Ναι αγόρι μου...μελετάμε και εμείς τας γραφάς...Ο άλλος διαβάζει 50 χρόνια το Ριζοσπάστη
Τι να κάνουμε τώρα?
Ναι αγόρι μου...μελετάμε και εμείς τας γραφάς...Ο άλλος διαβάζει 50 χρόνια το Ριζοσπάστη
Εννοείς το "Χαράλαμπε"; Αφού έτσι είναι το βαφτιστικό του, τι πάει και το αλλάζει με το Αμερικανικό Harris???? Αμ το άλλο; Που ακούει τα προϊόντα της υποκουλτούρας του καπιταλισμού, τους Rolling Stones???? Θα τρίζει η μούμια του Λένιν, το ιερό σκήνωμα του κομμουνισμούΙιιιιιιιιιιιιιιιι, τιτουπεεεεεεεεεεεεεεεεεε....![]()
Έχεις διορατικότητα καλέ μου κουκαράμ...αλλά δεν είμαι μέλος του κόμματος ,πώς να με διαγράψουν?Διακρίνω οπορτουνισμό και ίσως και κάποιο ρεβιζιονισμό στον Χαράλαμπο. Να προσέχει μην τον πάρουν είδηση από τον Περισσό και τον διαγράψουν και μείνει μόνο με το avsite
Με ένα "r" ,όπως ο Yanis παρακαλώ...Harris????
Να μαζέψεις μπορείς. Να δώσεις παραπανω δε μπορεις. Εγώ δεν εκρινα κανένα απλά ανέφερα ότι τα παθητικά ηχεία θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε ως ενεργά στο θέμα της ενισχυσης (όσο γίνεται αυτό δηλαδή). Εξηγώ: Σε μια ενεργή υλοποίηση πέραν του ψηφιακού κρος το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο κατασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει ενισχυτές που μετά από δοκιμές έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδανικοί για το ηχείο. Σε μια παθητική υλοποίηση αυτό δε μπορεί να γίνει ακριβώς από εμάς. Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση. Επίσης εγώ δεν επιτέθηκα σε κανενα ούτε είπα σε κανένα να ακούει στις εντάσεις που ακούω εγώ. Μπορεί να έχει και γείτονες ο άνθρωπος...Από παραμύθια Χαράλαμπε άλλο τίποτα! Ο άλλος διαβάζει 50 χρόνια το Ριζοσπάστη και το μυαλό του έχει γίνει χυλός από το παραμύθι της "ισότητας", του "σοσιαλισμού" και της "πάλης των τάξεων".
[DOUBLEPOST=1540197354][/DOUBLEPOST]
Γιατί; Αν είχε περισσότερα βατ πως θα τα "επισκίαζε"; Τόσο βλάκας είναι ο στουντιάς που δεν θα μπορούσε με το volume να το μαζέψει; Και τελικά, δεν θα έλεγχε καλύτερα το μεγάφωνο ένας μεγαλύτερος ενισχυτής;
Εσύ θέλεις κάτι. Ο gid θέλει κάτι άλλο. Και οι 2 ξέρετε τι θέλετε. Καλό είναι λοιπόν να μην υποτιμάς το τι θέλει ο άλλος ή να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Ε ναι ρε Θανάση. Όταν βόσκω τα ζα θέλω να ακούν κι αυτά.....Άλλο είσαι εσύ.
Εσύ το έβαλες στο δωμάτιο και θες να ακούγεται και στο χωράφι.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτό που σου υπογράμμισα. Θα βάλει αυτούς που έχουν τον καλύτερο λόγο κέρδους/κόστος και που φυσικά είναι διαθέσιμοι. Και όπως είδες στο παράδειγμα που έδωσα, ολόκληρη Τζένελεκ έβαλε 250ρη σε 12 ίντσες μεγάφωνο. Μάπα δηλαδή. Αυτόν βρήκε, από αυτόν βγάζει περισσότερα.Να μαζέψεις μπορείς. Να δώσεις παραπανω δε μπορεις. Εγώ δεν εκρινα κανένα απλά ανέφερα ότι τα παθητικά ηχεία θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε ως ενεργά στο θέμα της ενισχυσης (όσο γίνεται αυτό δηλαδή). Εξηγώ: Σε μια ενεργή υλοποίηση πέραν του ψηφιακού κρος το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο κατασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει ενισχυτές που μετά από δοκιμές έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδανικοί για το ηχείο. Σε μια παθητική υλοποίηση αυτό δε μπορεί να γίνει ακριβώς από εμάς. Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση. Επίσης εγώ δεν επιτέθηκα σε κανενα ούτε είπα σε κανένα να ακούει στις εντάσεις που ακούω εγώ. Μπορεί να έχει και γείτονες ο άνθρωπος...
Δεν είσαι μέλος του κόμματος;;; Τότε τι περιμένεις; Να φτάσεις τα 10.000 μηνύματα υποστήριξης εδώ να σε δεχθούν; Τόσο δύσκολο είναι τελικά να μπεις στην νομενκλατούρα του τιμημένου ΚΚΕ; Παλιά ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Θυμάμαι που πωλούσαν το Ριζοσπάστη και κουπόνια. Χάλασε ο κόσμος.Έχεις διορατικότητα καλέ μου κουκαράμ...αλλά δεν είμαι μέλος του κόμματος ,πώς να με διαγράψουν?
[DOUBLEPOST=1540199510][/DOUBLEPOST]
Με ένα "r" ,όπως ο Yanis παρακαλώ...
Επρεπε να είχες υπογραμμίσει ττην μεθεπόμενη πρόταση:Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτό που σου υπογράμμισα. Θα βάλει αυτούς που έχουν τον καλύτερο λόγο κέρδους/κόστος και που φυσικά είναι διαθέσιμοι. Και όπως είδες στο παράδειγμα που έδωσα, ολόκληρη Τζένελεκ έβαλε 250ρη σε 12 ίντσες μεγάφωνο. Μάπα δηλαδή. Αυτόν βρήκε, από αυτόν βγάζει περισσότερα.
Στο ερώτημα του gid έχεις κάποια απάντηση;
Παρακάτω:Λόγω του παθητικού κρος χρειάζεσαι πολλά περισσότερα βατ από ότι σε μια ενεργή υλοποίηση
Επρεπε να είχες υπογραμμίσει ττην μεθεπόμενη πρόταση:
Παρακάτω:
Η Genelec, σε αυτό το μοντέλο (κατηργημένο) που είναι για μεσαίες και μικρές αποστάσεις, έβαλε 250 watt μόνο για τα χαμηλά. Μόνο. Μέχρι 80Hz. Σημαντικό ενεργειακά μέρος του φάσματος. Αλλά μόνο αυτό. Χρειάζεσαι και άλλα ενισχυτικά για το υπόλοιπα φάσμα.
Στο μοντέλο που το αντικατέστησε έβαλε 400watt. Έχει και μεγαλύτερα, με 2500 watts.
Αναλόγως τις ανάγκες, τους χώρους και τα χρήματα.
Και φυσικά ένα σαμπ δεν είναι αρκετό, παρά μόνο αν δουλεύεις κοντά του.
Χρειάζονται τουλάχιστον 2. Η΄4.
Επίσης παίζει ρόλο αν το sub είναι ported ή sealed, και το μέγεθος της καμπίνας, για το πόσα watt θα επιλεγούν, αλλά ξεφεύγει απο τις γνώσεις μου απο κει και πέρα.
Και είναι ενεργό το sub (προφανώς) δηλαδή ο ενισχυτής βλέπει κατευθείαν μεγάφωνο- δεν βλέπει παθητικό crossover.
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, φαίνεσαι.Εφαρμογή βέβαια έχουν κάνει ελάχιστοι.
Καμία σχέση. Ηταν παράλληλη συζήτηση τα σαμπς. Δεν έχουν σχέση με την αρχική ερώτηση. Εσύ δεν τα έβαλες τα σαμπς στην κουβέντα;O gid μόνο 4 υπογούφερ δεν ζήτησε![]()
Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν απο ερώτηση σε ερώτηση. Παραμένουν ίδιοι.Παπαγαλία για ενεργά, απουσία κρος, χιλιάδες βατ, db για να συναρπάσουν μέχρι και κουφό ελέφαντα
Κανεις λάθος.Εφαρμογή βέβαια έχουν κάνει ελάχιστοι.
Δεν είσαι μέλος του κόμματος;;; Τότε τι περιμένεις; Να φτάσεις τα 10.000 μηνύματα υποστήριξης εδώ να σε δεχθούν; Τόσο δύσκολο είναι τελικά να μπεις στην νομενκλατούρα του τιμημένου ΚΚΕ; Παλιά ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Θυμάμαι που πωλούσαν το Ριζοσπάστη και κουπόνια. Χάλασε ο κόσμος.
Τα σαμπ μπαίνουν μόνα τους στην κουβέντα, από τους γνωστούςΚαμία σχέση. Ηταν παράλληλη συζήτηση τα σαμπς. Δεν έχουν σχέση με την αρχική ερώτηση. Εσύ δεν τα έβαλες τα σαμπς στην κουβέντα;
Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν απο ερώτηση σε ερώτηση. Παραμένουν ίδιοι.
Ούτε της Φυσικής Επιλογής
Κανεις λάθος.![]()
Οιχαλίενταδες ακούνε χαμηλόφωνα μέχρι 75 db για να μπορούνε να μιλάνε μεταξύ τους τώρα άμα με την άλλη μιλάς το έχασεςΆμα έχεις την άλλη να σου λέει "Θέλω να μπορώ να μιλαμε" την ώρα που ακους μουσική τα 250 φτάνουν μια χαρα.
Μη πω ότι και το sub πλεονασμός είναι![]()
Ααααα, εγώ ηθελα να φτιάξω όλο το πακέτο. Ποτέ δεν ήμουν φανατικός εναντιον του παθητικού κρος, και στα έχω ξαναπεί. Με λινκς απο το παρελθόν. Με αποδείξεις. Αλλά είσαι ξεχασιάρηςΓνωρίζω για παράδειγμα ιατρό στη Θεσσαλονίκη με κροσοβεράτα ηχεία, ενώ ευαγγελίζεται (και βαυκαλίζεται) με την απουσία κρος![]()
Bασικά σε μουσική (εκτός από κάποια συγκεκριμένα είδη) κάτω από 50hertz άντε 40 χλωμό οπότε δεν θες πολύ δύναμη... Αλλά σε ταινίες χρειάζονται kilo....Άμα έχεις την άλλη να σου λέει "Θέλω να μπορώ να μιλαμε" την ώρα που ακους μουσική τα 250 φτάνουν μια χαρα.
Μη πω ότι και το sub πλεονασμός είναι
Άνοιξε να δούμε.Ας γίνει ένα poll εδώ μέσα, με το πόσα βατ έχει καθένας στο σπίτι του για χαμηλές συχνότητες, να κλάψεις.![]()