Διάτρητες Γυψοσανίδες στο ταβάνι : Η μαγική ερώτηση

Reaction score
1.926
Ιδανικά, θα πρέπει η ζώνη απορρόφησης να συμπεριλάβει τόσο τα ίδια τα ηχεία (ώστε να κόβει την άμεση προς τα πάνω) όσο και την mlp, πράγμα που στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται με 3 φύλλα γυψοσανίδας:

View attachment 350783

Σε αυτό το σχήμα, το μεσαίο φύλλο γυψοσανίδας είναι στη ζώνη κατοπτρικής ανάκλασης.
Που τις βρίσκετε εσείς τις διατρητες με 2.40μ μήκος? Εγώ οσες έχω βρει είναι 1.20Χ 2.00μ η 1.20Χ1.87 η 60Χ60

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.950
Που τις βρίσκετε εσείς τις διατρητες με 2.40μ μήκος? Εγώ οσες έχω βρει είναι 1.20Χ 2.00μ η 1.20Χ1.87 η 60Χ60
Τυχαία τα νούμερα, δεν θυμάμαι τι μέγεθος είχαν οι διάτρητες γυψοσανίδες ηχοαπορρόφησης στο χώρο μου.

Reaction score
1.926
Τυχαία τα νούμερα, δεν θυμάμαι τι μέγεθος είχαν οι διάτρητες γυψοσανίδες ηχοαπορρόφησης στο χώρο μου.
Αααα ΟΚ. Είπα κι εγώ.
Ευτυχώς που ρώτησα πριν αρχίσω να ψάχνω για 2.40 και φάω δύο μέρες ψάχνοντας άδικα.
1188Χ1988 και 1188Χ1875 είναι τα διαθέσιμα μεγέθη αν θυμάμαι καλά.
Ευτυχώς είμαστε στο στάδιο που η πρόληψη είναι εύκολη υπόθεση.

Ωπ άκυρο. Τελικά υπάρχουν και 1.20Χ2.40 απλά δεν ήταν αυτές που έψαχνα. Οι block βγαίνουν σε αυτές τις διαστάσεις.

Attachments

Last edited:

Reaction score
23.493
μισό λεπτό γιατί εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν
η διάτρητη έχει διαφορετική τεχνική από την απλή.
οι τεχνίτες περνάνε σεμινάριο για αυτές, έχουν άλλα υλικά , άλλες κόλλες, άλλο στόκο, δεν μπαίνει γάζα κλπ.
αυτό σημαίνει οτι αν ο τεχνίτης δεν έχει περάσει την εκπαίδευση δεν ξέρει να την βάλει και θα γίνει μλκ.
αυτό σημαίνει οτι αυτός που ξέρει να την βάλει θα φέρει και τα υλικά , αν τα παρετε εσείς τα υλικά και του πείτε βάλτα θα γίνει μλκ - ντεφινιτελυ

δεύτερον, οι απόψεις του μάστορα για το αν χρειάζεται αν δουλεύει αν το ένα το άλλο είναι για τα σκουπίδια.
'οταν του πεις στο κενό 60χιλ θα βάλει διπλό 40άρι ultracoustic (= θα παιδευτεί) και σου πει δεν χρειάζεται , δουλεύει έτσι κλπ, ή οταν σου πει δεν κάνει τίποτα η μόνωση πίσω απο τη σανίδα δεν χρειάζεται κλπ ή όταν σου πει και η κανονική κάνει δουλειά κλπ τον διώχνεις ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ειδικά στην διάτρητη ζητήστε από την knauf να προτείνει τεχνίτες που την έχουν δουλέψει.
εγώ έτυχε να έχω γνωστό από το σχολείο των παιδιών τεχνίτη που έχει δουλέψει την διάτρητη πολλές φορές (riverwest) και έγινε η δουλειά. όλοι οι άλλοι είπαν ένα τσουβάλι μλκς

Reaction score
4.142
O στόκος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο τον πουλάνε παντού αυτόν που προτείνει η knauf.
Από εκεί και πέρα μάλλον πιο εύκολο είναι γιατί δεν θέλει γάζες κτλ για προφανείς λόγους , αλλά δεν χρειάζεται κιόλας γιατί έχει αιχμηρές γωνίες και στην ουσία κουμπώνουν μεταξύ τους.
Στο τελείωμα για κάλυψη των βιδών και των κενών σε άκρες κτλ μπαίνει ο στόκος.
Δεν είναι επιστήμη , ένας μάστορας που απλώς νιώθει το κάνει για πλάκα.

Reaction score
23.493
αν ήταν επιστήμη θα το φτιάχνανε στην νασα
αλλά επειδή οι μάστορες που τα ξέρουν όλα κάνουν τις μεγαλύτερες μλκς που μπορείς να φανταστείς καλό είναι να διαλέξεις αυτόν που έμαθε και το έκανε.
50 ευρώ συν ΦΠΑ

σε μια κατασκευή και μια ανακαίνιση γνωστών που γίνονται αυτές τι μέρες έχω δει ένα τσουβάλι μλκς.
ξεκινάνε πάντα με το "ξέρω το έχω ξανακάνει" και μετά τραβάς τα μαλλιά τους.

ένας πολυμάστορας που έκανε μια ανακαίνιση σε γυμναστήριο (γυψοσανίδες, γκρεμίσματα, ελαιοχρωματισμούς κλπ) "ξέρει ξέρει μην ανησυχείς"
πήγε να κόψει μεταλλική πόρτα (του 60) για να περάσει το πάτωμα.
είπα και σημάδεψα στον φίλο μου που να του πει να κόψει.
αυτός επειδή είχε δουλέψει και σιδεράς (= το #1 συνεργείο της καταστροφής στην ελληνική οικοδομή) ήξερε και πήγε να κόψει κάτω κάτω (για να μην χρειαστεί να κολλήσει μετά)
πέτυχε την λάμα της πόρτας "είναι μασίφ η πόρτα" "πες του μλκ οτι αν η πόρτα ήτανε μασίφ θα ζύγιζε 400κιλά και δεν θα την άνοιγε με το χέρι"
τα έκανε μνι γιαχνί, κατέστρεψε 10 δισκάκια και φυσικά δεν είναι ίσιο το κόψιμο.

εγώ προειδοποίησα , άλλες 10 φορές το έκανα τον τελευταίο μήνα και είχα δίκιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.596
Members
38.203
Νεότερο μέλος
john-john