Γνώμες για ηχεία Vonyx vsa by 1000w

Reaction score
0
Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια σας και τη γνώμη σας.
Ασχολούμαι με διοργάνωση παιδικών πάρτυ (δεν είμαι dj) και για διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων σε σχολεία είτε σε εσωτερικό χώρο (αίθουσα εκδηλώσεων) είτε έξω (άτομα 150 max) σκέφτομαι να αγοράσω δύο από τα παρακάτω αυτοενισχυομενα ηχεία Vonyx Vsa15bt 1000w με βάσεις να παίζουν μαζί από λάπτοπ.
(https://dbmelectronics.gr/epaggelma...a/iheia-autoenishuomena-15/vonyx-vsa15bt.html)
Θα ήθελα να μου πείτε γνώμη και ειδικά κάποιος που τα έχει χρησιμοποιήσει για την ποιότητα ήχου την ένταση το μπάσο και γενικά για την δουλειά που το θέλω αν αξίζουν.
ευχαριστω!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.264
Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν επαγγελματία, από το να τον αφήσουν τα μηχανήματα στα <<κρύα του λουτρού>> όπως λέμε. Δηλαδή να παρουσιάσουν πρόβλημα στην μέση μιας εκδήλωσης.
Όταν ολόκληρο ενεργό ηχείο με woofer 15 ιντσών κοστίζει όσο μια ποιοτική μονάδα 12 ιντσών, καταλαβαίνεις πως κάπου, ενδεχομένως, υπάρχει θέμα.
Ψάξε ιδιαίτερα το θέμα της αξιοπιστίας στην αγορά που σκέφτεσαι.

Last edited:

Reaction score
0
Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν επαγγελματία, από το να τον αφήσουν τα μηχανήματα στα <<κρύα του λουτρού>> όπως λέμε. Δηλαδή να παρουσιάσουν πρόβλημα στην μέση μιας εκδήλωσης.
Όταν ολόκληρο ενεργό ηχείο με woofer 15 ιντσών κοστίζει όσο μια ποιοτική μονάδα 12 ιντσών, καταλαβαίνεις πως κάπου, ενδεχομένως, να υπάρχει θέμα.
Ψάξε ιδιαίτερα το θέμα της αξιοπιστίας στην αγορά που σκέφτεσαι.
Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να δώσω πολλά λεφτά για μάρκα και σκέφτομαι οτι αφού δεν είμαι dj και ο θέλω για 2ωρε προγράμματα με διακοπές μουσικής ενδιάμεσα μήπως με βόλευε κάτι τέτοιο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.264
Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να δώσω πολλά λεφτά για μάρκα και σκέφτομαι οτι αφού δεν είμαι dj και ο θέλω για 2ωρε προγράμματα με διακοπές μουσικής ενδιάμεσα μήπως με βόλευε κάτι τέτοιο.
Αν τελικά προχωρήσεις σε αγορά, θα σου πρότεινα να τα δοκιμάσεις επισταμένως σε δυσκολότερες συνθήκες από αυτές που θα τα χρησιμοποιήσεις, τουλάχιστον για διπλάσιο χρόνο και αρκετές φορές, πριν καλύψεις με αυτά μια εκδήλωση.

Reaction score
0
Αν τελικά προχωρήσεις σε αγορά, θα σου πρότεινα να τα δοκιμάσεις επισταμένως σε δυσκολότερες συνθήκες από αυτές που θα τα χρησιμοποιήσεις, τουλάχιστον για διπλάσιο χρόνο και αρκετές φορές, πριν καλύψεις με αυτά μια εκδήλωση.
Ναι έχεις δίκιο! Θα το ερευνήσω πολύ το θέμα πριν καταλήξω

Reaction score
4.849
Επίσης πρέπει να σκεφτείς ότι κάποια ποιο άξιολογη επιλογή έχει μεγαλύτερη πιθανότητα πώλησης σε περίπτωση που το αποφασίσεις
Εάν αντέχουν κανονικές εκδηλώσεις θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση

Reaction score
733
Vonyx για κάλυψη εκδηλώσεων 150 ατόμων?
Ούτε για 15 ατόμων δε θα τα εμπιστευόμουν, όχι για επαγγελματική δουλειά.

Εαν κι εφόσον αμοίβεστε από τέτοιες υπηρεσίες, καλό θα ήταν να σεβαστείτε λίγο τους πελάτες σας που σας πληρώνουν, το κοινό σας και το budget σας ως επένδυση σε εργαλεία/πάγια δουλειάς.

Μια επιεικώς αποδεκτή πρότασή μου για budget friendly entry level ηχεία για τέτοιες περυπτώσεις όπως για απλές εκδηλώσεις ~150 ατόμων σε κλειστό χώρο (~400 ευρώ ανά τεμάχιο) θα ήταν μια τετράδα Alto TS415, ή έστω Mackie Thump 215 και ανάλογα το κοινό και την εκδήλωση, με/χωρίς τουλάχιστον 2 έξτρα μπασαδόρους.
Μετά από ορισμένα events θα τα έχεις κάνει απόσβεση και θα μπορέσεις να τα πουλήσεις για να πάρεις καλύτερα στο άμεσο μέλλον.

Reaction score
0
Vonyx για κάλυψη εκδηλώσεων 150 ατόμων?
Ούτε για 15 ατόμων δε θα τα εμπιστευόμουν, όχι για επαγγελματική δουλειά.

Εαν κι εφόσον αμοίβεστε από τέτοιες υπηρεσίες, καλό θα ήταν να σεβαστείτε λίγο τους πελάτες σας που σας πληρώνουν, το κοινό σας και το budget σας ως επένδυση σε εργαλεία/πάγια δουλειάς.

Μια επιεικώς αποδεκτή πρότασή μου για budget friendly entry level ηχεία για τέτοιες περυπτώσεις όπως για απλές εκδηλώσεις ~150 ατόμων σε κλειστό χώρο (~400 ευρώ ανά τεμάχιο) θα ήταν μια τετράδα Alto TS415, ή έστω Mackie Thump 215 και ανάλογα το κοινό και την εκδήλωση, με/χωρίς τουλάχιστον 2 έξτρα μπασαδόρους.
Μετά από ορισμένα events θα τα έχεις κάνει απόσβεση και θα μπορέσεις να τα πουλήσεις για να πάρεις καλύτερα στο άμεσο μέλλον.
Ευχαριστώ αδερφέ! Ξεκίνησα να σκέφτομαι για vonyx μετά σκεφτόμουν το mackie που μου προτείνεις και τελικά κατέληξα σε fbt xlite.

Reaction score
733
Ευχαριστώ αδερφέ! Ξεκίνησα να σκέφτομαι για vonyx μετά σκεφτόμουν το mackie που μου προτείνεις και τελικά κατέληξα σε fbt xlite.
Εφόσον ανέβηκες στα 630+, τότε σαφέστατα και το FBT είναι ανώτερο ηχείο από αυτά που σου πρότεινα (και είχες κι άλλες επιλογές τίμιες π.χ. RCF ART715-A MKV).

Αν το αγόρασες από Ελλάδα η Digikal στο Βόλο (επίσημος εισαγωγέας της FBT) είναι πολύ ΟΚ αντιπροσωπεία και θα σε βοηθήσει γενικά με διάφορες λύσεις στο χώρο.

Last edited:

Reaction score
0
Εφόσον ανέβηκες στα 630+, τότε σαφέστατα και το FBT είναι ανώτερο ηχείο από αυτά που σου πρότεινα (και είχες κι άλλες επιλογές τίμιες).

Αν το αγόρασες από Ελλάδα η Digikal στο Βόλο (επίσημος εισαγωγέας της FBT) είναι πολύ ΟΚ αντιπροσωπεία και θα σε βοηθήσει γενικά με διάφορες λύσεις στο χώρο.
Ναι από Digikal Βόλος και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Reaction score
733
Ναι από Digikal Βόλος και είμαι πολύ ευχαριστημένος
Το Bluetooth μη το πολυ εμπιστεύεσαι στα συγκεκριμένα. Δούλεψέ τα πάντα με καλώδιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γενικά.

Reaction score
0
Το Bluetooth μη το πολυ εμπιστεύεσαι στα συγκεκριμένα. Δούλεψέ τα πάντα με καλώδιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γενικά.
Κοιτα προς το παρόν καλά δουλεύει. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν συνδεει και τα ηχεία μεταξύ τους γιατί τώρα τα πήρα και τα στρώνω.

Reaction score
733
Κοιτα προς το παρόν καλά δουλεύει. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν συνδεει και τα ηχεία μεταξύ τους γιατί τώρα τα πήρα και τα στρώνω.
Δεν έχει passthrough σε δεύτερο ηχείο όπως τα Mackie και τα ElectroVoice από όσο γνωρίζω.

Update:

Από το user manual ο φόβος μου επιβεβαιώνεται:

(Two speakers can only be paired simultaneously with a BLUETOOTH 5.0-compatible device). The pairing procedure must be repeated every time the speaker is switched of.

Επομένως κάνεις pairing κάθε φορά και τα 2 ηχεία και θες και BT5.0 or higher στη συσκευή.
Δε συνδέεις δηλαδή το πρώτο μόνο (να στο κραταέι και σε μνήμη) και να συνδέονται μετά τα υπόλοιπα στην Master συσκευή.

Last edited:

Reaction score
0
Δεν έχει passthrough σε δεύτερο ηχείο όπως τα Mackie και τα ElectroVoice από όσο γνωρίζω.
Αν μεταξύ του όμως συνδέσω είσοδο έξοδο xlr θα παίζω το ένα από Bluetooth και θα περνάει τον ήχο στο άλλο σωστά;

Reaction score
733
Αν μεταξύ του όμως συνδέσω είσοδο έξοδο xlr θα παίζω το ένα από Bluetooth και θα περνάει τον ήχο στο άλλο σωστά;
Αυτό που τώρα αναφέρεις δεν υποστηρίζεται από το Mackie, αλλά υποστηρίζεται από τα Electrovoice Everse series.

Στο X-Lite 115A σύμφωνα πάντα με το user manual δεν νομίζω ότι θα το καταφέρεις επίσης:

The XLR OUT socket allows connection to another speaker; enabling the dedicated button in the MIX position allows you to mix the sounds by adding the signals present in channels 1, 2, 3. With the button in the LINK position, the output is the physical link of the input in CH1

Το BT σου είναι assigned στο CH3 και όχι στο CH1. Επομένως δε θα έχεις pass-through ούτε στο XLR OUT.

Update: Δες μπας και το καταφέρεις αν βάλεις τον επιλογέα στο MIX και όχι στο LINK.
Τώρα ηχητικά το τί αποτέλεσμα θα έχει δε το ξέρω, θα μάθουμε...

Reaction score
0
Αυτό που τώρα αναφέρεις δεν υποστηρίζεται από το Mackie, αλλά υποστηρίζεται από τα Electrovoice Everse series.

Στο X-Lite 115A σύμφωνα πάντα με το user manual δεν νομίζω ότι θα το καταφέρεις επίσης:

The XLR OUT socket allows connection to another speaker; enabling the dedicated button in the MIX position allows you to mix the sounds by adding the signals present in channels 1, 2, 3. With the button in the LINK position, the output is the physical link of the input in CH1

Το BT σου είναι assigned στο CH3 και όχι στο CH1. Επομένως δε θα έχεις pass-through ούτε στο XLR OUT.

Update: Δες μπας και το καταφέρεις αν βάλεις τον επιλογέα στο MIX και όχι στο LINK.
Τώρα ηχητικά το τί αποτέλεσμα θα έχει δε το ξέρω, θα μάθουμε...
Ναι όντως. Κρίμα βέβαια που το Bluetooth δεν έχει pass through αλλά σιγά υπάρχουν και τα καλώδια!!

Reaction score
733
Ναι όντως. Κρίμα βέβαια που το Bluetooth δεν έχει pass through αλλά σιγά υπάρχουν και τα καλώδια!!
Θα διαπιστώσεις ότι οι λύσεις Bluetooth (τουλαχιστον οι φτηνές και οι μη παραμετροποιήσιμες), μόνο προβλήματα φέρουν γενικά (delays, phase, κοψίματα, παρεμβολές).
Μόλις ο κόσμος αρχίζει και πληθαίνει στο χώρο, θα αρχίσεις να βλέπεις εύκολα π.χ. διάφορα κοψίματα στον ήχο κλπ.

Καλωδιάκι σε όλη την εγκατάσταση και τέλειωσες και μή σε νοιάζει τίποτε.

Καλή δύναμη και καλά events. :)

Reaction score
0
Θα διαπιστώσεις ότι οι λύσεις Bluetooth (τουλαχιστον οι φτηνές και οι μη παραμετροποιήσιμες), μόνο προβλήματα φέρουν γενικά (delays, phase, κοψίματα, παρεμβολές).
Μόλις ο κόσμος αρχίζει και πληθαίνει στο χώρο, θα αρχίσεις να βλέπεις εύκολα π.χ. διάφορα κοψίματα στον ήχο κλπ.

Καλωδιάκι σε όλη την εγκατάσταση και τέλειωσες και μή σε νοιάζει τίποτε.
Δεν είμαστε για τέτοια καλώδιο κι Άγιος ο Θεός.
Απλά έχω ένα δίλημμα. Για τη δουλειά που το θέλω εγώ θα παίζω από λάπτοπ. Και σκέφτομαι αν θα μου χρειαστεί ή όχι κονσόλακι μικρό ή ΚΑΤ ευθείαν καρφί σε xlr chan1 και xlr από Ηχείο σε ηχειο

Reaction score
733
Δεν είμαστε για τέτοια καλώδιο κι Άγιος ο Θεός.
Απλά έχω ένα δίλημμα. Για τη δουλειά που το θέλω εγώ θα παίζω από λάπτοπ. Και σκέφτομαι αν θα μου χρειαστεί ή όχι κονσόλακι μικρό ή ΚΑΤ ευθείαν καρφί σε xlr chan1 και xlr από Ηχείο σε ηχειο
Θα πρότεινα για τέτοιες λύσεις πάντα να έχεις μια μικρή κονσολίτσα (ή κάρτα κονσόλα) για διάφορους λόγους.
Ο κυριότερος είναι για να έχεις control και EQ στα μικρόφωνά σου (έστω και ένα mic να έχεις).
Ο δεύτερος είναι για να έχεις απευθείας native σήμα σε έξοδο XLR/TRS.

Reaction score
0
Θα πρότεινα για τέτοιες λύσεις πάντα να έχεις μια μικρή κονσολίτσα (ή κάρτα κονσόλα) για διάφορους λόγους.
Ο κυριότερος είναι για να έχεις control και EQ στα μικρόφωνά σου (έστω και ένα mic να έχεις).
Ο δεύτερος είναι για να έχεις απευθείας native σήμα σε έξοδο XLR/TRS.
Ναι σωστός για εκει κι εγω γέρνω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.662
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα