Εδώ τρέχουμε

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.776
Έκδοση 21.22 εδώ, activity σήμερα το πρωί, όλα καλά. Δεν εφαρμόζω beta version software/firmware σε καμία συσκευή μου.

Reaction score
24.046
Έγινε νταβαντουρι μεγάλο σήμερα και στο Greek runners όλοι (που βρηκαν πρόβλημα) είχαν beta 22.14 φαίνεται ότι στην ερώτηση αν θέλετε να συμμετέχετε στο beta program πατήσανε ναι χωρίς να δώσουν σημασία.

Εγώ άλλο έπαθα τώρα, πάτησα να ξεκινήσω κολύμπι , βουτάω κουgliμπαω κουgliμπαω , κάποια στιγμή κάνει ντζιζζζ το ρόλοι η δόνηση , λέω θα είναι η ειδοποίηση για τα 500 μέτρα κλαιν συνεχίζω περνάει η ώρα ρε φίλε πόσο νανχω κάνει , κοιταω βλέπω την ώρα (2120, είχαν περάσει 40 λεπτά) μλκ παίχτηκε , να δεις με καταραστηκε η Χρήστους να κολλήσει και το δικό μου, εν τέλει δεν πάτησα εκκίνηση και μπήκε στην μισή ώρα σε battery save mode (σου λέει ξεχάστηκε ο μλκς , ας το γυρίσω στο ρολόι)
Εν τέλει χρεώνω σήμερα 1600 μέτρα ναπαναγαμηθει

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.029
Εμενα το βασικό πρόβλημα είναι ο οπτικός αισθητήρας, είναι απίστευτα αναξιόπιστος, σήμερα μετά από πολύ καιρό έβαλα ζώνη μέσης της polar και ίσιωσαν όλα τα δεδομένα.
Το 955 αργεί να βρεί σωστούς παλμούς και δείχνει επίσης πολύ περισσότερους κατά το πάτημα.
Είμαι απίστευτα απογοητευμένος, όπως το βλέπω θα χρησιμοποιήσω τη εγγύηση

wizzy

Reaction score
21.776
Με το Forerunner 165 δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Χρησιμοποιεί διαφορετικό αισθητήρα από το 955;:idk:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.029
Γιώργη το 955 φοράει το νεότερο αισθητήρα σε σχέση με το 165.
Το πρόβλημα ξεκίνησε σε προηγούμενο firmware update το οποίο μέχρι στιγμής η garmin αδυνατεί να διορθώσει.
Εγώ δεν το πρόλαβα διότι με το που πήρα το ρολόι έλαβε και το πιό πρόσφατο λογισμικό και ζω από τη πρώτη μέρα με το πρόβλημα του αισθητήρα παλμών.
Πριν από αυτό με το fenix 6 pro (έχει το ίδιο OHR με το 165) δεν αντιμετώπισα το παραμικρό και είχα να λέω για τη αξιοπιστία του αισθητήρα.

Εδώ 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα

Strap polar σήμερα σε αγώνα
Screenshot_2025-01-28-23-11-11-992_com.strava-edit.jpg

OHR 955 Προψέ από τον αγώνα στο grand fondo
Screenshot_2025-01-28-23-11-40-978_com.strava-edit.jpg

wizzy

Reaction score
21.776
Την κατάσταση στο δεύτερο γράφημα, την αντιμετωπίζω με το HR chest monitor της Garmin, κάποιες φορές που η θερμοκρασία δωματίου είναι κάπως χαμηλή, οπότε αργώ να "ζεσταθώ" και το monitor "κολλάει" στους παλμούς με τους οποίους ξεκίνησα την προπόνηση (π.χ. 75). Ε, κάποια στιγμή ζεσταίνομαι επαρκώς εγώ, ζεσταίνεται κι αυτό και φτιάχνει μόνο του.

Μια λύση που έχω βρει είναι πριν να εφαρμόσω το strap στο θώρακα μου, να απλώνω μικρή ποσότητα (μεγέθους στραγαλιού) γέλης υπερηχογραφημάτων (ultrasound gel στους τέσσερις αισθητήρες του strap. Με τον τρόπο αυτό, η ζώνη καταγράφει σωστά τους παλμούς από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Το gel πωλείται σε σωληνάριο, στα φαρμακεία (τιμή Κύπρου: €1.80 τα 250ml). Δεν ξέρω εάν η λύση που περιέγραψα πιο πάνω μπορεί να δουλέψει με το 955, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Reaction score
24.046
Στο ποδήλατο γενικά ο αισθητήρας στο χέρι δεν γράφει πάντα σωστά, πιθανόν λόγο συστροφής καρπού να αλλάζει η κυκλοφορία στα αγγεία και να μην βλέπει ο αισθητήρας καλά.
Αυτό που λέει ο Γιώργης από την άλλη ήταν κλασσική περίπτωση βλάβης του φθηνού (νοτ) HRM της Garmin που πολλές φορές τρώει κολλήματα και γράφει μλκς , πχ δεν διαβάζει σωστά όταν δεν είναι βρεγμένη η ζώνη, κολλάει η ένδειξη στα 200 ξέρω γω και λοιπές ππρς
Διορθώνεται με ζώνη πολαρ που είναι συμβατή με HRM αλλά ακόμα καλύτερα διορθώνεται με ολόκληρο αισθητήρα polar ή τον ακριβό HRM pro plus πως τον λένε που κυκλοφορούσε σε προσφορά πρόσφατα .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.029
Δεν υπάρχει σωτηρία καμία Γιώργη, είναι θέμα λογισμικού και πως θα κάτσει στη κάθε συσκευή ξεχωριστά. Θεωρητικά ο ohr για να λειτουργήσει πρέπει να αρχίσει να ιδρώνει ο καρπός, άμα δεις το γράφημα παραπάν θα παρατηρήσεις ότι και υπό αυτές τις συνθήκες οι παλμοί μένουν σχεδόν σταθεροί, αργεί πάρα πολύ να ρίξει παλμούς, αργεί να αντιληφθεί τις αυξομειώσεις, οπότε αυτό που προτείνεις δεν θα λειτουργήσει.

Απο τη μέρα που άρχισα να λειτουργώ αποκλειστικά το 955 έχουν καταστραφεί όλα τα δεδομένα στο connect, έχω πλέον το ίδιο vo2 max με τον κρόκο :lolsign:

Και μιας και τον ανέφερα, έχει το ίδιο ρολόι με το ίδιο fw και δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα με τον αισθητήρα, ενώ εγώ και ο μισός πλανήτης έχουμε θέματα... Φαντάς για τι κατσίκι μιλάμε :roflmao:

Reaction score
24.046
Παρεμπιπτόντως, χαζεύοντας προπονήσεις του Ζησιμοπούλου, (ξεχνάμε τον όγκο και την πίεση που βάζει το παλικάρι) που χρησιμοποιεί coros βλέπεις εύκολα μια αντίστοιχη χαζομάρα να συμβαίνει , πχ τον βλέπεις να τρέχει με σταθερό ρυθμό για 2 ώρες και η καταγραφή κάνει κάτι αντίστοιχα σκαλιά, πχ 70 λεπτά στα 140 και καπάκι 50 στα 185 χωρίς να αλλάξει ρυθμό.
Το σκέφτεσαι λίγο παραπάνω και λες ρε φίλε σπαρταθλητης να τρέχει στα 180+ ενώ έχει καβατζαρει τα 40 πόσο πιθανό να είναι, υποψιάζομαι ότι και τα coros έχουν αντίστοιχο πρόβλημα αν όχι μεγαλύτερο

Reaction score
24.046

Μια προπονησουλα του Φώτη ζισιμοπουλου , του 4κις νικητή σπαρταθλου , νικητή του μαραθωνίου Θεσσαλονίκης κλπ

Κάπου ωπα δηλαδή ... 30κ σε 2 ώρες με 130κπ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi