Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Ξέρω ρε μπαγάσα ότι το διασκεδάζεις με αυτό το θέμα, καλά κάνεις βρε....

Τώρα πάντως μού'ρθε μια διάθεση να ακούσω το "Attack of the Atomic Guitar" των U.P. Wilson with Paul Orta and the Kingpins, σε λάιβ, ή αν δεν υπάρχει σε λάιβ, το θέλω σε πικάπ, με βελόνα και τα συναφή, σε βαρύ βινύλιο το θέλω, να ξέρεις, πιότητα φιλαράκ, πιότητα!

Για σένα βέβαια, που δεν αντέχεις τα R&B των Wilson, Orta, Berry και Robinson, έχω ετοιμάσει κάτι φλακιές (FLAC-IES αγγλιστί) από Blue Note, και συγκεκριμένα το "Song for my father" από "The Horace Silver Quintet" και Candido/Beautiful, αλλά αν θες και τίποτα πιο μπας κλας παίζει και Marvin Gaye το δισκάκι "what's going on", να το flak-ιάσω?

Βέβαια, κατ'άλλους ο σκληρός του 1 tera δεν έχει πάνω από 50 δίσκους, αλλά τι να κάνουμε, δε θα πείσουμε όλο τον κόσμο για τα αυταπόδεικτα, δε χρειάζεται άλλωστε...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Παντως Νικο εισαι πολυ κουφ..., ανοιξες ενα θεμα το οποιο στην ουσια δεν σε ενδιαφερει καθολου. Απο κει και περα εγινε χαμος. Και το μονο που δεν συζηταμε ειναι το αρχικο θεμα. Δηλαδη σε κουβεντα να βρισκομαστε.

Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Πρόσεχε μόνο την αληθοφάνεια του βινυλίου.
Η επίθεση από ατόμικ γκιτάρ, μπορεί να σου προξενήσει σωματικές βλάβες ! :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ξέρω ρε μπαγάσα ότι το διασκεδάζεις με αυτό το θέμα, καλά κάνεις βρε....

Τώρα πάντως μού'ρθε μια διάθεση να ακούσω το "Attack of the Atomic Guitar" των U.P. Wilson with Paul Orta and the Kingpins, σε λάιβ, ή αν δεν υπάρχει σε λάιβ, το θέλω σε πικάπ, με βελόνα και τα συναφή, σε βαρύ βινύλιο το θέλω, να ξέρεις, πιότητα φιλαράκ, πιότητα!
Διασκεδάζω; Με πονάει το στομάχι από τα γέλια ρε. :114:

Δε μου λες, αντί του Attack of the Atomic Guitar σε βινύλιο, μήπως συμβιβάζεσαι με Σοφία Βέμπω; Αυτό έχω σε βινύλιο ρε φιλαράκι αυτό θα ακούσεις. Άμα θες ποιότητα πρέπει να κάνεις μερικούς μικρούς συμβιβασμούς. :137:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Πρόσεχε μόνο την αληθοφάνεια του βινυλίου.
Η επίθεση από ατόμικ γκιτάρ, μπορεί να σου προξενήσει σωματικές βλάβες ! :138:
Ναι, ναι, θα με πάρει παραμάζεμα το δυναμικό περιθώριο του μέσου:143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Ρε συ, τό' ξερες ότι η JVC βγάζει και CD-ιά? Τώρα πρόσεξα ότι το "Thinking out loud" του Frank Gambale είναι της JVC δισκάκι, και μια χαρά αναγνωρίστηκε από το Ripstation, η GD3 βάση metadata τον έχει κανονικά και με εξώφυλλο, είδες η JVC? Είναι λέει και 20bit, Κ2 Super Coding, κάτι σα να λέμε βαρύ βινύλιο...

(συνεχίζω το φλάκιασμα...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Παντως Νικο εισαι πολυ κουφ..., ανοιξες ενα θεμα το οποιο στην ουσια δεν σε ενδιαφερει καθολου. Απο κει και περα εγινε χαμος. Και το μονο που δεν συζηταμε ειναι το αρχικο θεμα. Δηλαδη σε κουβεντα να βρισκομαστε.
Το καλό εδώ Βασίλη μου είναι ότι όλα γίνονται για να περνάμε καλά, αλλά να μαθαίνουμε και τίποτα. Βλέπεις, όσο κάποιοι κόπτονται να διαφημίσουν το και καλά ανώτερο επίπεδό τους, (είχαν και στην στάνη στο χωριό τους :142:), κάποιοι άλλοι στο AVSite το αποδεικνύουν εμπράκτως κάθε μέρα που περνάει, όπως για παράδειγμα εδώ και εδώ. Δεν φτάνει που μας ζηλεύουν που περνάμε καλά, μας ζηλεύουν που έχουμε και τόσο αξιόλογους ανθρώπους ανάμεσά μας. Πίκρα σου λέω. :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ρε συ, τό' ξερες ότι η JVC βγάζει και CD-ιά? Τώρα πρόσεξα ότι το "Thinking out loud" του Frank Gambale είναι της JVC δισκάκι, και μια χαρά αναγνωρίστηκε από το Ripstation, η GD3 βάση metadata τον έχει κανονικά και με εξώφυλλο, είδες η JVC?

(συνεχίζω το φλάκιασμα...)
Ρε στούρνο, ένα κάρο χαϊεντάδικα XRCD που έχω στο σπίτι δεν είδες ποτέ τι γράφουν επάνω; Άντε κάνε καμιά δουλειά και άσε τα φόρουμς ήσυχα. Μέχρι τα Χριστούγεννα θέλω να έχω 30.000 δίσκους. Θα μου ζητάει κόπιες ο Σκαλούμπακας και δεν θα έχω τι να του δώσω. :138:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Ε ρε συ, αφού δε προσέχω τέτοιες αηδίες, τη μουσική ακούω! Που να ξέρω από αυτά...

Α, τώρα πρόσεξα επίσης πως ο δίσκος του Grover Washington Jr. μαζί με τον Kenny Burell με τίτλο "Togethering" (από Blue Note κι αυτός) είναι λέει SBM (Super Bit Mapping), άρα κι αυτός σα τα βαριά πιοτικά (που λέει ο στεφανίδης) βινύλια του σκαλούμπαξ, σωστά? Ρε συ, να τα βγάλω όλα τα CD-ιά μου κι εγώ μια φωτό στο χαλί να τα ποστάρω ή να βγάλω φωτό και να ποστάρω τον Raid σκληρό μου της Lacie του 1 tera που τα έχει όλα μαζί μέσα του φλακιασμένα?

Είμαι σε δίλημμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Θέλω να σε βοηθήσω αλλά φοβάμαι ότι ξεχνάς κάτι πολύ σοβαρό. Στον χώρο ακρόασης δεν έχεις χαλί, καθώς σου το απαγόρευσε ο Καραμπατζάκης. Που να βγάλεις φωτογραφία τώρα στην κουζίνα; :136:

...

Reaction score
2
Ας μιλήσουμε λίγο και για το γνωστό "παραμύθι" των κατόχων συστημάτων Hiend.

Γιατί αγοράζει κάποιος όλο και ακριβότερα μηχανάκια? ...Μα για να βρεθεί όσο πιο κοντά μπορεί στο πρωτογεννές υλικό, στο ζωντανό ήχο.

Τι είναι λοιπόν αυτός ο ήχος? Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη (και φαντάζομαι με τους περισσότερους) είναι το live, σα να λέμε με άλλα λόγια πως το σύστημα που έχουν στο σαλόνι τους μπορεί να τους μεταφέρει, όσο το δυνατό (όσο πιο ακριβό δλδ), τον ήχο μιας συναυλίας.

Ίσως να είμαι λίγο χαζούλης αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω με τίποτα. Πως μπορεί να αποδοθεί μια συναυλία σε ένα σαλόνι? Και στο κάτω κάτω γιατί να είναι αυτό το ζητούμενο?
1ον... Ένας χαιεντάς ακούει μόνο "ζωντανές" ηχογραφήσεις? Ηχογραφήσεις συναυλιών ή και στούντιο αλλά χωρίς mastering. Αν ναι τότε πάμε παρακάτω αν όχι τότε ακούει και τον ηχολήπτη, τους παραγωγούς τα μηχανήματα και γενικά τον ήχο που θέλει η παραγωγή να βγει προς τα έξω. Τώρα βέβαια αν τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε όλα τα στάδια είναι "λαμπάτα" ..... τι να πω εγώ ο "μικρός" .
2ον... Έστω ότι η δισκοθήκη του αποτελείται από "live" παραγωγές (έτσι δικαιολογήται και το περιορισμένο πλήθος δίσκων και η εμμονή σε κλασική & jazz). Υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί συσκευών 100, 200 και περισσοτέρων χιλιάδων ευρώ. Ο κάθε ένας θα έχει σα σκοπό του λοιπόν να αποδώσει πιστά το "ζωντανό" έργο. Όλα ακούγονται όμοια? Γιατί το έργο ένα είναι, εκτελέστηκε και ηχογραφήθηκε.
3ον... Δε με νοιάζει πως παίζει το πανάκριβο σύστημα του γείτονα, το δικό μου είναι αυτό που παίζει σωστά. Έχω παρεβρεθεί στην εκτέλεση του έργου και είναι ίδιο με αυτό που αναπαράγω στο σπίτι μου. Ναι ίσως αυτό να είναι αλήθεια αν μιλάμε για ένα jazz quartet. Πως μπορεί όμως να χωρέσει μια συμφωνική στο σπίτι μας? Μη μου πείτε πως θα κλείσετε τα μάτια και ο εγκέφαλός σας θα χάσει την επαφή με το περιβάλλον και η φαντασία σας θα μετάτρέψει τα 50-60 άντε και 150 τμ σε μέγαρο μουσικής, γιατί τότε δε χρειάζεστε καν το στερεοφωνικό. Με τέτοια φαντασία ακούτε μουσική και χωρίς αυτό.

Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι της πιστής αναπαραγωγής του ζωντανού ηχου που ακούω και διαβάζω εδώ και χρόνια. Όσο φθηνό ή ακριβό σύστημα έχει κάποιος ακούει το σύστημα. Θα δεχτώ με κάποια επιφύλαξη πως όσο πιο ακριβό τόσο καλύτερα παίζει αλλά δε προσεγγίζει το "live".

Και γιατί να το κάνει? Στο avsite είχα διαβάσει (δυστυχώς δε θυμάμαι απο ποιον, ας με συγχωρήσει) πως το homecinema είναι αίσθηση και ο ήχος ψευδαίσθηση. Και ο λόγος είναι απλός, οι ταινίες γίνονται για να αναπαράγωνται από κόπιες σε κατάλληλες αίθουσες. Η μουσική όμως όχι, στην πλειοψηφία της τουλάχιστο και κυρίως στα είδη που αναφερόμαστε συνήθως δλδ jazz rock κλασική κτλ.

υγ .. γράφω αργά και κάνω και 3-4 πράγματα μαζί... ελπίζω όση ώρα έγραφα να μην ξέφυγε τελείως το θέμα ..
Προφανετατα δεν το εχεις ζησει...

Reaction score
2
Γιαννάκη, συμμαζέψου γιατί δε σηκώνουμε όλοι τις μαλακίες σου, ντάξ?

Όσο για μένα προσωπικά, έχω ακουόγραμμα να σου δείξω που θα ντραπείς να μου ξαναμιλήσεις, άσε που έχει αποδειχθεί κατ'επανάληψιν, έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε. Και μετρήσεις έκανα στα αυτιά μου, εσύ μάλλον μόνο στην αίσθηση ανωτερότητας βασίζεσαι....

Και συνεχίζω, σε επίπεδο σοβαρής συνομιλίας κι όχι σε κατινίστικο του τύπου όλοι είστε κουφοί (ασχέτως αν έχετε κάνει σύλλογο κουφών, δικαίωμά σας).

Αν ο Σταματάκος (με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ γνώσεις του και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εμπειρία του) λέει ξεκάθαρα, γνωρίζοντας τη θέση του και τις επιπτώσεις που αυτό έχει, ότι το λειζεράτο πικάπ είναι το καλύτερο πικάπ, τότε οι θέσεις σας περί ανωτερότητας του βραχίονα και της RIAA ισοστάθμισης, είναι κωμικοτραγικές έως απολαυστικές, κι αυτό καλοπροαίρετα, θεωρώντας ότι απλά έχετε προβληματικά ηχοσυστήματα και όντως αυτό καταφέρατε να ακούσετε με τον προβληματικό εξοπλισμό σας και με τα αυτάκια σας, τα οποία ουδείς εξασφαλίζει ότι ακόμα λειτουργούν ικανοποιητικά ή έστω με τέτοιο τρόπο που να αντικαθιστούν ασφαλώς μετρήσεις και επιστημονικά δεδομένα...

Διότι, κακοπροαίρετα μιλώντας, άλλα θα έπρεπε να σας καταλογίσω, αλλά δεν είναι του επιπέδου μου, σας κατηγορώ μόνο για τα ευνόητα και επιστημονικώς αποδεδειγμένα....

Όσο για την μανία σας με το πικάπ και τις βελόνες, δε με απασχολεί διόλου, καλά κάνετε, άλλοι το έχουν ρίξει σε άλλες βελόνες και τρυπιούνται και πεθαίνουν στους δρόμους φτωχοί, εσείς τουλάχιστον δεν ξεπέσατε τόσο, μόνο που έτσι όπως τα λέτε θα μας κάνετε εμάς να αρχίσουμε τα ναρκωτικά και να τρυπιόμαστε με βελόνες....:135:

Στην τελευταία μου κουβέντα με άνθρωπο αξιόλογο, γνώστη του αντικειμένου και ταυτόχρονα έμπορο (αναφέρομαι στον τεχνικό της Linn στην παρουσίαση εδώ στη Θεσσαλονίκη του δικτυακού τους τράνσπορτ και της δωρεάν επισκευής των LP12) η προσωπική του εκτίμηση περί σύγκρισης των μέσων, την οποία χωρίς κανένα δισταγμό ή ενδοιασμό μου είπε και άκουσα με τα χρυσά αυτάκια μου, ήταν πως η αναπαραγωγή ψηφιακού υλικού από σκληρό δίσκο ιδίως στην περίπτωση αναπαραγωγής των υψηλής ανάλυσης φορμά FLAC αλλά όχι μόνο, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συγκριθεί με την πολύ κατώτερη ποιότητα του αναλογικού πικάπ LP12, έστω κι αν αυτό είναι το καλύτερο πικάπ στον πλανήτη, καθώς τα τεχνικά και μόνο δεδομένα απαγορεύουν ουσιαστικά κάθε σύγκριση, ενώ ταυτόχρονα τα ακουστικά συμπεράσματά τους είναι απλά επιβεβαιωτικά της υπερίσχυσης του ψηφιακού μέσου.

Η συνέχιση των πωλήσεων των αναλογικών πικάπ LP12 κατά την άποψή του συνεχίζει επειδή πολλοί έχουν επενδύσει σε μεγάλη δισκογραφία βινυλίου και συνεχίζουν να χρειάζονται μέσο αναπαραγωγής τους! Ακόμα και στο επίσημο site της Linn τα ίδια αναγράφονται στα 2 μοντελάκια του LP12 που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να πουλάνε, ότι δηλαδή προσφέρουν εξαιρετική αναπαραγωγή στην υπάρχουσα δισκοθήκη σας βινυλίου, και για του λόγου το αληθές αντιγράφω επακριβώς τα σχόλια από το site της Linn για το LP12:

"The Sondek LP12 delivers unrivalled musical reproduction from your vinyl collection."

Άρα, είναι σα να λένε πως εσύ φίλε που δεν έχεις vinyl collection δε κοιτάς σε κανά digital streamer καλύτερα? Θυμίσου, ζεις στο 2008, και μόλις λίγες μέρες πριν το 2009! Μα επιτέλους τι λέμε, μα θα μας βγάλετε από τα ρούχα μας ρε παιδιά, ήμαρτον....
Εμενα παντως ο Robert sucky της clearaudio αλλα μου ειπε στο σπιτι μου για την ποιοτητα αναπαραγωγης των μεσων οπως και ο Eddie της pluto audio. Μαλλον θα πρεπει να τους βαλουμε παρεα με τον τεχνικο της linn (που φτιαχνει τα καλυτερα πικαπ στον κοσμο) να κανουν μια κουβεντουλα....

Reaction score
2
Α συγχαρητηρια για το τεστ αυτιων που εχεις κανει. Τωρα ειμαι βεβαιος οτι ναι εσυ εχεις καλυτερα αυτια απο τα δικα μου...που μαλλον θελουν service γι αυτο μου αρεσει μονο το πικαπ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Εμενα παντως ο Robert sucky της clearaudio αλλα μου ειπε στο σπιτι μου για την ποιοτητα αναπαραγωγης των μεσων οπως και ο Eddie της pluto audio. Μαλλον θα πρεπει να τους βαλουμε παρεα με τον τεχνικο της linn (που φτιαχνει τα καλυτερα πικαπ στον κοσμο) να κανουν μια κουβεντουλα....
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον Γιάννη! Βέβαια ο της Linn έχει άποψη και για τα δύο μέσα ενώ οι άλλοι μόνο για το πικάπ, γιατί μόνον αυτό πουλάνε. :126:

p.s. Ά ρε Μπλάτσιε με εκείνη τη συνέντευξη του Σκωτσέζου, ήμουνα νιός και γέρασα.

...

Reaction score
2
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον Γιάννη! Βέβαια ο της Linn έχει άποψη και για τα δύο μέσα ενώ οι άλλοι μόνο για το πικάπ, γιατί μόνον αυτό πουλάνε. :126:

p.s. Ά ρε Μπλάτσιε με εκείνη τη συνέντευξη του Σκωτσέζου, ήμουνα νιός και γέρασα.

...
εχουν αποψη γιατι ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Φίλε sorry αλλά δεν 'ξηγιέσαι καλά. Μόλις δούμε τα σκούρα, ή μπινελίκι ή χαιρετούρες με υπονοούμενα. Ε, δεν πάει έτσι ρε συ. Και να είχες ένα δίκιο, το 'χασες. Γιάννη σε πάω επειδή είσαι μοναδική φυσιογνωμία ανάμεσα στους επαγγελματίες και ένα κατά γενική ομολογία χρυσό παιδί. Μπορείς να υποστηρίξεις την άποψη σου καλύτερα φίλε.

...

Reaction score
2
Φίλε sorry αλλά δεν 'ξηγιέσαι καλά. Μόλις δούμε τα σκούρα, ή μπινελίκι ή χαιρετούρες με υπονοούμενα. Ε, δεν πάει έτσι ρε συ. Και να είχες ένα δίκιο, το 'χασες. Γιάννη σε πάω επειδή είσαι μοναδική φυσιογνωμία ανάμεσα στους επαγγελματίες και ένα κατά γενική ομολογία χρυσό παιδί. Μπορείς να υποστηρίξεις την άποψη σου καλύτερα φίλε.

...
Ασε βρε Νικο γιατι τα μπινελικια αλλων μαλλον ξεχνιουνται. Και επειδη μεγαλα παιδια ειμαστε απλα τελικα δεν μου παει να γραφω εδω γιατι εχω εντελως αντιθετες αποψεις απο το 90% των ατομων που ασχολουνται με τον ποιοτικο ηχο εδω, οποτε παιρνω τα κουβαδακια μου και σε αλλη παραλια.
Τι να κανουμε ρε εσυ εγω εχω μαθει να ακουω και να συλλεγω εμπειριες αλλοι να μετρανε. Απλα δεν θελω να χαλαστω κι αλλο.
Δεν φευγω απο το φορουμ απλα δεν θελω να γραψω αλλο στο θεμα.

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini