- Reaction score
- 2.717
Όχι ήταν το δικό του προσωπικό cd από την μουσική που ήθελε να δοκιμάσει φαντάζομαιΗ μουσική από το cd ήταν η ίδια που έπαιζε και πριν;
Όχι ήταν το δικό του προσωπικό cd από την μουσική που ήθελε να δοκιμάσει φαντάζομαιΗ μουσική από το cd ήταν η ίδια που έπαιζε και πριν;
Συμφωνώ, σίγουρα αυτό έφταιγε xDΕίχαν stand στα καλωδια χαχαχαχαχα
Μιλησα χθες με έναν παλιο γνωστό που δραστηριοποιείται επαγγελματικα στο χώρο αρκετά χρόνια.
Χωρις να προκαλέσω εγώ τη συζήτηση μου εξέφρασε την ενστασή του για την απαίτηση των κατασκευαστών για συνεχή αύξηση των τιμων στα προϊόντα που χαρακτηριζουν το “βαρύ” hi end.
Θα είχε ενδιαφέρον η εξέλιξη τιμής κάποιων προϊόντων που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια ας πουμε ΤΑΝΝOY WESTMINSTER,ATC 100 classic ….
Ποσο είχαν τα ATCιά σου @dapost πριν καμμία 10αρια χρόνια οεο;
Δε θυμάμαιΜιλησα χθες με έναν παλιο γνωστό που δραστηριοποιείται επαγγελματικα στο χώρο αρκετά χρόνια.
Χωρις να προκαλέσω εγώ τη συζήτηση μου εξέφρασε την ενστασή του για την απαίτηση των κατασκευαστών για συνεχή αύξηση των τιμων στα προϊόντα που χαρακτηριζουν το “βαρύ” hi end.
Θα είχε ενδιαφέρον η εξέλιξη τιμής κάποιων προϊόντων που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια ας πουμε ΤΑΝΝOY WESTMINSTER,ATC 100 classic ….
Α τα άλλαξαν σε ribbon ε; Περσυ ειχαν AMTΝα ρωτήσω ρε παιδιά κάτι για τα τανογια τα μεγάλα...
Είχαν το καυλιτσεκι το Τουίτερ πάνω από την καμπίνα σε δικό της ας πουμε κουτί, το οποίο ήταν στη μέση της κάμπινας.
Είχε η μούρη του Τουίτερ εύκολα 20-30 πόντους ξύλο μπροστά του. Αυτό δεν θα δημιουργήσει αθέμιτες ανακλάσεις;
View attachment 348712
Εντυπωσιακα και αυτά.
Διαχρονικά ίδιες παραμένουν οι τιμές των ATC σε βάθος δεκαετίας.Μιλησα χθες με έναν παλιο γνωστό που δραστηριοποιείται επαγγελματικα στο χώρο αρκετά χρόνια.
Σωστά αλλά χωρίς ουσία για μένα γιατί όπως είπες πουλάει ακριβά ή για να το πω εγώ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη εταιρεία, ανήκει στην πλειοψηφία. Ένας απ' τους λόγους που μετά από πολλά χρόνια δε πήγα στην έκθεση, βαρέθηκα την ακρίβεια. Κατάντησε ο καλός ήχος πολυτέλεια...για λίγους....Η ATC μπορεί να πουλάει "ακριβά" το "ταμπελάκι" της, ως βέρα Αγγλίδα, αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Γιατί το κόστος των ηχείων και των συνοδών τους, δεν σχετίζονται με την απόδοσή τους στις δύο πρώτες οκτάβες.Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί αυτά τα θηρία , που μαζί με τα υπόλοιπα συνοδα τους, κοστίζουν όσο ένα υπερπολυτελές σπίτι , είχαν ανάγκη το άλλο θηριώδες sub για να αναδείξουν τις οποίες αρετές τους που θαυμάζει τόσος κόσμος…….
Πήγα και γύρισα με το μετρό.Γεματο στο γυρισμό ...Δεν σηκώθηκε κανενας για να καθίσω,που σημαινει είμαι μια χαρά. Προχωράμε...
H έκθεση zero aπο zero = zero.
Αυτό που λες στην πρώτη παράγραφο,το ακούω μια ζωή.Δεν είναι κάτι καινούριο.Απλως όσο περνούν τα χρόνια,το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο.Ειναι η εξέλιξη των πραγμάτων.Το χαιφιντελιστικο κοινό δεν ανανεώνεται.Η νέα γενιά δεν ακολουθεί.Οσο μικρότερο το αγοραστικό κοινό τόσο υψηλότερες οι τιμές.Σωστά αλλά χωρίς ουσία για μένα γιατί όπως είπες πουλάει ακριβά ή για να το πω εγώ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη εταιρεία, ανήκει στην πλειοψηφία. Ένας απ' τους λόγους που μετά από πολλά χρόνια δε πήγα στην έκθεση, βαρέθηκα την ακρίβεια. Κατάντησε ο καλός ήχος πολυτέλεια...για λίγους.
Ζηλεύω πάντως το φετινό στήσιμο της ATC, την περσινή χρονιά είχε μόνο μικρά μοντέλα, όλα αν θυμάμαι καλά σε στατική επίδειξη.
Χωρίς να είμαι πολύ καιρό αποσχολουμενος, ποτε δεν ηταν; Ειλικρινής ερώτηση. Δεν μιλάμε για πενταηφια και εξαψηφια ποσά που ειναι exotic και σίγουρα για αυτούς που θέλουν και την πολυτέλεια, τοσα που δίνουν, αλλα και οι άλλοι? Και εγω ζοριζομουν με τις τιμες οντας φοιτητής, αλλα αποδέχτηκα πως ετσι ειναι, ειναι λάθος; Μας εκαναν πλύση εγκεφάλου οι χαιενταδες; Λολ. (οχι ποια γιατί δεν νομίζω πως θα αγορασω κι αλλα πράγματα)βαρέθηκα την ακρίβεια. Κατάντησε ο καλός ήχος πολυτέλεια...για λίγους
Δεν κάνεις λάθος. Πρέπει να αλλάξουμε "χόμπι" να βρούμε κανένα πιο φθηνό (σκάκι, τάβλι, ποδήλατο). Εάν και αυτά μπορούν να αποδειχθούν ακριβά. Γενικά τα χάμπι το έχεις παρατηρήσει ότι είναι πάντα ακριβά με ότι και να πεις να ασχοληθείς ;Χωρίς να είμαι πολύ καιρό αποσχολουμενος, ποτε δεν ηταν; Ειλικρινής ερώτηση. Δεν μιλάμε για πενταηφια και εξαψηφια ποσά που ειναι exotic και σίγουρα για αυτούς που θέλουν και την πολυτέλεια, τοσα που δίνουν, αλλα και οι άλλοι? Και εγω ζοριζομουν με τις τιμες οντας φοιτητής, αλλα αποδέχτηκα πως ετσι ειναι, ειναι λάθος; Μας εκαναν πλύση εγκεφάλου οι χαιενταδες; Λολ. (οχι ποια γιατί δεν νομίζω πως θα αγορασω κι αλλα πράγματα)
To μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι ισως 30-40 χρόνια πίσω που όλοι είχαν ενα στερεοφωνικό και υπήρχαν βαθμίδες φτηνές μεσαίες και ακριβές, αλλιώς δεν νομίζω πως είναι "χόμπι" για αυτούς που δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά. Και με το sonos και αυτά δεν υπάρχει λογος κάποιος να ασχοληθεί οπότε δεν υπάρχουν και φτηνά audio components ετσι οπως παλιά.
Ίσως κανω λάθος.
Tελικα καταφερα και ξαναπηγα σημερα σε γενικες γραμμες τα ιδια και λιγο βελτιωμενα.Αν μπορεσω θα ξαναπω αυριο γιατι σημερα την πηγα λιγο τρεχοντας και δεν ξερω μηπως την αδικω.
Κατω του μετριου κατα την αποψη μου. Το θεμα εικονα ουσιαστικα ανυπαρκτο. Ασχημη παρουσιασει σε οτι ηταν παρον . Ουτε μια ταινια. Παιχνιδια και εικονες υπολογιστη στην πλειοψηφια. Ηχο μηδεν ακρα του ταφου σιωπη οχι πολυκαναλο δεν ειχαν με τις οθονες - τηλεορασεις αλλα ουτε τον ηχο της συσκευης δεν ακουσαμε.
Στο κομματι του audio ποιο καλα τα πραγματα αλλα οχι αυτο που περιμενεις απο συστηματα 5ψηφια .
Τα Tannoy δυνατα αλλα αδυνατον να τα ακουσεις με τον κοσμο να πηγαινοερχεται μπροστα τους. Το ποιο εντυπωσιακο ηταν ενα ζευγαρι stax που καταφερα να ακουσω λιγο που οντως ηταν εντυπωσιακο.
Τα electro με τα magnepan επαιζαν ωραια αν και το στησιμο δεν τα ευνοουσε και παλι ο κοσμος μπροστα στα ηχεια να προσπαθει να δει δεν ξερω τι.
Στην Lab12 εντυπωσιακα τα avantgarde καλη μουσικη μπορουσες να ακουσεις δεν ενοχλουσε ο κοσμος αλλα......οχι αυτο που περιμενα. Ισως τελικα οι εκθεσεις να μην ειναι ο καταλληλος χωρος.
Στην ATC δυνατος ηχος απο τα 100αρια με το sub πaρεπιπτοντως ειναι το atc c4 με τα θηρια τα gryphon εντυπωσιαζε με ηλεκτρονικη μουσικη που δεν αντεχω ενω τα κομματια που επαιξαν μετα δεν εκμεταλευοντουσαν το sub και εμεινα με μια αισθηση ελλεψης και εδω . Ωστοσο απο τα καλυτερα στησιματα .
Τα pilium με τα magico δεν "χωραγαν" στο δωματιο κριμα.
Επισης απογοητευση τα Founder που μπουμαραν σε jazz κομματια ,κριμα.
Τα atalante 4 καταφεραν να "γεμισουν" το δωματιο της Chameleon αλλα νομιζω τα εχω ακουσει καλυτερα στα video που εχουν ανεβασει.
Εντυπωσιακα τα μικρα που εχουν ανεβασει ποιο πανω. Magnat ηταν νομιζω.
Επισης πολυ καλη παρουσια τα Epos.
Οι Τσακιρηδηδες ακουγονταν καλα αλλα ειχε πολυ κοσμο και δεν προλαβω να κατσω να ακουσω .
Γενικα η ελληνικη παρουσια ηταν κατι το πολυ ενθαρυντικο και με αξιολογα προιοντα. Αυτο με τις τιμες ομως πρεπει να το δουνε λιγο.
Τα mattel ενδιαφερουσα open baffle υλοποιηση που φανηκε να εχει προοπτικη ηχητικη αλλα με 2 θηρια γουφερ στον χωρο αυτο αυτοκτονουσε.
Η AKU audio επισης πολυ καλο ηχο απο τα κοκκινα αυτια της , απο του καλυτερους της εκθεσης νομιζω αλλα τιμες αλλου. Υπαρχει προοπτικη παντως ,δεν μπορεσα να ακουσω τα ποιο "συμβατικα" μονιτορ που ειχαν αλλα αν καταφερουν να περασουν τον ηχο σε ποιο γηινες υλοποιησεις θα ειναι καλη προταση.
Και παμε στην εκπληξη της εκθεσης που ακουει στο ονομα TRF Audio. Πρωτη φορα το ακουσα. Εκει στο τελευταιο δωματιο του 3ου οροφου ακουσα δυνατη μουσικη που μου κινησε την περιεργεια. Εκει ειναι και ο Mamalos.
Eπαιζαν 2 ηχεια βασης με ενα 6ιντσο woofer και εκαναν χαμο . Παρτυ στην κυριολεξια. 96db μετρημενα και τα τυμπανα να βαρανε αλυπητα πεντακαθαρα με ρυθμο και ατακα. Εντυπωσιακα παρα πολυ. Μαζευτηκε ομως γρηγορα κοσμος απο την περιεργεια δεν δεν ακουσα καποιο αλλο ειδος που θα ηθελα. Τελος παντων το κερασακι που ειναι κερασια ολοκληρη. Μιλαμε για ηχεια με τιμη 450€ ναι 450 το ζευγαρι. Κατασκευασμενα εξοκληρου απο τους ανθρωπους της TRF και εννοω και οι μοναδες και τα τουιτερ. Για μενα το ποιο εντυπωσιακο στην εκθεση.
Για να πουμε και του στραβου το δικιο υπηρχε και ενα μυστικο στην υποθεση. Ο ενισχυτης που δεν ειδα μαρκα αλλα συγκρατησα τι εγραφε μπροστα. 100watt class A. Το δωματιο ειχε λιγο ζεστη παραπανω να πω.
Αυτια.