Γνωριζουμε;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Γνωριζουμε;

Αφού απάντησε .....
Κωστα μου (αν επιτρεπετε ο ενικος), απο εσενα μονο επιδειξη γνωσεων δεν περιμενω. Το μονο που περιμενω εναγωνιως ειναι οι γνωσεις σου, που οπως παντα (τουλαχιστον απο εμενα) ειναι καλοδεχουμενες. .:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.473
Λοιπόν, Βασίλη, αν δεν έχεις βγάλει άκρη για το πώς "βάζουμε" τους markers στο CD, άνοιξε ένα θέμα, να το αναλύσουμε διεξοδικά. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, αυτό το χρειάζεσαι στη δουλειά σου, (ασχολείσαι με ηχοληψία, post production, ή κάτι ανάλογο, αν κατάλαβα σωστά, έτσι δεν είναι;)

Reaction score
6
Για ποιο CD μιλας Κωστα μου ??? Αν μιλας για audio cd δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Σε data cd ειναι το θεμα.

Reaction score
4
Απάντηση: Γνωριζουμε;

Αγαπητοι φιλοι,

.......
....

Για να γινει αυτό όμως υπαρχει μια απαραιτητη προυποθεση. Να μαθουμε να ακουμε την πραγματικα σωστη χροια των οργανων ( που μονο σ’ ένα studio μπορει κανεις να την ακουσει) και όχι όπως μας προσφερετε από τις διαφορες ηχογραφησεις, διοτι θα δειτε ότι αν ακουσετε να παιζει πιανο (για παραδειγμα), αλλοιως θα το ακουσετε στην μια ηχογραφηση και διαφορετικα στην άλλη. Αυτό για ποιο λογο να γινετε αραγε ? Ισως διοτι οι τεχνικοι που ηχογραφησαν ειχαν διαφορετικη αντιληψη του πιανου ??? Ισως διοτι ο πιανιστας επαιζε διαφορετικα από τον αλλον συναδελφο του ? Ισως διοτι στο κατω κατω επαιζαν δυο διαφορετικα πιανα??? Ποια απ’ ολες τις εκδοχες είναι η σωστη. Πως θα μπορουμε να εχουμε την σωστη κριση επι του θεματος.

____
Μονο όταν γνωριζουμε τις πραγματικες χροιες του πιανου και φυσικα οποιου οργανου.
......
Με εκτιμηση
Β.Β
Νομίζω ότι τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε στο αρχικό θέμα.

Εγώ είμαι σύμφωνος, μέχρι την γραμμή :137:

Έτσι είναι.
Για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα καλείσαι να κάνεις κάποιες επιλογές, που σωστές είναι μεν αλλά όχι ίδιες (πχ group->master).
Λογικά οι περισσότεροι δεν 'ηχογραφούν' όπως διδάχθηκαν αλλά με τον δικό τους τρόπο. :606:

Υπάρχουν απόψεις, υπάρχει τεχνική, και φυσικά η ποιότητα των παραγόντων...., μουσικών-χώρος ηχογρ.- εξοπλισμού, κτλ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μοιάζει, με καμία άλλη.

Και έρχεται λοιπόν ένας και λέει:
"Τστστσ...., κακή ηχογράφηση"...."

Ξέρει άραγε γιατί - Μπορεί να το περιγράψει ακούγοντας ?

Αν μπορεί (πράγμα που έχω δει να συμβαίνει), θα σου πει λεπτομέρειες και γιατί είναι λάθος.
Θα σου πει να προσέξεις πράγματα που μέχρι τότε δεν παρατηρούσες...!!
Θα σου πει ακόμη, πως γίνεται καλύτερο και αν είναι πρόβλημα την λύση..

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι μπορεί να κρίνει "κακή"μια ηχογράφηση, ας μας πει "γιατί" και θα το εξετάσουμε.

:138:
Βέβαια παίζουν ρόλο και τα καλώδια που έχεις στο σύστημά σου για να κρίνεις τέτοια πράγματα.
Αν έχεις πολύ καλό καλώδιο, διορθώνονται οι ατέλειες της ηχογράφησης και τα μικρόφωνα στήνονται αλλιώς

Reaction score
1.844

Να (ξανα)θυμίσω εδώ, πως η αρτιότερη μέθοδος ηχογράφησης είναι η Blumlein, και μάλλον χωρίς αντίπαλο! :144:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Γνωριζουμε;

Να (ξανα)θυμίσω εδώ, πως η αρτιότερη μέθοδος ηχογράφησης είναι η Blumlein, και μάλλον χωρίς αντίπαλο! :144:
Ανεμελε μου,

Για ποιαν απ'ολες μιλας κατ' αρχην και κατα δευτερο λογο θα πρεπει να εχεις υπ' οψην σου οαι η Blumlein δεν μπορει να εφαρμοστει σε ολες τις περιπτωσεις ηχογραφησεων, οπως για παραδειγμα μια ηχογραφηση σε εξωτερικο χωρο.

Reaction score
6
Η εικονα που εχεις στο αλλο thread, ειναι μια απο τις πολλες εφαρμογες της μεθοδου και φυσικα το 1 δεν πηγαινει L και το 2, R, αλλα ακριβως αντιθετα, Δηλαδη, 2L, 1R.

Στην περιπτωση αυτη θα ακουσεις την διαταξη της συμφωνικης ορχηστρας, οπως ακριβως ειναι στημενη, με τα Α! βιολια στα αριστερα, ενω στην περιπτωση που αναφερεις θα τα ακους αναποδα,τα βιολια δεξια, πραγμα που ειναι τεραστιο λαθος.

Οσο για τα μικροφωνα που χρησιμοποιουμε δεν ειναι σε καμια περιπτωση omni ( παντοκατευθυντικα), αλλα Biderectional ή Figure of Eight ( τα κοινως ονομαζομενα, οχταρια), οπως πολυ σωστα δειχνει και η εικονα.

Φιλικα

Βασιλης.

Reaction score
1.844

Το ξέρω Βασίλη, πως δεν εφαρμόζεται σε εξωτερικού χώρου ηχογραφήσεις, αλλά εδώ δεν το ξεκίνησες για ηχογραφήσεις εν γένει. Αλλά για κριτική στο αποτέλεσμα αναπαραγωγής.

Όταν μιλάμε για κριτική, προϋποτίθεται επί ηχογραφήσεων επιπέδου, γιατί αλλιώς τα όποια συμπεράσματα είναι κωμικά. Και οι "εξωτερικές" δύσκολα μπορούν να πάρουν αυτό το επίθετο.

Φυσικά η κριτική δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητη σε κάποιον που ακούει μουσική, αλλά μόνο στους "βλαμμένους", όπως πολύ σωστά τους έχουν χαρακτηρίσει τα καρντάσια! :107:

________

Όταν λες "ποιάν απ' όλες" τι εννοείς; Υπάρχουν διαφορετικές μεθοδολογίες στη μέθοδο Blumlein;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Γνωριζουμε;

Η εικονα που εχεις στο αλλο thread, ειναι μια απο τις πολλες εφαρμογες της μεθοδου και φυσικα το 1 δεν πηγαινει L και το 2, R, αλλα ακριβως αντιθετα, Δηλαδη, 2L, 1R.
.....
...και το pan pot. ? :137:

Ποιο είναι το "αλλο thread", που λέτε ?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Γνωριζουμε;

Όταν λες "ποιάν απ' όλες" τι εννοείς; Υπάρχουν διαφορετικές μεθοδολογίες στη μέθοδο Blumlein;
Ναι, υπαρχουν πολλες παραλλαγες της μεθοδου, με διαφορετικες τοποθετησεις των μικροφωνων στον χωρο. Η συγκεκριμενη που αναφερεις, ειναι η απλη X,Y.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωριζουμε;

Ναι, υπαρχουν πολλες παραλλαγες της μεθοδου, με διαφορετικες τοποθετησεις των μικροφωνων στον χωρο. Η συγκεκριμενη που αναφερεις, ειναι η απλη X,Y.
Έ τότε, μόλις βρεις χρόνο και όρεξη, κάτσε γράψε ένα θέμα που να εξηγεί τη μεθοδολογία ηχογράφησης κατά Blumlein. :431:

Θα πλερωθείς, ντάγκα-ντάγκα! :119:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωριζουμε;

Έ τότε, μόλις βρεις χρόνο και όρεξη, κάτσε γράψε ένα θέμα που να εξηγεί τη μεθοδολογία ηχογράφησης κατά Blumlein. :431:

Θα πλερωθείς, ντάγκα-ντάγκα! :119:
Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα...

Και για τα λεφτα !!!!

Ειμαι της αποψης οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια...

Υπαρχουν και οι επιταγες...........:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam