Εκαψα τα tweeter των ηχείων μου. Που να τα επισκευάσω?

Reaction score
786
Καηκαν τα tweeter των ηχείων μου, Magnepan 3.6r.
Που και πως μπορω να τα επισκευασω?
Ειμαι Χανιά Κρητη, και δεν υπαρχει τιποτα σχετικο εδω.
Που να τα στειλω, τι πρεπει να κανω, δεν εχω ιδεα.
Ευχαριστω

Reaction score
786
Ευχαριστω
Στείλε email στην μαμά εταιρία να σου στείλουν άλλα.
Εννοεις στην αντιπροσωπεια εδω Ελλαδα?

Reaction score
3.719
Αν τα αγόρασες μέσω της αντιπροσωπείας (απευθείας ή από μαγαζί) και δεν τα έφερες από έξω τηλεφώνησε τους. Ισχύει και αν τα αγόρασες σαν μευαχειρισμένα.

Reaction score
786
Αν τα αγόρασες μέσω της αντιπροσωπείας (απευθείας ή από μαγαζί) και δεν τα έφερες από έξω τηλεφώνησε τους. Ισχύει και αν τα αγόρασες σαν μευαχειρισμένα.
Τα αγορασα μεταχειρισμενα πριν πολλα πολλα χρονια.

Reaction score
428
Που να τα στειλω, τι πρεπει να κανω, δεν εχω ιδεα.
Ευχαριστω
Αρχικά έλεγξε τις ασφάλειες εάν έχουν καεί αυτές και όχι τα tweeter όπως είπε ο Peter.
Τώρα εάν όντως κόπηκαν τα ribbon tweeters, θα πρέπει να ξεβιδώσεις όλη την μεταλλική ράγα και να αποσυνδέσεις τους δύο ακροδέκτες. Εάν έχεις τα safety ribbon cover να τα τοποθετήσεις και εν συνεχεία να τα συσκευάσεις ασφαλώς και να μιλήσεις με τον Θανάση στον Βιντεορυθμό τηλ: 210 6423000

Reaction score
786
Τις ασφάλειες τις ήλεγξες;
Αρχικά έλεγξε τις ασφάλειες εάν έχουν καεί αυτές και όχι τα tweeter όπως είπε ο Peter.
Τώρα εάν όντως κόπηκαν τα ribbon tweeters, θα πρέπει να ξεβιδώσεις όλη την μεταλλική ράγα και να αποσυνδέσεις τους δύο ακροδέκτες. Εάν έχεις τα safety ribbon cover να τα τοποθετήσεις και εν συνεχεία να τα συσκευάσεις ασφαλώς και να μιλήσεις με τον Θανάση στον Βιντεορυθμό τηλ: 210 6423000
Ναι, μολις επικοινωνησα με τομ βιντεορυθμο και μου ειπαν να ελέγξω πρωτα τις ασφαλειες.
Μακαρι να ειναι αυτο....

Reaction score
786
Μην τα χεριάσες αν δεν ξέρεις, μόνο εξωτερικά όπως σου έδειξε ο Πέτρος.
Εννοειται δεν του πειραζω τιποτα.
Μου ειπε να του βγαλω φωτος τις ασφαλειες, να του τις στειλω, και ξεκιναμε απο εκει και βλεπουμε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.865
Μέσα από το γυαλί της ασφάλειας διακρίνεται μαυρίλα και κομμένο το συρματάκι συνήθως.
Πάντα όμως υπάρχει περίπτωση να υπάρχει διακοπή στα άκρα. Εκεί χρειάζεται πολύμετρο.

Reaction score
786

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.176
Άμα "πιάνουν" τα χέρια σου, μπορείς να περάσεις μόνος σου καινούρια ρίμπον.

Το έχω κάνει αρκετές φορές, επιτυχώς.

Πρώτα καθαρίζεις το μεγάφωνο από το ρίμπον και τις κόλλες, σκίζεις και πετάς το ημιδιάφανο μαύρο κάλυμμα. Καλό καθάρισμα θέλει στις πλαϊνές επιφάνειες των μαγνητών, να φύγουν οι κόλλες που κρατούσαν το ρίμπον.

Το ρίμπον πωλείται "μαζεμένο" και τυλιγμένο σε ρολό, και κάθε ρολό περιέχει αρκετά ρίμπονς (6 τεμάχια και περισσότερα), ανοίγεις μέχρι τα σημεία που είναι σημαδεμένο για το μήκος που χρειάζεται για το μεγάφωνο, μετά το τεντώνεις να πιάσει όλο το μήκος του μεγαφώνου (πχ από 1,5 μέτρο γίνεται 2 μέτρα με το τέντωμα), μετά το συνδέεις στα άκρα του μεγαφώνου με τους νέους ακροδέκτες. Στο τέλος, με ένα ρολό που υπάρχει στη συσκευασία του ρίμπον ΚΙΤ, στάζεις μια σταγόνα κόλλα ανά τακτά διαστήματα σε κάθε πλευρά του ρίμπον.

Μετά περνάς και κολλάς με αυτοκόλλητη ταινία 2 όψεων το νέο ημιδιάφανο μαύρο κάλυμμα, και επανατοποθέτηση του μεγαφώνου.

Είναι λεπτή δουλειά, θέλει να "πιάνουν" τα χέρια σου.

Άμα δε το'χεις, πρέπει απλώς να συσκευάσεις τα 2 ρίμπον μέσα στον χάρτινο σωλήνα μεταφοράς τους, και το στέλνεις Αθήνα να στο επισκευάσουν τα παιδιά εκεί.

ΥΓ. Αν όντως έχει καεί το ρίμπον, θέλει τσεκάρισμα το κρος. Πιθανώς να μην είναι σωστές οι τιμές των υλικών, και να περνάνε πιο χαμηλές συχνότητες προς το ρίμπον από τις προβλεπόμενες.

Reaction score
786
Άμα "πιάνουν" τα χέρια σου, μπορείς να περάσεις μόνος σου καινούρια ρίμπον.

Το έχω κάνει αρκετές φορές, επιτυχώς.

Πρώτα καθαρίζεις το μεγάφωνο από το ρίμπον και τις κόλλες, σκίζεις και πετάς το ημιδιάφανο μαύρο κάλυμμα. Καλό καθάρισμα θέλει στις πλαϊνές επιφάνειες των μαγνητών, να φύγουν οι κόλλες που κρατούσαν το ρίμπον.

Το ρίμπον πωλείται "μαζεμένο" και τυλιγμένο σε ρολό, και κάθε ρολό περιέχει αρκετά ρίμπονς (6 τεμάχια και περισσότερα), ανοίγεις μέχρι τα σημεία που είναι σημαδεμένο για το μήκος που χρειάζεται για το μεγάφωνο, μετά το τεντώνεις να πιάσει όλο το μήκος του μεγαφώνου (πχ από 1,5 μέτρο γίνεται 2 μέτρα με το τέντωμα), μετά το συνδέεις στα άκρα του μεγαφώνου με τους νέους ακροδέκτες. Στο τέλος, με ένα ρολό που υπάρχει στη συσκευασία του ρίμπον ΚΙΤ, στάζεις μια σταγόνα κόλλα ανά τακτά διαστήματα σε κάθε πλευρά του ρίμπον.

Μετά περνάς και κολλάς με αυτοκόλλητη ταινία 2 όψεων το νέο ημιδιάφανο μαύρο κάλυμμα, και επανατοποθέτηση του μεγαφώνου.

Είναι λεπτή δουλειά, θέλει να "πιάνουν" τα χέρια σου.

Άμα δε το'χεις, πρέπει απλώς να συσκευάσεις τα 2 ρίμπον μέσα στον χάρτινο σωλήνα μεταφοράς τους, και το στέλνεις Αθήνα να στο επισκευάσουν τα παιδιά εκεί.

ΥΓ. Αν όντως έχει καεί το ρίμπον, θέλει τσεκάρισμα το κρος. Πιθανώς να μην είναι σωστές οι τιμές των υλικών, και να περνάνε πιο χαμηλές συχνότητες προς το ρίμπον από τις προβλεπόμενες.
Ωραιες πληροφοριες, ευχαριστω πολυ.
Ελπιζω να μην φτασω εκει, και να ειναι οι ασφαλειες.

Reaction score
786
Αυτες τις φωτος εστειλα τωρα και στο βιντεορυθμο.
Νομιζω κανει μπαμ οτι ειναι καμενες και οι 2 δεξιες ασφαλειες που ειναι για τα πριμα, σωστα?
1733232738957.jpg

1733232738961.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.640
Members
38.215
Νεότερο μέλος
milisios