- Reaction score
- 2.061
Να διευκρινίσω ότι το παραπάνω γεγονός συνέβηκε με ένα και μόνο ενισχυτικό αυτής της κατηγορίας ισχύος και φυσικά δεν είναι ο κανόνας. Το ανέφερα απλά και μόνο για να δείξω ότι τα πολλά βατ δεν είναι το παν σε θέμα οδήγησης.
:142:
Τώρα μιλάς σωστά :126:
Απλώς σας αναφέρω ότι αυτες τις μέρες δοκιμάζω ένα μικρό λαμπάτο ολοκληρωμένο ενισχυτή push-pull με 4 λυχνίες EL84, τις θυμάστε ?
Αποδίδουν λιγότερα από 8W στο κανάλι και ο ηχος τους είναι μαγευτικός, μιλάω πάντα για χαμηλές ή φυσιολογικες εντάσεις. Από την 4Ω έξοδο του μετασχηματιστή οδηγώ τα επίσης 4Ω (ονομαστικά Ω)) ηχεία μου της Dynaudio τα οποία "νόμιζα" ότι ήθελαν 200 w για να παίξουν σωστά. Λάθος ! Για το 10% των περιπτώσεων αυτό μπορεί και να ισχύει. Αλλά για το 90% των περιπτώσεων και σε ένα χώρο ακρόασης 40 τ.μ σαν τον δικό μου τα 8 W μου είναι αρκετά όταν ακούω μουσική. Και επειδή ασχολούμαι περισσότερο με την κλασική κιθαρα, η ηχητική στάθμη του χώρου ξεπερνάει κατά πολύ την φυσική στάθμη του οργάνου σε απόσταση 3μ. από το ηχείο. Αυτό εμένα μου ειναι αρκετό, όπως είπα για το 90% του ελεύθερου χρόνου μου, όταν ακούω μουσική για την δική μου απόλαυση στο σπίτι μου.
Ακόμα και το κλιπάρισμα του μικρού λαμπάτου ακούγεται όμορφο και φυσιολογικό. Καμία σχέση δηλαδή με το αντίστοιχο κλιπάρισμα ενός τρανσιστοράτου ενισχυτή χαμηλής ισχύος ή ενός μικρού class D ενισχυτή.