Δίαιτα

Reaction score
5.469
Ο θκός στόχος για το επόμενο δεκαήμερο Μήτσου είναι να βγάλω 1000χλμ προπονήσεις. Πάρε άδεια και έλα να σε φιλοξενήσω στη Λάρσα.
Η προβατίνα στο Αργυροπούλι είναι λουκούμι, τα πρωινά θα βαράμε πετάλι και το βράδυ φουλ πρωτεΐνη, μοντέλο θα γίνεις σε δέκα μέρες ;)

Τώρα πέραν της πλάκας, πρέπει να βρεις κίνητρο, να το βρεις και να το κρατήσεις σε βάθος χρόνου με πειθαρχεία, πχιο θα είναι αυτό το κίνητρο, μαναχά εσύ το ξέρς.
Το δεν είμαι καλά και έχω τα ψυχολογικά μου, αυτά είναι για τις νερόκοτες.
Είσαι νερόκοτα?
Νεροκοτα γεννήθηκα Νεροκοτα θα αποθανω

Reaction score
3.245
Σεβάσμιε, πορφυρενδεδυμένε γέροντα, τί τους λες τώρα! Να κλείσουν το wi-fi;
Αν είναι ποτέ δυνατόν!!
Να πέσει φωτιά να με κάψει...:tongue:

Κι όμως, αν...αν λέω, μπορούσαμε να συνειδητοποίησουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η επαρκής έκθεση (χωρίς καμία "προστασία") στον ήλιο, η αποφυγή όσο είναι δυνατόν της έκθεσης σε τεχνητό φωτισμό, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου, η αποφυγή όσο είναι δυνατόν οποιασδήποτε τεχνητής πηγής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, η γείωση κλπ και κατόπιν η σωστή (και δεν αναφέρομαι μόνο στις πηγές) επιλογή της τροφής & της άσκησης, θα είχαμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την αποφυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των γνωστών ασθενειών που μας ταλαιπωρούν.

Προσωπικά, έστω και αργά (κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο σοφός λαός) "άνοιξαν τα μάτια μου" και ανακάλυψα έναν θαυμαστό "ξεχασμένο" κόσμο που μας είχαν αποκρύψει τεχνηέντως για πολλά χρόνια (οι σχετικές έρευνες και βιβλιογραφία υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες).

Δεν συζητάω πόσο δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο, όχι να αποδεχθεί αυτά που λες αλλά να προβληματιστεί έστω και λίγο, πιο δύσκολο και από το να απενοχοποιήσει το κόκκινο κρέας, τα αυγά και την χοληστερίνη...:roflmao::laugh:

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μιλάμε για πράγματα που δεν είναι καθόλου απλά και εύκολα πέρα από το επιφανειακό επίπεδο, που και πάλι θέλει λίγη προσπάθεια για να γίνουν στοιχειωδώς κατανοητά.
Διαβάζω και παρακολουθώ βιβλία, podcast, αρθρογραφία & συνδρομές εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και τώρα μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι μπορώ και "ενώνω τις τελείες" στα βασικά πράγματα, έχω πολύ δρόμο ακόμα.
Σίγουρα πάντως έχω μείνει "με το στόμα ανοιχτό"...

Όλα αυτά είναι επιπλέον - πολύ σημαντικά - εφόδια για την άσκηση της πρακτικής μου και συν τοις άλλοις με γεμίζουν ευχαρίστηση και ικανοποίηση, οπότε δεν με κουράζει καθόλου, το αντίθετο μάλλον!

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.506
Σεβάσμιε, πορφυρενδεδυμένε γέροντα, τί τους λες τώρα! Να κλείσουν το wi-fi;
Αν υποψιαστώ... ότι θα αρχίσετε να λέτε πως φταίει το πεντετζί για τα εκατόμπαλα που δείχνει η ζυγαριά και τις χοληστερίνες, θα βάλω όλο το αβουτσάι στα πσεκ και θα λακίσω.
ΥΓ. Μήπως φταίνε και τα εμβόλια?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.277
Βέβαια δεν ξέρω εάν υπάρχει λόγος τελικά να θέλεις μετά μια ηλικία (δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει μια δανέζικη έρευνα για το προσδόκιμο ζωής και το BMI, ότι το μεγαλύτερο το είχε το τυπικώς ελαφρώς "ανθυγιεινό" ΒΜΙ 27)
Όχι ότι δεν υπάρχουν κάποια θετικά του λίγο περισσότερου λίπους αλλά η διάσημη Δανέζικη μελέτη είχε αρκετές παραμέτρους που σηκώνουν περαιτέρω ψάξιμο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το BMI που συνδέεται με τη χαμηλότερη θνησιμότητα αυξήθηκε από 23,7 την περίοδο 1976-1978 σε 27 την περίοδο 2003-2013. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η προληπτική και νοσοκομειακή ιατρική έχει κάνει άλματα. Οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει με κύρια διαφορά τη μείωση του καπνίσματος.

Επιπλέον, το ΒΜΙ είναι πολύ μπακάλικος τρόπος αξιολόγησης της υγείας και της σωματικής σύστασης. Ένας άνθρωπος με ΒΜΙ 27 μπορεί να έχει περισσότερο μυϊκό ιστό και λιγότερο λίπος από έναν άλλο με ΒΜΙ 22.

Reaction score
3.245
Αν υποψιαστώ... ότι θα αρχίσετε να λέτε πως φταίει το πεντετζί για τα εκατόμπαλα που δείχνει η ζυγαριά και τις χοληστερίνες, θα βάλω όλο το αβουτσάι στα πσεκ και θα λακίσω.
:rolleyes::confused::lol::lol::lol:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.874
πως το κάνεις ωρε μαιμου με τόσο μακαρόνι?
....κατι κανω λαθος, αυτο ειναι σιγουρο.
Δοκιμασε να αγοραζεις δισκους αντι για μηχανηματα...και αμα σου μεινουν λεφτα για φαγητο... 8-)
(βεβαια αυτο ειναι η επισημη αληθεια, υπαρχει και η ανεπισημη - που δεν μπορω να πω)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.903
Όχι ότι δεν υπάρχουν κάποια θετικά του λίγο περισσότερου λίπους αλλά η διάσημη Δανέζικη μελέτη είχε αρκετές παραμέτρους που σηκώνουν περαιτέρω ψάξιμο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το BMI που συνδέεται με τη χαμηλότερη θνησιμότητα αυξήθηκε από 23,7 την περίοδο 1976-1978 σε 27 την περίοδο 2003-2013. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η προληπτική και νοσοκομειακή ιατρική έχει κάνει άλματα. Οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει με κύρια διαφορά τη μείωση του καπνίσματος.

Επιπλέον, το ΒΜΙ είναι πολύ μπακάλικος τρόπος αξιολόγησης της υγείας και της σωματικής σύστασης. Ένας άνθρωπος με ΒΜΙ 27 μπορεί να έχει περισσότερο μυϊκό ιστό και λιγότερο λίπος από έναν άλλο με ΒΜΙ 22.

Σίγουρα είναι μπακάλικος όταν βλέπεις τα όρια σε στρογγυλά νούμερα: 20-25-30-40....

Μόνο η σύλληψη δε βρωμάει τσατλατανισμο.... Το βάρος, λέει, σε κιλά, διαιρούμενο με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα!!!!
Μόνο τον χρυσό κανόνα δεν έβγαλαν έξω ή να αρχίσουν να μας μιλάνε για τις πυραμίδες.

Reaction score
1.089
Αν δε μπορείς τρέξιμο (περίεργο με μόλις 100 κιλά αλλά τέλος πάντων εσύ ξέρεις) κάνε περπάτημα γρήγορο (5.5+χ/ω) για 30+ λεπτά, 3+ φορές την εβδομάδα.

Επίσης παρατώντας τη δίαιτα το ΣΚ χαραμίζεις εν μέρει τη σκληρή δίαιτα των άλλων ημερών.
Δεν το ξέρω, δεν έχω φτάσει ξανά σε αυτά τα μεγέθη απλά πίστευα ότι θα μπορούσα πιο εύκολα να πέσω λίγο.
Το ΣΚ δεν ορίζω το τι θα φάω, ότι μαγειρέψει η σύζυγος και η πεθερά και επειδή ταΐζουν μισό λόχο παιδιά όλων των ηλικιών δεν κρίνω.
Σκεφτόμουν να το κάνω εναλλάξ το πρωί μία ημέρα γυμναστήριο και μία ημέρα περπάτημα. Θα δούμε...

Reaction score
5.469
....κατι κανω λαθος, αυτο ειναι σιγουρο.
Δοκιμασε να αγοραζεις δισκους αντι για μηχανηματα...και αμα σου μεινουν λεφτα για φαγητο... 8-)
(βεβαια αυτο ειναι η επισημη αληθεια, υπαρχει και η ανεπισημη - που δεν μπορω να πω)
Αγοράζω ουίσκι, αλλά και αυτά παχαίνουν γμτ....

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.874
ο @Zizik εχει πει αρκετες σοφες κουβεντες κατα καιρους, αλλα κραταω ενα "στις πο***νες!" ισως αυτο να μην ειναι τελικα τοσο σαρκαστικο/μεταφορικο... οσο κυριολεκτικο... :boast:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.500
Members
38.332