Διαχυτες ηχου στο σαλονι

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.754
φιλε dahari εκτιμω το ενδιαφερον σου..
θελω να ανεβω σε ενισχυτη ουτος η αλλος..
αλλα υπαρχει ενα θεμα που με ανυσηχει..
ο denon pma700ae εχει loudness, οπως και ο pma720 οπως και ο μικροτερος 520.. το loudness το εχω ΜΟΝΙΜΑ πατημενο, ΔΕΝ γινεται να ακουσω διαφορετικα, αν το εχω στο off το αποτελεσμα ειναι δραματικα αρνητικο..
οι μεγαλυτεροι ενισχυτες της denon οπως 1510ae ,1520ae και πανω 2020ae δεν εχουν loudness.. πως μπορω να ξερω οτι θα με καλυψουν οι μεγαλυτεροι αφου δεν εχω και τη δυνατοτητα ακροασεων.. γουρουνι στο σακι θα παρω?
Μηπως δε το εχουν επειδη υπερκαλυπτουν τις ιδιοτητες του κουμπιου αυτου χωρις αυτο να υπαρχει? δηλαδη μονο με bass και treble?
Κωστή όπως είπαν και τα παιδιά,το loudness είναι ένα ηχητικό τρικ μιας παλιάς εποχής.Μη σκας γι'αυτό.και μη κολλάς απαραίτητα σε denon.Τα συμπεράσματα της μέχρι τώρα περιγραφής σου, δείχνουν ότι δεν έχεις ακούσει σωστά ακόμα τα ηχεία σου.

Είτε λόγω τοποθέτησης είτε λόγω ενισχυτικών.

Μη παρεξηγήσεις τυχόν ''επιθετικές'' ενέργειες αποτροπής αγοράς άλλων ηχείων που ανέφερες.
Το λέμε γιατί είμαστε πολλοί παθόντες αντίστοιχων καταστάσεων.

Μη βιάζεσαι να αγοράσεις κάτι,θέλει μελέτη το πράγμα.

Διάβασε,άκου ότι μπορείς αν μπορείς,δανείσου αν μπορείς κάποιο μηχάνημα και δοκίμασε αν πάλι μπορείς.
Αν πάλι δεν μπορείς τίποτα από όλα αυτά θα μείνεις και θα επεξεργαστείς συμβουλές και θεωρία και θα ρισκάρεις όσοσ το δυνατό λιγότερο

Απ'όσο κατάλαβα ψάχνεσαι αποκλειστικά για 2 κάναλο ενισχυτή?
Αλλά δοκίμασε και λύσεις σε συνδυασμό με sub,ο χώρος σου είναι αρκετά ανοιχτός και θα σε γλιτώσει από ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι που πρέπει να αναλάβει το ηχείο.
ή κάποιον AV ενισχυτή με aydyssey ή YPAO σύστημα

Απ όσο γνωρίζω υπάρχουν πάρα πολλοί 2κάναλοι ενισχυτές με έξοδο sub,ή δεν ξέρω αν έχει προενίσχυση ο denon σου ώστε να καταφύγεις σε λύση τελικού.

Το επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός ότι τα ηχεία τα αλλάζουμε στο τέλος!!

I

iason

Guest
Τά ηχεία σου τα είχα παλιότερα σε ενα χώρο 32 τμ περ'ιπου και τα δούλευα με HK 990 .
Δεν είχαν ανάνκη ουτε από Loudness ουτε από εξτρα μπάσα .
Ο χώρος ηταν( γεμάτος) η δε ισχύς τους χωρίς προβλήματα.
Γιατί Denon απαραίτητα ,εχεις εκπτωση ?
Madurodam 073.JPG

Reaction score
1.390
Τά ηχεία σου τα είχα παλιότερα σε ενα χώρο 32 τμ περ'ιπου και τα δούλευα με HK 990 .
Δεν είχαν ανάνκη ουτε από Loudness ουτε από εξτρα μπάσα .
Ο χώρος ηταν( γεμάτος) η δε ισχύς τους χωρίς προβλήματα.
Γιατί Denon απαραίτητα ,εχεις εκπτωση ? View attachment 58992
πολυ ωραια ! μ αρεσει και το γκαζον κατω...

Reaction score
250
δεν εχω κολημα με denon.. απλα επειδη μου εχει κατσει καλα τοσο καιρο και αισθανομαι καποια οικιοτητα.. μου ειχε προτηνει τους denon ο mythos audio απο Θεσσαλονικη για τα λεφτα που ειχα τοτε..
ο HK 990 πανακριβος φιλε Ιασονα, να και καποιος που τα ξερει τα ηχεια μου!
δεν ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους? εγω ετσι νομιζω, οχι μονο εγω, και η παρεα μου..
AV ενισχυτή με aydyssey ή YPAO σύστημα??? δηλαδη???
ο mythos audio παλι μου ειχε πει τοτε, αν θες να ακους μουσικη, δικαναλο θα παρεις..
ε και απο το 2009 μεχρι τωρα ετσι ειμαι.. συν το dac meridian explorer 2 και κατι καλωδια της qed ..το xtube..

I

iason

Guest
δεν εχω κολημα με denon.. απλα επειδη μου εχει κατσει καλα τοσο καιρο και αισθανομαι καποια οικιοτητα.. μου ειχε προτηνει τους denon ο mythos audio απο Θεσσαλονικη για τα λεφτα που ειχα τοτε..
ο HK 990 πανακριβος φιλε Ιασονα, να και καποιος που τα ξερει τα ηχεια μου!
δεν ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους? εγω ετσι νομιζω, οχι μονο εγω, και η παρεα μου..
AV ενισχυτή με aydyssey ή YPAO σύστημα??? δηλαδη???
ο mythos audio παλι μου ειχε πει τοτε, αν θες να ακους μουσικη, δικαναλο θα παρεις..
ε και απο το 2009 μεχρι τωρα ετσι ειμαι.. συν το dac meridian explorer 2 και κατι καλωδια της qed ..το xtube..
Κωστάκη για τα χρήματα του είναι οντως καλό ηχείο ,με αρκετά καθαρά και γλυκά μεσουψηλά.
Γιά να πάρεις το μάξιμουμ θέλεις δικάναλο και οχι AV.
Tωρα οσο καλύτερα τα οδηγήσεις θα πάρεις και καλύτερο αποτέλεσμα.
Θέλει πάντως ψ'αξιμο .Κατά την ταπεινή μου γνώμη το να ψάχνεσαι για διάχυση και ηχοαπορόφηση κινε'ισαι σε λάθος μέρος.
Φτάξε οσω μπορείς το στήσιμο των ηχείων με την θέση ακρόασης και οταν μπορέσεις αναβαθμίζεις τον ενισχυτή σου ,εάν πάλι δεν είσαι ευχαριστημένος τότε σκέψου γιά άλλα ηχεία.

Reaction score
250
Ιασονα βλεπω τον
HK 3770 αλλα ειναι μονο στα 8ohm...
Ισως εσυ με καταλαβεις μιας που ειχες τα ηχεια μου..
θελω εναν ενισχυτη 2καναλο, να μπορει να εξυπηρετει και 4 ohm (αυριο μευθαυριο πολυ πιθανον να παρω τα opticon 8 )γιαυτο τα 4 ohm, να ειναι τοσο δυνατος οσο για να τρεχει καλα τα concept 6 αλλα να τρεχει παρομοια καλα και τα opticon 8.. δε θα παιρνω ενισχυτες συνεχεια..
δηλαδη να ειναι γυρω στα 150x2 στα 4ohm .. ξερω γω?
και το βασικοτερο, οταν τον συνδεσω θελω να λαμψει το προσσωπο μου, οπως δηλαδη με το loudness button..δε με νοιαζει αν εχει η οχι το κουμπι αυτο, αλλα θελω να παιζει το ιδιο γεματα αλλα και ποιο δυνατα..
να δωσω 1000 ευρω , να παρω super duper ξερω γω ενισχυτη που να παιζει κρυσταλο αλλα οχι γεματα , ε θα τον πεταξω απο τη βεραντα...
Μενω κ επαρχια Καβαλα κ που οι πολυτελειες για ακροασεις...
Κατα 90% ο ενισχυτης που θα παρω θα ειναι μεσα απο κριτικες κ θεωριες ...
τα concept 6 τα ειχα παρει απο media markt, ειχα παρει καμια 20αρια cd μαζι μου , κ τοτε μπορουσες να τα ακουσεις εκει, μαλιστα απο ενα πινακα αλλαζες ζευγαρια ηχειων την ιδια στιγμη που επαιζε η μουσικη, μολις επαιξαν τα dali λεω αυτα αυτα .. τα πειρα χωρις 2η σκεψη και ακουγοταν πολυ πολυ καλυτερα απο κατι b&w και κατι roister που ειχαν διπλασια τιμη.. που? μεσα σε εκεινο το γυαλινο χωρο που ειχαν τα mediamarkt θεσσαλονικης 2009...
ε κ τωρα λεω για αλλαγη ενισχυτη... να παιζει ΓΕΜΑΤΑ εχει δεν εχει loudness..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx