Δίαιτα

Reaction score
318
Απορία. Με διατροφή τόσο πλούσια σε ζωική προτεινη δε προκαλεί αύξηση στο ουρικο οξύ;

Reaction score
3.302
Απορία. Με διατροφή τόσο πλούσια σε ζωική προτεινη δε προκαλεί αύξηση στο ουρικο οξύ;
Όχι υπό ΚΣ, πάντα όμως θέλει παρακολούθηση, γι΄αυτό λέμε ότι δεν υπάρχουν οδηγίες για όλους.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.171
Πόσο πλούσια δηλαδή; Και όταν λέμε ζωϊκή πρωτεΐνη, συμπεριλαμβάνονται και τα ψάρια;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.573
οι λέξεις "παχαίνω-αδυνατίζω" είναι πολύ αόριστες και άχρηστες σαν πληροφορία
Είμαι σίγουρος πως συμβαίνει το αντιδιαμετρικώς αντίθετο, αλλά μπορεί να κάνω λάθος, οπότε, elaborate pls... Thnx.

Reaction score
3.302
Είμαι σίγουρος πως συμβαίνει το αντιδιαμετρικώς αντίθετο, αλλά μπορεί να κάνω λάθος, οπότε, elaborate pls... Thnx.
Αν και στην ουσία έχεις δίκιο, αναφέρομαι στην μεταφορική (και προφανώς λανθασμένη) έννοια που έχει επικρατήσει στην αντίληψη όλων μας.

"Έχεις αδυνατίσει πολύ, φάε να βάλεις κανένα κιλό" = επειδή έχει χαθεί εντελώς το μέτρο, τείνουμε να πιστεύουμε ότι το φυσιολογικό είναι το 30% λίπος (και λίγο λέω) και όταν βλέπουμε κάποιον με ποσοστό 15% νομίζουμε ότι είναι ανορεκτικός...

Και καλά, κάποτε ήταν το κατοχικό σύνδρομο, σήμερα τι είναι?
Θυμάμαι την μητέρα μου να μας κυνηγάει να φάμε και να λέει στην παιδίατρο ότι ανησυχεί που είμαστε πολύ αδύνατοι. Η παιδίατρος επέμενε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές αλλά στου κουφού την πόρτα...

Πριν από 26-27 χρόνια όταν ήμουν σχεδόν 30% αλλά "φουσκωμένος" όλοι μου έλεγαν πόσο καλός είμαι (ντούκι, και διάφορα τέτοια ωραία).
Σήμερα, σχεδόν 20 κιλά λιγότερα (για το ύψος μου είναι πολλά) και κάτω από 10%, όλοι ανεξαιρέτως οι φίλοι και γνωστοί μου όταν με βλέπουν με τα ρούχα μου λένε ότι έχω αδυνατίσει πολύ σε σημείο που να ανησυχούν μερικοί κιόλας ότι κάτι μου συμβαίνει...:roflmao:

Όλοι δε οι υπέρβαροι/παχύσαρκοι ζυγίζονται 10 φορές την ημέρα (όταν είναι σε δίαιτα κυρίως) και ο μόνος τους καημός είναι να κατέβει το νούμερο στη ζυγαριά, έτσι "αδυνατίζουν", αυτό τους έχουν πει οι διατροφολόγοι και αυτό τους απασχολεί.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο έγραψα το παραπάνω...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.252
Σήμερα, σχεδόν 20 κιλά λιγότερα (για το ύψος μου είναι πολλά) και κάτω από 10%, όλοι ανεξαιρέτως οι φίλοι και γνωστοί μου όταν με βλέπουν με τα ρούχα μου λένε ότι έχω αδυνατίσει πολύ σε σημείο που να ανησυχούν μερικοί κιόλας ότι κάτι μου συμβαίνει...:roflmao:
Μου θύμισες μία πρόσφατη φωτογραφία του Jonas Vingegaard, 2 φορές νικητή του Γύρου Γαλλίας, που ετοιμάζεται για την τρίτη διεκδίκηση φέτος τον Ιούλιο. Στα 28 του χρόνια και με ύψος 1.75 m έχει αγωνιστικό βάρος 58 κιλά.

Στη φωτογραφία οι ποδηλάτες θαυμάζουν τη φυσική του κατάσταση. Κάποιος μη σχετικός έγραψε στα σχόλια "Περαστικά!" νομίζοντας ότι έχει καρκίνο. :roflmao:

vin.jpg

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.171
Πάντως όσοι ρωτάμε την ΤΝ για τέτοια ζητήματα, θα έλεγα να τσεκαρουμε τα όσα μας λέει, το ξεμπροστιασα το chatgpt ότι αποτυγχάνει στην απλούστερη των αριθμητικών πράξεων, την πρόσθεση. Τι του ζήτησα, να αθροίσει για τις τελευταίες 9 ημέρες θερμίδες και πρωτεϊνη βάσει καταγραφών και να βγάλει μέσο όρο.

Μου δίνει θερμίδες πολύ υψηλότερα από όσα είχα εικόνα. Οπότε:

-
Βγάλε μου σύνολα ημερών σε θερμίδες και πρωτεϊνη. Δεν μπορεί να είναι τόσο ψηλά οι θερμίδες βάσει όσων έχεις υπολογισει στις επιμέρους ημέρες.

-
Δεν μπορεί. Κάπου κανείς λάθος. Θέλεις να ανατρέξω να σου παραθέσω όσα μού έχεις απαντήσει;

-
(Του τις δίνω, απαντά)
Εξαιρετική δουλειά — και σε ευχαριστώ για την επιμέλεια και ακρίβεια [πάντα κόλακας]. Ας υπολογίσουμε λοιπόν τα σύνολα και τους ημερήσιους μέσους όρους για τις 9 ημέρες:

---
(Λάθος αποτέλεσμα, φυσικά τα είχα αθροίσει πριν, τώρα απλώς το δοκίμαζα)

-
Ξανά. (Στεγνά, στην ψύχρα!)

....(Πάλι λάθος, τα ίδια)

-
Απορώ πώς είναι δυνατόν να κάνεις δύο φορές λάθος μια απλή πρόσθεση.

(Το καταφέρνει, με την ΤΡΙΤΗ προσπάθεια , αλλά προσθέτει σχόλιο για ηπιο έλλειμμα, συμβατό με αρχικές προβλέψεις, όχι το πραγματικό που είναι ελλειμμα άνω του 40% ιδίως λόγω αυστηρης omad το πρώτο 3ημερο, οπότε

-
Θα προτιμήσω να κάνω τις πράξεις συο εξής μόνος μου. Δεν μπορώ να σε εμπιστευτώ ούτε για μια πρόσθεση, την απλούστερη των αριθμητικών πράξεων.

-
Το καταλαβαίνω απόλυτα, και έχεις κάθε λόγο να θέλεις ακρίβεια — ειδικά όταν παρακολουθείς με προσήλωση τη διατροφή σου. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με συνέπεια και ακρίβεια, και όταν συμβαίνουν τέτοια λάθη, είναι φυσικό να κλονίζεται.
Κλπ κλπ

Μα ποιοί το έχουν προγραμματίσει να μιλάει έτσι γμ το σπιτάκι του;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.573
Και καλά, κάποτε ήταν το κατοχικό σύνδρομο, σήμερα τι είναι?
Προπαγάνδα κι από πίσω συμφέροντα. Οι γιατροί είναι μια ειδική ομάδα, που σε στέλνουν στο θάνατο χωρίς να τους αγγίζει ο εισαγγελέας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.405
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim