Most visitors online was 3215 , on 1 May 2025
Ευχαριστώ πολύ για το εκτεταμένο άρθρο και τα κολακευτικά σχόλια φίλε μου Βασίλη.Και φυσικά να τον συγχαρώ επίσης για την τελειότητα και το
απίστευτο μεράκι που παρατηρείται στις κατασκευές του !!!:607:
Δεν είναι καλύτερα για τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ να έχει ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ των γραφομένων σου (και αν θέλει, να τα τυπώσει εύκολα βρε αδερφέ να τα έχει στο αρχείο του)Το σύστημα έχει μια ηχητική συμπεριφορά που χαρτογραφείται συνοπτικά με τις παρακάτω παρατηρήσεις:
1) Η απόδοση των λεπτομερειών και η καθαρότητα της αναπαραγωγή είναι κορυφαία-εξαιρετική!
2) Η όλη προσέγγιση – ηχητική ιδιοσυγκρασία του συστήματος (στο σύστημα συμπεριλαμβάνω και τον χώρο) έχει κορυφαία ουδετερότητα και αυτό που καλώς ή κακώς συνηθίζουμε να αποκαλούμε monitor χαρακτήρα.
3) Η απόδοση των επί μέρους μερών του ηχητικού φάσματος (χαμηλά , μεσαία, πρίμα) είναι πολύ καλή.
4) Τα «δυναμικά» στοιχεία του συστήματος και η «ενέργεια» που το χαρακτηρίζει είναι καλά προς πολύ καλά.
5) Η στερεοφωνική εικόνα και η ψευδαίσθηση της μουσικής σκηνής είναι καλή προς πολύ καλή!
6) Το «σώμα» και ο ρεαλιστικός «όγκος» μεμονωμένων οργάνων και μικρών ή μεγάλων μουσικών συνόλων είναι καλά.
7) Δεν υπάρχει κανένα χαρακτηριστικό της αναπαραγωγής που μειονεκτεί ή ενοχλεί.
8) Το «δέσιμο» του subwoofer με τα κυρίως ηχεία είναι απολύτως κορυφαίο. Κορυφαία επίσης είναι η αναπαραγωγή του χαμηλού σε σχέση με την περιγραφή - λεπτομέρειά του όπως και με την έκτασή του (το τελευταίο στον βαθμό που το οριοθετούν οι φυσικοί περιορισμοί του sub και των διαστάσεων του δωματίου) .
9) Οι υψηλές συχνότητες είναι φυσικές , πλούσιες και «ασυμπίεστες» χωρίς να έχουν οξύ και ενοχλητικό χαρακτήρα.
10) Τα μεσαία είναι πεντακάθαρα. Αν θελήσουμε να γίνουμε ακραία αυστηροί τότε θα διαπιστώσουμε μια μικρή αλλά αισθητή (πέραν του δέοντος) φωτεινότητα στα μεσο-υψηλά και μια επίσης μικρή λέπτυνση στο σώμα των οργάνων και των φωνών.
11) Επίσης το ανώτερο χαμηλό και το μεσοχαμηλό χρειάζεται λίγο περισσότερο σώμα και παρουσία. Είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό στο «αριστερό χέρι» του πιάνου , στα μεγάλα κρουστά , στον ρωμαλέο χαρακτήρα των φωνών των βαρυτόνων και στην αίσθηση ρεαλισμού που αποκομίζεις όταν ακούς να παίζουν ομάδες μεγάλων εγχόρδων.
12) Σε εγγραφές με πλούσιο-μπόλικο χαμηλό το μπάσο αποδίδεται εξαιρετικά. Σε εγγραφές όμως που ο ηχολήπτης επέλεξε να παρουσιάσει την χαμηλή περιοχή διακριτικά έχεις την αίσθηση ότι το μπάσο είναι ανεπαρκές.
13) Έχω την αίσθηση-σιγουριά ότι το συγκεκριμένο σύστημα, σε ένα κατάλληλα μεγάλο χώρο με τα ηχεία στημένα στις ενδεδειγμένες αποστάσεις από τους τοίχους (και ειδικά μεγάλες-κατάλληλες από τον πίσω λόγω δίπολου χαρακτήρα), θα είχε εντυπωσιακή στερεοφωνική εικόνα. Και ως προς το πλάτος και ως προς το βάθος και ως προς την ολογραφική αίσθηση της τοποθέτησης των οργάνων στις τρείς διαστάσεις.
Εδώ όμως λόγω φυσικών περιορισμών που επιβάλλει το μικρό δωμάτιο έχουμε το σύνδρομο του «high end show-έκθεσης». Αυτό που διαπιστώνουμε σε κάθε έκθεση σχετική με το hobby!
Πανάκριβα-καταπληκτικά συστήματα να περιορίζονται από τους μικρούς σε διαστάσει εκθεσιακούς χώρους δίνοντας μια στερεοφωνική εικόνα μίζερη, επίπεδη και συρρικνωμένη !
Και η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε γιατί απλούστατα δεν έτυχε να ακούσουν ποτέ τίποτε καλύτερο με δεδομένο ότι και οι χώροι οι δικοί τους και των φίλων τους έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος σχεδιάζει ένα καινούργιο project ανοικτής μπάφλας με τις ίδιες μονάδες και επιπροσθέτως κατάλληλα (για εφαρμογές open baffle) ηλεκτροδυναμικά woofer. Προφανώς για να καλύψει τις ελάχιστες αδυναμίες του υφιστάμενου συστήματος (που επαναλαμβάνω γίνονται αντιληπτές μόνο μετά από πολύ προσοχή και με ιδιαίτερα αυστηρή ματιά).
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο που με τίμησε με την φιλοξενία του και μου έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθώ με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστήματα (ανεξάρτητα τιμής, μεγέθους και φιλοσοφίας ) που έχω δει μέχρι σήμερα. Επίσης θέλω να τον συγχαρώ για την μεθοδικότητά του, την καλώς εννοούμενη τελειομανία του και το καλό του γούστο και φυσικά να τον συγχαρώ επίσης για την τελειότητα και το απίστευτο μεράκι που παρατηρείται στις κατασκευές του!!!
Τσαντουλή τυχεράκια...ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ μην άγχεσαι...
Απο τα καλυτερα μηνυματα....:444:Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο γραφής. Ο Βασίλης εστιάζει περισσότερο στο τεχνικό μέρος της παρουσίασης και πολλές φορές αντιπαραθέτει και τις εμπειρίες του με αντίστοιχης κατηγορίας συσκευές ήχου. Σε πρώτη φάση, είναι πολύ σημαντικό ο αναγνώστης να αισθανθεί για λίγο ότι βρίσκεται στο χώρο των δοκιμών συμμετέχοντας σαν ένας απλός παρατηρητής. Ενα κείμενο 100 γραμμών "μπαμ και κάτω" χωρίς σχόλια και χωρίς να δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να συμμετέχει σε διάλογο θα ήταν νομίζω πολύ βαρετό και κουραστικό.
Γενικότερα ο Βασίλης είναι πρακτικός τύπος , δεν είναι ούτε λογοτεχνικός συγγραφέας ούτε θέλει να μοιάσει στον κ. Κατσένη.
Με λίγα λόγια, ο κ.Κατσένης ζούσε στο δικό του κόσμο και είχε το δικό του τύπο γραφής. Είναι άδικο πιστεύω να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση μελών μας με γνωστά ονόματα του ειδικού τύπου που ζούσαν από αυτό το επάγγελμα ή έβγαζαν μόνο το χαρτζιλίκι τους από αυτή τους την ενασχόληση.
Εγώ θα χαρώ να δω συμμετοχές από μέλη που δεν ξέρουν να γράφουν, να μην γράφουν με τον τρόπο που γράφουν οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, να γράφουν όμως και να περιγράφουν αληθινές εμπειρίες με τον τρόπο που τις έζησαν. Μου αρκεί να είναι αυθεντικές και να μην καλύπτουν τις αδυναμίες των συσκευών επειδή ο αντιπρόσωπος τυγχάνει να είναι και φίλος τους. Με τόσους πολλούς αντιπροσώπους γύρω μας, βάλλονται ακόμα και οι παραδοσιακοί θεσμοί της φιλίας
Καμιά άλλη εξυπνάδα???συμφωνα με ερευνες που εγιναν στην Αμερικη, η αναφορα στην δισκογραφια ακομα και κατα την διαρκεια του ριβιου, ειναι αδιαφορη για τον μεσο αναγνωστη και τον αποτρεπει απο την αναγνωση του αρθρου, κυριως λογω οτι του οτι πιθανον δεν. εχει ακουσει το εν λογω κομματι πχ, αναφορες του στυλ στο τραγουδι της Μαλαμως της Λελουδως, απο τον δισκο ο Βουρλουμης ο ταξιτζης, στο τραγουδι Μητσακλεα δωστα ολα, το μπασο στα 14,44'' ακουγοταν καπως ρηχο του ειναι αδιαφορες.
Ευχαριστώ πολύ για το εκτεταμένο άρθρο και τα κολακευτικά σχόλια φίλε μου Βασίλη.
Επίσης ευχαριστώ και όλους του φίλους του avsite ( και συνοδοιπόρους προς την ηχητική "τελειότητα" ) για την open-mind προσέγγιση του όλου concept.
Οπως και εσύ ανέφερες, όντως έχουν περάσει πολλά high-end μηχανήματα από τα χέρια μου και αν και πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά "διαμάντια" εκεί έξω από καταξιωμένους και μη σχεδιαστές, τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο δεν σου δίνει την μεγαλύτερη ικανοποίηση αν δεν βάλεις και λίγο το "χεράκι" σου για να φέρεις το σύστημα σου -έχοντας πρώτα ακούσει πολύ ζωντανή μουσική - στα δικά σου ηχητικά γούστα. Όλα τα μηχανήματα που άκουσες στο σύστημα (πλην του subwoofer και του προενισχυτή ο οποίος και αυτός είναι ειδική παραγγελία αφού το σύρμα με το οποίο είναι τυλιγμένοι οι μετασχηματιστές είναι της AudioNote ) έχουν υποστεί αρκετές τροποποιήσεις στα υλικά τους ( όχι όμως στη σχεδίασή τους ).
Οταν ολοκληρώσω το νέο μου speaker-project, ελπίζω να έχεις λίγο χρόνο για μία επανεκτίμηση της diy κατάστασης.
Φιλικά,
Νίκος
Χμμμ...αν και δεν είμαι της γνώμης ότι ένα σύστημα για να παίζει καλά θα πρέπει και να κοστίζει μια περιουσία - χωρίς αυτό να αποτελεί και πάγιο κανόνα - τα ηχεία σαν σύνολο με το sub κοστίζουν 8,000 Ευρώ, ο προενισχυτής 3,500 Ευρώ, ο τελικός περίπου 3,000 Ευρώ και ο συνδιασμός cd-player / dac 4,500 Ευρώ. Όσο για τα interconnect της Audioquest το Sky και Cheetah με τα καλώδια ηχείων της Occos, οι τιμές είναι αυτές της αντιπροσωπείας.Εντυπωσιακή η αισθητική ενσωματωση των ηχειων στο χωρο. Πολυ ομορφο hi-tech εξωτικο-αιρετικο συστημα, και εξαιρετικη η προσπαθεια και το μερακι του κυρίου Μαρματσούρη. Ποιο άραγε ειναι το συνολικο κοστος του συστηματος?
Tετοια του λες και του κανεις του κοινου μας φιλου του Σιγαλα και καθε φορα μου λεει για τα κολπα σου και τα ψαξιματα σου και με φτιαχνει ο σκυλος ο μαυρος..........Ασε εκεινο το yu long!!!!!!!!!!!!!Χμμμ...αν και δεν είμαι της γνώμης ότι ένα σύστημα για να παίζει καλά θα πρέπει και να κοστίζει μια περιουσία - χωρίς αυτό να αποτελεί και πάγιο κανόνα - τα ηχεία σαν σύνολο με το sub κοστίζουν 8,000 Ευρώ, ο προενισχυτής 3,500 Ευρώ, ο τελικός περίπου 3,000 Ευρώ και ο συνδιασμός cd-player / dac 4,500 Ευρώ. Όσο για τα interconnect της Audioquest το Sky και Cheetah με τα καλώδια ηχείων της Occos, οι τιμές είναι αυτές της αντιπροσωπείας.
Για άλλη μία φορά ευχαριστώ τα καλά λόγια όλων των φίλων της μουσικής.
Τι μου θύμισες τώρα....Πράγματι το Yu Long σαν dac για τα λεφτά του είναι άπαιχτο....Όσο για τον Σιγάλα, φοβερός άνθρωπος!!Tετοια του λες και του κανεις του κοινου μας φιλου του Σιγαλα και καθε φορα μου λεει για τα κολπα σου και τα ψαξιματα σου και με φτιαχνει ο σκυλος ο μαυρος..........Ασε εκεινο το yu long!!!!!!!!!!!!!
Αγαπητέ Κώστα,Αλήθεια, ποιός ο λόγος της "ανοιχτής μπάφλας"? Σε "κουτί" πχ θα παίζανε χειρότερα αυτά τα μεγάφωνα?
Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που υλοποιούν άμεσα τις ιδέεςΟ Νίκος σχεδιάζει ένα καινούργιο project ανοικτής μπάφλας
με τις ίδιες μονάδες και επιπροσθέτως κατάλληλα (για εφαρμογές
open baffle) ηλεκτροδυναμικά woofer. Προφανώς για να
καλύψει τις ελάχιστες αδυναμίες του υφιστάμενου συστήματος
(που επαναλαμβάνω γίνονται αντιληπτές μόνο μετά από πολύ
προσοχή και με ιδιαίτερα αυστηρή ματιά).