Ενεργά ηχεία για Logitech Touch

Reaction score
17
Καλησπέρα σας ονομάζομαι Αλέξανδρος (και φαίνεται ότι θα μένω στο εξωτερικό για άλλα 5 χρόνια, συγκεκριμένα Γερμανία). Στόχος μου είναι να αναβαθμίσω τον ήχο μου ώστε να χαίρομαι καλύτερα τα flac. Τώρα ακούω μουσική από τα ηχεία του laptop. Δεν θέλω κάτι hi end αλλά κάτι που να απολαμβάνω τη κλασσική μου μουσική να αναπηδά πιο ζωντανή (να μπορείς να διακρίνεις ώραια ένα τριγωνάκι όταν παίζει)

Επειδή όλη μου η μουσική είναι σε flac σε υπολογιστές και εξωτερικά μέσα θα αγοράσω το Logitech Touch . Στη συνέχεια λέω να βάλω ενεργά ηχεία ώστε να το κάνω πιο απλό και να αποφύγω και τις πολλές συσκευές.

Μου είπανε ότι το Logitech Touch έχει συμπαθητικό dac και μπορεί να υποστηρίξει σε ποιότητα ενεργα ηχεία περίπου μέχρι το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ (με τη λογική ότι εάν αγοράσω πιο ακριβά ηχεία δεν θα καταλαβαίνω διαφορά).

Θα ήθελα να με βοηθήσετε με τα παρακάτω:
  1. Δεν θα ήθελα να είναι 'τεράστια' παρόλου που νομίζω ότι έτσι χάνω χαμηλές
  2. Δεν θα ήθελα να είναι θεόβαρια.. Μέχρι 5 κιλά το ηχείο βρίσκεις; Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να τα μετακομίσει από Γερμανιά Ελλάδα
  3. Υπάρχει τρόπος να προστατευθούν τα ηχεία από μικρά παιδάκια ; Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρός τα ηχεία του πατρικού μου είχαν κάτι ωραίες φούσκες που μου άρεσε να πατάω :)
[/LIST]

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια σας
Αλέξανδρος

Reaction score
5.614
Genelec 6010A ανθρακί χρώματος, με προστατευτική γρίλια μπροστά και πανάλαφρο 1,4 κιλά και με κόστος 199 ευρώ το ένα. Πιστεύω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Και ως κάτοχος του Touch μπορώ να σου πω ότι ο διαυγής ήχος των Genelec μια χαρά θα κάτσει στον ήχο του Touch. Κι αισθητικά θα δέσει υπέροχα.

Reaction score
5.614
Ανεβαίνοντας στα 5,5 κιλά και στα 298 ευρώ το ένα, πολύ καλή επιλογή είναι το Focal CMS 40.

Ένα ενδιαφέρον review υπάρχει εδώ.

Ζυγίζεις τις ανάγκες σου και τις απαιτήσεις σου και προχωράς.

Πάντως εφόσον κάτσεις ακόμη 5 χρόνια στη Γερμανία, δεν βλέπω τον λόγο να μην ανέβεις στην κατηγορία των CMS40, έναντι των Genelec 6010A που ουσιαστικά προορίζονται για χρήστες με συνεχείς μετακινήσεις.

Reaction score
2
Απάντηση: Ενεργά ηχεία για Logitech Touch

Να πεταχτω και σε αυτο σου το θρεντ και να ριξω κ εγω την ψηφο μου στα CMS 40. Αν τα 65 σου φαινονται ακριβα τα 40αρια ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για την τιμη τους.. Ακουγα κοντραμπασσο κ δεν το πιστευα οτι ο ηχος βγαινει απο αυτα και οχι απ τα μεγαλυτερα αδερφακια τους.

Εχω γινει groupie των focal τους τελευταιους 6 μηνες, δειξτε κατανοηση :116:

Reaction score
17
Καλησπέρα
εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1255714&postcount=17
όταν λες 500 ευρώ εννοείς το ένα ηχείο; Πίστευα ότι τα ηχεία πάντα τα αγοράζεις ζεύγη οπότε μιλάμε για τιμή δυο ηχείων.

Μέρικα σχόλια για τα ηχεία:
-Νομίζω ότι σας ΄πορατρόμαξα' με το θέμα των διαστάσεων αλλά μου φάνηκαν μικρά ότι μου προτείνατε :).
-Κυρίως όμως μου φάνηκαν ακριβά πόσο μάλιστα όταν το ένα έχει 500 ευρώ. Σκόπευα να δώσω γύρω στα 600 ευρώ μαζί με το touch πράγμα που σημάινει ότι μένουν κοντά στα 400 ευρώ για 2 ηχεία.
-Πως προστατευέις τα ηχεία από αγγίγματα μικρών παιδιών;

Ευχαριστώ πολυ

Reaction score
5.614
500 ευρώ εννοούσα για ζευγάρι. Οι τιμές στα μόνιτορ πάντως πηγαίνουν ανά κομμάτι σε όποιες σελίδες δεις (εκτός αν δηλώνεται το αντίθετο).

Τα CMS40 κάνουν 600 το ζευγάρι. Ακούγονται μεγαλύτερα απ' όσο φαίνονται. Πιστεύω αξίζει να υπερβείς λίγο το budget σου.

Προσωπικά τα έχω βάλει στο μάτι για ένα συστηματάκι μίνιμαλ στο υπνοδωμάτιο αποτελούμενο μόνο από το Touch και τα CMS40.

Δεν μας είπες και το σημαντικότερο, πού θα τα τοποθετήσεις. Αν τα βάλεις στο σαλόνι σου και κάτσεις στα 4 μέτρα να ακούσεις μουσική, προφανώς και είναι ακατάλληλα.

Reaction score
17
Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου!
Μια ερώτηση για κάτι που δεν καταλαβαίνω:
-Όπως μου ανέφερες το Touch μπορεί να υποστηρίξει μέχρι ηχεία γύρω στα 500 ευρώ. Γιατί μου προτείνεις να συνδέσω πάνω του ηχεία αξίας 600 ευρώ; Υπάρχει κάτι που μάλλον δεν έπιασα.

Τα ηχεία θα μπουν σε αυτόν το χώρο που θα είναι το καθιστικό-σαλονοτραπεζαρία μου. (Πάιζει και να μετακομίσω μέσα σε κάποιου μήνες). Τα ηχεία θα βρίσκονται 3-5 μέτρα από τα αυτιά μου. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι ο παραδοσιακός μεγάλος χώρος σαλονιού που έχουμε στην Ελλάδα. Εδώ στη Γερμανία αυτοί οι χώροι είναι συνήθως μικρότεροι.

Σε ευχαριστώ πολύ ξανά
Αλέξανδρος

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Ενεργά ηχεία για Logitech Touch

Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου!
Μια ερώτηση για κάτι που δεν καταλαβαίνω:
-Όπως μου ανέφερες το Touch μπορεί να υποστηρίξει μέχρι ηχεία γύρω στα 500 ευρώ. Γιατί μου προτείνεις να συνδέσω πάνω του ηχεία αξίας 600 ευρώ; Υπάρχει κάτι που μάλλον δεν έπιασα.
Εντάξει, ενδεικτικά το ανέφερε. Μη το..."δένεις κόμπο"!

Τα ηχεία θα μπουν σε αυτόν το χώρο που θα είναι το καθιστικό-σαλονοτραπεζαρία μου. (Πάιζει και να μετακομίσω μέσα σε κάποιου μήνες). Τα ηχεία θα βρίσκονται 3-5 μέτρα από τα αυτιά μου. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι ο παραδοσιακός μεγάλος χώρος σαλονιού που έχουμε στην Ελλάδα. Εδώ στη Γερμανία αυτοί οι χώροι είναι συνήθως μικρότεροι.
Είναι μεγάλη η απόσταση για μικρό ηχείο.
Εάν είναι "μονόδρομος" (σκέψου το καλά, όμως) το μικρό ηχείο, μήπως θα μπορούσες, με κάποιο τρόπο, να προσθέσεις ένα (ή και δύο) υπογούφερ;
Αν όχι, ίσως χρειαστεί να προτιμήσεις ηχεία με γούφερ 8 ιντσών.
Π.χ.
http://www.thomann.de/gr/search.htm...=13134&wgfid7=13135&wgfid8=13136&wgfid9=13137

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Re: Ενεργά ηχεία για Logitech Touch

Την απόσταση θα τη μετρήσω όταν πάω σπίτι να πω ακριβώς.
Τι είναι ο 'μονόδρομος'; Μάλλον πρέπει να "διαβάσω" πρώτα :)
Ευχαριστώ πάντως

Reaction score
5.614
Σε τέτοια απόσταση που θα ακούς δεν σου κάνουν τα μόνιτορ με 4ιντσα woofer.

Όπως λέει και ο Σταύρος, το σωστό είναι να κατευθυνθείς σε μόνιτορ με 8ιντσο γούφερ.

Μια ενδεικτική πρόταση τα Yamaha HS80M στα 470 ευρώ το ζευγάρι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef