alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 32.801
Για Studio, και για καμένους.Όταν τα λέω γω, έχουν αντιρρήσεις κάποιοι κάποιοι.
Κάτι ξέρει η Genelec που βάζει τα 8351 για 2 μέτρα τυπική απόσταση ακρόασης.![]()
Για Studio, και για καμένους.Όταν τα λέω γω, έχουν αντιρρήσεις κάποιοι κάποιοι.
Κάτι ξέρει η Genelec που βάζει τα 8351 για 2 μέτρα τυπική απόσταση ακρόασης.![]()
Άσε που το σαμπ θα εκτελεί λογικά χρέη LFE και μόνον.Για Studio, και για καμένους.![]()
Σωστά, εντελώς καμένους, βλαμμένους λέμε.Για Studio, και για καμένους.![]()
Εννοείται. Σε όλα τα στούντιο.Άσε που το σαμπ θα εκτελεί λογικά χρέη LFE και μόνον.![]()
Άσε,με μηλαράκι στο στόμα and with a big cherry on top... Προς τι το κερασάκι; Ε, οι συνήθεις ιμερσιβίτες είναι λίγο...over the top στα γούστα.Τις ίδιες απορίες θα είχα είτε ρωτούσα κάποιον που ακούει δικάναλο, είτε ακούει πολυκάναλο, είτε ακούει πουλάκια να κελαηδάνε στο παγκάκι. Απλώς εδώ είστε όλοι πολυκάναλοι για κάποιον περίεργο λόγο. Τους δικάναλους μάλλον τους φάγατε με πατάτες στο φούρνο ;
Η πρόσθετη χωρική πληροφορία δεν είναι μόνο για να έθετε συγκεκριμένα οργανικά είδωλα στην προβλεπόμενη εκ της παραγωγής θέση μέσα στην ηχόσφαιρα. Θα παρείχε όπως σκέφτηκες και ο ίδιος ερεθίσματα που θα καθιστούσαν πιο ρεαλιστική την ένταξη και ανάπλαση των ειδώλων μέσα σε αυτήν την ηχόσφαιρα. Δεν θα ήταν ελκυστικότερη αποκλειστικά για τα σβησίματα στον ενεργειακό φάκελο από πνευστά όργανα. Κρίσιμο τμήμα αυτής της ατμόσφαιρας μεταδίδεται κιόλας από τις πρώτες οκτάβες μέσω των sub όσο ικανά στις χαμηλές και να θεωρούνταν τα main ή τα δορυφορικά κανάλια.Οκ Οκ
Θα μπορεί να μου αποτυπώσει την τραγουδίστρια της όπερας εάν τραγουδύσε ψηλά απο το θεωρείο καλύτερα ενώ σπάνια θα γινόταν αυτό. Ή μια χορωδία.
Εγω το μόνο που θα ζήλευα θα ήταν τα πνευστά και ο ήχος του που αντηχεί ψηλά στο ταβανι. Εαν μπορεί αυτό τέλεια. Πάλι να βάλω για αυτό το λόγο μόνο 12 ηχεία σπίτι μου ούτε μπορώ ουτε θα το έκανα και να μπορούσα. Επίσης δεν ξέρω τι υποχώρηση θα έκανα στην ποιότητα τους και στην δυνατότητα που θα είχαν να αποτυπώσουν άλλα πράγματα συγκριτικά με την ποιότητα ήχου και κατασκευής που έχω εαν αγοράσω μόνο 2 ηχεία.
Εννοείται.Άσε που το σαμπ θα εκτελεί λογικά χρέη LFE και μόνον.![]()
Ε, ξύπνησα ωραία και καλά , μέσα κιόλας στα τόσο δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων ημερών που έχουν κλονίσει όλο τον κόσμο, και βάζω κάτι σχετικά ήρεμο μεν, δραματκό δε να ακούσω , όπως είναι η Αλτσίνα η πανίσχυρη ερωτευμένη μάγισσα του λαικού μας χα χα συνθέτη Χέντελ ... και πρέπει να απαντάω πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι σε θέματα που βασίζονται σε αμφίβολης λογικής ανάλυσης και καταλογισμού κιολας προθέσεων που ούτε καν μου έχουν περάσει απο το μυαλό ; με δόση απο προσπάθεια αποτυχημένης ψυχανάλυσής μου ; .... ε μου χαλάει το κάρμα. χα χα. Καλή συνέχεια, πάω αλλού που δεν ενοχλώ τόσο πολύ (If such a place exists for me in here, δύσκολο έως απίθανοΆσε,με μηλαράκι στο στόμα and with a big cherry on top... Προς τι το κερασάκι; Ε, οι συνήθεις ιμερσιβίτες είναι λίγο...over the top στα γούστα.
Σε ουσιαστικότερο πλαίσιο, εφόσον εδώ βιώνουμε την ψυχαγωγία μέσα από ανταλλαγή συλλογισμών θα ήταν κρίμα να τα βάζαμε ο ένας με τον άλλον επί προσωπικού υποβαθμίζοντας την πολυπόθητη ανταλλαγή.
Η πρόσθετη χωρική πληροφορία δεν είναι μόνο για να έθετε συγκεκριμένα οργανικά είδωλα στην προβλεπόμενη εκ της παραγωγής θέση μέσα στην ηχόσφαιρα. Θα παρείχε όπως σκέφτηκες και ο ίδιος ερεθίσματα που θα καθιστούσαν πιο ρεαλιστική την ένταξη και ανάπλαση των ειδώλων μέσα σε αυτήν την ηχόσφαιρα. Δεν θα ήταν ελκυστικότερη αποκλειστικά για τα σβησίματα στον ενεργειακό φάκελο από πνευστά όργανα. Κρίσιμο τμήμα αυτής της ατμόσφαιρας μεταδίδεται κιόλας από τις πρώτες οκτάβες μέσω των sub όσο ικανά στις χαμηλές και να θεωρούνταν τα main ή τα δορυφορικά κανάλια.
Νομίζω μέχρι 2.5m είσαι οκ.Στο "small 7.1.4" καλά καταλαβαίνω πως λέει 2μ απόσταση ακρόασης για τα 8351?
...
Η δική μου συνεισφορά Κε Ιωάννη. Τα άλλα τα ξέρουν οι άλλοι και σε βοηθάνε.Νομίζω μέχρι 2.5m είσαι οκ.
Όχι καλά κατάλαβες. Μικρό ηχείο είναι που μετράει άριστα.... Για αυτό θα προτιμούσα τα Neumann 420 σε αυτά τα λεφτά περίπου. Ακόμα και από το 8361 θα προτιμούσα τα 420. Το s360 μπορεί να μετράει χειρότερα αλλά μάλλον ειναι καλύτερο στα 3 μέτρα από το 8351. Περίπου στα λεφτά του 8361 βέβαια παίζει και το 1237 που είναι το πιο δυνατό μάλλον. Η καινούργια σειρά είναι περισσότερο εστιασμένη στις μετρήσεις νομίζω σε σχέση με τα προηγούμενα.Στο "small 7.1.4" καλά καταλαβαίνω πως λέει 2μ απόσταση ακρόασης για τα 8351?
ΥΓ.
Το S360, ως διδρομο, έχει κάποια θέματα στο σπινοραμα:
![]()
Genelec S360 Review (Studio Monitor)
This is a review and detailed measurements of the Genelec S360 (S360A) studio monitor. It was sent to me by the company and costs US $3995 each. It comes in both white and black. As you can see, it is quite a departure from other Genelec speakers with rectangular shape and non-coaxial drivers...www.audiosciencereview.com
Και φτηνό δε το λες..
Γιατρός... Για (δεν) τρως .Ολη αυτη η συζητηση για ιδανικες αποστασεις, τοποθετησεις κτλπ αφορα στην ουσια τους επαγγελματιες του ηχου στο στουντιο. Ο καταναλωτης παντα θα αποκλινει για διαφορους λογους απο τις αυστηρες προδιαγραφες αλλα αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση απωλεια ευχαριστησης. Ο Γκουρου και ο Αυτιας ανηκουν σε μια ειδικη κατηγοριακαι πιστευω οτι εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο με την επαγγελματικη τους ιδιοτητα. Ειμαι πεπεισμενος οτι ο Γκουρου ειναι και αυτος γιατρος.
![]()
Η τελευταία παράγραφος θα μπορούσε ν'αναχθεί και σε οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα. Ευτυχώς στον τομέα οπτικοακουστικής διασκέδασης το ΄΄χειρότερο΄΄ θα ήταν η διάψευση προσδοκιών και κάποια χρήματα αδίκως ξοδεμένα....
Πρέπει να κατανοήσουμε τις διαφορετικές καταστάσεις ακρόασης που θα μπορούσαν να προκυψουν στο σαλόνι και να τις συμπεριλάβουμε στη δουλειά μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να εξεταστεί τι μπορεί να συμβεί εάν η τοποθέτηση των ηχείων δεν συμμορφώνεται με τα πρότυπα και εξετάζουμε και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε να συμβεί το χειρότερο.
"Γιατρός ψυχών" .Γιατρός... Για (δεν) τρως .
Γιατρός ... ψιχών . Εισπράττω γενικώς ψίχουλα."Γιατρός ψυχών" .
Τα άλλα τι να σχολιάσει κανείς ; Δεν μιλάω και την γλώσσα του Ν.Κ. Homo Immersivious, ημισφαίρια εντός ή εκτός παραλληλεπιπέδων, τετραγωνισμός του κύκλου, ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό λόγω μη εναρμόνισης με την λογική. Θα ήθελα όμως να πω ότι τελικά και εδώ τα καμπάνακια αλλού μπορεί να παίζουν κάθε φορά.![]()
Homo Realismus.Θ'ακούγονταν όμως πιο ρεαλιστικά ενταγμένα στην ηχητική σκηνή ανεξαρτήτως εντοπιζόμενης τοποθεσίας.
Homo Idealismus.διοτι η αποκλιση απο τις ιδανικες συνθηκες
Δεν νοείται να στερείται όποιος θέλει να κάνει το κέφι του εφόσον δεν βλάπτει άλλους, αλλά ούτε θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τον παίρναμε στα σοβαρά.Διαφωνω, δεν θα πρεπει να στερουμε απο καποιον την απολαυση/ευχαριστηση απο την ακροαση ενος πολυκαναλικου συστηματος επειδη αποκλινει και δεν συμμορφωνεται στις προδιαγραφες ενος στουντιο. Αν ειναι ετσι τοτε δεν θα πρεπει κανεις να ακουει μουσικη στο σπιτι διοτι η αποκλιση απο τις ιδανικες συνθηκες ενος στουντιακου χωρου ειναι μεγαλη.
Τι είναι οι διατυπώσεις ;οι διατυπώσεις.
Υπό τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης οι τυπικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιεί η εγκατάσταση ηχοσυστημάτων ώστε ν'απέδιδαν εκείνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνάρτηση με τις συσκευές που συμπεριλαμβάνονται.Τι είναι οι διατυπώσεις ;
Τό ήξερα αλλά ήθελα να δώ πόσο καλός είσαι α) ώστε να απαντήσεις και β) το λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιούσες για να το εξηγήσεις. Impressive και τα δύο. (το πρώτο το ήξερα ότι θα το έκανες but never ceases to impress me everytime that you do it) Το δεύτερο εντυπωσιακό λεξιλόγιο, χρήση της γλώσσας και ορισμός.Υπό τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης οι τυπικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιεί η εγκατάσταση ηχοσυστημάτων ώστε ν'απέδιδαν εκείνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνάρτηση με τις συσκευές που συμπεριλαμβάνονται.
Οι τυπικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιουνται ώστε να απέδιδαν εκείνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.... τις μακρο-μικρό δυναμικές αντιθέσεις.Υπό τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης οι τυπικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιεί η εγκατάσταση ηχοσυστημάτων ώστε ν'απέδιδαν εκείνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνάρτηση με τις συσκευές που συμπεριλαμβάνονται.