Δίαιτα

Reaction score
24.868
για να κάψεις λίπος πρέπει να σταματήσεις να έχεις μεγάλες ποσότητες γλυκογόνου στο αίμα και στο συκώτι. Αν υπάρχουν συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του φυσιολογικού θα προτιμηθούν σε κάθε ενέργεια είτε κατά την ξεκούραση είτε κατά την αερόβια άσκηση. Καλά για αναερόβια ή γενικά υψηλής έντασης άσκηση η συμμετοχή λίπους είναι απο μηδέν εως μικρή.
αυτό με τις θερμίδες δεν είναι λάθος αρκεί να ξέρουμε σε ποιο βαθμό το ενεργειακό περιεχόμενο της τροφής αποθηκεύεται ή απορρίπτεται.
οι "πρωτεϊνικές" τροφές φαίνεται οτι δεν προσθέτουν όλο το ενεργειακό περιεχόμενο τους στον οργανισμό, αντίθετα τα άλευρα/ζάχαρη/κλπ συμμετέχουν σχεδόν στο σύνολό τους.
με άλλα λόγια μια μπριζολάρα με λίπος 900γρ, συμμετέχει ενεργειακά μέσω του λίπους της και τελικά θα είναι καλύτερη επιλογή από 300γρ μακαρόνια (140γρ απο το πακέτο) που τυπικά έχουν λίγότερες θερμίδες (μαζί με σάλτσα και τυρί)
τελοςπαντων αυτό που κάνεις είναι πιθανόν να σε οδηγήσει και σε χαμηλότερο βάρος και σε χαμηλότερο ποσοστό λίπους (πχ στο αποδεκτό 15-23% για άνδρες) αλλά δεν βοηθάει αν θες να πας παρακάτω από αυτό.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.159
Στο φυσικό του περιβάλλον, χοντρό σαρκοφάγο (τίγρη, λιοντάρι, λύκο, κλπ) δεν βρίσκεις όσο και να τρώει. Δεν υπάρχει χοντρή λεοπάρδαλη.

Αντιθέτως, χοντρό είναι εύκολα το χορτοφάγο.
Τα περισσότερα είναι πολύ χοντρά, με άφθονο λίπος ολόβε.

Προσωπικά, τρώω τόσο τραγικά πολλές θερμίδες, που αν τις μετρούσε κάποιος θα νόμιζε ότι είμαι 850 κιλά.
Τρώω καθημερινά πολύ μεγάλες ποσότητες ζωικού λίπους, κυρίως από μοσχαρίσιες μπριζόλες πλούσιες σε λίπος (και το λίπος είναι το πρώτο που τρώω), αλλά και άφθονο βούτυρο, και φυσικά πολλά αβγά. Το 1 κιλό μπριζόλα το έχω σα χάπι.

Τηγανίζω μόνο σε βούτυρο, το τρώω και σκέτο.
Γιαούρτια τα πιο πλούσια σε λίπος, με μπόλικη πέτσα, και όσα νά'ναι θα φάω, δεν υπάρχει "μέτρο".

Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι οι θερμίδες δε μετράνε. Τρώω για 5.
Αν απο αυριο, ξεκινησεις να τρως 30% λιγοτερο (ή περισσοτερο) συστηματικα για ενα μηνα, χωρις να αλλαξεις απολυτως τιποτα αλλο, θα χασεις βαρος (ή θα παρεις).
Ειναι αναποδραστο.
Το συμπερασμα σε ολα αυτα που λετε, δεν ειναι οτι δεν μετραει η ενεργεια που καταναλωνεις σε σχεση με αυτην που ξοδευεις.
Ειναι τοσο σιγουρο, οσο οτι ενα 5" δεν μπορει να βγαλει 120db στα 20Ηz.
Δεν ξερω γιατι στο hifi δεν καμπτουμε τους κανονες της φυσικης αλλα στη διατροφη θα κανουμε μαγικα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.531
Δεν ξερω γιατι στο hifi δεν καμπτουμε τους κανονες της φυσικης αλλα στη διατροφη θα κανουμε μαγικα.
Δεν σου λέω να μην επιμένεις, αλλά επιμένεις κι αυτό δεν σε συμφέρει. Εσένα προσωπικά, και την υγεία σου. Δεν υπάρχει καμιά μαγεία στη διατροφή, όλα έχουν την εξήγησή τους, μην αυταπατάσαι.

Reaction score
1.234
Καποιες περισσοτερες πληροφοριες ισως για να καταλαβω;;
Ρωτησα το γκροκ χθες περι αυτου, αλλα η απαντηση ειχε να κανει με θερμιδικο ισοζυγιο.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.159
Δεν σου λέω να μην επιμένεις, αλλά επιμένεις κι αυτό δεν σε συμφέρει. Εσένα προσωπικά, και την υγεία σου. Δεν υπάρχει καμιά μαγεία στη διατροφή, όλα έχουν την εξήγησή τους, μην αυταπατάσαι.
Αυτο ειπα κι εγω.
Δυστυχως οι αυταπατες και οι εμμονες στην ηλικια μας, λαμβανουν διαστασεις επιδημιας.
Ελαχιστοι ειναι ικανοι να διατηρουν ανοιχτο μυαλο και διαλλακτικοτητα.
Επισης στην εποχη μας, εχουμε πραγματικα χορτασει απο επικλησεις στον φοβο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.670
Στο φυσικό του περιβάλλον, χοντρό σαρκοφάγο (τίγρη, λιοντάρι, λύκο, κλπ) δεν βρίσκεις όσο και να τρώει. Δεν υπάρχει χοντρή λεοπάρδαλη.

Αντιθέτως, χοντρό είναι εύκολα το χορτοφάγο.
Τα περισσότερα είναι πολύ χοντρά, με άφθονο λίπος ολόβε.
Μαρέσει αυτό για χιούμορ (με βολεύει κιόλας) αλλά για να το πάρω σοβαρά θα ήθελα να δω και την ενέργεια που δαπανά κάθε ένα από αυτά.
Από την άλλη. Βλέπουμε π.χ. τον ελέφαντα και τον ιπποπόταμο χοντρούς, όμως η μάζα τους αυτή είναι μυϊκός ιστός με ελάχιστο λίπος.

Reaction score
486
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των διατροφικών επιλογών ενός σαρκοφάγου στο φυσικό του περιβάλλον, που κυνηγά για μέρες να βρει τροφή

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.531
Καποιες περισσοτερες πληροφοριες ισως για να καταλαβω;;
douglas adams.jpg

Το πρόβλημα δεν είναι να καταλάβεις. Το πρόβλημα είναι να μάθεις και να δεχθείς αυτά που ανατρέπουν κάποια απ' αυτά που ήδη ξέρεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις -όχι μόνον εσύ, πολύς, σχεδόν όλος ο κόσμος που έχει φτάσει σε κάποια ηλικία, 35 ετών και άνω, το πρόβλημα αυτό είναι αντικειμενικό και εντοπίζεται στον εγκέφαλο. Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, ο Ντάγκλας Άνταμς έχει διατυπώσει εμπειρικά, ότι το καινούργιο είναι σε θέση να το μάθουν μόνον οι καινούργιοι άνθρωποι, οι νεαροί, αυτοί των οποίων ο εγκέφαλος είναι ακόμη ικανός να δέχεται έμμεσες γνώσεις. (Έμμεση γνώση είναι αυτή που μεταδίδεται από άλλους).

Ο μόνος τρόπος μάθησης για άτομα που έχουν υπερβεί το 35ο έτος, είναι η θυσία, το κόστος. Το οικονομικό κόστος, ο κόπος, και ακόμη ένα μακράν πολυτιμότερο, το κόστος του χρόνου.

Άντε λοιπόν να σου εξηγήσω. Και άντε και κατάλαβες. Και; Απλώς θα καταλάβεις, θα τα προσπεράσεις και μπορεί να με πεις και μαλάκα, για το χρόνο που έχασα να στα εξηγήσω τζάμπα. Δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτε. Θυμάμαι πως κάποτε είχα την υπομονή να εξηγώ, καθώς και την άγνοια (και την αφέλεια) να περιμένω από τους άλλους να καταλάβουν και να κάνουν. Και έκανα μια τρύπα στο νερό.

Θα σου στείλω ένα βίντεο. Είναι μιάμιση ώρα - και βαρετό, γιατί είναι σκηνοθετημένο να σπάσει σε κομμάτια. Ξεκίνα απ' αυτό. Μιάμιση ώρα. Και αγγλικά. Βάλε αυτόματη μετάφραση. Οι έλληνες είναι αποχαυνωμένοι στο αλκοόλ και το φέισμπουκ, μην περιμένεις τίποτε απ' αυτούς.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.233
Για πείτε, όσοι γνωρίζετε με σιγουριά :

Κάποιοι ισχυρίζονται οτι οι Αμερικάνοι γιατροί ισχυρίζονται οτι μπορεί μεν η χοιρινή μπριζόλα να είναι πλούσια σε λίπος εξωτερικά, αλλά ο κυρίως ιστός έχει λιγότερο εσωτερικό λίπος από την μοσχαρίσια.

Αλλοι μου λένε οτι δεν ισχύει, η μοσχαρίσια έχει και εσωτερικό λίπος λιγότερο. . .

Reaction score
24.868
ναι αλλά αν ελαττώσεις τον υδατάνθρακα αυτό δεν έχει σημασία.
βασικά θα χρειαστείς την πιο λιπαρή ασχέτως του τι σου φαινόταν λογικότερο

gid

Reaction score
9.858
Κι εγώ ξέρω άτομα που όσο (και ότι) και να φάνε δεν παίρνουν γραμμάριο λίπος.
Κωλόφαρδοι.
Κάποια μέρα θα εξηγηθεί.
"Γονίδια" είναι η απάντηση.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.233
Άντε λοιπόν να σου εξηγήσω. Και άντε και κατάλαβες. Και; Απλώς θα καταλάβεις, θα τα προσπεράσεις και μπορεί να με πεις και μαλάκα, για το χρόνο που έχασα να στα εξηγήσω τζάμπα. Δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτε. Θυμάμαι πως κάποτε είχα την υπομονή να εξηγώ, καθώς και την άγνοια (και την αφέλεια) να περιμένω από τους άλλους να καταλάβουν και να κάνουν. Και έκανα μια τρύπα στο νερό.
Αστο, αυτά ακριβώς λένε οι διάφοροι "γκουρού" και βέβαια οι παπάδες πρώτοι-πρώτοι
ναι αλλά αν ελαττώσεις τον υδατάνθρακα αυτό δεν έχει σημασία.
βασικά θα χρειαστείς την πιο λιπαρή ασχέτως του τι σου φαινόταν λογικότερο
ναι, ναι, δεν έχει σημασία, απλά θέλω να ξέρω αν ισχύει οτι η μοσχαρίσια έχει περισσότερο εσωτερικό λίπος από την χοιρινή

gid

Reaction score
9.858
Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι οι θερμίδες δε μετράνε. Τρώω για 5.
Οι κανόνες βγαίνουν στη βάση στοιχείων από μεγάλο πλήθος ατόμων, όχι από ΕΝΑ.

Υπάρχουν άτομα που τρώνε πολύ και δεν παχαίνουν όπως εσύ, αλλά υπάρχει και το αντίστροφο.

Και όσο για το κυκλοφορικό:

Μου έλεγε ο καθηγητής μου για δύο συναδέλφους του, "ορίστε, ο Χ καθηγητής που τον βλέπεις έντονα παχύσαρκο, μηδέν πρόβλημα χοληστερίνης, ενώ ο Υ καθηγητής ο αποστεωμένος, σοβαρό πρόβλημα χοληστερίνης".

Το παιχνίδι κρίνεται στα γονίδια. Εννέα μήνες πριν γεννηθούμε.

Είσαι ζωντανή απόδειξη ότι με τα κατάλληλα γονίδια μπορεί κανείς να τρώει συστηματικά μεγάλες μπριζόλες με μπόλικο λίπος, συν τα γλυκά που έχεις δηλώσει πως καταβροχθίζεις, και να μην παχαίνει, ούτε να έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.410
Οι κανόνες βγαίνουν στη βάση στοιχείων από μεγάλο πλήθος ατόμων, όχι από ΕΝΑ.

Υπάρχουν άτομα που τρώνε πολύ και δεν παχαίνουν όπως εσύ, αλλά υπάρχει και το αντίστροφο.
Άμα ξεκινήσω να τρώω μακαρόνια και ψωμιά, όπως έτρωγα κάποτε, τα 130 κιλά τα πιάνω σε ντετέ (όπως τα είχα ξεπεράσει κάποτε).
Συν μπύρες βεβαίως.

Δεν έχω "ταινία" που λέγανε παλιά.

Και μην επιμένετε, τα περί θερμιδικού ελλείμματος δεν ισχύουν στον ανθρώπινο οργανισμό, και δεν καταργούν αυτά τους νόμους της φυσικής, ίσα ίσα το αντίθετο, βασίζονται (και εξηγούνται πλήρως) σε πραγματικά επιστημονικά στοιχεία βιολογίας και χημείας και φυσικής.

Έχει αποδειχθεί πως η μεταβολή (μείωση) των συνολικών θερμίδων της διατροφής, οδηγεί πρόσκαιρα σε μικρή ελάττωση βάρους, αλλά έχει τη δυνατότητα ο οργανισμός να προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη θερμιδική πρόσληψη, οπότε μετά κάποιο καιρό δεν πρόκειται να συνεχίσει να χάνει βάρος, και η επιστροφή στην προηγούμενη ποσότητα θερμίδων θα οδηγήσει σε πολύ περισσότερο βάρος από αυτό που προηγούμενα είχε με κεινες τις θερμίδες.

Ο τρόπος για να είσαι υγιής και να μην είσαι χοντρός, βρίσκεται στην διατήρηση υψηλής ποσότητας μυϊκής μάζας (υψηλός μεταβολισμός) μαζί με διατροφή που βολεύει την ανάπτυξη μυϊκής μάζας και την διάλυση του λίπους, ανεξαρτήτως θερμιδικής ποσότητας.

ΥΓ. Η διατροφή από μόνη της, δεν είναι επαρκής για να είσαι υγιής άνθρωπος. Υποχρεωτικά χρειάζεται ανάλογη σωματική δραστηριότητα, ώστε να συντηρείται ικανή ποσότητα μυϊκής μάζας. Ένας φαινομενικά (εμφανισιακά) αδύνατος (νορμάλ - άρα θεωρητικά υγιής) άνθρωπος, εάν δεν έχει επαρκή ποσότητα μυϊκής μάζας (σαρκοπενια), είναι χοντρός και ισχνός ταυτόχρονα, όπως πολλές γυναίκες.
Άλλωστε, από σαρκοπενια πεθαίνει ο άνθρωπος. Αυτή είναι η κύρια αιτία που έρχεται ο θάνατος, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε υγιέστατους και δραστήριους υπερήλικες (και πάνω από τα 80) με καλή ποσότητα μυϊκής μάζας επάνω τους.

ΥΓ. 2. Έφαγα προχθές μια φέτα ψωμί (είχα πολύ καιρό να φάω) γιατί έκανε στο σπίτι ένα φανταστικό ψωμί η πεθερά. Έκοψα μια φετάρα ψωμί με πάχος 2 δάχτυλα, και για να μην έχω πολλές ενοχές τρώγοντάς το, έβαλα πάνω του μια φέτα βούτυρο, με πάχος 1-1,5 δάχτυλο. Και πάλι είχα λίγες "τύψεις", όχι για το βούτυρο φυσικά. 😂🤣🤣

ΥΓ. 3. 😎😎

Για να μην πολυλογούμε, βάζω στοίχημα πως θα μείνετε πετσί και κόκκαλο, χωρίς ίχνος λίπους πάνω σας, εάν:

1. Τρώτε απεριόριστες ποσότητες (πραγματικά απεριόριστες, μέχρι σκασμού) από τα εξής:

Κρέας, λίπος, ψάρια, αβγά, βούτυρο, αλάτι Ιμαλαΐων, και νερό, συν καφέ.
Τίποτε άλλο, μηδέν.
Προσοχή: καθόλου λάδι, τίποτα τηγανητό σε λάδι. Τηγανίζουμε μόνο σε λίπος ή βούτυρο.

2. Κάνετε 2-3 φορές (μάξιμουμ 4) τη βδομάδα γυμναστική για αύξηση μυϊκής μάζας. Συγκεκριμένου είδους γυμναστική, όχι χαζά. 30-40' κάθε φορά, αλλά με άφθονα κιλά (χωρίς υπερβολές).

3. Διαλειμματική νηστεία. Όσο περισσότερο μπορείτε, δε κάνει κακό. Καλή ιδέα είναι να τρώτε μια φορά τη μέρα. Όσο θέλετε, απεριόριστα, φάτε 3 κιλά λίπους στην καθισιά σας, άπειρες θερμίδες.
Φάτε 20 αβγά και 2 κιλά βούτυρο.

Χωρίς περιορισμούς. Φάτε μέχρι σκασμού.

Αυτά. Δοκιμάστε το για 1 μήνα. Και μη μετράτε μόνο βάρος, γιατί αυτό αυξάνεται εύκολα από τον αυξημένο βαρύ μυϊκό ιστό, ενώ το λίπος είναι ελαφρύς ιστός. Μετράτε ποσότητα λίπους πάνω στην κοιλιά ή στο μπράτσο, όπου έχετε σαμπρέλα, έχει εργαλεία για αυτή τη μέτρηση.
Ή dexa βεβαίως, ολοσωματικη ανάλυση - λιπομετρηση. Τα υπόλοιπα είναι χλωμά.

Last edited:

gid

Reaction score
9.858
Άμα ξεκινήσω να τρώω μακαρόνια και ψωμιά, όπως έτρωγα κάποτε, τα 130 κιλά τα πιάνω σε ντετέ (όπως τα είχα ξεπεράσει κάποτε).
Αν βάλεις 20 άτομα να τρώνε ακριβώς ό,τι τρως και να γυμνάζονται αντίστοιχα, οι 19 θα φτάσουν τα 140 κιλά (όσοι δεν πάνε από καρδιά στο μεταξύ).

Reaction score
24.868
ποσοτικά μη του δίνεις σημασία , δεν τα τρώει αυτά που λέει, η φέτα ψωμί που περιγράφει θέλει 2 συσκευασίες βουτύρου , δεν τις έβαλε , πρακτικά και μόνο δε θα μπορούσε να την αλείψει. γευστικά θα ήταν ένα σίχαμα, έβαλε βούτυρο σπάταλο αλλά κλάιν.

αλλά γενικά είναι πολύ δύσκολο να χάσεις κιλά αν έχεις αρκετό υδατάνθρακα στην διατροφή σου ακόμα και αν τρέχεις 12-15χλμ τη μέρα και συντηρείς την μυϊκή μάζα με βάρη.
με τον τελευταίο συνδυασμό έφτασα 13.5% λίπος και είχα σχεδόν κάθε μέρα από τον νοέμβρη και μετά γλυκό (γιορτές, γενέθλια, λιγούρες, ποιος άνοιξε την σοκολάτα κλπ), αλλά βασικά συστατικά των γευμάτων μου είναι αυγά, μπέικον προσούτο τυριά (ειδικά μετα την προπόνηση το πρωί) , κρεατικά, ξηροί καρποί (χεριές μεγάλες, όχι 6-7 αμύγδαλα και τέτοια) και απέγευγα τα βαριά προϊόντα ζύμης (ψωμί πχ 4-5 φέτες ψωμί από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ζυμαρικά καμιά δεκαριά γεύματα αντίστοιχα, ρύζι κάτι λιγότερο κλπ) αλλά πολύ γλυκο ρε γμτ.

η μλκ με τα άλευρα και την ζάχαρη είναι οτι εθίζεσαι, προσπαθείς να τα κόψεις και έχεις λιγούρες. Μια ιδέα είναι όλα, γίνεται και δουλεύει αλλά όπως για να φτάσεις 30+% λίπος το προσπάθησες πολλές βδομάδες , (με 5 μέρες να τρώς σαν βόδι το πολύ να πάρεις κάνα κιλο και αυτό προσωρινά) αντίστοιχα για να γυρίσεις στον ίσιος δρόμο θέλει επιμονή και προσπάθεια.

Reaction score
689
Όσοι ακολουθείτε κάποια δίαιτα πλούσια σε ζωική πρωτεϊνη και λιπαρά, έχετε παρατηρήσει κάποιες μεταβολές προς το χειρότερο, σε αιματολογικούς δείκτες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.410
Όσοι ακολουθείτε κάποια δίαιτα πλούσια σε ζωική πρωτεϊνη και λιπαρά, έχετε παρατηρήσει κάποιες μεταβολές προς το χειρότερο, σε αιματολογικούς δείκτες;
Όχι, άριστοι.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.053
Για πείτε, όσοι γνωρίζετε με σιγουριά :

Κάποιοι ισχυρίζονται οτι οι Αμερικάνοι γιατροί ισχυρίζονται οτι μπορεί μεν η χοιρινή μπριζόλα να είναι πλούσια σε λίπος εξωτερικά, αλλά ο κυρίως ιστός έχει λιγότερο εσωτερικό λίπος από την μοσχαρίσια.

Αλλοι μου λένε οτι δεν ισχύει, η μοσχαρίσια έχει και εσωτερικό λίπος λιγότερο. . .
- με όση σίγουρα μου παρέχει η εμπειρία μου από μαγείρεμα , ισχύει η των Αμερικανών άποψη...

... Τό στεγνό εσωτερικό τής χοιρινής δεν τό συναντάω στην μοσχαρίσια , γενικά τώρα γιατί από κομμάτι σέ κομμάτι διαφέρει...

... Εκτός και αν δεν είναι λίπος αυτό στην μοσχαρίσια και είναι κάτι άλλο , υγρασία ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Members
38.443