'' ΕΝΑ ARTVOICE ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ VISATON MONITOR 890 MKII''

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ (χωρίς να αμφιβάλλω για τον όποιο μάστορα, απλώς είμαι "σκεπτικός") πως ένας ηλεκτρονικός -ή ότι άλλο- μάστορας, καταφέρνει να αντιληφθεί/εντοπίσει/διορθώσει "αδυναμία" ή κατασκευαστικό σφάλμα μιας εταιρίας σαν την Plinius ή B&W ή δεν ξέρω ποιά άλλη (είτε είναι βιοτεχνία high end είτε κολοσσός με χρόνια στην πλάτη), η οποία έχει έστω ένα στοιχειώδες τμήμα ανθρώπων που ασχολούνται με το R&D/σχεδίαση/υλοποίηση/δοκιμές του προϊόντος τους... εσείς δεν το σκέφτεστε?

Και μάλιστα όταν μιλάμε και για κάτι basic όπως η τάξη που δουλεύει και πως δουλεύει σε αυτήν...

Μην με παρεξηγείτε, τις σκέψεις μου σας παραθέτω... :hi:

Reaction score
1.659
Αντώνη την ίδια απορία έχω και εγώ. Αλλά επειδή είδα PLINIUS που έπαιζε σε τάξη Α και πως ήταν μέσα, θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει μέγιστη μ@λ@κι@ που πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω. Για το story ο τεχνικός είναι ο Κώστας Τροβάς, καταπληκτικό παιδί και τεχνικός που είναι και καθηγητής ηλεκτρονικών.
Μου είπε ότι είναι μιά ρύθμιση που έχει κάνει σε όλους τους πελάτες του που έχουν Plinius. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και τον θεωρώ πολύ κοφτερό μυαλό. Αυτός άλλωστε έλυσε και ένα σχεδιαστικό πρόβλημα των Korato που ταλάντωναν.

Gojakla

Reaction score
7.491
Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες τεχνικούς μας... μην παρεξηγηθώ... :drinks:

Reaction score
1.147
Προφανως αυτοι που σχεδιασαν και ρυθμισαν αυτο το μηχανημα ηταν ασχετοι, ενω ο τεχνικος που σε ενημερωσε ξερει καλυτερα...
Greece for ever !
Δημητρη μου σου λεω πως κανεις σοβαρος κατασκευαστης οπως ειναι η Plinius δεν ρυθμιζει τους ενισχυτες του ετσι ωστε να καρβουνιαζονται.Τωρα αν καποιος καταχωνιαζει εναν ενισχυτη ταξης Α σε ενα στενο ρακ χωρις επαρκη αερισμο φυσικα θα εχει δυσαρεστα αποτελεσματα. Αν ειχα τον τελικο σου θα προτιμουσα να τον βαλω στην πανω μερια του ρακ κρατωντας τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Φιλικα Γιαννης.

Reaction score
2.566
Ο Κώστας είναι εξαιρετικός, έχε του απόλυτη εμπιστοσύνη και άσε τους άλλους να λένε.
Εντάξει λογικά ρίξατε λίγο το bias, δεν έγινε και τίποτα...μπορεί να το έχουν πολύ τσιμπημένο οι Νεοζηλανδοί.

Reaction score
1.659
Αντίστοιχες αστοχίες μεγάλων εταιριών, έχουμε συζητήσει και με τον πολύ καλό τεχνικό Κώστα Κωνσταντίνου της Sonus Aeterna, ο οποίος είναι Μέγας και τρομερά κοφτερό μυαλό. Το πρόβλημά μου μαζί του που δεν έχω ακόμα καταφέρει να τον επισκεφτώ και να ακούσω και τα υπέροχα Zeus , είναι ότι Χαλάνδρι-Κερατσίνι είναι ολόκληρο ταξίδι για μένα....

Reaction score
1.659
Προφανως αυτοι που σχεδιασαν και ρυθμισαν αυτο το μηχανημα ηταν ασχετοι, ενω ο τεχνικος που σε ενημερωσε ξερει καλυτερα...
Greece for ever !
Δημητρη μου σου λεω πως κανεις σοβαρος κατασκευαστης οπως ειναι η Plinius δεν ρυθμιζει τους ενισχυτες του ετσι ωστε να καρβουνιαζονται.Τωρα αν καποιος καταχωνιαζει εναν ενισχυτη ταξης Α σε ενα στενο ρακ χωρις επαρκη αερισμο φυσικα θα εχει δυσαρεστα αποτελεσματα. Αν ειχα τον τελικο σου θα προτιμουσα να τον βαλω στην πανω μερια του ρακ κρατωντας τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Φιλικα Γιαννης.
Γιάννη σεβαστή η παρατήρησή σου, αλλά εγώ ψηφίζω Ελληνικό μυαλό, που η Ιστορία μας έχει δείξει ότι είναι λιγάκι πιό κοφτερό!

Reaction score
2.566
Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως ένας ηλεκτρονικός καταφέρνει να αντιληφθεί/εντοπίσει/διορθώσει "αδυναμία" ή κατασκευαστικό σφάλμα μιας εταιρίας σαν την Plinius ή B&W ή δεν ξέρω ποιά άλλη...
Αν είναι καλός, εύκολα.

Reaction score
1.659
Πολυ απλα κανατε τον ενισχυτη να μην παιζει σε ταξη Α.
Προφανώς και τώρα παίζει πιό κοντά στην Α-Β, άλλωστα αυτό είπα. Είναι θέμα επιλογής, τι προτιμάς , διάρκεια ζωής του ενισχυτή σου ή καθαρή τάξη Α και προβλήματα?

Reaction score
1.147
Τα πραγματα ειναι απλα , δεν θελει πολυ αναλυση ,αν ο τεχνικος θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο μαζευει το bias και ο πελατης ειναι ευχαριστημενος( δεν ψηνεται το ατιμο !) .Ταξη Α δεν ειναι.
Ανεμιστηρας δεν παιζει?

Reaction score
1.659
Αν όμως ήθελες ΑΒ, γιατί να πάρεις Α;
Τα πραγματα ειναι απλα , δεν θελει πολυ αναλυση ,αν ο τεχνικος θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο μαζευει το bias και ο πελατης ειναι ευχαριστημενος( δεν ψηνεται το ατιμο !) .Ταξη Α δεν ειναι.
Ανεμιστηρας δεν παιζει?
Όλα τα πράγματα είναι θέμα γούστου!
Θα ήθελα πραγματικά να παίζει και σε καθαρή τάξη Α, αλλά χωρίς προβλήματα. Εδώ το rack είναι ανοικτό πίσω και έχει μεγάλο διάστημα το ράφι, και δεν μπορούσες να ακουμπήσεις τον Audio Research που ήταν απο πάνω...ποιός ο λόγος να επιμείνω σε κάτι που προκαλεί καταστροφή? Για να το παίξω ότι έχω ενισχυτή που παίζει και σε καθαρή τάξη Α? Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το ταίριασμα που έγινε και μου αρέσει ο ήχος? Αυτό μετράει!
Τώρα αν κάποτε τον δώσω, ο νέος κάτοχος ας τον επαναφέρει όπου θέλει...εύκολα γίνεται!
Κάποιοi μου είπαν μην τυχόν και πειράξω το gain του τελικού...Ρίχνοντας όμως το gain, αφ'ενός λύθηκε το πρόβλημα του φυσήματος που είχα που ήταν πολύ εκνευριστικό, αφ'ετέρου αυξήθηκε η απόκριση συχνότητας του τελικού απο τα 40.000hz στα 70.000hz!
Κάποιοι μου είπαν μη βάλω πρόσθετους πυκνωτές τροφοδοσίας...Μα αυτό έχει κάνει η ίδια η Plinius στον 103.
Τέλος πάντων όλες οι απόψεις σεβαστές και σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις! Όπως και όλες οι μετατροπές είναι εύκολα αναστρέψιμες αν κάποιος επιθυμεί.
Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά τα ενισχυτικά θα συντροφεύουν τα ηχεία για μεγάλο διάστημα, όχι γιατί δεν υπάρχουν καλύτερα, αλλά είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να έχω με αυτά που διαθέτω..

Last edited:

Reaction score
1.659
Μια χαρά τάξη Α είναι για κάποια βατ.
Άλλωστε παιδιά τα ηχεία μου παίζουν με πολύ λίγα βάτ, άρα πάλι σε τάξη Α παίζω!

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ (χωρίς να αμφιβάλλω για τον όποιο μάστορα, απλώς είμαι "σκεπτικός") πως ένας ηλεκτρονικός -ή ότι άλλο- μάστορας, καταφέρνει να αντιληφθεί/εντοπίσει/διορθώσει "αδυναμία" ή κατασκευαστικό σφάλμα μιας εταιρίας σαν την Plinius ή B&W ή δεν ξέρω ποιά άλλη (είτε είναι βιοτεχνία high end είτε κολοσσός με χρόνια στην πλάτη), η οποία έχει έστω ένα στοιχειώδες τμήμα ανθρώπων που ασχολούνται με το R&D/σχεδίαση/υλοποίηση/δοκιμές του προϊόντος τους... εσείς δεν το σκέφτεστε?

Και μάλιστα όταν μιλάμε και για κάτι basic όπως η τάξη που δουλεύει και πως δουλεύει σε αυτήν...

Μην με παρεξηγείτε, τις σκέψεις μου σας παραθέτω... :hi:
Για την φωτιά που άναψες, για τιμωρία θα φτιάξεις 10 λογότυπα!
Χώρια ότι ακόμα δεν έχεις έρθει για καφέ να σε περιλάβω απο κοντά!

Reaction score
1.659
Όλα τα πράγματα είναι θέμα γούστου!
Συμφωνω απολυτα , καλες ακροασεις Δημητρη.
Σε ευχαριστώ Γιάννη μου! Ξέρω ότι οι παρατηρήσεις σου ήταν θέμα αρχής (ένεκα Pass)

Gojakla

Reaction score
7.491
Για την φωτιά που άναψες, για τιμωρία θα φτιάξεις 10 λογότυπα!
Χώρια ότι ακόμα δεν έχεις έρθει για καφέ να σε περιλάβω απο κοντά!
Ναι αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί άμεσα... θα έχω μια "κενή" εβδομάδα σύντομα, οπότε θα σε τελεφωνήσω!!!! :drinks:

Reaction score
1.659
Ναι αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί άμεσα... θα έχω μια "κενή" εβδομάδα σύντομα, οπότε θα σε τελεφωνήσω!!!! :drinks:
Σε περιμένω!
Πάρε παραμάσχαλα και τον Plinius να του αλλάξουμε τα φώτα!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon