- Reaction score
- 23.765
έχει και στον Πειραιά ένα , ελάτε μια βόλτα να δω κάτι
Μια απορία έχω. Το ΦΠΑ το αποδίδουν και πληρώνουν και το πρόστιμο ή μόνο το πρόστιμο;ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε άλλα τέσσερα καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων -Εξέδιδαν, αλλά δεν έκοβαν αποδείξεις - iefimerida.gr
Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.www.iefimerida.gr
Αλυσιδωτή απάτη/φοροκλοπή της αλυσίδας
Ναι, έχει άνετο πάρκινγκ!έχει και στον Πειραιά ένα , ελάτε μια βόλτα να δω κάτι
Ακριβώς. Εξού και τα άρθρα είναι ηλίθια και παραπλανητικά, όχι ότι μας εκπλήσσει.Δεν προκύπτει από το άρθρο η μη πληρωμή ΦΠΑ [...], αυτό εάν υπάρχει αποτελεί άλλη παράβαση.
Μην μπερδεύετε τη διαβίβαση της απόδειξης στην ΑΑΔΕ, που σημαίνει πως όταν η ταμειακή κόβει μια απόδειξη πρέπει να τη στείλει ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ εκείνη τη στιγμή (νομίζω παλιότερα μπορούσε και το βράδυ, τώρα ίσως έχει γίνει real time) με τις δηλώσεις που κάνει η εταιρεία. Είτε μιλάμε για δήλωση ΦΠΑ, είτε για δήλωση εισοδήματος κλπ.Τι χρονικό περιθώριο έχει μια εταιρεία κατηγορίας σαν την H&M να υποβάλει στην εφορία τις αποδείξεις και να υποβάλλει ΦΠΑ?
Ένα μήνα?
Γιατί στον Βόλο λέει πως είχαν καθυστερήσει 3 χρόνια να υποβάλλουν (όλες, κάποιες ?)
Για τις αποδείξεις λιανικής μιλάμε, από τις ταμειακές των καταστημάτων.Στην Η&Μ δεν έχουν τιμολόγια εισαγωγής και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα?
Το ξέρω πως αποδείξεις λιανικής με τιμολόγια δεν είναι το ίδιο, αλλά μπορεί να είχαν τυχαίο πρόβλημα μόνο στις αποδείξεις με το mydata?Για τις αποδείξεις λιανικής μιλάμε, από τις ταμειακές των καταστημάτων.
Τι έκαναν με τα τιμολόγιά τους δεν το γνωρίζουμε, μπορεί να τα ανέβαζαν στο mydata κανονικά. Δεν σχετίζονται τα δύο μεταξύ τους.
Ούτε βέβαια υποστηρίζω πως είναι απαραίτητα λογικό που δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Λέω πως αυτό που αφήνεται να εννοηθεί (ότι το H&M δεν δήλωνε αποδείξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) δεν είναι αυτό που στην ουσία συνέβαινε.