Εδώ τα καλά τα βατ!!

vas

Reaction score
0
Κατα αρχήν μερσί εγώ για την φιλοξενία.

Μετά και από την προτροπή σας, εξάλλου είστε ο οικοδεσπότης, αλλά και λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, πράγματι θα κάνω διάλειμμα.
Μάλλον και για παραπάνω από 1 ή 2 εβδομάδες.

Τώρα γενικά μιλώντας, ήρεμος είμαι. Δεν ξέρω αν δείχνω αλλιώς στο γραπτό. Επίσης, αφού ρωτήσατε, το vas βγαίνει από vassilis ή απλά Βασίλης.

Για τη διαγραφή κανένα πρόβλημα, αφού δεν ήταν σχετικό με το θέμα.

Κάτι σχετικό

Originally Posted by Costas Coyias

...
Δηλαδή, εάν κληθεί να οδηγήσει τρία διαφορετικά ηχεία ίσης ευαισθησίας, παίζοντας μια συχνότητα στην οποία το ένα ηχείο παρουσιάζει αντίσταση 8Ω, το άλλο 4Ω, και το τρίτο 2Ω, και μάλιστα με τη φάση σε παρόμοια τιμή, τότε αυτά τα ηχεία θα παίξουν αυτή τη συχνότητα στην ίδια στάθμη, αλλά με το πρώτο να καταναλώνει ισχύ 100W, το δεύτερο 200 και το τρίτο 400W.
Το ακριβές αντίστοιχο της πιο πάνω πρότασης είναι ότι δύο λαμπτήρες φωτισμού διαφορετικής ισχύος πχ ένας 25W και ένας άλλος των 50 W έχουν μεν διαφορετική κατανάλωση αλλά αποδίδουν τον ίδιο φωτισμό.

Αυτά και ελπίζω να μην ήμουν χαριτωμένος. Ευχαριστώ ξανά για την φιλοξενία. Αντίο σας.

ΜΦΧ
Βασίλης.

Υγ : Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Το ακριβές αντίστοιχο της πιο πάνω πρότασης είναι ότι δύο λαμπτήρες φωτισμού διαφορετικής ισχύος πχ ένας 25W και ένας άλλος των 50 W έχουν μεν διαφορετική κατανάλωση αλλά αποδίδουν τον ίδιο φωτισμό.
Από κατάστημα πώλησης λαμπτήρων:
Προβολέας εξοικονόμησης ενέργειας

Προβολέας Advant 12V & 230V

Ο προβολέας είναι πλαστικός στεγανός (IP65). Το ντουί του είναι απλό βιδωτό Ε27 και μπορείτε να τοποθετήσετε όποιον ηλεκτρονικό λαμπτήρα θέλετε. Διαθέτει στήριξη καρφωτή για το χώμα, βιδωτή για τοίχο, επιτραπέζια και χερούλι για φορητή χρήση. Ιδανικός για χρήση σε Φ/Β συστήματα με όλους τους ηλεκτρονικούς λαμπτήρες 12V ή 230V. Επιπλέον φωτεινότητα έως και 30% από τον ανακλαστήρα του.

Προτεινόμενοι λαμπτήρες:

· 15W-12V (αποδίδει φωτισμό όσο προβολέας 100W)
· 30W-230V (αποδίδει φωτισμό όσο προβολέας 200W)
Εσύ, επειδή βλέπω ότι χρησιμοποιείς τον όρο συχνά, η ευαισθησία γνωρίζεις πως ορίζεται για να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ;

...

Reaction score
1.842
Απάντηση: Re: Εδώ τα καλά τα βατ!!

Τώρα, ξέρει κάποιος να μου πει πως ορίζεται πραγματικά η ευαισθησία ενός ηχείου;

...
Δεν είμαι και πολύ σίγουρος πως κατάλαβα τι ρωτάς, ιδιαίτερα αυτή η λέξη "πραγματικά" με μπερδεύει. Αν αυτό σημαίνει την ευαισθησία σε όλο το εύρος των ακουστικών συχνοτήτων τότε κατάλαβα. Ενώ η ψεύτικη μόνο στο 1KHz, εκεί όπου όλα τα μεγάφωνα είναι αποδοτικότερα.
Η μέτρηση πάντως γίνεται με σήμα ημιτόνου, ισχύος ενός βατ και σε απόσταση ενός μέτρου απο το μεγάφωνο, με ντεσιμπελόμετρο.

Reaction score
1.842
Απάντηση: Εδώ τα καλά τα βατ!!

Άρα εδώ πάει το πραγματικά. :116:
Προφανώς υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί. Στο προκείμενο, όταν ο κατασκευαστής δηλώνει πως το ηχείο είναι 8 ωμ, τότε το σήμα είναι 2,83 βολτ.
Τώρα αν αυτό είναι και 1 βατ στην πράξη, ταπεινό ανέμελο-san ντεν γκνωρίζει! :119:

Reaction score
13
1,3 Βατ περιπου και ρευμα ακουστικων 46 ma..περιπου:116:
Ναι Γιαννη.
Για την ακριβεια λιγα μιλλιβαττ παραπανω απο 1.3 Watt, λογω του οτι η Ισχυς που δαπαναται τωρα πανω στην Αντισταση εξοδου του Ενισχυτη, σε σχεση με εκεινη που δαπαναται στην περιπτωση φορτιου των 2 Ω, ειναι κατα πολυ μικροτερη.

Τα Ακουστικα βεβαια θα εχουν ηδη καει με λιγες δεκαδες μιλλιβαττ, αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει στην περιπτωση μας.
Θα παρουμε αλλα καλυτερα. :142:

Ο Ενισχυτης αυτος ειναι σε θεση να δωσει ταση 28.28 volt στην Εξοδο του. Αυτη η ταση σε φορτιο 2 Ω αντιστοιχει σε 400 Βαττ.

Για τα 400 Βαττ, το ρευμα που θα διαρρεει το φορτιο των 2Ω θα ειναι
Ι = ριζα Ισχυος προς Αντισταση φορτιου

Για φορτιο 2 Ω εχουμε
Ι= ριζα του 400 W / 2 Ω = 14.14 Amp

Για φορτιο 600 Ω εχουμε
Ι = ριζα του 1.3 W / 600 Ω = 0.046 Amp ή 46 mA

Τι ισχυει σε ενα λαμπατο ?

Υπαρχει σημαντικα μεγαλυτερη Αντισταση Εξοδου του Ενισχυτη, που σημαινει πολυ μικροτερος Συντελεστης αποσβεσης, που με την σειρα του σημαινει σαφως Μεγαλυτερη βυθιση της τασεως Εξοδου, και αρα της διελευσης ρευματος απο το φορτιο, οταν τα Ωμ του φορτιου λιγοστευουν.

Ειδικα για λαμπες λοιπον, δεν μπορουμε με τιποτε να μιλαμε για σταθερη ταση Εξοδου, αφου αυτη θα γονατιζει λιγοτερο ή περισσοτερο αναλογα με το φορτιο.

Αυτο ΔΕΝ μας το διευκρινησε ο Κωστας.

Ισως για τον Κωστα οι Ενισχυτες να εξαντλουνται στους Solid state με τα παραλληλα FET, και τους Damping Factors της ταξεως των τεσσαρων ψηφιων.

Ομως Γιαννη, οπως εσυ, ετσι και εγω, αλλα και καμποσοι αλλοι, ακουμε καλυτερα μουσικη με λαμπες, και δεν επιτρεπεται σε κανενα να μας διαγραφει απ' τον χαρτη.

Παρεπιπτοντως βαλε ενα συστημα να κανει κρυο μεσα στο σπιτι, μηπως και μεινουν λιγο ακομα τα χαλιά στην θεση τους ....

οπα .....

vas

Reaction score
0
Από κατάστημα πώλησης λαμπτήρων:

Εσύ, επειδή βλέπω ότι χρησιμοποιείς τον όρο συχνά, η ευαισθησία γνωρίζεις πως ορίζεται για να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ;

...
Έχετε κάποιο δίκο διευκρινίζω:

Originally Posted by Costas Coyias

...
Δηλαδή, εάν κληθεί να οδηγήσει τρία διαφορετικά ηχεία ίσης ευαισθησίας, παίζοντας μια συχνότητα στην οποία το ένα ηχείο παρουσιάζει αντίσταση 8Ω, το άλλο 4Ω, και το τρίτο 2Ω, και μάλιστα με τη φάση σε παρόμοια τιμή, τότε αυτά τα ηχεία θα παίξουν αυτή τη συχνότητα στην ίδια στάθμη, αλλά με το πρώτο να καταναλώνει ισχύ 100W, το δεύτερο 200 και το τρίτο 400W.
Το ακριβές αντίστοιχο της πιο πάνω πρότασης είναι ότι δύο λαμπτήρες φωτισμού (του ίδιου τύπου - τεχνολογίας - συντελεστή απόδοσης - εκμετάλευσης ενέργειας) διαφορετικής ισχύος πχ ένας 25W και ένας άλλος των 50 W έχουν μεν διαφορετική κατανάλωση αλλά αποδίδουν τον ίδιο φωτισμό.

Περίσσοτερα, ίσως μετά από το διάλειμμα μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Εδώ τα καλά τα βατ!!

Άρα εδώ πάει το πραγματικά. :116:
Προφανώς υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί. Στο προκείμενο, όταν ο κατασκευαστής δηλώνει πως το ηχείο είναι 8 ωμ, τότε το σήμα είναι 2,83 βολτ.
Τώρα αν αυτό είναι και 1 βατ στην πράξη, ταπεινό ανέμελο-san ντεν γκνωρίζει! :119:
Είσαι άρχοντας, ακριβώς αυτό είναι! Μόλις γλίτωσες τις επόμενες 10 ερωτήσεις. :137:

Τώρα όμως αφού μας έδωσες να καταλάβουμε, ότι η ευαισθησία εξαρτάται από το φορτίο, πρέπει να εξηγήσεις (εσύ που τα ξέρεις κιόλας) στον αγαπητό vas (Βασίλη), ότι όσο η αντίσταση του ηχείου μειώνεται, τόσο μειώνεται και η ευαισθησία του με συνέπεια, ακόμη κι αν δώσουμε περισσότερη ισχύ, η ακουστική πίεση να μείνει η ίδια.

Καλή τύχη. :138:

...

Reaction score
1
Ναι Γιαννη.
Για την ακριβεια λιγα μιλλιβαττ παραπανω απο 1.3 Watt, λογω του οτι η Ισχυς που δαπαναται τωρα πανω στην Αντισταση εξοδου του Ενισχυτη, σε σχεση με εκεινη που δαπαναται στην περιπτωση φορτιου των 2 Ω, ειναι κατα πολυ μικροτερη.

Τα Ακουστικα βεβαια θα εχουν ηδη καει με λιγες δεκαδες μιλλιβαττ, αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει στην περιπτωση μας.
Θα παρουμε αλλα καλυτερα. :142:

Ο Ενισχυτης αυτος ειναι σε θεση να δωσει ταση 28.28 volt στην Εξοδο του. Αυτη η ταση σε φορτιο 2 Ω αντιστοιχει σε 400 Βαττ.

Για τα 400 Βαττ, το ρευμα που θα διαρρεει το φορτιο των 2Ω θα ειναι
Ι = ριζα Ισχυος προς Αντισταση φορτιου

Για φορτιο 2 Ω εχουμε
Ι= ριζα του 400 W / 2 Ω = 14.14 Amp

Για φορτιο 600 Ω εχουμε
Ι = ριζα του 1.3 W / 600 Ω = 0.046 Amp ή 46 mA

Τι ισχυει σε ενα λαμπατο ?

Υπαρχει σημαντικα μεγαλυτερη Αντισταση Εξοδου του Ενισχυτη, που σημαινει πολυ μικροτερος Συντελεστης αποσβεσης, που με την σειρα του σημαινει σαφως Μεγαλυτερη βυθιση της τασεως Εξοδου, και αρα της διελευσης ρευματος απο το φορτιο, οταν τα Ωμ του φορτιου λιγοστευουν.

Ειδικα για λαμπες λοιπον, δεν μπορουμε με τιποτε να μιλαμε για σταθερη ταση Εξοδου, αφου αυτη θα γονατιζει λιγοτερο ή περισσοτερο αναλογα με το φορτιο.

Αυτο ΔΕΝ μας το διευκρινησε ο Κωστας.

Ισως για τον Κωστα οι Ενισχυτες να εξαντλουνται στους Solid state με τα παραλληλα FET, και τους Damping Factors της ταξεως των τεσσαρων ψηφιων.

Ομως Γιαννη, οπως εσυ, ετσι και εγω, αλλα και καμποσοι αλλοι, ακουμε καλυτερα μουσικη με λαμπες, και δεν επιτρεπεται σε κανενα να μας διαγραφει απ' τον χαρτη.

Παρεπιπτοντως βαλε ενα συστημα να κανει κρυο μεσα στο σπιτι, μηπως και μεινουν λιγο ακομα τα χαλιά στην θεση τους ....

οπα .....
Φανταζεσαι ενα κρελ σε ταξη Α 100βατRMS στα 8Ωμ, που διπλασιαζει , τετραπλάσιαζει κλπ την ισχυ να οδηγει ακουστικα τετοια ,και να απολαμβανεις την ακουστικη νιρβανα αψογα?? μα μηπως βυθιζει η ανεβαινει και αυτονων η ωμικη αντισταση ,απο 600 στα 300 η 750 σε μερικες συχνοτητες?? πανε τα αυτια,,,,:111:

Reaction score
1.842

Είσαι άρχοντας ....
:121: Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη! :119:
.... πρέπει να εξηγήσεις (εσύ που τα ξέρεις κιόλας) στον αγαπητό vas (Βασίλη), ότι όσο η αντίσταση του ηχείου μειώνεται, τόσο μειώνεται και η ευαισθησία του με συνέπεια, ακόμη κι αν δώσουμε περισσότερη ισχύ, η ακουστική πίεση να μείνει η ίδια.
Και όχι μόνο, αλλά και οι απαιτήσεις του σε ρεύμα, αμπέρ, άρα καλό είναι στην πράξη να αποφεύγουμε ηχεία που κατεβαίνουν κάτω από 6 ωμ.

Η απάντηση δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσω.
Εφόσον ο κοινά αποδεκτός τρόπος είναι ο παραπάνω (με εφαρμογή ισχύος 1 βατ, δηλ. τάσης 2,83 βολτ και ρεύματος 0,35 αμπέρ, όταν έχουμε 8 ωμ) αν το ηχείο έχει πραγματική αντίσταση 4 ωμ, τότε αυτό που προκύπτει είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστεί σ' αυτό τάση 2 βολτ και ρεύμα 0,5 αμπέρ, πάλι 1 βατ, άρα η διέγερσή του, λόγω της χαμηλότερης τάσης είναι προφανής, άρα και η μικρότερη ευαισθησία του. :403:

vas

Reaction score
0

:121: Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη! :119:
Και όχι μόνο, αλλά και οι απαιτήσεις του σε ρεύμα, αμπέρ, άρα καλό είναι στην πράξη να αποφεύγουμε ηχεία που κατεβαίνουν κάτω από 6 ωμ.

Η απάντηση δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσω.
Εφόσον ο κοινά αποδεκτός τρόπος είναι ο παραπάνω (με εφαρμογή ισχύος 1 βατ, δηλ. τάσης 2,83 βολτ και ρεύματος 0,35 αμπέρ, όταν έχουμε 8 ωμ) αν το ηχείο έχει πραγματική αντίσταση 4 ωμ, τότε αυτό που προκύπτει είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστεί σ' αυτό τάση 2 βολτ και ρεύμα 0,5 αμπέρ, πάλι 1 βατ, άρα η διέγερσή του, λόγω της χαμηλότερης τάσης είναι προφανής, άρα και η μικρότερη ευαισθησία του. :403:
8Ohm - SPL rms 105 dBw
http://www.tymphany.com/datasheet/pdf/18WU_8741T00.pdf

4Ohm - SPL rms 105 dBw
http://www.tymphany.com/datasheet/pdf/18WU_4741T00.pdf

Reaction score
1.842

Βασίλη, αν πω ότι κατάλαβα το λόγο της παράθεσης των links, θα πω ψέματα. :122:

Εννοώ τι θέλεις να δείξεις.

Reaction score
13
Εγω καταλαβα οτι ο Vas θελει να δειξει το γνωστο και αυτονοητο, οτι η ευαισθησια ΔΕΝ εξαρταται απο την Αντισταση του μεγαφωνου, οπως θελει να υπενιχθει ο Κος Τσαρουχας.

Αλλα το θεμα ειναι αλλου.

vas

Reaction score
0
Εγω καταλαβα οτι ο Vas θελει να δειξει το γνωστο και αυτονοητο, οτι η ευαισθησια ΔΕΝ εξαρταται απο την Αντισταση του μεγαφωνου, οπως θελει να υπενιχθει ο Κος Τσαρουχας.

Αλλα το θεμα ειναι αλλου.
:108:

Reaction score
1.842

Διαφορετικών μεταξύ τους μεγαφώνων προφανώς.
Και δεν υπαινίχθηκε κάτι, ίσως δεν έγινε σαφές. Εγώ κατάλαβα, όταν αλλάζει η αντίστασή του ανάλογα με τη συχνότητα.
Όσο για τα παραδείγματα που έδωσε ο Βασίλης, όταν στο 4ωμο δίνει τάση 2,83 βολτ, δεν έχουμε ένα βατ, αλλά 1,415. :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Γειά σου Κε Σπέρτο! :136:
Δηλαδή για να καταλάβω: αν ένα ηχείο έχει 90 dB ευαισθησία, με 2,83 Volt βγάζει τη ίδια ακουστική πίεση είτε το φορτίο είναι 8Ω είτε είναι 4Ω;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527

Διαφορετικών μεταξύ τους μεγαφώνων προφανώς.
Όχι απλά διαφορετικών μεγαφώνων αλλά διαφορετικών νηχείων.

Εγώ κατάλαβα, όταν αλλάζει η αντίστασή του ανάλογα με τη συχνότητα.
Καλά κατάλαβες. Είναι σαν να λέμε ότι εξ ορισμού, ένα full range ηλεκτροστατικό και ένα κανονικό ηχείο βάσης που και τα δύο έχουν 86 dB ευαισθησία, θα παίζουν το ίδιο δυνατά (με την ίδια τάση) στα 100Hz.

...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Εδώ τα καλά τα βατ!!

Ίσως κακός παρεμβαίνω, καθώς έχετε αρκετές περισσότερες γνώσεις από εμένα.
Αλλά μέσα σε όλη αυτή την ανταλλαγή απόψεων και την προσπάθεια τεκμηρίωσης του πώς δουλεύει ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου είπα και εγώ να προσθέσω την κοστάνα μου :)

Παρόλο που είναι μετρίσιμη η εμπέδηση ενός ηχείου ανά συχνότητα… η μέτρηση αυτή γίνεται (αν δεν κάνω λάθος) με ένα γραμμικό (χμμμ edit-> log?) frequencysweep.

Αυτό σίγουρα δεν μας λέει όλη την αλήθεια.

Ιδανικά σε ένα δυναμικό σύστημα αποτελούμενο και από ενισχυτή-κουτι-μεγάφωνο θα έπρεπε να μετράμε τι γίνεται όταν το ηχείο καλείτε να μεταβεί από μια συχνότιτα σε μια δεύτερη και μετά σε μια τρίτη κ.ο.κ.
Θα διαφωνισω για το χαοτικο. Φυσικα , μια τυπικη μετριση της εμπεδησης ενος ηχειου, λαμβανει υπ οψη της ολους τους παραπανω (μηχανικους και ηλεκτρικους) παραγοντες που αναφερετε και θα μπορουσαν με τον ενα ή αλλο τροπο να την επιρεασουν .

Aν για παραδειγμα ριξετε μια ματια στο διαγραμα εμπεδησης ενος τυπικου ηχειου BR, (το φορτιο που θα βλεπει ο ενισχυτης σας) θα δειτε πως "μεταφραζεται" ηλεκτρικα η επιδραση ολων των μηχανικων χαρακτιριστικων του ηχειου, "αθροιστικα" με τα ηλεκτρικα των μεγαφωνων. Τα παντα υπαρχουν εκει, και η επιδραση του σημειου συντονισμου του συστηματος καμπινας-port, και το σημειο συντονισμου του μεγαφωνου/νων, και η αυτεπαγωγη τους για να αναφερω τα πιο βασικα. Καντε ενα search και θα βρειτε απειρα τετοια διαγραμματα. Εκει θα δειτε οτι οι τιμες της εμπεδησης οπως τις αναφερετε, αγαπητε φιλε, δεν ειναι καθολου τρελες αλλα απολυτως συγκεκριμενες, δεχομενοι βεβαια και καποιο (μικρο) ποσοστο λαθους.

Γενικα μιλωντας για τα παραπανω, ακομα και σε συνθηκες λειτουργιας οριακες, τα πραγματα ειναι προβλεψημα τουλαχιστον σε μεγαλο ποσοστο. Για παραδειγμα ενα γουφερ μεσα σε μια ρεφλεξ καμπινα, που θα κληθει να αποδωσει δυνατα, ενα εντονο μεταβατικο σε μια περιοχη της μπαντας μακρια (κατω) απο τη συχνοτητα συντονισμου, θα χρειαστει ενα βαρβατο τελικο σταδιο, διαφορετικα θα παραμορφωσει αγρια. Το ποσο δυνατα (spl), η καμπινα και το πορτ και οι συχνοτητες, η αντισταση του φορτιου σ κεινη την περιοχη, τι δυνατοτητες θα πρπει να εχει το ενισχυτικο, και ενα σωρο αλλα πραγματα, ειναι μεγεθη συγκεκριμενα και μπορουν να δωσουν υπολογιστουν ετσι ωστε το συστημα να μπορεσει να λειτουργισει σωστα και μεσα σε συκγεκριμενες συνθηκες και καθορισμενα πλαισια.

Edit: sorry για τα (πολλα) ορθογραφικα λαθη ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.844
Επιτρέψτε μου να επισημάνω μερικά πράγματα, ίσως όχι και τόσο αυτονόητα.

1. Αυτά που έγραψα σ’ αυτό το θέμα, κάθισα και τα έγραψα ιδία προαιρέσει και έναντι ουδεμιάς ανταπόδοσης. Τα έγραψα έτσι, για το κέφι μου, (και για να ψιλοσυνηθίσω το πληκτρολόγιο του λαπτοπίου).
2. Πραγματικά έχω σιχαθεί τη ζωή μου, να βλέπω διάφορα ηλίθια όντα, (που στον κόσμο του λεγομένου high end τελούν μάλλον εν αφθονία), να εκλαμβάνουν τα πάντα ως προσωπική άποψη, είτε επειδή δεν μπορούν, είτε επειδή δεν θέλουν, είτε επειδή δεν τους συμφέρει να κατανοήσουν πως κάποια πράγματα είναι αντικειμενικώς προσδιορισμένα, και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Αυτά που έγραψα σε αυτό το θέμα, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, και ούτε είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι πράγματα που ισχύουν στην πράξη. Απλώς, τα έγραψα εκλαϊκευμένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αν αρχίσουμε τα ημίτονα και τα ολοκληρώματα, θα πρέπει να πάμε αρκετά πιο μακριά.
3. Απομένει, λοιπόν, το ερώτημα, εάν αυτά που έγραψα είναι ορθά. Τυπώστε τα λοιπόν, πάρτε τα παραμάσχαλα, και τραβάτε τα σε ένα καθηγητή να σας εξηγήσει γιατί και πώς. Αν σας πει ότι κάνω κάπου λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσετε. Αν σας πει πως είναι σωστά, και δεν θέλετε να το παραδεχθείτε, ή δεν μπορείτε να το κατανοήσετε, δε φταίω εγώ γι’ αυτό.
4. Ποτέ δεν διεκδίκησα το προνόμιο του αποκλειστικού δάσκαλου, ούτε εδώ μέσα, ούτε οπουδήποτε αλλού, και φυσικά δεν μπορώ και ούτε θέλω να εμποδίσω κανέναν να γράψει ο,τιδήποτε.
5. Προφανώς, αυτά που έγραψα είναι ενοχλητικά, επειδή απομυθοποιούν κάποια πράγματα που είναι ταμπού, όπως εν προκειμένω η ισχύς.
6. Τελικά, όσα έγραψα, ισχύουν, και τα έγραψα έτσι όπως τα έγραψα, για να εξηγήσω το μηχανισμό με τον οποίο συνδέονται οι βασικές παράμετροι που παίζουν ρόλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.724
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis