Vakis2000
Κλιψ κλαψ
- Reaction score
- 8.903
Χρόνια Πολλά και από μένα, Αγαπητέ Σάκη.
Συμφωνω για τον ηχο του.Μη και του βαλεις ρυθμικη μουσικη γιατι ειναι πιο "αργος" κι απο φαση σε αργη κινηση...Musical Fidelity Class A 120
Ενα ακόμα μηχάνημα της γνωστής εταιρίας πολωμένο αρκετά πιο ψηλα σε περισσότερη τάξη Α αλλά για καλή μας τυχη ειναι και ενα μηχανημα πιο απλωμενο και πιο καλα δομημενο σε σχεση με τα αδελφακια του .
Κλασσικη προσεγγιση της MF ηταν οι μιροι μετασχηματιστες , μικροι σε σημειο που οταν πιεστουν αποτυγχανουν πολυ πριν απο τα σταδια εξοδου , Αργα τρανσιστορ συνηθως το 1/10 απο οτι θα φορουσε ενας φτηνιαρικος Ιαπωνικος ενισχυτης , χαμηλος βαθμος ασφαλειας και διαχρονικης λειτουργιας που συνηθως εχει να κανει με κατασκευαστικα και θερμικα λαθη και πολωση αρκετα υψηλη σε καποια μοντελα ενω αντιστοιχα πολυ χαμηλη σχεδον σε ταξη Β για καποια αλλα.
Μην γελιομαστε ομως η τοπολογια αυτη , τα λαθη αυτα και η γενικοτερη εικονα δινειενα μοναδικο ηχητικο αποτελεσμα σε συγκεκριμενα ηδη μουσικης . Οσο και προσωπικα να μην μου αρεσουν οι κατασκευες τους τα θεωρω τα κατ εξοχην καταληλα μηχανηματα για αναπαραγωγη κλασικης ροκ μουσικης , μονοθεματικα εγχορδα , πνευστα, φωνητικα κλπ . Τα υπολοιπα μουσικα θεματα οπως κρουστα , πολυθεματικα , ηλεκτρονικα, house , pop , disco κλπ θα αναπαραχθουν μαλλον φτωχα και σκληρα ειδικα σε οτι αφορα τις χαμηλες αλλα και στις υψηλες οπου η κρυσταλινη καθαροτητα και το πολυ μεγαλο ευρος ειναι το δυνατο χαρτι Ιαπωνικων κυριως μηχανηματων .
Στα αρνητικα του μηχανηματος θα εβαζα την θλιβερη βιβλιογραφια οπου τα σχηματικα ειναι ανυπαρκτα και συνηθως στο διαδικτυο ζωγραφισμενα με το χερι απο καποιους που προσπαθησαν , ενω οι επιλογες των εξαρτηματων οπως τα τρανσιστορ εξοδου ειναι καστουμιες σε μια προσπαθεια να δημιουργησουν μυθους και μια εικονα για τα μηχανηματα τους ωστε να μην αντιγραφονται αν και περιεργο θα μου κανει ποιος μπορει να θελει να αντιγραψει κατι τετοιο .
Στα θετικα του μηχανηματος ειναι το εξαρετικα ισιο και σωστο phono stage .
Αφιερωνω μια παραγραφο στην βλαβη με μια μικρη ιστορια απο το μακρυνο παρελθον . Σε νεαρη ηλικια σε συνοικιακο εργαστηριο που εργαζομουν με κυριο αντικειμενο τοτε την εγχρωμη τηλεοραση και το βιντεο χρυση εποχη της δεκατιας του ’80 σε ηλικια 15 ετων τυπου , Ο μαστορας κατα την παραλαβη ενος βιντεο ρωτουσε τον ιδιοκτητη εαν ειχε οικογενεια παιδια κλπ . Αν ειχε παιδια αμεσως μετα την αναχωρηση του πελατη εγραφε πανω στην συσκευη στην περιγραφη βλαβης οτι επασχε απο την βλαβη playmobil η Lego …. εξαιρετικα συχνη περιπτωση ενα απο τα παιδακια ειχε ριξει μεσα στην πορτα του βιντεο ενα απο αυτα τα παιχνιδια με αποτελεσμα να μπλοκαρει η να καταστραφει ο μηχανισμος .
Αντιστοιχα σε αυτο το μηχανημα καποιο παιδακι βρηκε ωραιο παιχνιδι τον διακοπτη on off και το ωραιοα κοκκινο led και επαιζε μαζι του μεχρι το σημειο που πηρε αμπαριζα την γεφυρα , καποιυς πυκνωτες και καποιες αντιστασεις απο το τροφοδοτικο …Στην συγκεκριμενη περιπτωση αμεσως μετα καηκε η ασφαλεια ( παιζει και να μην καει με αλλου ειδους συνεπειες ) και ετσι το ομορφο αυτο παιχνιδι ελαβε τελος .
Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου κατω απο τα συγκεκριμενα ακουσματα .
Ναι ειναι επισκευασιμο σε γενικες γραμμες ενω οι Εγγλεζοι συνεχιζουν να κανουν τα ιδια λαθη και στα θεματα ασφαλειας αλλα και στην επιλογη των υλικων ενω συναμα πιστευουν οτι οι Ελληνες τεχνικοι συνεχιζουν να μην γνωριζουν τα τρανσιστορ που βαζουν στο εργοστασιο …
Ο ηχος του οχι …εμενα δεν μου αρεσει αλλα οπως συχνα λεω εγω δεν ειμαι ο καταληλος να σχολιασω για τον ηχο του απο την στιγμη που ακουω συνηθως soulful house .
Σακης Πετροπουλος
![]()