτί και να τον πουλάω ως νέο προϊόν.. :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.061

για να διορθώσει -και καλά- το συντελεστή ισχύος του ενσωματωμένου τροφοδοτικού.
ΦΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ. (μετά συγχωρήσεως).

Πάντως, ΟΝΤΩΣ οι προσόψεις των μηχανημάτων τους είναι ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ! (προφανώς βρήκαν οι άτιμοι φτηνό τορναδόρο-φασονατζή κάπου...)

Reaction score
62

Όλοι (Wyred, Bel Canto κλπ.) χρησιμοποιούν τα ίδια modules?
Εννοώ δηλ. την τελευταία version ας πούμε ή κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση π.χ. για να ρίξει το κόστος/τιμή?
2nd try...:114:
Κυκλοφορούν διαφορετικές εκδόσεις των ίδιων modules ή όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια έκδοση (την τελευταία λογικά), ξέρει κάποιος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480

Όχι μάνα μ', τα ίδγια μόντουλ αγοράζουν όλοι.

D

deleted user 10898

Guest

Πάντως, ΟΝΤΩΣ οι προσόψεις των μηχανημάτων τους είναι ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ! (προφανώς βρήκαν οι άτιμοι φτηνό τορναδόρο-φασονατζή κάπου...)
χιχι απλως επειδη ξερεις τι εχει μεσα επηρεαζεσαι....
εαν σου εδειχνα το ιδιο κουτι με λαμπιτσες κρυμενες μεσα και το ηξερες θα ελεγες οτι ειναι κακασχημο....
ψυχοακουστικοοπτικη :140: επιρροη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.061

όχι μάνα μου, τα έχω δει από κοντά, τα έχω χαϊδέψει, τα έχω ακούσει, τα ξέρω.

από εμφάνιση, σκίζουν. πέριοντ (που έλεγε και κάποιος...)

Reaction score
336

βρε σεις, φωτια μου εχετε αναψει...:137: εχω 2 μ/τ 42 0 42 800VA και 4 caps 100000 mf...
Να παρω κανα UCD 400 HXR.. ? :121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS