Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Όντως τα Focal Solo6Be είναι καταπληκτικά ηχεία, ειδικά για την κατηγορία τιμής τους. Αφού σου άρεσαν κιόλας, ζευγάρωσέ τα και με ένα ενεργό υπογούφερ της Focal π.χ. το Sub6 και είσαι στα 3000 Ευρώ και άρχοντας. Με τα υπόλοιπα από τα 5k πάρε και άλλα 2 για περιφερειακά.
Τώρα, αν θες excitement, πήγαινε είτε στα μεγαλύτερα και Ψηφιακά ελεγχόμενα από PC Focal, με το αντίστοιχο sub είτε στα μεγάλα Klein + Hummel.
Νομίζω πως ίσως να αδικείς ελαφρά τα Adam - δε γνωρίζω βέβαια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα άκουσες. Είσαι σίγουρος πως έπαιρναν σωστό balanced σήμα στις εισόδους τους?

Reaction score
384

Όντως τα Focal Solo6Be είναι καταπληκτικά ηχεία, ειδικά για την κατηγορία τιμής τους. Αφού σου άρεσαν κιόλας, ζευγάρωσέ τα και με ένα ενεργό υπογούφερ της Focal π.χ. το Sub6 και είσαι στα 3000 Ευρώ και άρχοντας. Με τα υπόλοιπα από τα 5k πάρε και άλλα 2 για περιφερειακά.
Τώρα, αν θες excitement, πήγαινε είτε στα μεγαλύτερα και Ψηφιακά ελεγχόμενα από PC Focal, με το αντίστοιχο sub είτε στα μεγάλα Klein + Hummel.
Νομίζω πως ίσως να αδικείς ελαφρά τα Adam - δε γνωρίζω βέβαια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα άκουσες. Είσαι σίγουρος πως έπαιρναν σωστό balanced σήμα στις εισόδους τους?
Αυτό σκέφτομαι τα Focal+sub.Όσο για το excitement δυστυχώς με περιορίζει ο χώρος [θέλω όσο πιο μικρά γίνεται...με μεγάλο ήχο].Ζητάω πολλά???:140:Τώρα για τα Adam τι να σου πω...δεν είμαι και σίγουρος...ίσως κάτω από άλλες συνθήκες να μου άρεσαν.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Με τον κίνδυνο να με κατηγορήσει κανείς για γκρίζα διαφήμιση, μια και τους έχω αναφέρει ήδη σε άλλο μου ποστ, από τη στιγμή που έχεις καταλήξει στο ότι θέλεις ενεργά monitor ηχεία δεν πας μια βόλτα από το Athens Pro Audio;
www.athensproaudio.gr
Τους γνώρισα στην έκθεση και μου έδωσαν την εντύπωση σοβαρών ανθρώπων. Ίσως μπορέσεις να κανονίσεις και καμία συγκριτική ακρόαση (πιθανόν και στο χώρο σου) μια που η ακουστική μνήμη δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη.
Νομίζω πως αντιπροσωπεύουν οι ίδιοι και τα Lipinski Sound τα οποία παρότι δεν είναι ενεργά - ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ - ορισμένοι αξιόπιστοι άνθρωποι ορκίζονται στο όνομά τους (δες και τη δοκιμή τους στο avmentor.gr από τον Δημήτρη Σταματάκο, έναν από τους ελάχιστους σοβαρούς δημοσιογράφους - η λέξη reviewer κοντεύει να καταλήξει βρισιά).

Reaction score
384

Με τον κίνδυνο να με κατηγορήσει κανείς για γκρίζα διαφήμιση, μια και τους έχω αναφέρει ήδη σε άλλο μου ποστ, από τη στιγμή που έχεις καταλήξει στο ότι θέλεις ενεργά monitor ηχεία δεν πας μια βόλτα από το Athens Pro Audio;
www.athensproaudio.gr
Τους γνώρισα στην έκθεση και μου έδωσαν την εντύπωση σοβαρών ανθρώπων. Ίσως μπορέσεις να κανονίσεις και καμία συγκριτική ακρόαση (πιθανόν και στο χώρο σου) μια που η ακουστική μνήμη δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη.
Νομίζω πως αντιπροσωπεύουν οι ίδιοι και τα Lipinski Sound τα οποία παρότι δεν είναι ενεργά - ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ - ορισμένοι αξιόπιστοι άνθρωποι ορκίζονται στο όνομά τους (δες και τη δοκιμή τους στο avmentor.gr από τον Δημήτρη Σταματάκο, έναν από τους ελάχιστους σοβαρούς δημοσιογράφους - η λέξη reviewer κοντεύει να καταλήξει βρισιά).
Πήγα κι εκεί και όντως έχεις δίκιο.Αντιπροσωπεύουν όντως τα Lipinski τα οποία και άκουσα [τα μεγάλα με τους μονομπλόκ ενισχυτές τους] και είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει ever!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Αυτό σκέφτομαι τα Focal+sub.Όσο για το excitement δυστυχώς με περιορίζει ο χώρος [θέλω όσο πιο μικρά γίνεται...με μεγάλο ήχο].Ζητάω πολλά???:140:Τώρα για τα Adam τι να σου πω...δεν είμαι και σίγουρος...ίσως κάτω από άλλες συνθήκες να μου άρεσαν.
Μια και σε περιορίζει ο χώρος, το πλεονέκτημα των μεγάλων ψηφιακά ελεγχόμενων μέσω PC Focal καθίσταται ακόμα σημαντικότερο αφού μπορείς μέσω επιλογών στο πρόγραμμα ελέγχου τους να βελτιστοποιήσεις πιθανώς την αλληλεπίδρασή τους με το χώρο σου. Για να δεις σε τι βαθμό μπορείς να το κάνεις αυτό
1. Μπες στη σελίδα της Focal για περισσότερες λεπτομέρειες
2. Πήγαινε άλλη μια βόλτα στην Athens Pro Audio ή όπου αλλού υπάρχουν στημένα τα SM8 ή τα SM11 ώστε να δεις τι παίζει με τις διάφορες επιλογές ισοστάθμισης και φίλτρα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Τέλος, μην ξεχνάς τα διάφορα ψηφιακά room correction systems, π.χ. Audyssey.
Ίσως να ήταν χρήσιμο να προβλέψεις κονδύλι και για κάτι τέτοιο.
Δες επίσης και το σχετικό thread που άνοιξε ο Κώστας Φ.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77124
Δες επίσης τι έχει κάνει ο Costas EAR σχετικά με την αλληλεπίδραση των ηχείων με το χώρο του χρησιμοποιώντας κάποια μηχανάκια της Behringer.
Δυστυχώς δεν μπορώ τώρα να σου δώσω το αντίστοιχο link. Ζήτα το από τον ίδιο τον Costa EAR με pm.

Reaction score
384

Μια και σε περιορίζει ο χώρος, το πλεονέκτημα των μεγάλων ψηφιακά ελεγχόμενων μέσω PC Focal καθίσταται ακόμα σημαντικότερο αφού μπορείς μέσω επιλογών στο πρόγραμμα ελέγχου τους να βελτιστοποιήσεις πιθανώς την αλληλεπίδρασή τους με το χώρο σου. Για να δεις σε τι βαθμό μπορείς να το κάνεις αυτό
1. Μπες στη σελίδα της Focal για περισσότερες λεπτομέρειες
2. Πήγαινε άλλη μια βόλτα στην Athens Pro Audio ή όπου αλλού υπάρχουν στημένα τα SM8 ή τα SM11 ώστε να δεις τι παίζει με τις διάφορες επιλογές ισοστάθμισης και φίλτρα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Τέλος, μην ξεχνάς τα διάφορα ψηφιακά room correction systems, π.χ. Audyssey.
Ίσως να ήταν χρήσιμο να προβλέψεις κονδύλι και για κάτι τέτοιο.
Δες επίσης και το σχετικό thread που άνοιξε ο Κώστας Φ.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77124
Δες επίσης τι έχει κάνει ο Costas EAR σχετικά με την αλληλεπίδραση των ηχείων με το χώρο του χρησιμοποιώντας κάποια μηχανάκια της Behringer.
Δυστυχώς δεν μπορώ τώρα να σου δώσω το αντίστοιχο link. Ζήτα το από τον ίδιο τον Costa EAR με pm.
Οκ και ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές.Παρεπιπτόντως απ'ότι μου είπανε στο Athens pro studio τα sm8 δεν βγαίνουν πια.Το επιβεβαίωσα και στην ιστοσελίδα της Focal όπου υπάρχουν μόνο οι σειρές cms sm6 & sm11.

Reaction score
4

Τελικά αφού πήρα τους δρόμους τώρα τις γιορτές και άκουσα διάφορα ενεργά ηχειάκια [Adam,Dynaudio,ATC,Tannoy,Focal] αυτά που με εντυπωσίασαν παραγματικά είναι τα Focal .Πραγματικά μεγάλος ήχος [για τα δικά μου πάντα γούστα] με χαμηλό κιόλας κόστος.Θα ήθελα να ακούσω και τα Tensor που προτείνει ο φίλος flash αλλά δεν τα βρήκα.Βέβαια στα Adam που άκουσα [μεταξύ αυτών και τα pm11-αν το γράφω σωστά] με χάλασε πολύ το ribbon tweeter.Μάλλον καταλήγω σε Focal.Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και αν υπάρχουν κι άλλες θα τις λάβω υπ'οψην!
χαχα φοβερό !...και εγώ πέρσι ήμουν στην ίδια θέση και άκουσα τα ίδια και ένα δύο ακόμα αλλά όχι στην κατηγορία μου...

Τα focal solo6be τα άκουσα εκεί που λέτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για άλλα ηχεία μεν αλλά σίγουρα καλύτερο από 'μαγαζί'.
Πήρα τα adam χωρίς κανένα ενδοιασμό !!!
Μάλιστα επειδή είχα διαβάσει πολλά για τα focal και ήταν καινούργια τους έδωσα άλλη μια ευκαιρία σε μαγαζί....., πήρα την ίδια εντύπωση.

Συμφωνώ όμως ότι τα adam υπερβάλουν λίγο ψηλά..... αλλά παίζουν και κάτι πνευστά......:404:
+ τα βρίσκω λίγο πιο "μουσικά" από τα focal.

...και για να το πω αλλιώς.... είναι "old school" :137:

Reaction score
384

χαχα φοβερό !...και εγώ πέρσι ήμουν στην ίδια θέση και άκουσα τα ίδια και ένα δύο ακόμα αλλά όχι στην κατηγορία μου...

Τα focal solo6be τα άκουσα εκεί που λέτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για άλλα ηχεία μεν αλλά σίγουρα καλύτερο από 'μαγαζί'.
Πήρα τα adam χωρίς κανένα ενδοιασμό !!!
Μάλιστα επειδή είχα διαβάσει πολλά για τα focal και ήταν καινούργια τους έδωσα άλλη μια ευκαιρία σε μαγαζί....., πήρα την ίδια εντύπωση.

Συμφωνώ όμως ότι τα adam υπερβάλουν λίγο ψηλά..... αλλά παίζουν και κάτι πνευστά......:404:
+ τα βρίσκω λίγο πιο "μουσικά" από τα focal.

...και για να το πω αλλιώς.... είναι "old school" :137:
Ποιά Adam έχεις και με τί τα παίζεις?Είχαν διαφορά οι ακροάσεις των στο στούντιο και μετά στον χώρο σου?Σόρρυ αλλά έχω μπερδευτεί λίγο πριν καταλήξω...:609:Σ'ευχαριστώ προκαταβολικά!Κι εγώ τα βρίσκω λίγο πιο μουσικά απο τα Focal αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει αυτό απόλυτα.

D

deleted user 10898

Guest
φυσικα και εχουν διαφορα οι ακροασεις σε διαφορετικους χωρους.
επισης οπως λεει και ο Timbre τα Fοcal που ακουσα στην εκθεση στημενα απο την Athensproaudio δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα...
πολλοι εδω μεσα ορκιζονται στο μονιτορ ακουσμα, αλλα ακουτα κανα δυο φορες για να μην τα βαζεις αγγελια σε κανα δυο μηνες.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Γνώμες για ενεργά ηχεία!

φυσικα και εχουν διαφορα οι ακροασεις σε διαφορετικους χωρους.
επισης οπως λεει και ο Timbre τα Fοcal που ακουσα στην εκθεση στημενα απο την Athensproaudio δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα...
πολλοι εδω μεσα ορκιζονται στο μονιτορ ακουσμα, αλλα ακουτα κανα δυο φορες για να μην τα βαζεις αγγελια σε κανα δυο μηνες.
Ένα-δυο μήνες θα τα στρώνω άλλον έναν θα τους αλλάζω θέση:142:ε μετά θα τα σκοτώσω:617:...Το κακό είναι πως δε μπορώ να τα ακούσω σπίτι μου.Στο στουντιο ήταν υπέροχα.Γι'αυτό ρώτησα τον Timbre αν υπήρχε μεγάλη διαφορά.

Reaction score
4

Ποιά Adam έχεις και με τί τα παίζεις?Είχαν διαφορά οι ακροάσεις των στο στούντιο και μετά στον χώρο σου?Σόρρυ αλλά έχω μπερδευτεί λίγο πριν καταλήξω...:609:Σ'ευχαριστώ προκαταβολικά!Κι εγώ τα βρίσκω λίγο πιο μουσικά απο τα Focal αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει αυτό απόλυτα.
Έχω τα p11a άκουσα και τα P22A και P33A , πάλι με διαφορά διάλεξα τα πρώτα (ήθελα να ακούω σιγά (στάθμη).
Από sony cdp και dac των 500ευρώ (όπως μου είπε-δεν το πούλαγε).
Από την άλλη τα focal ήταν στημένα σε studio παραγωγής και το σήμα πέρναγε από κορυφαία (για "οικιακό") μηχανήματα.

Κοίτα να πάρεις όποια σου κάνουν "κλικ" + πρόσεξε να μην σε επηρεάσουμε πολύ !!!
Πάρε δική σου μουσική και χρόνο όσο μπορείς για να διαλέξεις και άκου πως κάνουν translation. όπως λένε οι ξένοι...:137: .....εκτός αν το βρεις με την μία
(wiki)

Ο χώρος, όπως λες, σίγουρα επηρεάζει αλλά δεν αλλάζει και πολύ τον "χαρακτήρα" των ηχείων.
Ποιο πολύ πρέπει να προσέξεις αποστάσεις, στάθμες και όγκο.
Τα δικά μου παίζουν σε "σαλόνι" (6.00χ3.60)και σχετικά "άδειο" οπότε δεν μπορώ ακόμα να πάρω το μέγιστο.
Η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να πάρω ένα sub..και αμέσως τα ρίμπον "γλύκαναν"...:137:

Να και κάτι να σκεφτείς πριν....
Monitor vs Hi-Fi speakers

While no rigid distinction exists between consumer speakers and studio monitors, manufacturers more and more accent the difference in their marketing material. Whereas in the 1970s the JBL 4311’s domestic equivalent, the L-100, was used in a large number of homes, and the Yamaha NS-10 also served both domestically and professionally during the 1980s, there are no present-day equivalents. Professional companies such as Genelec, Klein and Hummel, Quested, PMC, and M & K sell almost exclusively to the professional monitor market, while most of the consumer audio manufacturers confine themselves to supplying speakers for the home. Even companies that straddle both worlds, like Tannoy, ADAM, Focal/JM Labs, surrounTec, Dynaudio, and JBL, tend to clearly differentiate their monitor and hi-fi lines.
Generally, studio monitors are physically robust, to cope with the high volumes and physical knocks that may happen in the studio, and studio monitors are used for listening at shorter distances (e.g., near field) than hi-fi speakers, though nothing precludes them from being used in a home sized environment. As well, studio monitors are increasingly self-amplified (active), although not exclusively so, while hi-fi speakers usually require external amplification.
Many inexpensive hi-fi models are designed to make a pleasing sound by deliberately manipulating the frequency response curve of the audio signal they receive. No speaker, monitor or hi-fi, regardless of the design principle, has a completely flat frequency response; all speakers color the sound to some degree. The 'monitor' speaker is assumed to be as free as possible from coloration.

Πηγή:(wiki)

...
πολλοι εδω μεσα ορκιζονται στο μονιτορ ακουσμα, .....
Αυτό είναι κάτι σαν "σχολή" και δεν είναι κάτι συγκεκριμένο..
Είναι "επαγγελματικά" και έχουν άλλη χρήση από το "να παίζουν τα πάντα" που ζητάμε σπίτι μας.
Πες πως ζητάς "ανάλυση" θα την βρεις σε αυτά με "μόνιτορ άκουσμα"...., αλλά σε ποιο απόλα ??
Άν μπορείς να απαντήσεις ποιο studio έχει τον καλύτερο ήχο και γιατί.., τότε ναι....έχεις άποψη. :137:
Θέλω να πω ότι από ένα σημείο και μετά είναι πάλι υποκειμενικό και σε αυτά..

Αν δεις διαλέγουν μοντέλο, κυρίως με το τι μουσική δουλεύουν.Κρίνουν σε σημεία και όχι όπως εμείς..

Reaction score
384

Ευχαριστώ πολύ Timbre.Πάντως έχοντας ακούσει ηχεία σε δίαφορους χώρους και hi-fi,hi-end και ενεργά ''επαγγελματικά'' τα τελευταία μου κάνουν περισσότερο.Γι'αυτό τουλάχιστον είμαι πλέον σίγουρος.

Reaction score
4

......
Πάντως έχοντας ακούσει ηχεία σε δίαφορους χώρους και hi-fi,hi-end και ενεργά ''επαγγελματικά'' τα τελευταία μου κάνουν περισσότερο.Γι'αυτό τουλάχιστον είμαι πλέον σίγουρος.
:611:

Reaction score
384

Λοιπόν παιδιά το απόγευμα παρήγγειλα τελικά τα Focalάκια και τα αναμένω πλέον εντός ολίγων ημερών ελπίζω οπότε αναμείνατε εντυπώσεις.Ελπίζω ευχάριστες.:126:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λοιπόν παιδιά το απόγευμα παρήγγειλα τελικά τα Focalάκια και τα αναμένω πλέον εντός ολίγων ημερών ελπίζω οπότε αναμείνατε εντυπώσεις.Ελπίζω ευχάριστες.:126:
Με γειές... Με γειές...
Σκέτα ή πακέτο με το sub;
Για τα Solo6Be μιλάμε, έτσι;
Από βάσεις τι έχεις επιλέξει;

Reaction score
384

Ευχαριστώ Alex.Αρχικά σκέτα κι αν μείνω ευχαριστημένος θα πάρω και το sub σε δεύτερο χρόνο.Βάσεις περίμενω αύριο να μιλήσω με τα παιδιά στο athensproaudio να μου προτείνουνε κάποιες...είδωμεν!Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο για αυτά τα ηχεία?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Όχι. Ίσα - ίσα ήθελα να αντλήσω πληροφορίες από εσένα. Προτίμησε κάτι που να είναι:
α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
β. Σταθερό, μια που τα ενεργά ηχεία είναι αρκετά βαριά
γ. Στο κατάλληλο ύψος ώστε τα τουίτερ των ηχείων να είναι στο επίπεδο των αυτιών σου όταν κάθεσαι.
Πιστεύω πάντως ότι τα παιδιά της Athens Pro Audio θα σε κατευθύνουν σωστά.
Καλές ακροάσεις!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss