Διάτρητες Γυψοσανίδες στο ταβάνι : Η μαγική ερώτηση

Reaction score
828
Παίδες,

Μιας και θα ανακαινίσω σε σημαντικό βαθμό ένα διαμέρισμα, θα δουλέψω και κάποια βασικά για τον ήχο μου.

Στο ταβάνι, πάνω από τον νοητό χώρο που θα χωρίζει εμένα από τα ηχεία, θέλω να βάλω δύο διάτρητες γυψοσανίδες knauf που έρχονται σε έτοιμο μέγεθος 1,20 Χ 2,40 μέτρα, πάχους 1,25 εκατ.

Πίσω τους θα μπεί πετροβάμβακας ή αντίστοιχο υλικό πάχους 7 ή 8 εκατ. οπότε το σύνολο του πάχους, μαζί με ένα πόντο που λέω να αφήσω αέρα από το ταβάνι, θα είναι περίπου 10 εκατοστά ...

Η μαγική ερώτηση είναι : απαιτείται για ακουστικούς λόγους να τις τοποθετήσω κολλητά, ώστε να σχηματισθεί ένα ενιαίο όλον 2,40 Χ 2. 40 ?

Εάν δεν υπάρχει κάποιος ακουστικός λόγος για αυτό, προσωπικά θα προτιμούσα για αισθητικούς λόγους, να τις τοποθετήσω έχοντας μεταξύ τους κενό 20 με 30 εκατοστά .

Παρακαλώ τα φώτα των κονοσιέρς !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
Εάν δεν υπάρχει κάποιος ακουστικός λόγος για αυτό, προσωπικά θα προτιμούσα για αισθητικούς λόγους, να τις τοποθετήσω έχοντας μεταξύ τους κενό 20 με 30 εκατοστά .
παίζει να είναι και καλύτερα ακουστικά έτσι.... περισσότερη "ποικιλομορφία" επιφάνειας -> περισσότερη σκέδαση/διάχυση

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.480
@Δημοκηδής Εάν αφήσεις το κενό των 20-30εκ που λες, θα σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή, ας πούμε, "πυραμιδοειδή" κατασκευή, ανάμεσα στις δύο γυψοσανίδες, για να "σπάσεις" την παραλληλία με το πάτωμα.

IMG_20241125_193926.jpg

Reaction score
23.472
Η διάτρητη δεν κόβεται.
Αυτό σημαίνει είτε πάνε στον στρωτήρα κολλητά είτε αφήνεις κενό μέχρι τον επόμενο στρωτήρα. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να αφήσεις κενό πρέπει είτε να είναι 60εκ είτε να μπουν πιο πυκνοί στρωτήρες.
Η άποψη μου είναι ότι μπορείς να τις βάλεις όπως θες αρκεί να είναι αρκετές και σίγουρα στην ευθεία από τα ηχεία προς την MLP
Εγώ τις κόλλησα 3 και 2 και μια μόνη της σε 45τμ χώρο
1000001824.jpg

(Όσο φαίνεται)

Reaction score
828
@Δημοκηδής Εάν αφήσεις το κενό των 20-30εκ που λες, θα σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή, ας πούμε, "πυραμιδοειδή" κατασκευή, ανάμεσα στις δύο γυψοσανίδες, για να "σπάσεις" την παραλληλία με το πάτωμα.

View attachment 350615

ευχαριστώ ! τι ακριβώς έβαλες , αν έβαλες βέβαια από μέσα ?
Η διάτρητη δεν κόβεται.
Αυτό σημαίνει είτε πάνε στον στρωτήρα κολλητά είτε αφήνεις κενό μέχρι τον επόμενο στρωτήρα. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να αφήσεις κενό πρέπει είτε να είναι 60εκ είτε να μπουν πιο πυκνοί στρωτήρες.
Η άποψη μου είναι ότι μπορείς να τις βάλεις όπως θες αρκεί να είναι αρκετές και σίγουρα στην ευθεία από τα ηχεία προς την MLP
Εγώ τις κόλλησα 3 και 2 και μια μόνη της σε 45τμ χώρο View attachment 350619
(Όσο φαίνεται)

ευχαριστώ ! η ίδια ερώτηση : τι έβαλες από μέσα ?

Reaction score
30
Εκτός από πετροβάμβακα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ηχοαπορροφητικές πλάκες από ίνες πολυεστέρα που προσφέρουν και θερμομόνωση. Είναι επίσης ανθεκτικοτέρες στην υγρασία. Περισσότερα εδώ:

Υπάρχουν αντίστοιχα υλικά και από άλλες εταιρείες. Μπορείς να τα βρεις εύκολα σε ένα search.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik