Δοκιμη, full-range vs Arcos

Reaction score
1.788
Σημερα ειχα τον χρονο να βαλω να ακουσω κατι full-range ηχεια, που εχει φτιαξει ενας πολυ καλος φιλος , απο το αδελφο φορουμ.

Πραγματικα ειναι μια πολυ μινιμαλ κατασκευη, με μοναδες της γνωστης fostex. Ειναι 6,5 ιντζες, και η καμπινα tlqw, με ευαισθησια περιπου 95 db [ η χαρα του otl moy]!!

Aξιζει να αναφερω οτι τα δικα μου ηχεια ειναι ιδιοκατασκευη , με μοναδες audax , 88db και 4ωμα [για οσους γνωριζουν τα ΑRCOS απο mtz audio.]

Exω συνηθισει να ακουω αρκετο χαμηλο , με καπως πισω την μεσαια περιοχη και τα πριμα, οποτε ηταν για μενα αυτη η δοκιμη πολυ μεγαλης σημασιας. Ηθελα πολυ καιρο τωρα να ακουσω μεσα στον χωρο μου, με τους δικους μου ενισχυτες ενα ηχειο που να μην εχει κανενα φιλτρο, να ειναι ευαισθητο,και κυριος 8ωμο!!τεσπα...
Αφου διαλεξα ενα προγραμμα που γνωριζω αρκετα καλα, εβαλα τα full- range να παιξουν. Η πρωτη εντυπωση που πηρα ηταν κατι κιθαρες εντελως φυσικες και ζωντανες!! Γενικα σε μικρα συνολα ηταν πολυ καλο, αλλα αν το προγραμμα ειχε πολλα οργανα και χαμηλες.......δεν!!
Σε χαμηλες σταθμες τα πραγματα ηταν καλα, μολις τα εχωνες ομως λιγακι...τσιριζε το ατιμο!! αν ειχε ,δε, και κανενα πνευστο μαματα!!! Αυτο που μου εκανε εντυπωση, ηταν, οτι αν αλλαξεις κατι ακουγεται καραμπινατα!!!αλλαξα μια driver λαμπα στον ενισχυτη μου, και πραγματικα αλλαξε τελειος το ακουσμα!! επισης διαπιστωσα οτι το ενα καναλι επαιζε λιγο πιο χαμηλα απο το αλλο! Για να τσεκαρω τι ακριβως φταιει , πηρα το πολυμετρο και μετρησα τα ρευματα του ενισχυτη, και πραγματικα ο ενας ειχε 15 ma παραπανω απο τον αλλο!!! δεν ξερω αν θα μπορουσα να ζησω με ενα τετοιο ηχειο, αλλα το ατιμο σε χαμηλες σταθμες και με μικρα συνολα γαζωνει!!!!!!! Επισης δεν νομιζω να ταιριαζουν με στους otl μου θελουν κατι πιο γλυκοηχο ,κατι σε set!. Μετα θα ανεβασω και καποιες φωτο .

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Δοκιμη, full-range vs Arcos

Γκουχ γκουχ! Στα διάλα ρε, παραλίγο να με πνίξεις δευτεργιάτικα! :114:
Και ο Κάϊν με τον Άβελ αδέλφια ήτανε...:612:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Δοκίμασε και κάποιο μεγάφωνο <<πλήρους φάσματος>> της προκοπής...:126:

Reaction score
1.788

ρε μαμω τον μπελα σας, διπλα , και παρα διπλα , τα ιδια ατομα γραφουν!!!

Reaction score
29.535

Τάκη βάλε τα woofers σου σε σειρά . Θα σου βγούν 16ωμα, εκεί να δείς πάρτυ ο otl.
Απο αντώνη μεριά αυτό.
Κάνε μια δοκιμή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Με τα woofer εν σειρά η ευαισθησία θα πέσει στο μισό.
Επιπλέον, αν δεν αλλαχθεί το κύκλωμα διαχωρισμού η απόκριση συχνότητας θα έχει ένα τεράστιο κέρδος στη μεσαία-μεσουψηλή περιοχή που θα οφείλεται στα woofer βγάζοντας επιπλέον ένα σωρό παραμορφώσεις από αυτά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

νομίζω πως κατάλαβες τάκη τι σημαίνει παθητικό κρος στον ήχο. ασχέτως των περιορισμών του μονόδρομου ηχείου, σου έγινε πλέον σαφές πόσο επηρεάζει τον ήχο το παθητικό κρος, πόσο πιο "διάφανη" είναι η πορεία του σήματος χωρίς παθητικό κρος, κι αυτό έχω την αίσθηση πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για σένα.

άντε τώρα και με πολυενισχυόμενα ηχεία, με ενεργό λαμπάτο κρος! να σε δω με πολλούς οτλ σε κάθε κανάλι!

Reaction score
249

ρε μαμω τον μπελα σας, διπλα , και παρα διπλα , τα ιδια ατομα γραφουν!!!
δε νομιζω Τακη !
λειπουν οι πρωταγωνιστες του σηριαλ, εχμ ηθελα να πω του εδω φορουμ:123:

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Δοκιμη, full-range vs Arcos

Με τα woofer εν σειρά η ευαισθησία θα πέσει στο μισό.
Επιπλέον, αν δεν αλλαχθεί το κύκλωμα διαχωρισμού η απόκριση συχνότητας θα έχει ένα τεράστιο κέρδος στη μεσαία-μεσουψηλή περιοχή που θα οφείλεται στα woofer βγάζοντας επιπλέον ένα σωρό παραμορφώσεις από αυτά.
Πετρο, οντως χανεις την ευαισθησια , αλλα την κερδιζεις ξανα λογω τον δυο μοναδων . εννοω οτι αν π.χ η μια μοναδα ειναι 87 db μονη της , θα χασει , αλλα με τις δυο σε σειρα θα ξαναπαει ΠΕΡΙΠΟΥ στα 87db. Σιγουρα θα χρειαστει αλλο φιλτρο γιατι οντως θα παιζει οπως λες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμη, full-range vs Arcos

Πετρο, οντως χανεις την ευαισθησια , αλλα την κερδιζεις ξανα λογω τον δυο μοναδων . εννοω οτι αν π.χ η μια μοναδα ειναι 87 db μονη της , θα χασει , αλλα με τις δυο σε σειρα θα ξαναπαει ΠΕΡΙΠΟΥ στα 87db. Σιγουρα θα χρειαστει αλλο φιλτρο γιατι οντως θα παιζει οπως λες.
Δεν είναι έτσι Τάκη γιατί και το ηχείο θα γίνει αναίσθητο αλλά και ο ενισχυτής θα βγάζει τη μισή ισχύ.
Η συνολικά στάθμη θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη.
Αυτά σε ενισχυτή που η αντίσταση εξόδου του δεν αποτελεί θέμα μελέτης.
Στη περίπτωση σου βέβαια τα ηχητικά χαρακτηριστικά θα βελτιωθούν.

Reaction score
1.788

Πετρο μιλαμε ομως οτι θα παιξουν με otl ! Οι otl διπλασιαζουν την ισχυ τους στα 16 ωμ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

Πετρο μιλαμε ομως οτι θα παιξουν με otl ! Οι otl διπλασιαζουν την ισχυ τους στα 16 ωμ!
έτσι είναι.

το κυρίως πρόβλημα στην εν σειρά συνδεσμολογία, είναι άλλο.

είναι σα να βάζεις ένα πηνίο και κάποια καλώδια, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (επαγωγικότητας, χωρητικότητας, dcr) πριν από κάθε ηχείο.

σκέψου το τόσο απλά. θα καταλάβεις το "μπάχαλο" που ακολουθεί...

το ιδανικό σε ένα μεγάφωνο μοναχό του, είναι να έχει ένα ενισχυτή καρφωμένο αμέσως από πίσω του, αν γίνεται και χωρίς καλώδια ηχείων....

Reaction score
1.788

Kωστα το γνωριζω αυο που γραφεις, γι αυτο κοιταω και κατι jbl λια 16 ωμα!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

και πολύ καλά κάνεις!

επίσης, όσο μεγαλύτερης διαμέτρου τα μεγάφωνα που κοιτάς, τόσο το καλύτερο.

και περιορισμός μεγέθους μεγαφώνου, δεν υφίσταται...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef