Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
59
vastsar :139: δεν καταλαβαίνω το γιατί έχεις δόσει τόσα λεφτά για μηχανήματα και γιατί κουβαλάς τα μηχανήματά σου μέχρι και την Αθήνα [σε μένα ακόμα να τα φέρεις] για να τα ακούσεις με συγκεκριμένα ηχεία της αρεσκείας σου που από όσο γνωρίζω κοστίζουν κάποια χρήματα. Άκου από το κομπιούτερ μουσική απευθείας από τα master tapes να τελειώνεις και άσε εμάς τους δυστυχείς να ταλαιπωρούμαστε! Λ.Σ.

D

deleted user 10898

Guest
vastsar δεν καταλαβαίνω το γιατί έχεις δόσει τόσα λεφτά για μηχανήματα και γιατί κουβαλάς τα μηχανήματά σου μέχρι και την Αθήνα [σε μένα ακόμα να τα φέρεις] για να τα ακούσεις με συγκεκριμένα ηχεία της αρεσκείας σου που από όσο γνωρίζω κοστίζουν κάποια χρήματα. Άκου από το κομπιούτερ μουσική απευθείας από τα master tapes να τελειώνεις και άσε εμάς τους δυστυχείς να ταλαιπωρούμαστε! Λ.Σ.
απαραδεκτο ποστ. προσωπικου επιπεδου που δεν βοηθαει την συζητηση. για απαντιστε μας για την προοπτικη των linn που θα παιζουν τα μαστερ και που ολο και θα φθηναινουν...
ετσι να μαθαινουμε και εμεις απο καποιον που κατεχει ΚΑΙ τα ψηφιακα...

Reaction score
8
Λουκα με συγχωρεις αλλα εσβησα εναν χαρακτηρισμο
συνεχιστε την ενδιαφερουσα συζητηση

Reaction score
4.250
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Προσωπικα κανω κατι που κανει αρκετος κοσμος. Ακουω την μουσικη που μου αρεσει από πικαπ και cd player. Αγορασα αυτά που εχω γιατι μου επιασε μια τρελα τα τελευταια χρονια, ειχα την δυνατοτητα και προχωρησα. Στην αλυσιδα μου μενει μια μικρη αναβαθμιση στα ηχεια. Σκεφτομουν ότι ενδεχομενως για καποιο πολύ σοβαρο λογο μπορει να ξεπερνουσα τα 15.000 αλλα στην συνεχεια αποφασισα να μην ξοδεψω πανω από 10.000.
Λουκα ξερω ότι στον γραπτο λογο θυμωνεις ευκολα και δεν σε παρεξηγω. Δεν σου κρυβω ότι όταν σε προκαλω με καποια γραπτα αργοτερα το μετανιωνω γιατι δειχνεις κακο εαυτο ενώ δεν εισαι. Διαφωνιες μπορει να εχουμε και είναι λογικο. Βινυλια αγοραζα και θα αγοραζω. Παιρνω και φθηνα και ακριβα. Δεν αποριπτω το cd η κατι άλλο. Τα παιδια μου δεν το κανουν αυτό. Δανειζουν και δανειζονται μουσικη όπως κανουν οι περισσοτεροι συνομιληκοι τους. Δεν ακουνε από το δικο μου ηχοσυστημα γιατι δεν τους ενδιαφερει αυτό που εμεις ονομαζουμε πιστοτητα στον ηχο.
Αυτο που κανουμε εμεις (με τα βινυλια) ενδεχομενως ειναι μια μορφη ρομαντισμου. Διαλεξα πριν ένα χρονο ένα ομορφο πικαπ, διαβασα καποιες καλες κριτικες σε περιοδικα του ξενου τυπου, πηρα μια καλη κεφαλη για την κατηγορια του πικαπ και ξαναθυμηθηκα τα παιδικα μου χρονια. Μ αρεσει. Το cd player παιζει δυο φορες καλυτερα, αλλα μ αρεσει ν ακουω και από το πικαπ! Ξερω όμως ότι εγω δεν ειμαι ο κανονας αλλα η εξαιρεση. Δεν γνωριζω κανενα στην γειτονια μου που να εχει ηχοσυστημα αναλογο με το δικο μου κι ας είναι 3-4 φορες πιο οικονομικο από το δικο σου. Αυτό δεν σημαινει ότι ειμαι ο μουσικοφιλος της γειτονιας μου. Απλα λεω ότι είναι μια τρελλα που ισως να είναι και παροδικη.
Τωρα επειδη ειμαστε ολοι εκτος θεματος αν και βγηκε μια πολύ καλη συζητηση. Να πω πως ενας χαιεντας μπορει και να μην εχει κανενα βινυλιο. Γιατι πολύ απλα μπορει να ακουει cd. Αν όμως εχει πικαπ μπορει να εχει και ένα μονο βινυλιο! Γιατι πολύ απλα ο χαιεντας χαρακτηριζεται από τα μηχανηματα ηχου και όχι από την μουσικη που ακουει, η τον αριθμο δισκων βινυλιου η cd. Δηλαδη Νικο για να στο κανω και πιο λιανα, αν καποιος ερωτευθηκε στην εκθεση τα Focal με τιμη στα 130.000 εδωσε για ενισχυτικα ακομη 40.000 και τελικα τα χρησιμοποιει στο home cinema για ταινιες περισσοτερο και σπανια ριχνει κανα σιντι μουσικης αυτος δεν είναι χαιεντας?

Reaction score
11.733
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη φθορά που προκαλείται στο βινύλιο κάθε φορά που το παίζουμε. Το ψηφιακό όσες φορές και να το ακούσουμε μένει ίδιο. Ο δίσκος βινυλίου όμως; Λένε ότι και μετά από μία (ναι ΜΙΑ) μόνο φορά που θα παιχτεί, η βελόνα έχει προξενήσει κάποια μικρή πλαστική παραμόρφωση στο αυλάκι*, πόσο δε μάλλον μετά από 5-10 φορές!! Μήπως πρέπει να έχουμε 5-6 κόπιες έτσι ώστε μετά από κάποιες φορές που θα παιχτεί η πρώτη, να ξεσφραγίζουμε τη δεύτερη, και ούτο καθεξής;

* Επίσης τη στιγμή της ανάγνωσης, η βελόνα προξενεί και ελαστική παραμόρφωση στη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην διαβάζει αυτό που πραγματικά κόπηκε πάνω στο δίσκο.

Reaction score
8
Το ψηφιακό όσες φορές και να το ακούσουμε μένει ίδιο.
αμ δε

1ον τουλαχιστον το βινυλιο παιζει και με χοντρες γρατσουνιες το σι ντι;

20ν εχω βινυλια που εχουν χαραχθει πριν 50 χρονια, τα σιντις και δεν μιλαω για εγγεγραμμενα τα οποια μετα απο 4 -5 χρονια μας αποχαιρετουν, μετα απο καποια χρονια, και μιλαω για σιντις εταιριων που κατεχω, απλα σταματουν πλεον να παιζουν.

Reaction score
59
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη φθορά που προκαλείται στο βινύλιο κάθε φορά που το παίζουμε. Το ψηφιακό όσες φορές και να το ακούσουμε μένει ίδιο. Ο δίσκος βινυλίου όμως; Λένε ότι και μετά από μία (ναι ΜΙΑ) μόνο φορά που θα παιχτεί, η βελόνα έχει προξενήσει κάποια μικρή πλαστική παραμόρφωση στο αυλάκι*, πόσο δε μάλλον μετά από 5-10 φορές!! Μήπως πρέπει να έχουμε 5-6 κόπιες έτσι ώστε μετά από κάποιες φορές που θα παιχτεί η πρώτη, να ξεσφραγίζουμε τη δεύτερη, και ούτο καθεξής;

* Επίσης τη στιγμή της ανάγνωσης, η βελόνα προξενεί και ελαστική παραμόρφωση στη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην διαβάζει αυτό που πραγματικά κόπηκε πάνω στο δίσκο.
Φίλε μου αυτό είναι θεωρία. Όχι ότι στην πράξη δεν υπάρχει φθορά. Έχω δίσκους που έχουν παίξει πάμπολλές φορές που τους ακούω μια ζωή. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Φτάνει να τους προσέχεις. Και μετά από 100 χρόνια θα παίζουν. Τα cd είναι αυτά με ημερομηνία λήξης. Λ.Σ.

Reaction score
1
Σόρυ κιόλας αλλά πόσα πράγματα στο hi-end είναι θεωρία και στην πράξη δεν έχει δια-φ(θ)ορά...

Reaction score
8
Θα σας πω μια μικρουλα ιστορια.

Ενας φιλος μου, ο οποιος ειναι hi-endας (ακου λεξη), εχει χαλασει ενα καρο λεφτα για ηχητικα.

Speakers???.....Grande Utopia + Sub Utopia (κουστουμακι)
Pre Amp???..... ΝΤΙ
Amp???..... ΝΤΙ
Eq???..... Harman Kardon Digital 2 x 31 PER CHANEL.

Καλα μεχρι εδω ???
Ακουγε λοιπον συνεχεια cd,sacd,dvd και παντα κατι τον χαλαγε.
Οι αλλαγες που εχει κανει μεσα στο σπιτι του για να βρει την σωστη θεση των ηχειων ειναι απειρες και φυσικα μολις αλλαξει θεση...τρεχα να ακουσεις να μου πεις την αποψη σου.

Καποια στιγμη μου λεει οτι εχει ανα πικ-απ στην αποθηκη και οτι δεν το χρησιμοποιει.
Του εκανα την προταση να το φερει και να το συνδεσει στα μηχανηματα του.
Πραγματικα με ακουσε και το εκανε. Ενα Thorens (δεν ξερω μοντελο) με μια κεφαλη audio technica.

Αφ'ενος τελειωσαν τα δικα μου σουρτα-φερτα και τα βασανα μου (πλακα κανω), αφ'ετερου ο γιατρος, (γιατρος ειναι), σταματησε να ακουει cd και να ψαχνει θεσεις για τα ηχεια του διοτι τα εγκατεστησε ξανα στην πρωτη θεση οπου τα ειχε.

Μεχρι το Μοναστηρακι με τραβολογουσε ο αθεοφοβος για να βρουμε βυνιλια κλασικης.

Με αυτην λοιπον την ιστορια θελω να πω οτι τελικα εαν εχεις καλα μηχανηματα και ακους μουσικη, καταλαβαινεις οτι η διαφορα οποιουδηποτε ψηφιακου απεχει μακραν απο το βυνιλιο. Πιθανον οχι τοσο πολυ σε αυτο που ακους, αλλα σε αυτο που αισθανεσε.

Και φυσικα ουτε λογος για διαρκεια ζωης μεταξυ cd και βυνιλιου.
Το βυνιλιο ειναι αθανατο, το cd αναγραφει (τουλαχιστον θα επρεπε) ημερομηνια ληξης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κι εγώ άμα είχα Grande Utopia μάλλον με πικάπ θα άκουγα. Για CD χρειάζεται μια χαρτοπετσέτα στα tweeter. :137:

...

Reaction score
3.464
Τα CDs τα μεταφέρεις με EAC στο σκληρό δίσκο και όποτε θέλεις αναπαράγεις τέλεια μουσικά αντίγραφα. Το ίδιο και για τα βινύλια, με μια καλή κάρτα ήχου στα 24/96, αρκεί βέβαια και το πικάπ να είναι καλό.

Στη συνέχεια πέρνεις και backups σε εξωτερικούς σκληρους δίσκους. Ενας εξωτερικός χωρητικότητας 1 Tera κοστίζει σήμερα 110 ευρώ περίπου και μπορείς να καταχωρήσεις 2.000 δίσκους σε wav μορφή και περίπου το διπλάσιο σε κάποιο lossless format.

Reaction score
2
Τι αλλο θα διαβασω. Ακου ο δισκος χαλαει μετα απο 5-6 φορες...
Ασχημο πραγμα τελικα η ημιμαθεια. Τι να πω.
Παντως το δικο μου πικαπ το οποιο ειναι το ambient+unify+da-vinci που κοστιζει περιπου 8-9 χιλιαρικα εχει ξεφτιλισει οποιδηποτε ψηφιακο μπηκε στο σπιτι μου εως 15 χιλιαρικα και αυτο ειναι γεγονος εκτος εαν ολοι οσοι ετυχε να βρισκονται στα συγκριτικα ειναι κουφοι ή δεν εχουν τις καταληλες γνωσεις ηλεκτρονικης...(κι αυτο το διαβασαμε)

Reaction score
4.250
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Προσεξτε καμμια φορα συμβαινει και το εξης. Να νομιζουμε ότι ακουμε καλα κατι. Για παραδειγμα δυο γνωστοι με πολύ μεγαλη εμπειρια στον χωρο μας πανε να ρυθμισουν ένα σαμπγουφερ της REL. Το δοκιμαζαν τοσο στην θεση οσο και στα ποσα χερτζ να το κοψουν. Ολο και κατι δεν τους αρεσε. Στο τελος τα καταφεραν. Παμε τωρα να φαμε. Όπως φευγουν ο ενας από τους 2 προσεχει ότι το σαμπ δεν ηταν συνδεδεμενο στην πριζα. Ολες οι δοκιμες γινοταν με το σαμπ σβηστο!!! Φανταζεστε το γελιο που επεσε.
Προσωπικα όταν πηρα το πικαπ ημουν πανευτυχης και νομιζα ότι επαιζε καλυτερα από το cd player. Όταν όμως εκανα επανελειμενες δοκιμες στα ιδια ακριβως μουσικα κομματια η υπεροχη του cd player ηταν εμφανης. Δεν αποκλειω όμως αν βαλω μια πανακριβη κεφαλη το αποτελεσμα να αλαξει.
Οσον αφορα την φθορα και το cd και το βινυλιο εχουν προβλημα. Ο σκληρος δισκος? Ειχα περασει πολλα σιντι σ ένα σκληρο 500 αρι. Ισως πλησιαζαν τα 50 γιγα. Σε προσφατο ταξιδι με αεροπλανο εχοντας το στις αποσκευες μου όταν πηγα στο ξενοδοχειο ο υπολογιστης μου δεν το εβλεπε και φυσικα χαθηκαν τα παντα. Αρα σιγουρια δεν υπαρχει προς το παρων πουθενα.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Γιαννη τα πικαπ που γνωριζω πως παιζουν καλα κοστιζουν μαζι με την κεφαλη και το phono πανω απο 25.000 (και λιγα εβαλα). Για πες μου με τι αξιας player το συνεκρινες. Γιατι θα σου πω και το αλλο, αν το βαλεις διπλα στο Linn το οποιο θα παιξει master tape πολυ φοβαμε οτι ο ενθουσιασμος σου θα χαθει. Βεβαια να πω κατι που εχει κι αυτο σημασια. Και το μηχανακι της Linn κοστιζει 4.000. Το verdier με κεφαλη και phono ποσο κοστιζει? H τεχνολογια της Linn (δεν ειναι μοναδικη) εχει και μια προοπτικη να φθηνηνει με επιπεδο παραπλησιο. Στο πικαπ που το ειχαμε τοσα χρονια ειδαμε μια αναλογη προοπτικη?
Το οικονομικο πολυ ευκολα το προσπερνατε, αλλα τον κοσμο τον ενδιαφερει και παρα πολυ μαλιστα.
Ειναι γεγονος οτι τα πικαπ εχουν βελτιωθει παρα πολυ αισθητικα (εν αντιθεσει με τις ψηφιακες πηγες) και σου δινουν μια αισθηση απαραμιλης ομορφιας. Ομως αυτο απο μονο του δεν αποτελει πλεονεκτημα ηχου.
Βασιλη μου οταν αφορα την απαραμιλη ηχητικη πιστοτητα δεν μιλαμε για κοστος. Σημασια εχει οτι το συστημα αυτο με το πλατο της verdier που δεν νομιζω οτι ηταν σε τρελα επιπεδα κοστους ακουστηκε μακραν καλυτερα με το πλατο σε σχεση με το cd. Ο ιδιοκτητης εχει δοκιμασει απο οτι ξερω οτιδηποτε ψηφιακο εχει κυκλοφορησει μεχρι και τα 20 χιλιαρικα. Μιλαμε το συστημα ελαμπε δια της απουσιας του αν με καταλαβαινεις...
Και μην πει καποιος οτι λογο του ηχειου που ειναι κορνα λογικο ειναι το πικαπ να ακουγεται καλυτερα γιατι θα του πεταξω καμια ντοματα!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε συ αυτός για τον οποίον μιλάς είναι πελάτης σου ή άλλου Ορφέα; Νικήτα τον λένε μήπως;

...

Reaction score
2
Τα CDs τα μεταφέρεις με EAC στο σκληρό δίσκο και όποτε θέλεις αναπαράγεις τέλεια μουσικά αντίγραφα. Το ίδιο και για τα βινύλια, με μια καλή κάρτα ήχου στα 24/96, αρκεί βέβαια και το πικάπ να είναι καλό.

Στη συνέχεια πέρνεις και backups σε εξωτερικούς σκληρους δίσκους. Ενας εξωτερικός χωρητικότητας 1 Tera κοστίζει σήμερα 110 ευρώ περίπου και μπορείς να καταχωρήσεις 2.000 δίσκους σε wav μορφή και περίπου το διπλάσιο σε κάποιο lossless format.
Γιωργο εχεις παει σε αρκετα σπιτια και εχεις γραψει εντυπωσεις. Γιατι δεν ερχεσαι και μια βολτα κι απο το δικο μου και αν θελεις φερε οτι ψηφιακο θελεις σκληρο δισκο, μαλακο δισκο, mp3, οτι cd player θελεις να τα βαλουμε μια κοντρα με το ταπεινο πικαπ μου? Στα λογια μια χαρα τα παμε. Η μηπως ξεχνας σε σχετικα προσφατη κοντρα σε γνωστο και μη εξαιρεταιο προσωπο με κορυφαιο πλατο, οτι βαλαμε διπλα του απο ψηφιακο, ηταν τραγικα χειροτερο απο το πικαπ του. Τραγικα χειροτερο...30 κουφοι ειμασταν εκει με την ιδια αποψη.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Και μην πει καποιος οτι λογο του ηχειου που ειναι κορνα λογικο ειναι το πικαπ να ακουγεται καλυτερα γιατι θα του πεταξω καμια ντοματα!!!
Γιαννη αυτο αστο να το κανει καποιος που εχει εκπαιδευτει στο σημαδι! (Νικος).
Το ζητημα ομως δεν ειναι σε απολυτα ανωτατα νουμερα ποιο παιζει καλυτερα. Γιατι ξερεις προς τα πανω ορια δεν υπαρχουν.
Το εχεις συγκρινεις με master tape? Τα 8.000 για το πικαπ καταλαβαινεις οτι δεν δινουν καμμια προοπτικη στη νεολαια. Παντα μια απειροελαχιστη μειοψηφια θα ειναι. Δεν σας κρυβω οτι περιμενω το καινουριο μηχανημα της LINN που βρισκεται λιγο πιο πανω απο το χιλιαρικο πως θα παιξει. Εαν τα κταφερερει θα ανοιξει κερκοπορτες. Και φυσικα υπαρχουν κι αλλες εταιριες. Αυτο ειναι προοπτικη. Γιατι σε 1-2 χρονια θα εχουμε αντιστοιχα μηχανηματα ενδεχομενως και με 500 ευρω. Τωρα εμεις μπορει να εξακολουμε να ψαχνουμε για κανα βινυλιο αλλα οπως καταλαβαινεται για τα παιδια μας θα ειμαστε γραφικοι.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Συγνωμη αλλα στην υψηλη πιστοτητα δεν νομιζω οτι μιλαμε για ποσα. Ουτε κι εγω ειμαι λεφτας αλλα το συστημα μου κοστιζει 2 φορες το αυτοκινητο μου. Σαν χομπιστας αυτη ειναι η πρωτη μου προτεραιοτητα. Αν καποιοι θελουν να τα ξοδεψουν καπου αλλου τοτε μαλλον γραφουν σε λαθος site...
Όχι δεν γράφουν σε λάθος site, μάλλον εσύ το κάνεις (off topic) όταν αναφέρεις μοντέλα και αξία που μεταφράζεται σε χρήμα.
Ο σκοπός είναι άλλος, είναι η μουσική.

Εγώ να καταλάβεις θέλω να ακούω μουσική όπως μου αρέσει.
Ακούω λοιπόν ένα πικαπ και ένα cdp, όταν πρόκειται να αγοράσω.
Το πικαπ είναι πολύ ανώτερο αλλά για να με εκδικηθώ αγοράζω το cd ! :138:
Δεν σας κάνει εντύπωση, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν πικαπ ? !!!

Μου ξύπνησε ερωτήματα που είχα πέρσι που πρωτομπήκα εδώ.
Το "από τι ακούς" έγινε......
Πόση εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής έχεις;
Αναρωτιέμαι ποια απάντηση μπορεί να σε πείσει Λ.Σ.

Αν δηλαδή ο g.kar είναι μουσικός, θα κάνεις πάσο ?

Υ.Γ.
Για άλλη μια φορά με ενοχλεί που κάποιοι θεωρούν ότι επειδή έχουν δαπανήσει περισσότερα χρήματα για stereo, έχουν και άποψη μεγαλύτερης αξίας..... :407:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88