Δίαιτα

Reaction score
126
Αυτη των 20€ κουκουρουκου μου φανηκε.
Δεν ξερω αυτες οι Tanita που εχουν και σε ιατρεια ή διατροφολογοι, τι λενε.
Αλλα ειναι και ακριβες.
Tanita humel κλπ που έχουν και μέτρηση διαμέσου των χεριών λιγο καλύτερες.
Καλύτερα dexa, σούπερ και οικονομικο το δερματοπτυχομετρο

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.280
Αν δεν έχεις λίπος, χρειάζεται σημαντική ποσότητα πρωτεϊνης παράλληλα με τη γυμναστική, για να χτίσεις μύες.
Μα αυτο ακριβως κανω.

Reaction score
126
1850 θερμιδες; βαλε αλλο ενα γεύμα 20γρ πρωτεινης με λιγο λιπος και υδατάνθρακες και θα δεις αύξηση στην μυική μάζα ΑΝ στρεσάρονται οι μυς σου κάθε φορά ολο και λιγο πιο πολύ. Progressive overload στα Ελληνικά.

Akis_G

Reaction score
8.280
1850 θερμιδες; βαλε αλλο ενα γεύμα 20γρ πρωτεινης με λιγο λιπος και υδατάνθρακες και θα δεις αύξηση στην μυική μάζα ΑΝ στρεσάρονται οι μυς σου κάθε φορά ολο και λιγο πιο πολύ. Progressive overload στα Ελληνικά.
Θα το παω λιγο ψαχνοντας τωρα.
Οι συστασεις που βλεπω λενε για 30/40/30 (% πρωτεινη/υδατανθρακες/λιπος).
Στις 2200 που παω τωρα, βγαινει σταθερη πρωτεινη 165gr και λιπος 70gr και τα υπόλοιπα υδατάνθρακες.
Δεν θα προσθεσω γευμα προς το παρον. Θα μεινω στα τεσσερα.
Στο επομενο σταδιο που θα ειναι περιπου 2500, θα το σκεφτω.

Reaction score
126
Σωστά. Στα 2200 θα μπορούσε με βάση το bmr σου να βάλεις μυική μάζα αλλα λιγο. Στα 2500 δωσε πόνο αλλα θα πάρεις και λιπος.

Reaction score
25.657
Ναι, είναι παλιό φτηνό μηχάνημα, χαμηλών δυνατοτήτων.

Στο προσωπικό μου ιατρείο, προ 10-ετιας, είχα τέτοιο εξοπλισμό που ολοκλήρωνα ολοσωματική ανάλυση σε 1-1,5'. Βεβαίως έχω κάνει και πρωτότυπες εργασίες στο θέμα.

Οι εξεταζόμενοι πάθαιναν πλάκα με τη μέτρηση οστικής πυκνότητας, που τελείωνε σε 13-15"..

Βεβαίως ήταν σημαντικά ακριβότερο μηχάνημα, μεγαλύτερη σειρά, επίσης της GE, και με σοφτγουερ της προκοπής. Αλλά ασχολήθηκα προσωπικά, και είμαι άνθρωπος που διαβάζω όλο το μανιουαλ χρήσης, πριν πάρω το μηχάνημα, είτε πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό είτε για αυτοκίνητο, οπότε λόγου χάριν ξέρω τι σημαίνει FSD, αντιθέτως με πολλούς άλλους. 🤪😁
Βιότυπος στον Χολαργό , 15 ευρώ "λιπομετρηση dexa" μου φάνηκαν λίγα , ένα απλό κείμενο από ακτινολόγο 3 γραμμές με ολικό λίπος 17% αμέσως μετά από δερματοπτυχομετρηση που έδειχνε 14,5 % και ευρήματα που δείχνουν περισσότερο στο 15 παρά στο 17. Πεταμένα λεφτά , 15ευρω πεταμένα σαν καφές illy σε πλαστικό ποτήρι.
Μετά που ρώτησα έναν γνωστό που κάνει εκπαιδεύσεις σε μηχανήματα της ge (ρώτησε συνάδελφό που έχει τα dexa) μου εξήγησε το όνειρο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Δερματοπτυχομετρο λέμε. Φτάνει, και με λίγη εξάσκηση θα βγάζεις μέτρηση ΠΟΛΥ υψηλής ακρίβειας, με επαναληψιμότητα.
Όταν πριν 3 δεκαετίες προπονούσαμε με τον Doherty πρωταθλητές, είχαμε αγοράσει ένα ακριβό δερματοπτυχόμετρο. Μετά από μικρή διάρκεια εξάσκησης στις μετρήσεις έγινε το απόλυτο βοηθητικό όργανο.

Σήμερα, πολλοί προπονητές του εξωτερικού χρησιμοποιούν συνδυασμό DEXA και δερματοπτυχόμετρου. Μετά από 2-3 μετρήσεις κάθε αθλητής έχει τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στο ποσοστό σωματικού λίπους.

Σε ερασιτεχνικό επίπεδο τώρα, μία απλή ηλεκτρονική ζυγαριά των 50€ max είναι υπεραρκετή. Γιατί δεν μας νοιάζει τόσο η ακρίβεια, ούτε η κόντρα με τον φίλο, αλλά η καταγραφή μίας σχετικής μέτρησης λίπους και η παρακολούθηση της τάσης. Αν χρησιμοποιείς την ίδια συσκευή, την ίδια ώρα, με τις ίδιες συνθήκες, τα αποτελέσματα θα έχουν τη μέγιστη ακρίβεια λόγω συνέπειας.

Οι ηλεκτρονικές ζυγαριές του εμπορίου έχουν απόκλιση από το DEXA ~5% κατά μέσο όρο.

Έχω καιρό να το ψάξω αλλά οι πιο ακριβείς απλές ζυγαριές είναι αυτές που έχουν διπλή συχνότητα BIA (βιοηλεκτρική εμπέδηση) σε σχέση με τις παλιότερες.

EDIT: Βρήκα τη Xiaomi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.844
Οι ηλεκτρονικές ζυγαριές του εμπορίου έχουν απόκλιση από το DEXA ~5% κατά μέσο όρο.
Λίγο λες, αλλά Χου Κερς. 🤣🤪😁

Σημασία έχει και η επαναληψιμότητα των μετρήσεων, και η ακρίβεια μέτρησης, για αναφορά.

Με σοβαρό εξοπλισμό DEXA, η επαναληψιμότητα και η ακρίβεια είναι τοπ, δε φεύγει καθόλου μέτρηση από μέτρηση, είναι "καρφί" (από προσωπική εμπειρία μιλάω).

Βιότυπος στον Χολαργό , 15 ευρώ "λιπομετρηση dexa" μου φάνηκαν λίγα , ένα απλό κείμενο από ακτινολόγο 3 γραμμές με ολικό λίπος 17%
Εγώ έβγαζα (πέραν του περιτοναϊκού - ενδοκοιλιακού λίπους, κλπ) μέχρι και την ποσότητα μυών/λίπους/οστών ανά άκρο. (Προφανώς αυτά γίνονται και με CT/MRI, με τα κατάλληλα software.)
Αυτό σε αθλητές έχει σημασία, διότι δείχνει επακριβώς πόσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχει το ένα πόδι σε σχέση με το άλλο, και ομοίως κάθε χέρι.
Εάν η ποσότητα της μυϊκής μάζας είναι απολύτως όμοια σε κάθε άκρο, έχεις τις απολύτως καλύτερες δυνατές επιδόσεις.
Όταν ένα άκρο υπολείπεται κατά τι, κάνεις λίγη παραπάνω γυμναστική σε αυτό, μέχρι να έρθει ισορροπία μυών, άρα και μυϊκής ισχύος.
Διαφορές που δε φαίνονται με το μάτι και με τη μεζούρα, "βγάζουν μάτι" με την DEXA.
Τέτοιες μετρήσεις κυνηγούν σε πρωταθλητισμό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Λίγο λες, αλλά Χου Κερς. 🤣🤪😁

Σημασία έχει και η επαναληψιμότητα των μετρήσεων, και η ακρίβεια μέτρησης, για αναφορά.

Με σοβαρό εξοπλισμό DEXA, η επαναληψιμότητα και η ακρίβεια είναι τοπ, δε φεύγει καθόλου μέτρηση από μέτρηση, είναι "καρφί" (από προσωπική εμπειρία μιλάω).

Εγώ έβγαζα (πέραν του περιτοναϊκού - ενδοκοιλιακού λίπους, κλπ) μέχρι και την ποσότητα μυών/λίπους/οστών ανά άκρο. (Προφανώς αυτά γίνονται και με CT/MRI, με τα κατάλληλα software.)
Αυτό σε αθλητές έχει σημασία, διότι δείχνει επακριβώς πόσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχει το ένα πόδι σε σχέση με το άλλο, και ομοίως κάθε χέρι.
Εάν η ποσότητα της μυϊκής μάζας είναι απολύτως όμοια σε κάθε άκρο, έχεις τις απολύτως καλύτερες δυνατές επιδόσεις.
Όταν ένα άκρο υπολείπεται κατά τι, κάνεις λίγη παραπάνω γυμναστική σε αυτό, μέχρι να έρθει ισορροπία μυών, άρα και μυϊκής ισχύος.
Διαφορές που δε φαίνονται με το μάτι και με τη μεζούρα, "βγάζουν μάτι" με την DEXA.
Τέτοιες μετρήσεις κυνηγούν σε πρωταθλητισμό.
Το 5% είναι ένας γενικός εμπειρικοσ μέσος όρος για τις πιο σύγχρονες συσκευές. Παλιότερα ήταν πάνω από 10%. Φυσικά ακόμα και σήμερα μπορεί να υπάρχουν ζυγαριές με πάνω από 15% απόκλιση ανάμεσα στις κάτω των 5%. Ή ακόμα και μετρήσιμες διαφορές μεταξύ του ίδιου μοντέλου της ίδιας εταιρείας. Δεν γίνεται να υπάρχει αυστηρό calibration σε προϊόντα των 30 ευρώ.

Όπως έγραψες, μέσω CT/MRI έχουμε τις απόλυτες μετρήσεις. Αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται από αθλητές πιο σπάνια για πολύ ψαγμένες μετρήσεις. Οι υπόλοιπες γίνονται μέσω DEXA.

Akis_G

Reaction score
8.280
Κανονίστε, θα ανοίξω θέμα...

Δείξτε μας τους κοιλιακού σας :lolsign:
Εχε το νου σου, γιατι εχει παρει τ’αυτι μου οτι οι διαχειριστες εδω ειναι του κατηχητικου και μολις φανει λιγη ρωγιτσα σου στελνουν το ηθων. :roflmao:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON