Διάφορες ερωτήσεις

Reaction score
4
Δεν πίστευα ότι θα ξεκίναγα στην Hi-End θέμα :happy_9: αλλά αφού εδώ είναι τα Γενικού Ενδιαφέροντος... να μερικές ερωτήσεις που δεν αξίζουν να γίνει η κάθε μια Νέο Θέμα.
Ίσως η 5 να άξιζε τον κόπο αλλά ποιος να γράψει...

Διάφορες ερωτήσεις:
  1. Πόσο μουσική ακούτε και με ποιες συνθήκες ; Αυτή τη φόρα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα αλλά με το πόσο ικανοποίηση μας δίνει. (χρόνος/χώρος/ταίρι/παιδιά/εγγόνια….)
  2. Αν μας αρέσει η μουσική του ’70 για να μείνουμε πιστοί στον ήχο της, δεν πρέπει να έχουμε σύστημα (έστω Hiend) της εποχής της ;
  3. Γενικά το “made in” χαρακτηρίζει μια πλευρά των προϊόντων της χώρας προέλευσης. Ιάπωνες=Λεπτομέρεια Γερμανοί=ποιότητα κατασκευής κτλ, ισχύει κάτι ανάλογο και στo Hi-Fi ; Μπορούμε να διαλέγουμε νέες συσκευές με «εταιρείες» ; (αφού ξέρουμε τον χαρακτήρα του ήχου της)
  4. Ο ενισχυτής ακουστικών ενός ενισχυτή (η προ-) μας δίνει το χαρακτήρα του μηχανήματος ; Είναι κοινός με αυτόν, των ηχείων;
  5. Ο ρόλος του προ-ενισχυτή σε ένα set (τεχνικό+ακροάσεις). Ακουστές(-στικές) διαφορές λαμπάτου και μη.
  6. Σε ένα pc με καλή κάρτα ήχου τι ποιότητας-τιμής πηγή αντικαθιστώ ; Ευχρηστία / ποιο είναι το ιδανικό pc ή mac ;
Μπορείτε να βάλετε και Links που να απαντούν ή ότι άλλο θέλετε.

Reaction score
8
1. Η ψυχολογια της στιγμης παιζει τον μεφαλυτερο ρολο και μετα ιο χωρος.
2. Οχι γιατι ενω το πρωτογενες υλικο εγραφης ειναι το ιδιο τα μεσα που εγραφεται και τα μηχαημτα που το εγραφουν ειναι πιο βελτιωμενα, οπως και τα μηχανηματα αναπαραγωγης που την κανουν πιο αληθοφανη.
Παραδειγμα για το ιδιο μεσο σε βινυλιο, ο δισκος Aqualong των Jethro Tull to πρωτοτυπο υπολοιπεται απο την συγχρονη εκδοση της Classic Records στην εκταση του μπασου, στην αναλυση κ.λπ.
Κανενας παντως δεν σε εμποδιζει να παρεις ξαποια καλα μηχανηματα της εποχης που παραγονται ακομη και σημερα βελτιωμενα, οπως τα Clipshorn, Quad ESL τα λαμπατα των Quad και Macintosh, το πλατω της Lin LP12 κ.λπ.
3.Ναι καθε χωρα εχει τον δικο της ηχο και οχι γιατι το καθε μηχανημα επισης εχει τον δικο του ηχο ακομα και της ιδιας εταιρειας.
4.Ναι μας δινει το χαρακτηρα του ηχου μας , απο την πηγη μεχρι τον ενισχυτη, αλλα οχι αληθοφανη αναπαραγωγη, εκτος εαν εχουμε ειδικη ηχογραφηση για ασουστικα.
Το καθε ηχειο εχει τον δικο του χαρακτηρα που επηρεαζει περισσοτερο απο καθε αλλο κρικο την αλυσιδα της αναπαραγωγης.
5.Μεγαλο θεμα, οι περισσοτεροι πιστευουν οτι πρεπει η υπογραφη του στο συστημα πρεπει να ειναι αφαντη, χωρις να επηρεαζει δηλαδη την αναπαραγωγη. Οι λαμπατοι συνηθως προσθετουν μια ζεστη χροια στον ηχο.
6.Δεν ειμαι ειδικος, εδω ειναι που θα ακουσεις απειρες αποψεις να διισταντε.
Τελος ολα τα παραπανω ειναι γενικα, προσωπικες αποψεις και οχι απαραιτητα ορθα.

Reaction score
1.844
1. Περίπου 3-4 ώρες την ημέρα, σχεδόν τις μισές στο αυτοκίνητο. Τις υπόλοιπες απο υπολογιστή και περίπου 1 ώρα την ημέρα απο στεροοφωνικό.
2. Όχι, γιατί ακούω τη μουσική χαλαρός χωρίς τεχνοκρατικά κριτήρια.
3. Η χώρα προέλευσης των προϊόντων καθορίζεται (πια όλο και λιγώτερο) απο το ύφος της μουσικής της, π.χ. τα αμερικάνικα είναι ρωμαλέα, τα αγγλικά ντελικάτα κ.λ.π.
4. Δύσκολο να πεις, γιατί πρέπει να έχεις ακουστικά και ηχεία με τον ίδιο χαρακτήρα, πράγμα απίθανο.
5. Αυτό το (τεχνικό+ακροάσεις) είναι εκτός θέματος για ένα εραστή της μουσικής (music lover) :happy_9:
6. Αντικαθιστάς πηγή-προενισχυτή μέσης τάξης. Αν το σύστημα είχε και σταθεροποιημένη τροφοδοσία θα ανέβαινες ψηλότερα (entry level). Δεν βλέπω ιδανικό, είναι ζήτημα "ματσαρίσματος"! :cool_11:

Reaction score
33
1. Κάθε μέρα.... ακόμη και εάν είναι για 20 λεπτά (συνήθως 2 ώρες) , στο τέλος μιας μέρας γεμάτης άγχος με "αποφορτίζει" πραγματικά.

2. Μου αρέσει η μουσική του '70 για αυτό και προσπαθώ (όπως και τότε κάνανε) να την ακούω όσο το δυνατόν καλύτερα...όχι για να προσπαθώ να ακούσω ποιά συχνότητα ακούγεται σωστά και ποιά όχι, αλλά γιατι όσο πιό καλός είναι ο ήχος τόσο πιό εύκολα (γρήγορα) ξεχνάω τα πάντα και χάνομαι στη μουσική. Αυτό ίσως έχει να κάνει και με την ηλικία.... όταν πχ ήμουν 14 ήταν ευκολότερο για μένα να ενθουσιαστώ με ένα μουσικό κομάτι παρά τώρα... Τώρα οι συνθήκες πρέπει να είναι πιό "ιδανικές" ίσως γιατί μετά από κάποια ηλικία είμαστε όλοι περισσότερο "σφιγμένοι" συναισθηματικά. Προτιμώ λοιπόν τα σύγχρονα μηχανήματα γιατί συνήθως παίζουν καλύτερα.

3. Ναι κάθε χώρα έχει τον δικό της ήχο (μεγάλη γενικότητα). Επίσης κάθε ένας απο μας τις δικές του προτιμήσεις. Προσωπικά πάντως σε όλες τις σχολές έχω ακούσει κάτι που πραγματικά μου άρεσε.

4. Δεν ξέρω, δεν χρησιμοποιώ ακουστικά ποτέ! Με κουράζει.

5. Ο ρόλος είναι σαφής (εκτός των άλλων και η ευχρηστία που αρκετές φορές ξεχνιέται). Όπως όλα τα μηχανήματα έχει και ο προ την ηχητική του ταυτότητα ....απλά εγώ διάλεξα κάποιον που μου άρεσε (και σαν ήχος και σαν ευχρηστία και σαν - ναι είμαι αισχρός αλλά ξέρω ότι θα με συγχωρήσετε- εμφάνιση και δεν ασχολήθηκα άλλο. Μια σημαντική λεπτομέρεια: ΔΕΝ άκουσα τον προ μόνο * του, απλά διάλεξα τον ήχο που μου άρεσε....δηλαδή άκουσα το σετ προ-τελικού.

6. Λυπάμαι δεν ξέρω...

* εννοώ ότι δεν έκανα δοκιμές με διάφορους τελικούς χρησιμοποιώντας τον ίδιο προ ώστε να απομονώσω την συγκεκριμμένη ηχητική ταυτότητα (sic)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.449
Δεν πίστευα ότι θα ξεκίναγα στην Hi-End θέμα :happy_9: αλλά αφού εδώ είναι τα Γενικού Ενδιαφέροντος... να μερικές ερωτήσεις που δεν αξίζουν να γίνει η κάθε μια Νέο Θέμα.
Ίσως η 5 να άξιζε τον κόπο αλλά ποιος να γράψει...

Διάφορες ερωτήσεις:
  1. Πόσο μουσική ακούτε και με ποιες συνθήκες ; Αυτή τη φόρα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα αλλά με το πόσο ικανοποίηση μας δίνει. (χρόνος/χώρος/ταίρι/παιδιά/εγγόνια….

Τις καθημερινές καθόλου.

2. Αν μας αρέσει η μουσική του ’70 για να μείνουμε πιστοί στον ήχο της, δεν πρέπει να έχουμε σύστημα (έστω Hiend) της εποχής της ;

Όχι.

3. Γενικά το “made in” χαρακτηρίζει μια πλευρά των προϊόντων της χώρας προέλευσης. Ιάπωνες=Λεπτομέρεια Γερμανοί=ποιότητα κατασκευής κτλ, ισχύει κάτι ανάλογο και στo Hi-Fi ; Μπορούμε να διαλέγουμε νέες συσκευές με «εταιρείες» ; (αφού ξέρουμε τον χαρακτήρα του ήχου της)

Δεν υπάρχει "ήχος εταιρειών", παρά μόνον στα άδεια κεφάλια των "ρηβιούερ" και των πωλητών. Η βιομηχανία δεν έχει πατρίδα.

4. Ο ενισχυτής ακουστικών ενός ενισχυτή (η προ-) μας δίνει το χαρακτήρα του μηχανήματος ;

Όχι απαραιτήτως, αλλά είναι ενδεικτικός της ευσυνειδησίας του κατασκευαστή, (σε συνάρτηση με το κόστος βέβαια). Πάντως, αν μια μηχανή κοστίζει 2 χιλιάρικα και από τα ακουστικά ακούγεται μάπα, ο κατασκευαστής της είναι για κλωτσιές.

Είναι κοινός με αυτόν, των ηχείων;

Στους ολοκληρωμένους, ναι.

5. Ο ρόλος του προ-ενισχυτή σε ένα set (τεχνικό+ακροάσεις).

Μεγάλος.

Ακουστές(-στικές) διαφορές λαμπάτου και μη.

Ένας σωστός λαμπάτος και ένας σωστός στερεάς κατάστασης έχουν δυσδιάκριτες διαφορές.

6. Σε ένα pc με καλή κάρτα ήχου τι ποιότητας-τιμής πηγή αντικαθιστώ ;

Αν θέλεις την κάρτα για ακρόαση μουσικής και μόνον, δεν χρειάζεσαι κάρτα, αλλά ένα λαπτόπι με μια USB θύρα ελεύθερη, και έναν καλό USB DAC.

Ευχρηστία / ποιο είναι το ιδανικό
    pc ή mac ;

Η αγορά PC έχει πελάτες, η αγορά της Apple έχει ευτυχισμένες παχιές
    αγελάδες, πρόθυμες για άρμεγμα. Διαλέγεις και παίρνεις. Από ευχρηστία καλά τα πάνε και οι μεν και η δε.

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Διάφορες ερωτήσεις

Διάφορες ερωτήσεις:

Πόσο μουσική ακούτε και με ποιες συνθήκες ; Αυτή τη φόρα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα αλλά με το πόσο ικανοποίηση μας δίνει. (χρόνος/χώρος/ταίρι/παιδιά/εγγόνια….)
Ο ελάχιστος χρόνος δυστυχώς είναι πλέον ελάχιστος οπότε τις καθημερινές ούτε για πλάκα (μόνο μέσα στο αυτοκίνητο).

Αν μας αρέσει η μουσική του ’70 για να μείνουμε πιστοί στον ήχο της, δεν πρέπει να έχουμε σύστημα (έστω Hiend) της εποχής της ;
Και όσους τους αρέσει η προκλασική μουσική τι θα έπρεπε να κάνουν; Το Hi-end της εποχής ποιο ήταν;

Γενικά το “made in” χαρακτηρίζει μια πλευρά των προϊόντων της χώρας προέλευσης. Ιάπωνες=Λεπτομέρεια Γερμανοί=ποιότητα κατασκευής κτλ, ισχύει κάτι ανάλογο και στo Hi-Fi ; Μπορούμε να διαλέγουμε νέες συσκευές με «εταιρείες» ; (αφού ξέρουμε τον χαρακτήρα του ήχου της)
Δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε διαφορές όχι ανάλογα με την χώρα κατασκευής. Όποιος τα λέει αυτά μάλλον είναι τουλάχιστον αφελής.

π.χ. Ποια είναι η αγγλική σχολή; Αυτή με τον ήχο της Tannoy αυτή με τον ήχο της Harbeth και της Spendor ή αυτή της B&W;

Και στους Ιάπωνες ποια είναι η σχολή; Η Audio Note ή η Accuphase;

Αυτό που διαφέρει από εταιρία σε εταιρία είναι πρώτον οι σχεδιαστικές επιλογές της, δεύτερον το target group της και τρίτον το business plan της καθεμίας. Ο κάθε κατασκευαστής προσαρμόζει τον ήχο του κυρίως σε αυτά τα τρία και λιγότερο στα προσωπικά του ή διάφορα "εθνολογικά" κριτήρια...

Ο ενισχυτής ακουστικών ενός ενισχυτή (η προ-) μας δίνει το χαρακτήρα του μηχανήματος ; Είναι κοινός με αυτόν, των ηχείων;
Όχι απλά είναι μία ένδειξη του αν κάποιος σέβεται τον αγοραστή της συσκευής του. Ειδικά για τις ακριβές συσκευές. Τα ηχεία είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Ο ρόλος του προ-ενισχυτή σε ένα set (τεχνικό+ακροάσεις). Ακουστές(-στικές) διαφορές λαμπάτου και μη.
Βλέπε τι είπε ο Κώστα προηγουμένως.

Σε ένα pc με καλή κάρτα ήχου τι ποιότητας-τιμής πηγή αντικαθιστώ ; Ευχρηστία / ποιο είναι το ιδανικό pc ή mac ;Μπορείτε να βάλετε και Links που να απαντούν ή ότι άλλο θέλετε.
Εξαρτάται το από την κάρτα ήχου. Αλλά με ένα USB DAC ακόμη και η κάρτα ήχου δεν χρειάζεται. Σε ευχρηστία δεν θα δεις διαφορές, αλλά θα δεις διαφορές στην ποσότητα και την ποιότητα του λογισμικού. Εγώ πάντως ποντάρω στο pc...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
1. Μουσική ακούω όλη μέρα. Είτε mp3 και ραδιόφωνο από το pc είτε από ακουστικά του ipod είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο σπίτι ως μουσικό χαλί, αλλά και στον καναπέ του μαρτυρίου τουλάχιστον 10-15 λεπτά τη μέρα, μερικά τραγούδια για να μου φύγει το άγχος ότι το μηχάνημα δεν έπαθε τίποτα. :happy_9: Το ΣΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολύς καναπές μαρτυρίου και λιγότερο fast food.
2. Όχι βέβαια.
3. Κάποτε ίσως (λένε) υπήρχε χαρακτηριστικός ήχος ηχείων, διότι ο κατασκευαστής τα τιουνάριζε με βάση το πιθανό περιβάλλον που θα παίξουν και άρα έχοντας στο μυαλό του τυπική πχ εγγλέζικη οικοσκευή και κατασκευή. Τώρα αυτά είναι ανύπαρκτα θέματα.
4. Όχι.
5. Βλέπε απάντηση ΚΚ.
6. Βλέπε απάντηση ΚΚ.

...

Reaction score
8
Δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε διαφορές όχι ανάλογα με την χώρα κατασκευής. Όποιος τα λέει αυτά μάλλον είναι τουλάχιστον αφελής.
Σπυρο πιστευω οτι καποιες διαφορες υπαρχουν τοσο σε θεματα ακουστκων συνηθειων οπως πχ μεταξυ Αμερικανων και Αγγλων, οσο και μεταξυ καασκευαστων οπως πχ. τα αγγλικα πλατω που ειναι συνηθως με αναρτηση και δουλευουν καλυτερα με κεφαλες οπως οι Ortofon και τα γερμανικα που ειναι συνηθως μαζας και δουλευουν καλα με κεφαλες τυπου Βenz.
Ολα αυτα βεβαια εναι πολυ γενικα και οχι απαραιτητα ο κανονας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Διάφορες ερωτήσεις

Σπυρο πιστευω οτι καποιες διαφορες υπαρχουν τοσο σε θεματα ακουστκων συνηθειων οπως πχ μεταξυ Αμερικανων και Αγγλων, οσο και μεταξυ καασκευαστων οπως πχ. τα αγγλικα πλατω που ειναι συνηθως με αναρτηση και δουλευουν καλυτερα με κεφαλες οπως οι Ortofon και τα γερμανικα που ειναι συνηθως μαζας και δουλευουν καλα με κεφαλες τυπου Βenz.
Ολα αυτα βεβαια εναι πολυ γενικα και οχι απαραιτητα ο κανονας.
Όπως λες παραείναι γενικά. Και φυσικά δεν αποτελούν καμία ένδειξη για την ηχητική "υπογραφή" της συσκευής.

Π.χ. ανάρτηση έχει το LP12, αλλά το νέο πικάπ της Creek χρησιμοποιεί μάζα. Εκτός αυτού αν πάρουμε δύο πικάπ από την ίδια "σχολή", που χρησιμοποιούν μάζα για την απόσβεση (π.χ. Project και clearaudio) το ηχητικό αποτέλεσμα διαφέρει κατά πολύ.

Όσο για το "πάντρεμα"¨με τις κεφαλές αυτό είναι κάτι πολύ υποκειμενικό (εμένα μου αρέσουν οι benz παντού).

Reaction score
8
Π.χ. ανάρτηση έχει το LP12, αλλά το νέο πικάπ της Creek χρησιμοποιεί μάζα.
Οπως και τα notigham οντως πολυ γενικα.
Όσο για το "πάντρεμα"¨με τις κεφαλές αυτό είναι κάτι πολύ υποκειμενικό (εμένα μου αρέσουν οι benz παντού).
και μενα το ιδιο, ιδιαιτερα οταν οι δισκοι δεν ειναι σε τελεια κατασταση δεν παιζονται.

Reaction score
4

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Υπήρχαν και μερικές ακόμα αλλά δεν τι έβαλα τελικά...
Μια από αυτές ήταν ποιες είναι οι 'σχολές' ήχου αλλά επειδή φαντάστηκα ότι δεν θα είναι σαφές το άφησα. Το "πιστό" μάλλον είναι το ζητούμενο πια. :happy_9:

...

Και όσους τους αρέσει η προκλασική μουσική τι θα έπρεπε να κάνουν;...
:cool_11: φοβερό !

Δηλαδή για να ρωτήσω ευθέως ένας προενισχυτής θα επηρεάσει πολύ τον ήχο αν μπει πριν από ενεργά ηχεία ; Σε τι επίπεδο τιμής θα πρέπει να ψάξω,σε σχέση με τα ηχεία (ίδια, μισή, ακριβότερο ΓΕΝΙΚΑ ! )

Υ.Γ. Τελικά αισθάνομαι τυχερός που μπορώ και ακούω κάθε μέρα μουσική :happy_2:

Reaction score
4

• Τι είναι εκείνο που δικαιολογεί την μεγάλη (για τον μέσο όρο) τιμή απόκτησης ενός συστήματος Hi-End.Δηλαδή το δικό μου που κοστίζει 10-100 φορές λιγότερο, τι λιγότερο παίζει ή τι λιγότερο ακούω εγώ ; Ξεχάστε τεχνικά και πείτε μου, όσα αφορούν την μουσική, αφού μέσο αυτής κρίνουμε.
  • Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να δίνουν 30.000 € για ηχεία.Στα προηγούμενα των 3.000 που είχαν δεν άκουγαν 'κάτι' και τα άλλαξαν ;
  • Οι κάτοχοι τέτοιων μηχανημάτων δεν θα έπρεπε να ακούν αυτό το κάτι και να μπορούν να το ορίσουν πέρα από τις κλισέ εκφράσεις που χρησιμοποιούν χωρίς να τις καταλαβαίνουν ;
  • Αν εγώ που δεν ξέρω μουσική αποκτήσω ένα Hi μηχάνημα, ο διευθυντής ορχήστρας που έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική και μπορεί να ακούσει το καθέ ένα από τα 6 βιολιά που παίζουν μαζί, τι μηχάνημα του αναλογεί ;

Reaction score
4

Στα χαρακτηριστικά των ηχείων, γιατί δεν δίνουν και το "πολικό διάγραμμα" ; (απόκριση)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.449
Γιατί είναι σκέτη κρυάδα. Για έναν ακραιφνή χαϊεντά, πολικό διάγραμμα και πολικό ψύχος είναι περίπου το ίδιο, πολικό το ένα, πολικό και το άλλο. Εξαιρείται ο όρος "πολίστας".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Διάφορες ερωτήσεις

• Τι είναι εκείνο που δικαιολογεί την μεγάλη (για τον μέσο όρο) τιμή απόκτησης ενός συστήματος Hi-End.Δηλαδή το δικό μου που κοστίζει 10-100 φορές λιγότερο, τι λιγότερο παίζει ή τι λιγότερο ακούω εγώ ; Ξεχάστε τεχνικά και πείτε μου, όσα αφορούν την μουσική, αφού μέσο αυτής κρίνουμε.
  • Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να δίνουν 30.000 € για ηχεία.Στα προηγούμενα των 3.000 που είχαν δεν άκουγαν 'κάτι' και τα άλλαξαν ;
  • Οι κάτοχοι τέτοιων μηχανημάτων δεν θα έπρεπε να ακούν αυτό το κάτι και να μπορούν να το ορίσουν πέρα από τις κλισέ εκφράσεις που χρησιμοποιούν χωρίς να τις καταλαβαίνουν ;
  • Αν εγώ που δεν ξέρω μουσική αποκτήσω ένα Hi μηχάνημα, ο διευθυντής ορχήστρας που έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική και μπορεί να ακούσει το καθέ ένα από τα 6 βιολιά που παίζουν μαζί, τι μηχάνημα του αναλογεί ;
Μια χαρά τα λες, αλλά σου διαφεύγουν απλοί νόμοι καταναλωτικής συμπεριφοράς. Να σου το εξηγήσω.

Για να καταλάβεις τι συμβαίνει πολλές φορές στον χώρο για τον οποίο συζητάμε, μπορείς διερευνητικά να κάνεις το εξής. Όταν βλέπεις μια αγγελία πώλησης ενός μηχανήματος και μάλιστα ακριβού, κάνε στον κάτοχο την εξής ερώτηση: "Γιατί το πουλάς?". Θα διαπιστώσεις πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κανείς δεν μπορεί να σου δώσει μια λογική εξήγηση. Οι περισσότεροι ξέρεις τι θα σου πουν? "Πάω για αναβάθμιση".

...

Reaction score
4

Γνωρίζουμε πολλούς να έχουν μηχανήματα που παίζουν καλύτερα από άλλα, πολλαπλάσιας τιμής.

α) Ποια είναι εκείνα που παίζουν, όπως τα πολύ φθηνότερα ;
β) Ποια είναι εκείνα που παίζουν "στα λέφτά τους" ;

:133:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Διάφορες ερωτήσεις

Γνωρίζουμε πολλούς να έχουν μηχανήματα που παίζουν καλύτερα από άλλα, πολλαπλάσιας τιμής.

β) Ποια είναι εκείνα που παίζουν "στα λέφτά τους" ;

:133:
Βάζεις δύσκολα..
Αυτά κάποιοι τα έχουν (χρυσό)πληρώσει, κάποιοι τα αντιπροσωπεύουν και κάποιοι τα πουλάνε σε αγγελίες.. :116:

Reaction score
4

Καλά πιο πολύ για χιούμορ ήταν η ερώτηση....:137:

Τώρα στο παράδειγμα του μπουρλότου, υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι πήραν ένα dvd pioneer που παίζει σαν 5.000δων +
και άλλοι που λένε ότι πήραν ένα pioneer που παίζει για 150 πάουντς :138:

Το ότι είναι τα ίδια=παίζουν το ίδιο, δεν έχει να κάνει στο τρόπο που ο καθένας το υπολογίζει...
ο πρώτος αισθάνεται έξυπνος και ο δεύτερος αδιαφορεί....:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Μπρε ακγαπητε τιμπρε,δεν κσερει αν το pio παίζει σαν gold γκιατί ντεν εχει ακουσει.
Αλλά ίσως παίζει,οπότε :
παίζει και να παίζει:116:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.095
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21