Γνωριμία με τον κύριο Van Den Hul...

Reaction score
498
Στο περίπτερο της Exclusive Audio στο Πεντελικόν συναντήσαμε σήμερα τον γκουρού

κύριο Van Den Hul. Μιλάμε για απίστευτα ταπεινό άνθρωπο και προσιτό. Απάνταγε σε

ερωτήσεις μας χωρίς το παραμικρό ίχνος τουπέ και μάθαμε πολύ χρήσιμες

πληροφορίες που δεν μπορώ να αποκαλύψω για την ώρα. Μας έκανε παρουσίαση του

καινούργιου καλωδίου ηχείων του SuperNova παρόλο που ήτανε προγραμματισμένο

να γίνει Κυριακή μόλις του είπαμε ότι είμαστε κολλημένοι με την εταιρία του ειδικά

στα του άνθρακα...Φυσικά του πήρα αυτόγραφο στο τελευταίο διαφημιστικό της

εταιρίας. Σιγά μην τον άφηνα να φύγει έτσι...Μακάρι όλοι οι κατασκευαστές και οι

αντιπρόσωποι να είχαν ανάλογη συμπεριφορά. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Ιπτάμενο

Ολλανδό!!!

G.Kar - εγώ έχω την αυθεντική υπογραφή - το τσέκαρα!!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
Ενα ακόμη σωστό και ωραίο που έγινε σε αυτήν την έκθεση,ήταν και η παρουσία κάποιων προσκεκλημένων κατασκευαστών,όπως ο κ.Van Den Hul,καθώς και ο Ιταλός στο δωμάτιο με τα YBA του κ.Σάκη Χατζηδητρίου,όπου προσπαθούσε να μας εξηγήσει την κατασκευή του ράκ καί των διαφόρων αποσβεστικών. :)

Reaction score
1.252
Αυτα τα αποσβεστικα, πολυ θα ηθελα να μαθω πως λειτουργουν. Η αληθεια ειναι οτι μου φανηκαν τοσο παραξενα που δεν εδωσα σημασια, αλλα τωρα αναρωτιεμαι...

Reaction score
10
Αυτα τα αποσβεστικα, πολυ θα ηθελα να μαθω πως λειτουργουν. Η αληθεια ειναι οτι μου φανηκαν τοσο παραξενα που δεν εδωσα σημασια, αλλα τωρα αναρωτιεμαι...
Η κατασκευή τους είναι απλή. Η αρχη λειτουργίας τους, που ο καλός αυτός κύριος μου ανέπτυξε σε καταπληκτικα ιταλικά, τα οποία του είπα ότι δεν καταλαβαίνω αλλά ούτε αυτός ήξερε αγγλικά, είναι ότι απλά αποσβαίνουν την ενέργεια που δέχονται από τα ηχητικά κύματα που παράγουν τα ηχεία (αυτό νομίζω ότι μου έλεγε πάντως).
Και εντάξει πάνω και κάτω από τις συσκευές (που έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη) έχει καλώς, αλλά στο καλώδιο του πολύμπριζου?
Και να πω ότι είχα πάθει παράκρουση και άκουγα διαφορά στον ήχο μόνο έγω. καλά.
Αλλά δίπλα μου ήταν άλλος ένας και κοιταζόμασταν λες και είδαμε UFO :shock: .
Βέβαια υπάρχουν κάποια κενά στην όλη μεθοδολογία αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να μου πει πως γίνεται και δουλεύει αυτό το πράγμα (και παρακαλώ όσα μαθηματικά & φυσική θέλετε - όχι όμως αερολογίες)

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί αυτών...

Reaction score
2.644
Είναι απλό βρε παιδιά.

Πιέζεις το καλώδιο του πολύπριζου με την ειδική  αποσβετική δαγκάνα και σπάει πρώτα  ο μικρο-συντονισμός των 50Hz του καλωδίου ρεύματος και ταυτόχρονα η ενέργεια που προέρχεται από τον αέρα. Δεν μεταφέρεται η ενέργεια στο στερεοφωνικό  αλλα ανακλάται και μέρος αυτής επιστρέφει με μία χρονική καθυστέρηση πίσω στο πολύπριζο.

Σωστό ή λάθος  ?

Οποιος νομίζει ότι είναι σωστό ας απαντήσει σωστό και όποιος νομίζει ότι είναι λάθος ας μας το εξηγήσει αυτός.

Ο Ιταλός δεν μου φάνηκε πάντως ότι είχε πρόθεση να μας κοροϊδέψει.  Το πράγμα δούλευε και απορώ τόσον καιρό πως και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι.

Κάποια στιγμή ο Ιταλός μου έκανε κάποια νοήματα αλλά δεν κατάλαβα τι ήθελε να πεί ή να μου κάνει.
Μου έδειχνε το αντικραδασμκό κουνούσε τα χέρια του και φοβήθηκα τόσο πολύ που αμέσως μετά έφυγα και πήγα στο ισόγειο του ξενοδοχείου και βγήκα λίγο έξω για να πάρω αέρα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Πιέζεις το καλώδιο του πολύπριζου με την ειδική αποσβετική δαγκάνα και σπάει πρώτα ο μικρο-συντονισμός των 50Hz του καλωδίου ρεύματος και ταυτόχρονα η ενέργεια που προέρχεται από τον αέρα. Δεν μεταφέρεται η ενέργεια στο στερεοφωνικό αλλα ανακλάται και μέρος αυτής επιστρέφει με μία χρονική καθυστέρηση πίσω στο πολύπριζο.
Aν το πιέσεις λίγο παραπάνω "σπαει" και καμμί άλλη παρασιτική αρμονική???
Γιατί αν είναι έτσι ο τυπας ανακάλυψε το "υπέρτατο' φίλτρο ρεύματος...(προσοχή μην το παρακάνει και σπάσει το καλώδιο)

Αφού επιστρέφει η ενέργεια στο πολύμπριζο που πάει μετά???

Η χρονική καθυστέρηση δεν θα δημιουργήσει βρόγχους υστέρησης???

:D :D :D :D 8)

Reaction score
10
Βέβαια υπάρχουν κάποια κενά στην όλη μεθοδολογία αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να μου πει πως γίνεται και δουλεύει αυτό το πράγμα (και παρακαλώ όσα μαθηματικά & φυσική θέλετε - όχι όμως αερολογίες)

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί αυτών...
Ευτυχώς που διευκρίνισα...

Τουλάχιστον άκουσε κανείς άλλος τη διαφορά?
Γιατί αλλιώς θα βγω σε εκπομπή του Χαρδαβέλα να φωνάζω ζήτω ο Γκέλερ...

Αντε μην ξεκινήσω νέο προτζεκτ και διαλύσω ότι έχει ρουλεμάν στο σπίτι για
να κάνω πειράματα :)

Reaction score
498
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κάτσε να ηρεμήσω από τα γέλια τώρα..

Κάποια ψιλοδιαφορά έπιασα αλλά δεν μπορώ να πω εάν ήτανε προς το καλύτερο ή

προς το χειρότερο για να πω την αλήθεια.Ας μην πω τίποτα άλλο καλύτερα όμως.

Πάντως εάν είναι φτηνό θα το πάρω το μηχανάκι μόνο και μόνο για ενθύμιο. Το

γέλιο που έκανα με αυτό δεν το έχω κάνει με άλλα και άλλα πράγματα. :D 8)

Φυσικά θέλεις και την κατάλληλη παρέα για να το εκτιμήσεις. :mrgreen:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.076
Ήταν αναμενόμενο, αφού το καπάρωσα εγώ για ένα συγκριτικό τεστ ψυχοφαρμάκων για πιθήκους, που ετοιμάζω για λογαριασμό του National Burducklographic.

Reaction score
2.644
Καλό είναι να περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα της μελέτης του Κώστα.

Αμα κάνει καλό στου πιθήκους μπορεί να κάνει καλό και στο σύστημά μας

Reaction score
0
Κι εμένα μου έκαναν εντύπωση αλλά δεν άκουσα διαφορά.
Να εξηγήσω γιατί (όταν ήμουν παρών - δεν ξέρω πως το παρουσίασε γενικά): ο τύπος πάταγε pause/play το έβαζε και το έβγαζε. Που και πως θα ακούσεις τη διαφορά όταν άλλες νότες άκουγες πριν κι άλλες μετά;

Πιστεύω ότι είναι μπούρδες (όπως και τα περισσότερα του είδους) ... και ψάχνουν για κορόιδα ... (βλέπε ξύλινα/γυάλινα πολύπριζα κι άλλα τέτοια χαρωπά...)

Reaction score
2.644
Ας επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα που έχει να κάνει με τον ΚΥΡΙΟ Van Den Hul.
O Van Den Hul δεν έχει καμία σχέση με τον Ιταλό που ήταν σε άλλο δωμάτιο σε άλλη εταιρεία και παρουσίαζε τα αντικραδασμικά του.

Ο VDH μας έκανε την τιμή και συμμετείχε στην έκθεση για λογαρισμό της Exclusive Audio, μιας εταιρείας που έχει δώσει /πάρει πολλά σε/από εμάς.

Ο κ. VDH μας παρουσίασε τα καλώδια της εταιρείας και απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με καλώδια για DIY.
O άνθρωπος είναι πολύ απλός και αξιαγάπητος.
Μακάρι να ήταν και οι υπόλοιποι σαν κι αυτόν.

Σέβομαι τη δουλειά του και το έργο του.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads