Γνώμες για ταίριασμα ηχείων

Reaction score
1
Με την κρίση και όλα αυτά ... μένω σπίτι και είπα να αναβαθμίσω τα ηχητικά μου.

Ετσι πήρα έναν μεταχειρισμένο Yamaha RX V 2600 (σχεδόν στο κουτι του). Μετά κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω το τρισάθλιο καλώδιο 15ετίας προς τα ηχεία.

Τώρα ήρθε η ώρα των ηχείων. Από τα Roister Status 7 σε κάτι άλλο. Ακούω κλασσική, soft-slow rock, NU Jazz και καμμία ταινία DTS.

Μέχρι τώρα έχω ακούσει 4 ηχεία (μεταχειρισμένα) και έχω ξεχωρίσει 3. Ενα Tannoy Euris DC3 και δυο Triangle (Celius 202 & Antal 202). Διαφορετικά τελείως στα αυτιά μου.

Το ερώτημα που ΔΕΝ μπορώ να απαντήσω είναι πως θα ηχούν με τον Yamaha μου. Μηπως τα Triangle με τον Yamaha ειναι NO GO ;

Μήπως δέσει καλυτερα ο Yamaha με το Tannoy ;

Ενα μικρό τέστ με τον Yamaha μου που εκανα ειναι να βαλω ενα ζευγος ηχεια ενος φιλου (mordaunt short βασεων) να δω πως παιζει. Και ο ηχος του Yamaha αλλαξε σε σχεση με τα δικα μου τα Roister. Να συμπεράνω οτι ο Yamaha δεν θα εχει συμπεριφορα bright ;

Παρακαλώ ΚΑΘΕ άποψη θα με βοηθήσει !

Thanks !

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Γνώμες για ταίριασμα ηχείων

Το DC3 ειναι ηχειο κλασης των 2000 ευρω οταν κυκλοφορουσε, ειναι σουπερ περιπτωση εαν ειναι καλη και η τιμη του. Οι Yamaha γενικα δεν ειναι λαμπροι.

Reaction score
1

Το DC3 ειναι ηχειο κλασης των 2000 ευρω οταν κυκλοφορουσε, ειναι σουπερ περιπτωση εαν ειναι καλη και η τιμη του. Οι Yamaha γενικα δεν ειναι λαμπροι.
Στα αυτια μου το DC3 (με εναν Marantz 8002) ακουστηκε λιγο θαμπό και μπερδεμενο στα χαμηλα, αλλά ισως εφταιγε και ο χωρος.

Οι Yamaha παλαιοτερα των σειρων 1600, 2600 κλπ ΗΤΑΝ σαφως λαμπροι (ή λιγο μεταλικοί αν θελεις).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Στα αυτια μου το DC3 (με εναν Marantz 8002) ακουστηκε λιγο θαμπό και μπερδεμενο στα χαμηλα, αλλά ισως εφταιγε και ο χωρος.

Οι Yamaha παλαιοτερα των σειρων 1600, 2600 κλπ ΗΤΑΝ σαφως λαμπροι (ή λιγο μεταλικοί αν θελεις).
το θαμπο που ακουσες ειναι η περιορισμενη αναλυση υψηλα και μεσουψηλα και οφειλεται στο προενισχυτικο σταδιο του AV (εαν ειναι ο 5καναλος) που δυστυχως υστερει. Με απολυτα κριτηρια το DC3 ειναι ενα ισορροπημενο ηχειο με καλο ελεγχο χαμηλου και πολυ καλο integration μεταξυ των μοναδων λογω κ του ομοαξονικου τουιτερ. Τα triangle εχουν τονισμενα πριμα και πρεπει να τα ακουσεις πριν τα αγορασεις και δη με τον ενισχυτη σου γιατι γινονται πολυ ευκολα κουραστικα. Αλλα και παλι ειναι θεμα γουστου.

Γενικα πιο λαμπροι ειναι οι ONKYO, Pioneer, εαν εχεις καταλαβει οτι ο ενισχυτης σου ειναι προς το λαμπρο, τοτε μαλλον πρεπει να κοιταξεις προς το tannoy

Reaction score
1

Αν κανεις εχει Yamaha και μπορει μας πει 2-3 γραμμες για τα ηχεια που εχει ταιριάξει ..... θα ηταν ενδιαφέρον.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...εγω οσους Yamaha εχω ακουσει και απο φιλους που ειχαν κι αλλους AV, λενε οτι ειναι νορμαλ, δεν ειναι λαμπροι

A

amoustakas

Guest

Αν κανεις εχει Yamaha και μπορει μας πει 2-3 γραμμες για τα ηχεια που εχει ταιριάξει ..... θα ηταν ενδιαφέρον.
Έχω έναν παλιό πεντακάναλο (τον 596), ο οποίος παίζει αξιοπρεπέστα με klipsch. Μαλακά μεν αλλά σχετικά θαμπά-μη αναλυτικά. Αλλά αν δεν ακούσεις ότι και να σου πει ο καθένας...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Υπευθυνος για το θαμπο αποτελεσμα των Marantz και Tannoy ειναι κατα κυριο λογο ο Μarantz και κατα δευτερο τα Tannoy .
Ο Υamaha RX-V2600 ειναι λιγο πιο λαμπρος απο τους πιο καινουργιους αλλα και παλι χωρις να γινεται ενοχλητικος .
Σαφεστατα τα Triangle ειναι κλασσικα γαλλικα ηχεια με εντονη εμφαση στα μεσουψηλα (προφανως οι γαλλοι δεν καθαριζουν το κερι απ τ αυτια τους και ετσι διψουν για πολλα πριμα !!) .

Αν σ ενδιαφερει υπαρχουν και στην Chario που αντιπροσωπευουμε ευκαιριες σε καινουργια η demo λογω αλλαγης σειρας . Πχ Chario Silverette 200T με επιπλεον -20% εκπτωση απο την τιμη στο site μας

Reaction score
8

Μήπως έπρεπε να επενδύσεις σε ένα στερεοφωνικό ενισχυτή και μάλλον βιάστηκες λόγω της καλής κατάστασης του Yamaha; Tώρα προσπαθείς να ταιριάξεις ανόμοια πράγματα.

Reaction score
1

Τι να τον κανω τον στερεο ενισχυτη ;

Καθολου δεν βιαστηκα, απλα θελει λιγο προσοχη στην επιλογη ηχειου. Ειναι και θεμα γουστου και θεμα τι ακους.

Reaction score
8

Τι να τον κανω τον στερεο ενισχυτη ;

Αν σε ενδιαφέρει να ακούς μουσική και όχι ''ακούς'' ταινίες η επιλογή πολυκάναλου είναι λανθασμένη.

Καθολου δεν βιαστηκα, απλα θελει λιγο προσοχη στην επιλογη ηχειου. Ειναι και θεμα γουστου και θεμα τι ακους.
Εκτός αυτού το ηχείο θα αναπαράγει και ό,τι δέχεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik