Εκτός από Κραουνάκη;

Reaction score
1.656
Ιιιιιιιιιιιιιιιιι, τιτουπεεεεεεεεεεεεεεεεεε....:D
Εννοείς το "Χαράλαμπε"; Αφού έτσι είναι το βαφτιστικό του, τι πάει και το αλλάζει με το Αμερικανικό Harris???? Αμ το άλλο; Που ακούει τα προϊόντα της υποκουλτούρας του καπιταλισμού, τους Rolling Stones???? Θα τρίζει η μούμια του Λένιν, το ιερό σκήνωμα του κομμουνισμού :)

Διακρίνω οπορτουνισμό και ίσως και κάποιο ρεβιζιονισμό στον Χαράλαμπο. Να προσέχει μην τον πάρουν είδηση από τον Περισσό και τον διαγράψουν και μείνει μόνο με το avsite :)

Reaction score
30.455
Διακρίνω οπορτουνισμό και ίσως και κάποιο ρεβιζιονισμό στον Χαράλαμπο. Να προσέχει μην τον πάρουν είδηση από τον Περισσό και τον διαγράψουν και μείνει μόνο με το avsite
Έχεις διορατικότητα καλέ μου κουκαράμ...αλλά δεν είμαι μέλος του κόμματος ,πώς να με διαγράψουν?
[DOUBLEPOST=1540199510][/DOUBLEPOST]
Harris????
Με ένα "r" ,όπως ο Yanis παρακαλώ...

Reaction score
6.235
Από παραμύθια Χαράλαμπε άλλο τίποτα! Ο άλλος διαβάζει 50 χρόνια το Ριζοσπάστη και το μυαλό του έχει γίνει χυλός από το παραμύθι της "ισότητας", του "σοσιαλισμού" και της "πάλης των τάξεων".
[DOUBLEPOST=1540197354][/DOUBLEPOST]

Γιατί; Αν είχε περισσότερα βατ πως θα τα "επισκίαζε"; Τόσο βλάκας είναι ο στουντιάς που δεν θα μπορούσε με το volume να το μαζέψει; Και τελικά, δεν θα έλεγχε καλύτερα το μεγάφωνο ένας μεγαλύτερος ενισχυτής;

Εσύ θέλεις κάτι. Ο gid θέλει κάτι άλλο. Και οι 2 ξέρετε τι θέλετε. Καλό είναι λοιπόν να μην υποτιμάς το τι θέλει ο άλλος ή να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Να μαζέψεις μπορείς. Να δώσεις παραπανω δε μπορεις. Εγώ δεν εκρινα κανένα απλά ανέφερα ότι τα παθητικά ηχεία θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε ως ενεργά στο θέμα της ενισχυσης (όσο γίνεται αυτό δηλαδή). Εξηγώ: Σε μια ενεργή υλοποίηση πέραν του ψηφιακού κρος το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο κατασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει ενισχυτές που μετά από δοκιμές έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδανικοί για το ηχείο. Σε μια παθητική υλοποίηση αυτό δε μπορεί να γίνει ακριβώς από εμάς. Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση. Επίσης εγώ δεν επιτέθηκα σε κανενα ούτε είπα σε κανένα να ακούει στις εντάσεις που ακούω εγώ. Μπορεί να έχει και γείτονες ο άνθρωπος...

Reaction score
1.656
Να μαζέψεις μπορείς. Να δώσεις παραπανω δε μπορεις. Εγώ δεν εκρινα κανένα απλά ανέφερα ότι τα παθητικά ηχεία θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε ως ενεργά στο θέμα της ενισχυσης (όσο γίνεται αυτό δηλαδή). Εξηγώ: Σε μια ενεργή υλοποίηση πέραν του ψηφιακού κρος το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο κατασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει ενισχυτές που μετά από δοκιμές έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδανικοί για το ηχείο. Σε μια παθητική υλοποίηση αυτό δε μπορεί να γίνει ακριβώς από εμάς. Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση. Επίσης εγώ δεν επιτέθηκα σε κανενα ούτε είπα σε κανένα να ακούει στις εντάσεις που ακούω εγώ. Μπορεί να έχει και γείτονες ο άνθρωπος...
Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτό που σου υπογράμμισα. Θα βάλει αυτούς που έχουν τον καλύτερο λόγο κέρδους/κόστος και που φυσικά είναι διαθέσιμοι. Και όπως είδες στο παράδειγμα που έδωσα, ολόκληρη Τζένελεκ έβαλε 250ρη σε 12 ίντσες μεγάφωνο. Μάπα δηλαδή. Αυτόν βρήκε, από αυτόν βγάζει περισσότερα.

Στο ερώτημα του gid έχεις κάποια απάντηση;
[DOUBLEPOST=1540202985][/DOUBLEPOST]
Έχεις διορατικότητα καλέ μου κουκαράμ...αλλά δεν είμαι μέλος του κόμματος ,πώς να με διαγράψουν?
[DOUBLEPOST=1540199510][/DOUBLEPOST]

Με ένα "r" ,όπως ο Yanis παρακαλώ...
Δεν είσαι μέλος του κόμματος;;; Τότε τι περιμένεις; Να φτάσεις τα 10.000 μηνύματα υποστήριξης εδώ να σε δεχθούν; Τόσο δύσκολο είναι τελικά να μπεις στην νομενκλατούρα του τιμημένου ΚΚΕ; Παλιά ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Θυμάμαι που πωλούσαν το Ριζοσπάστη και κουπόνια. Χάλασε ο κόσμος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.520
Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτό που σου υπογράμμισα. Θα βάλει αυτούς που έχουν τον καλύτερο λόγο κέρδους/κόστος και που φυσικά είναι διαθέσιμοι. Και όπως είδες στο παράδειγμα που έδωσα, ολόκληρη Τζένελεκ έβαλε 250ρη σε 12 ίντσες μεγάφωνο. Μάπα δηλαδή. Αυτόν βρήκε, από αυτόν βγάζει περισσότερα.

Στο ερώτημα του gid έχεις κάποια απάντηση;
Επρεπε να είχες υπογραμμίσει ττην μεθεπόμενη πρόταση:
Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση
Παρακάτω:
Η Genelec, σε αυτό το μοντέλο (κατηργημένο) που είναι για μεσαίες και μικρές αποστάσεις, έβαλε 250 watt μόνο για τα χαμηλά. Μόνο. Μέχρι 80Hz. Σημαντικό ενεργειακά μέρος του φάσματος. Αλλά μόνο αυτό. Χρειάζεσαι και άλλα ενισχυτικά για το υπόλοιπα φάσμα.
Στο μοντέλο που το αντικατέστησε έβαλε 400watt. Έχει και μεγαλύτερα, με 2500 watts.
Αναλόγως τις ανάγκες, τους χώρους και τα χρήματα.
Και φυσικά ένα σαμπ δεν είναι αρκετό, παρά μόνο αν δουλεύεις κοντά του.
Χρειάζονται τουλάχιστον 2. Η΄4.8-)

Επίσης παίζει ρόλο αν το sub είναι ported ή sealed, και το μέγεθος της καμπίνας, για το πόσα watt θα επιλεγούν, αλλά ξεφεύγει απο τις γνώσεις μου απο κει και πέρα.

Και είναι ενεργό το sub (προφανώς) δηλαδή ο ενισχυτής βλέπει κατευθείαν μεγάφωνο- δεν βλέπει παθητικό crossover.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.248
Σταμάτα σε άσχετα νήματα να επιτίθεσαι για κομματικά, καταντάει αηδία.
Και 250 να βάλεις χαμηλά και αλλά 150 να βάλεις για το υπόλοιπο φάσμα έφτασες για πλάκα τα 400.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Φακτς οφ λαιφ:

Τα 250 με τα 400 βατ, απέχουν πολύ λίγο. Ούτε καν 3 ντιμπί, μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας, πιο σημαντικές είναι οι δυνατότητες σε peak.

Σε κάποιο στούντιο κάποιος έβαλε το σαμπ της τζενελεκ με τα 250 βατ. Έβαλε 7 τέτχια σαμπ για τα 7 ηχεία της κάτω σειράς. Είχε κι άλλα, για το .1 κανάλι, μεγαλύτερα.
Είχε κι άλλα για τα πάνω ηχεία.
Βαρετό. Ήταν λεφτάς.

Άλλος, ακόμα πιο λεφτάς, έκανε το ίδιο με τα 870 της Κλάιν μαϊν. Αισχρά βαρετός. Πολύ λεφτάς..

Reaction score
1.656
Επρεπε να είχες υπογραμμίσει ττην μεθεπόμενη πρόταση:

Παρακάτω:
Η Genelec, σε αυτό το μοντέλο (κατηργημένο) που είναι για μεσαίες και μικρές αποστάσεις, έβαλε 250 watt μόνο για τα χαμηλά. Μόνο. Μέχρι 80Hz. Σημαντικό ενεργειακά μέρος του φάσματος. Αλλά μόνο αυτό. Χρειάζεσαι και άλλα ενισχυτικά για το υπόλοιπα φάσμα.
Στο μοντέλο που το αντικατέστησε έβαλε 400watt. Έχει και μεγαλύτερα, με 2500 watts.
Αναλόγως τις ανάγκες, τους χώρους και τα χρήματα.
Και φυσικά ένα σαμπ δεν είναι αρκετό, παρά μόνο αν δουλεύεις κοντά του.
Χρειάζονται τουλάχιστον 2. Η΄4.8-)

Επίσης παίζει ρόλο αν το sub είναι ported ή sealed, και το μέγεθος της καμπίνας, για το πόσα watt θα επιλεγούν, αλλά ξεφεύγει απο τις γνώσεις μου απο κει και πέρα.

Και είναι ενεργό το sub (προφανώς) δηλαδή ο ενισχυτής βλέπει κατευθείαν μεγάφωνο- δεν βλέπει παθητικό crossover.

O gid μόνο 4 υπογούφερ δεν ζήτησε :) Ή κάποιες χιλιάδες βατ. Αλλά μάλλον σε κάθε δεύτερη ερώτηση εδώ, η απάντηση είναι προδιαγεγραμμένη. Παπαγαλία για ενεργά, απουσία κρος, χιλιάδες βατ, db για να συναρπάσουν μέχρι και κουφό ελέφαντα. Εφαρμογή βέβαια έχουν κάνει ελάχιστοι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Εφαρμογή βέβαια έχουν κάνει ελάχιστοι.
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, φαίνεσαι. :D

Εφαρμογή που λες, έχουν κάνει περισσότεροι από όσο νομίζετε εσείς που δεν εφαρμόζετε τα βασικά. :p

Ας γίνει ένα poll εδώ μέσα, με το πόσα βατ έχει καθένας στο σπίτι του για χαμηλές συχνότητες, να κλάψεις. :gotcha:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.520
O gid μόνο 4 υπογούφερ δεν ζήτησε :)
Καμία σχέση. Ηταν παράλληλη συζήτηση τα σαμπς. Δεν έχουν σχέση με την αρχική ερώτηση. Εσύ δεν τα έβαλες τα σαμπς στην κουβέντα;

Παπαγαλία για ενεργά, απουσία κρος, χιλιάδες βατ, db για να συναρπάσουν μέχρι και κουφό ελέφαντα
Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν απο ερώτηση σε ερώτηση. Παραμένουν ίδιοι.
Ούτε της Φυσικής Επιλογής :D
Εφαρμογή βέβαια έχουν κάνει ελάχιστοι.
Κανεις λάθος. 8-)

Reaction score
30.455
Δεν είσαι μέλος του κόμματος;;; Τότε τι περιμένεις; Να φτάσεις τα 10.000 μηνύματα υποστήριξης εδώ να σε δεχθούν; Τόσο δύσκολο είναι τελικά να μπεις στην νομενκλατούρα του τιμημένου ΚΚΕ; Παλιά ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Θυμάμαι που πωλούσαν το Ριζοσπάστη και κουπόνια. Χάλασε ο κόσμος.

Reaction score
1.656
Καμία σχέση. Ηταν παράλληλη συζήτηση τα σαμπς. Δεν έχουν σχέση με την αρχική ερώτηση. Εσύ δεν τα έβαλες τα σαμπς στην κουβέντα;

Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν απο ερώτηση σε ερώτηση. Παραμένουν ίδιοι.
Ούτε της Φυσικής Επιλογής :D

Κανεις λάθος. 8-)
Τα σαμπ μπαίνουν μόνα τους στην κουβέντα, από τους γνωστούς :) Δεν τα έφερα εγώ.

Οι νόμοι μένουν ίδιοι, μόνο που οι άνθρωποι δεν τους τηρούν πάντοτε για διάφορους λόγους. Γνωρίζω για παράδειγμα ιατρό στη Θεσσαλονίκη με κροσοβεράτα ηχεία, ενώ ευαγγελίζεται (και βαυκαλίζεται) με την απουσία κρος :)

Ας μιλήσουν, σε άλλα θέματα ή σε καινούργιο θέμα, αυτοί που έχουν βάλει πάνω από 2 σαμπ στο χώρο τους (προτίμηση σε σπίτι) για να δούμε με αμείωτο ενδιαφέρον και οι υπόλοιποι αυτή την σύγχρονη πανάκεια. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα κι ελπίζω να υπάρχουν μερικοί να το αναδείξουν με την εφαρμογή και όχι με τη θεωρία.

Επειδή είναι βαρετό για να συνεχίσει. Αναφέρθηκαν προσβλητικά σχόλια σε αυτό το νήμα. Πάμπολλα άσχετα. Δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες, γούστα ή δυνατότητες.

Reaction score
1.550
Άμα έχεις την άλλη να σου λέει "Θέλω να μπορώ να μιλαμε" την ώρα που ακους μουσική τα 250 φτάνουν μια χαρα.
Μη πω ότι και το sub πλεονασμός είναι :)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Άμα έχεις την άλλη να σου λέει "Θέλω να μπορώ να μιλαμε" την ώρα που ακους μουσική τα 250 φτάνουν μια χαρα.
Μη πω ότι και το sub πλεονασμός είναι :)
Οιχαλίενταδες ακούνε χαμηλόφωνα μέχρι 75 db για να μπορούνε να μιλάνε μεταξύ τους τώρα άμα με την άλλη μιλάς το έχασες:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.520
Γνωρίζω για παράδειγμα ιατρό στη Θεσσαλονίκη με κροσοβεράτα ηχεία, ενώ ευαγγελίζεται (και βαυκαλίζεται) με την απουσία κρος :)
Ααααα, εγώ ηθελα να φτιάξω όλο το πακέτο. Ποτέ δεν ήμουν φανατικός εναντιον του παθητικού κρος, και στα έχω ξαναπεί. Με λινκς απο το παρελθόν. Με αποδείξεις. Αλλά είσαι ξεχασιάρης :p (μαλλον στον αμπσέντι τα έλεγα...)

Οπότε έκανα και τα δυο: Και ενεργό κρος με dsp, και παθητικό με και χιλιάδες βατ απο classD.
Για να τα κάνω όλα, και να μην μιλάς εσύ :gotcha:.
Συνδυασμό. Καπου 7100watts έχω τώρα σύνολο, με πανω απο τα διπλάσια σε peak.
Και δυο σαμπ (και πάμε για παραπάνω; δεν είμαι σίγουρος) αρκούν κατά Harman, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να πάμε και για περισσότερα. Τέσσερα είναι καλύτερα, να δώ που θα τα βάλω.

:lolsign:

Reaction score
4.327
Μη πω ότι και το sub πλεονασμός είναι
Bασικά σε μουσική (εκτός από κάποια συγκεκριμένα είδη) κάτω από 50hertz άντε 40 χλωμό οπότε δεν θες πολύ δύναμη... Αλλά σε ταινίες χρειάζονται kilo....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef